Тонкі млинці на молоці – 9 смачних рецептів приготування ажурних млинців з дірочками і покроковими фото

Тонкі млинці на молоці з дірочками – це простий та універсальний продукт для домашнього столу. Млинці можна їсти просто так, подавати до чаю або наповнювати різними начинками. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну добірку із дев’яти смачних рецептів із покроковими фото.

Ажурні млинці з дірочками на 1 літр молока

Ажурні млинці з дірочками на 1 літр молока нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки. Готові млинці порадує ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 4 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вказану кількість борошна просіюємо через дрібне сито.

Крок 2. У просіяне борошно розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і соду, гашену оцтом.

Крок 3. Вливаємо сюди молоко і добре перемішуємо вміст. Потім збиваємо блендером до однорідності та повного зникнення грудочок.

Крок 4. Розігріваємо сковороду та обмазуємо її поверхню невеликою кількістю олії.

Крок 5. Порційно вливаємо в сковороду тісто та рівномірно розділимо його по всій поверхні.

Крок 6. Після того, як млинець схопиться, акуратно перевертаємо його на інший бік. Обсмажуємо кожен млинець до рум’янцю з обох боків.

Крок 7. Ажурні млинці з дірочками на 1 літр молока готові. Подавайте до столу, доповнивши шматочком вершкового масла|мастила|.

Заварні млинці на молоці з окропом

Заварні млинці на молоці з окропом відрізняються ніжним смаком та неймовірною тонкістю. Такий рум’яний продукт ідеально підійде для домашнього сніданку чи перекушування. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Молоко –0,5 л.
  • Окріп – 250 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо яйця із сіллю та цукром. Збовтуємо продукти вінчиком.

Крок 2. Вливаємо сюди молоко кімнатної температури і добре все перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Всипаємо сюди борошно та обережно починаємо перемішувати до зникнення грудочок.

Крок 4. У окропі розмішуємо соду і відразу вливаємо цю рідину в тісто. Перемішуємо.

Крок 5. Вливаємо олію і ще раз перемішуємо вінчиком.

Крок 6. Порційно вливаємо тісто на розігріту антипригарну сковороду та розділимо його по всій поверхні. Перед випіканням першого млинця можна змастити сковороду олією.

Крок 7. Обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 8. Заварні млинці на молоці з окропом готові. Подавайте до столу та пригощайтесь!

Тонкі млинці на молоці з содою

Тонкі млинці на молоці з содою – це простий та швидкий у приготуванні продукт для вашого домашнього столу. Готові млинці вийдуть неймовірно ніжними та апетитними. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом із покроковими фото з нашої добірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко –0,5 л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет столовий – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску і доповнюємо їх цукром та сіллю.

Крок 3. Починаємо збовтувати вміст та вливаємо сюди молоко.

Крок 4. Просіюємо в рідку суміш борошно. Вимішуємо вінчиком до зникнення грудочок.

Крок 5. Також додаємо соду, гашену оцтом.

Крок 6. Перемішуємо тісто до повної однорідності та зникнення всіх грудочок. Залишаємо постояти тісто на столі за кімнатної температури півгодини.

Крок 7. Порційно вливаємо тісто в розігріту сковороду. Перед випіканням першого млинця змастіть сковороду олією.

Крок 8. Обсмажуємо тонкі млинці з обох боків до золотистої скоринки.

Крок 9. Тонкі млинці на молоці із содою готові!

Тонкі млинці на кислому молоці з дірочками

Тонкі млинці на кислому молоці з дірочками порадують ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Такий апетитний продукт ідеально підійде для домашнього сніданку чи перекушування. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 4-5 ст.
  • Молоко кисле – 0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Цукор – 1,5 ст.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце, додаємо цукор та вливаємо кисле молоко.

Крок 3. Ретельно перемішуємо вміст та додаємо сюди харчову соду. Знову все перемішуємо.

Крок 4. Вливаємо теплу воду і висипаємо борошно, яке просіяли. Перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.

Крок 5. Вливаємо в тісто олію і ще раз все перемішуємо.

Крок 6. Розігріваємо сковороду та порційно вливаємо сюди тісто. Розділимо його на всій поверхні сковороди. Перед випіканням першого млинця змастіть сковороду олією.

Крок 7. Обсмажуємо тонкі млинці по 10-15 секунд із кожного боку до золотистої скоринки.

Крок 8. Тонкі млинці на кислому молоці з дірочками готові. Можна спробувати!

Мереживні млинці на молоці без яєць

Мереживні млинці на молоці без яєць кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки. Готові млинці порадує ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, цукор, сіль та соду. Перемішуємо сухі продукти.

