Торт безе: рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Рецептура безе має на увазі збиту суміш з яєчних білків і цукру, яку запікають у духовці. Блюдо придумали у Франції в XVII в. За рахунок простих і доступних компонентів десерт став широко затребуваним у всьому світі. На його основі в домашніх умовах можна створювати торти, доповнюючи фруктами, ягодами, горіхами і шоколадом. В результаті частування виходить повітряним, легким і ніжним.

Загальні принципи приготування торта

Безе вважається відносно низькокалорійним продуктом, в якому відсутні жири. У зв’язку з цим його можна їсти тим, хто дотримується дієтичного харчування, але в обмеженому обсязі. Цукровий пісок вважається швидкими вуглеводами, які легко засвоюються і насичують організм енергією.

При цьому він виступає джерелом глюкози. Однак корисні властивості десерту обумовлені вмістом яєчного білка, який дозволяє поліпшити травну діяльність, підвищити стійкість до стресів, знизити показник холестерину в крові, а також поліпшити концентрацію уваги і пам’яті.

Загальні принципи виготовлення торта:

  • Спочатку готують безе, яке в подальшому використовується при формуванні десерту. При цьому основу добре промазують кремом, який виготовляють заздалегідь.
  • Для додання страві більшої ситності частування формують на піщаному або бісквітному коржі.
  • Коржі з кремом можуть бути будь-якими. При цьому в їх склад можна включати різноманітні добавки у вигляді крекеру, горіхів, кави, шоколаду, сушених фруктів, карамелі і вершкового сиру.
  • В якості прикраси підходять свіжі ягоди або фрукти, шоколадна стружка, а також глазур.

Рецепт класичний

Торт безе в домашніх умовах (рецепт задіє мінімальний набір з доступних і недорогих компонентів) можна виготовити з використанням бісквітного коржа, на який зверху наноситься крем. Десерт виходить дуже повітряним і досить поживним. При подачі до столу частування можна задекорувати за допомогою шоколадної стружки.

Інгредієнти, необхідні для самостійного створення торта безе, описані в наступних етапах:

  • масло вершкове – 100 г + 300 г;
  • молоко – 70 мл;
  • борошно – 80 г;
  • цукровий пісок – 100 г + 600 г + 50 г;
  • сода – щіпка;
  • сіль – 1 щіпка;
  • шоколад – для прикраси;
  • яєчний білок – 90 г;
  • яєчний жовток – 120 г.

Для збивання безе рекомендується використовувати цукровий пісок дрібної фракції. Це необхідно для того, щоб він за короткий проміжок часу зміг розчинитися в яєчних білках на етапі виготовлення крему.

Покроковий процес створення торта на основі масла вершкового і молока описаний в наступних пунктах:

  1. Яєчний білок в кількості 1 шт. необхідно змішати з 100 г цукрового піску, після ретельно збити масу в піну.
  2. Потім потрібно ввести 100 г масла вершкового і вимісити інгредієнти до однорідного стану.
  3. Далі буде потрібно додати просіяне борошно і соду , вимісити тісто.
  4. Форму для випікання потрібно промазати маслом вершковим, застелити пергаментом, а після викласти на нього готове тісто.

  5. Корж слід випікати протягом 15 хв. при температурі 180 ° C. Після закінчення випічки основу необхідно остудити, після відокремити від паперу.
  6. Далі 5 яєчних білків потрібно змішати з дрібкою солі і ретельно збити інгредієнти до твердих піків.
  7. Після потрібно ввести 600 г цукрового піску, продовживши збивати суміш до отримання щільної маси.
  8. На даному етапі на деко потрібно укласти промаслений папір, зверху розмістити заготовки з яєчних білків в формі безе.
  9. Після деко слід помістити в духову шафу, розігрітий до 110 ° C, а через 1 год 20 хв. вийняти і остудити.
  10. Для створення заварного крему жовтки необхідно об’єднати з цукровим піском, додати молоко і добре все перешкодити, проварити на малому вогні до загустіння.
  11. Потім масу потрібно остудити до кімнатної температури і ввести 300 г масла вершкового, розмішавши міксером до однорідності .
  12. Готовий корж потрібно промазати заварним кремом, зверху розмістити готові білкові безе, після подавши десерт до столу.

З горіхами

Торт Безе можна виготовити з додаванням смаженого фундука, який додасть готовому частування насичений лісовий аромат і присмак. Десерт виходить дуже повітряним, легким і тане в роті. Його можна готувати для повсякденного вжитку і подавати до столу на день народження, ювілей або інше свято.

Торт безе з додаванням горіхів слід готувати з продуктів, відображених в наступній таблиці:

Необхідні компоненти Потрібне кількість
Білки90 г
Горіхи270 г
Цукрова пудра300 г
Цукровий пісокна свій смак
Вершки для збивання600 мл
Сіль1 щіпка
Шоколад100 г
Шоколадні дропси100 г

Горіхи можна взяти абсолютно будь-які, які більше подобаються за смаком. Однак в такому десерті з іншими інгредієнтами відмінно поєднується фундук.

Шоколадні дропси не є основним інгредієнтом страви, тому їх можна виключити зі складу.

Рідкі вершки необхідно використовувати з високим відсотком жирності, щоб крем мав щільну і густу консистенцію. Пропорції компонентів розраховані на виготовлення приблизно 8 порцій десерту.

Створення торта безе на основі вершків і горіхів можливо при дотриманні наступних кроків:

  1. Горіхи необхідно викласти на деко, потім помістити їх в духову шафу і підсушити протягом 15 хв.
  2. Після компонент потрібно очистити, подрібнити ножем і відставити убік.
  3. Білки потрібно об’єднати з сіллю і ретельно збити міксером.
  4. Далі в масу поступово потрібно вводити цукрову пудру і продовжити збивати інгредієнти до утворення щільних піків.
  5. На даному етапі слід ввести горіхи, обережно перешкодивши продукти лопаткою.
  6. Шоколад необхідно розтопити на водяній бані, остудити і змішати з дропсами.
  7. Отриману масу потрібно об’єднати з білково-горіховою сумішшю, після лопаткою викласти кругом на деко, застелене пергаментом.
  8. Випікати коржі потрібно протягом 2 год 30 мн. при температурі близько 100 ° C.
  9. Для виготовлення крему потрібно ретельно збити вершки з цукровим піском.

  10. Після основу слід промазати вершковим кремом, повторивши дії з усіма коржами.
  11. У кінці останній корж необхідно промазати кремом, а зверху нанести ламаний шоколад або горіхи, відправивши на ніч в холодильну камеру.

З ягодами

Торт безе в домашніх умовах (рецепт дозволяє застосувати свіжі ягоди малини) буде готовий після 1 ч. Для цього достатньо збиті яєчні білки спекти в печі, а потім промазати безе і прикрасити лісовими ягодами з подрібненими фісташками. В результаті десерт буде мати дуже гарний зовнішній вигляд, що дозволяє його приготувати на святковий стіл.

Торт безе з додаванням ягід потрібно готувати з продуктів, відображених в наступному списку:

  • білок – 45 г;
  • ванільний екстракт – 5 г + 2 г;
  • крохмаль – 14 г;
  • сік лимона – 5 мл;
  • фісташки – для прикраси;
  • малина або полуниця – 200 г;
  • пудра цукрова – 50 г;
  • цукровий пісок – 150 г.

Для збивання крему обов’язково потрібно використовувати жирні рідкі вершки. Якщо відсоток жирності буде менше 33%, кремова маса буде недостатньо щільною і густий. У підсумку сформувати торт не вдасться.

Створити ароматний десерт з ягодами можна при дотриманні наступних етапів:

  1. Білки потрібно помістити в посуд і збити в стійку піну, потім додавши цукровий пісок і ретельно розмішати.

  2. Далі буде потрібно додати лимонний сік , ввести ванільний екстракт в кількості 5 г з крохмалем, збивши масу до однорідного стану.
  3. Після деко потрібно застелити папером для випікання, попередньо намалювавши на ній кола діаметром до 18 см.
  4. Далі папір слід присипати цукровою пудрою, потім укласти на неї масу у вигляді двох кіл.
  5. Випікати основу необхідно при температурі 130 ° C протягом 50 хв., після потрібно збільшити температуру до 170 ° C і продовжити випікати близько 7 хв.
  6. Для створення крему потрібно ретельно збити вершки до густоти, потім додати, що залишився ванільний екстракт , цукрову пудру і знову перешкодити.
  7. На даному етапі один корж потрібно промазати ½ частиною крему, укласти зверху ½ частину ягід і накрити все другим коржем.
  8. На другу заготовку потрібно нанести крем, що залишився з ягодами, посипати рубаними фісташками, цукровою пудрою і подати частування до столу .

Торт безе. Рецепт приготування з ягодами.

Готово.

З карамеллю

В домашніх умовах шоколадний торт безе можна доповнити карамеллю. Рецептура крему на основі пудингу, згущеного молока та вершків надає готовому ласощів дуже приємний солодкий смак і насичений молочний аромат.

Самостійно створення десерту з карамеллю можливо при наявності продуктів з наступного списку:

  • карамель – на свій розсуд;
  • полуниця – для прикраси;
  • лимон – 75 г;
  • пудинг – 1 пакетик;
  • цукровий пісок – 400 г;
  • молоко згущене – банку;
  • вершки – 500 мл;
  • шоколад – 50 г;
  • яєчний білок – 150 г.

Крем для торта можна виготовити без використання карамелі. Для цього потрібно відварити молоко згущене, а після збити його разом з пудингом і жирними вершками. Смакові якості десерт не зіпсуються. Для коржів необхідно брати темну шоколадну плитку. Однак якщо не подобається її смак, можна задіяти молочний варіант продукту.

Створення торта з карамеллю засноване на виконанні наступних кроків:

  1. Сирі білки необхідно збити в міцну піну, потім поступово додати цукровий пісок, лимонний сік і продовжити перемішувати інгредієнти міксером.
  2. на пергаментному папері потрібно накреслити 2 кола середнього розміру, викласти на них безе і випекти протягом 2 год 30 хв. при температурі 110 ℃.
  3. Далі на водяній бані потрібно розтопити темний шоколад, після нанести його на поверхню коржів.

  4. Для створення крему потрібно зварити карамель з цукрового піску і малої кількості води, після остудити і ретельно змішати з вершками, згущеним молоком і пудингом.
  5. На даному етапі ½ частину крему за допомогою лопатки слід нанести на поверхню одного коржа, потім накрити його другим.
  6. Далі на нього і боки необхідно нанести крем, присипати крихтою від обрізків коржів і, прикрасивши полуницею, подати частування до столу.

З чорносливом

Торт безе в домашніх умовах (рецепт можна доповнити сушеними сливами) виходить досить солодким, але не надмірно нудотним, завдяки тому, що в складі присутній помірний обсяг цукрового піску і згущеного молока. Для красивої подачі до столу десерт можна додатково задекорувати будь-якими свіжими ягодами і листям м’яти. Ласощі прийнято подавати на полуденок разом з чаєм або кавою.

Виготовлення торта з додаванням чорносливу можливо при наявності компонентів з наступного списку:

  • волоський горіх – 120 г;
  • масло вершкове – 210 г;
  • молоко згущене – 120 мл;
  • цукровий пісок – 410 г;
  • чорнослив – 200 г;
  • шоколад – на свій смак;
  • яйця – 440 г.

Для виготовлення глазурі можна застосувати молочний або гіркий шоколад. У будь-якому варіанті частування буде смачним.

Чорнослив можна замінити курагою. Смак при заміні інгредієнтів буде не менше апетитним.

Самостійне виготовлення десерту з чорносливом можливо при виконанні наступних пунктів:

  1. Яєчний білок слід збити в щільну масу, потім додати цукровий пісок і продовжити збивання протягом 7 хв.
  2. Потім на лист пергаменту за допомогою кондитерського шприца необхідно викласти безе і випікати виріб протягом 2 годин при температурі 100 ° C.
  3. Після температуру потрібно збільшити до 120 ° C і, витримавши ще 30 хв., Остудити.
  4. Чорнослив потрібно промити і перекрутити через м’ясорубку разом з горіхами.

  5. Далі масло вершкове потрібно змішати зі згущеним молоком, ретельно збити і змішати з сумішшю на основі чорносливу і горіхів.
  6. На даному етапі безе слід викласти на тарілку і промазати кремом, і полив блюдо шоколадом, попередньо розтопленим на водяній бані .

З рікоттою

Торт безе в домашніх умовах, рецепт якого включає до складу вершковий сир Рікотта, має приємний шоколадно-мигдальним присмаком і хрусткою меренгою, яка доповнена вишнею, просоченої лікером. Харчова цінність частування сягатиме приблизно 260 ккал на 100 г порції.

Продукти, які необхідно придбати для самостійного виготовлення торта з рікоттою, відображені в наступному списку:

  • вишня – 400 г;
  • вода – 50 мл;
  • какао-порошок – 50 г;
  • кориця – щіпка;
  • лікер – 50 мл;
  • мигдаль – 70 г;
  • пудра цукрова – 100 г;
  • рікотта – 170 г;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • вершки жирні – 150 мл;
  • сіль – щіпка;
  • шоколад – 70 г;
  • яєчний білок – 60 г.

Для виготовлення начинки можна застосувати заморожені вишневі ягоди, які спочатку слід піддати розморожуванні.

Жирність рідких вершків повинна бути не менше 33%. Для кращого збивання продукт разом з тарою і віночком рекомендується на 10 хв. помістити в холодильну відсік. Перерахованих вище продуктів вистачить на виготовлення 8 порцій ласощі.

Виготовлення торта безе з рікоттою потрібно виконувати, відповідно до наступних пунктів:

  1. У яєчний білок потрібно ввести сіль, потім збити інгредієнти на малій швидкості, а після на середньої до міцної піни.
  2. Далі потрібно поступово ввести цукровий пісок і продовжити збивання.
  3. Какао-порошок слід просіяти, потім ввести його і корицю в білкову суміш і продовжити збивання компонентів.
  4. На папері для випікання необхідно накреслити 2 кола діаметром 20 см, потім викласти на них безе і поруч насадкою зірочка 10 шт. безе для прикраси.
  5. Випікати заготовку потрібно при 120 ° C протягом 1 год, після остудити.
  6. Вишню потрібно перекласти в каструлю, додати воду з лікером і довести до кипіння, після знявши з вогню, наполігши і процідивши через друшляк.
  7. На даному етапі потрібно збити вершковий сир з цукровою пудрою і окремо жирні вершки.
  8. Шоколад слід розтопити на водяній бані, а мигдаль подрібнити в блендері.
  9. У вершкову масу необхідно додати розтоплений і охолоджений шоколад, мелений мигдаль і вершки в 2 прийоми.
  10. Після на нижній корж безе потрібно нанести шар крему, помістити частину вишні, потім укласти другий корж і промазати кремом.
  11. Зверху потрібно розмістити фігурні безе, а в середині – вишню.
  12. Посипавши частування цукровою пудрою, десерт можна подати до столу.

Корисні поради і рекомендації

Корисні поради з рекомендаціями допоможуть починаючому кулінарові при готуванні:

  • безе зіб’ється набагато краще при додаванні в яєчний білок трохи солі або соку лимона;

  • збивати яєчну масу необхідно тільки в чистому посуді, виготовленої з міді або іншого металу, для рівномірного розподілу тепла;
  • щоб зрозуміти готове безе чи ні, на нього досить злегка натиснути і подивитися тримає виріб форму чи ні;
  • відокремлювати білки від жовтків слід акуратно, оскільки при попаданні другого інгредієнта до складу, безе може не вийти.

Апетитне і повітряне безе задіють при виготовленні ніжних, легких і не нудотно-солодких тортів. Зробити в домашніх умовах детальний десерт можна при дотриманні простої рецептури, для якої не потрібні дорогі компоненти і професійна побутова техніка.

Відео про приготування торта безе

Як робити коржі безе для торта:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал