Це дуже смачний, ніжний та ароматний десерт, по-весняному красивий такий у зелених відтінках, що і на душі стає тепло! Пропоную Вам приготувати цей смаколик, готується він швидко, а смаком порадує всіх.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- 4 яйця
- ¾ склянки цукру
- ¾ склянки пшеничного борошна
- 1 столова ложка картопляного борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 столова ложка оцту
Банана маса:
- 3 банана
- 2 бананові йогурти
- 2 жовтих желе
- 250 мл гарячої води
Зелений шар:
- 2 зелених желе
Кремова маса:
- 2 пак. вершки збиті (в мене Dr.Oetker)
- 1½ склянки холодного молока
- 2 плоскі столові ложки желатину
- 5 столових ложок просіяної цукрової пудри
Верхній шар:
- 500-600 г білого винограду без кісточок
- 2 зелених желе
Рецепт приготування:
- Бісквіт: Деко розміром (24 см х 35 см) з папером для випічки. Приготуйте бісквіт з поданих інгредієнтів. Випікати при 160° C 25 хвилин.
- Бананова маса: Розчинити жовте желе. Викласти йогурти в миску, порціями вливати відстійне желе, перемішуючи на великій швидкості. Поставте масу на деякий час в холодильник, коли вона стане густою сметаною, додайте нарізані трикутниками банани. Перемішати лопаткою і вилити на випечений бісквіт
- Зелений шар: Розчиніть зелене желе в 3 склянках води. Остудити, вилити на бананову масу. Поставити в холодильник
- Кремова маса: Залийте желатин 2 столовими ложками холодної води, коли він набухне, влийте ¼ склянки гарячої води і перемішайте. Влийте в миску холодне молоко, додайте збиті вершки і цукрову пудру і збивайте на великій швидкості близько 5 хвилин, в кінці влийте желатин. Викласти масу на застиглий желе
- Верхній шар: Розчиніть желе в 3 склянках води. Виноград ретельно вимити, обсушити і викласти на вершкову масу. Коли виноград стане великим, розріжте його навпіл. Залийте відстоївшим желе. Залишити охолоджуватись в холодильнику на ніч.
Приємного випікання та смачного Вам наші дорогі читачі!