Крок 2. Вливаємо сюди половину молока.

Крок 3. Перемішуємо тісто і вливаємо в нього олію. Знову все перемішуємо.

Крок 4. Решту молока кип’ятимо і вливаємо його в тісто тонким струменем, постійно помішуючи.

Крок 5. У сковороді розтоплюємо вершкове масло|мастило|.

Крок 6. Переливаємо розтоплене масло|мастило| в тісто і знову перемішуємо.

Крок 7. Порційно виливаємо тісто на розігріту сковороду та обсмажуємо тонкі рум’яні млинці з обох боків.

Крок 8. Мереживні млинці на молоці без яєць готові. Подавайте до столу!

Тонкі млинці на молоці з рисовим борошном

Тонкі млинці на молоці з рисовим борошном виходять не тільки неймовірно смачними, а й корисними та низькокалорійними. Приготувати такий цікавий продукт нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 130 гр.
  • Молоко –0,5 л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, цукор та сіль. Збиваємо продукти вінчиком.

Крок 2. Вливаємо сюди молоко та додаємо кукурудзяний крохмаль. Ретельно все перемішуємо за допомогою вінчика. Поступово висипаємо рисове борошно та вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 3. Далі вливаємо олію і знову перемішуємо.

Крок 4. Розігріваємо сковороду та порційно вливаємо сюди тісто. Поступово розділимо його поверхнею сковороди. Перед випіканням першого млинця змастіть сковороду олією.

Крок 5. Обсмажуємо тонкі млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 6. Перекладаємо тонкі млинці на плоску тарілку.

Крок 7. Тонкі млинці на молоці з рисовим борошном готові. Спробуйте!

Тонкі млинці на молоці та воді з дірочками

Тонкі млинці на молоці та воді з дірочками нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки. Готові млинці вийдуть неймовірно смачними та привабливими. Спробуйте!

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Молоко – 1 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, цукор та сіль.

Крок 2. Вливаємо сюди половину теплого молока та починаємо все перемішувати вінчиком.

Крок 3. Поступове висипаємо сюди борошно та перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 4. Вливаємо молоко, що залишилося, і знову все перемішуємо.

Крок 5. Вливаємо окріп та олію. Перемішуємо заготівлю рівномірного розподілу рідкого продукту.

Крок 6. Порційно вливаємо тісто на розігріту сковороду і обсмажуємо рум’яні млинці з обох боків. Перед випіканням першого млинця змастіть сковороду олією.

Крок 7. Тонкі млинці на молоці та воді з дірочками готові. Подавайте до столу!

Дріжджові млинці на молоці з дірочками

Дріжджові млинці на молоці з дірочками виходять неймовірно ніжними, смачними і тонкими. Їх можна подавати до столу з вершковим маслом або наповнювати різними начинками до смаку. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Молоко –300 мл.
  • Цукор – 60 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія рослинна – 70 мл.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо яйця та цукор. Збиваємо їх до пишної піни.

Крок 2. Продовжуємо збивати яєчну суміш та вливаємо сюди молоко. Потім додаємо рослинну олію, дріжджі, сіль і борошно, яке просіяли.

Крок 3. Вливаємо воду і добре все перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Забираємо тісто у тепле місце на 1 годину. Далі його перемішуємо та залишаємо ще на 30 хвилин.

Крок 5. Порційно виливаємо готове тісто в розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо млинці з обох боків до золотистої скоринки.

Крок 6. Тонкі млинці викладаємо на плоску тарілку. Доповнюємо шматочком вершкового масла.

Крок 7. Дріжджові млинці на молоці з дірочками готові!

Солодкі млинці на молоці з дірочками

Солодкі млинці на молоці з дірочками – це простий та швидкий у приготуванні продукт для вашого сімейного сніданку чи перекушування. Готові млинці вийдуть тонкими та неймовірно ніжними. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом із покроковими фото з нашої добірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молоко – 3 ст.
  • Олія 1 ст.л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.

Крок 2. Додаємо до них цукор та щіпку солі. Збиваємо вінчиком до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 3. Далі в яєчну суміш вливаємо молоко кімнатної температури.

Крок 4. Просіюємо сюди борошно через сито та вимішуємо однорідне тісто без грудочок.

Крок 5. Вливаємо олію і ще раз все перемішуємо вінчиком.

Крок 6. Порційно вливаємо тісто на розігріту сковороду з олією.

Крок 7. Обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 8. Солодкі млинці на молоці з дірочками готові. Пригощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал