Тісто для пиріжків, смажених на сковороді – запорука смачної і пишної випічки. Адже якою б смачною була начинка, без вдалої основи, смак всієї страви буде зіпсований і для того, щоб таке не сталося, читаємо і вибираємо відповідний для себе варіант в нашій збірці перевірених рецептів. На даний момент існує безліч варіацій тіста: на молоці, на кефірі, з додаванням сухих або «живих» дріжджів – все залежить від ваших уподобань і наявних продуктів. І навіть, якщо до цього ви «не дружили» з випічкою, скориставшись покроковими інструкціями, у вас обов’язково все вийде!
Тісто без дріжджів для пиріжків на сковорідці
Прекрасним доповненням вечері або обіду стануть домашні рум’яні пиріжки, приготовані без додавання дріжджів з соковитою начинкою з шампіньйонів. Такі ласощі ідеально поєднується, як з першими, так і з основними стравами, надовго позбавляючи вас від почуття голоду.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3-4..
Інгредієнти:
- Молоко ( кисне ) – 150 мл.
- Борошно – 300 гр.
- Шампіньйони – 170 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1/4 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – ½ ст.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 1 ст.л.
- Олія – 70 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені гриби нарізаємо пластинами середньої товщини.
Крок 2. У сковорідці нагріваємо столову ложку масла і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до м’якості, після, додаємо шампіньйони і підрум’янюємо їх. За п’ять хвилин до готовності здобрюємо компоненти сметаною і тушкуємо під кришкою, солимо за смаком.
Крок 3. У піалі з’єднуємо кисле молоко і куряче яйце.
Крок 4. В отриману масу підсипаємо просіяне борошно, змішану з содою, додаємо сіль і цукор – ложкою ( з країв ) замішуємо основу пиріжків.
Крок 5. Стіл присипаємо жменею борошна і продовжуємо вимішувати масу до м’якої і еластичною текстури.
Крок 6. Відщипуємо від тіста невеликі шматочки і розгортаємо в млинець.
Крок 7. На половину коржі викладаємо приблизно по столовій ложці грибної начинки.
Крок 8. Прикриваємо ароматні шампіньйони вільним краєм тіста і притискаємо краю один до одного за допомогою зубчиків вилки.
Крок 9. У сковороді з товстим дном гарненько розігріваємо достатню кількість масла і викладаємо заготовки – обсмажуємо до золотистого відтінку з обох сторін.
Крок 10. Для того щоб позбутися від надлишків жиру, страва можна на пару хвилин укласти на паперові рушники і тільки після, подавати до столу. Смачного!
Тісто на кефірі для смажених пиріжків
Готувати пиріжки можна по-різному: запікати в духовій шафі або обсмажувати на маслі. При останньому варіанті, страва завжди має хрустку корочку зовні і м’яку текстуру всередині і для того, щоб отримати такий результат, дуже важливо приготувати « правильно » і відповідне тісто. З цим завданням на відмінно справляється кефір.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Рис відварний – 200 гр.
- Паштет – 150 гр.
- Олія – 60 мл.
- Кефір – 200 мл.
- Дріжджі ( пресовані ) – 20 гр.
- Борошно – 300-350 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для опари трохи підігріваємо кефір і відправляємо до нього дріжджі, сіль і цукор – розмішуємо.
Крок 2. Підсипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто.
Крок 3. Формуємо пшеничну грудку, накриваємо рушником або затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в тепло приблизно на 40 хвилин.
Крок 4. Не втрачаючи часу, готуємо начинку: в тарілці з високими бортами змішуємо білий відварний рис і паштет.
Крок 5. Тісто робимо в «ковбаску» і нарізаємо однаковими шматочками.
Крок 6. Кожен сегмент вмочати в борошні, щоб продукт не прилипав до долонь і поверхонь.
Крок 7. Притискаємо шматочки до робочої поверхні, утворюючи корж, і викладаємо рис з м’ясної складової.
Крок 8. Вологими пальцями защіплюємо краї, надаючи заготівлі бажану форму.
Крок 9. У чавунній сковороді розігріваємо досить велику кількість олії і обсмажуємо пиріжки приблизно по 2-3 хвилин з кожного боку.
Крок 10. На « бочках » страви повинна утворитися корочка золотисто-коричневого відтінку.
Крок 11. Гарячі і ситні пиріжки подаємо до столу негайно і приступаємо до дегустації. Смачного!
Як приготувати тісто на воді для домашніх пиріжків?
З таких простих і доступних інгредієнтів, як вода, борошно, дріжджі і продукти для начинки ( вона може бути будь-який ) можна з легкістю приготувати рум’яні і ситні пиріжки, які припадуть до смаку кожному. Простий і швидкий рецепт тіста, доповнений курячим філе і ніжним пюре з картоплі з цибулею.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Вода – 150 мл.
- Дріжджі ( пресовані ) – 15 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія – 70 мл.
- Борошно – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Філе куряче ( варінні ) – 150 гр.
- Пюре картопляне – 200 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Петрушка – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємному посуді з’єднуємо теплу воду ( близько 35-40 градусів ), сіль, цукор і дріжджі – помішуємо.
Крок 2. Підливаємо дві столових ложки масла і перемішуємо.
Крок 3. Поступово додаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо « слухняне » тісто.
Крок 4. Прикриваємо грудку бавовняним рушником і переставляємо в тепле місце приблизно на 40-50 хвилин для вистоювання.
Крок 5. В цей час, цибулину середнього розміру « звільняємо » від лушпиння і дрібно шинкуємо.
Крок 6. Аналогічним способом подрібнюємо птицю.
Крок 7. У сковорідці нагріваємо пару крапель масла і обсмажуємо цибульні шматочки до напівпрозорого стану.
Крок 8. Додаємо філе, перемішуємо, підсолюємо і тушкуємо ще п’ять хвилин.
Крок 9. Не втрачаючи часу, дрібно ріжемо зелень.
Крок 11. І слідом відправляємо обсмажене м’ясо з цибулею – ретельно перемішуємо.
Крок 12. Піднялося тісто робимо в « ковбаску » і розрізаємо на порційні сегменти.
Крок 13. Обвалюємо кожен пшеничний шматочок в борошні.
Крок 14. Злегка придавлюємо тісто до поверхні для формування коржі і розділимо начинку: приблизно по 1-1,5 столових ложок в кожен пиріжок.
Крок 15. Змочуємо пальці у воді і скріплюємо краї, надаючи заготівлі злегка витягнуту форму.
Крок 16. Розігріваємо масло в сковороді і викладаємо пиріжки.
Крок 17. Смажимо страву протягом 2-3 хвилин з кожного боку на помірному вогні.
Крок 18. Повітряні і ароматні пиріжки подаємо до столу в холодному або гарячому вигляді, в поєднанні зі склянкою молока або чашкою чаю. Смачного!
Простий рецепт тіста на молоці для пиріжків
Немає нічого смачнішого і ароматні, ніж домашня випічка, а саме пиріжки зі солодкою начинкою, приготовані з особливою любов’ю і турботою. У цьому рецепті використовується дріжджове тісто на молоці, з яким готове ласощі виходить неймовірно пишним і повітряним, тому заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
інгредієнти:
- Борошно – 350-400 гр.
- Варення яблучне – 200-250 гр.
- Молоко – 110 мл.
- Кефір – 125 мл.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Олія – 200-300 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці відповідного розміру об’єднуємо тепле молоко з пресованими дріжджами, цукром і сіллю – помішуємо до однорідності.
Крок 2. Слідом підливаємо підігрітий кефір.
Крок 3. Підсипаємо просіяне через дрібне сито борошно і вимішуємо.
Крок 4. Далі, змащуємо долоні маслом і переходимо на ручний заміс.
Крок 5. Прикриваємо пшеничну грудку рушником і переставляємо в тепло хвилин на 40.
Крок 6. Від об’ємного тіста відділяємо невеликі сегменти, робимо коржі і викладаємо невелику кількість варення – формуємо заготовки.
Крок 7. Перевертаємо напівфабрикати швом вниз і трохи натискаємо.
Крок 8. Смажимо пиріжки з усіх боків на великій кількості олії ( приблизно по 2-3 хвилини з кожного бочка ). Для того щоб позбутися від надлишків масла – викладаємо на паперові рушники, складені в кілька шарів.
Крок 9. Страву злегка остуджуємо, заварюємо чай і насолоджуємося. Смачного!
Швидке тісто для пиріжків з картоплею на сковороді
Коли цю хвилину хочеться чогось смачного, а бігти в магазин зовсім не хочеться – готуємо найшвидші і прості в приготуванні, смажені пиріжки з ніжною начинкою з картоплі. Така страва стане прекрасним доповнення до м’ясних бульйонах або гарячих страв.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Борошно – 700 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія – 100 мл.
- Кефір – 500 мл.
- Кріп – за смаком.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто: змішуємо кефір, чайну ложку солі, соду – перемішуємо і порціями додаємо пшеничне борошно, замішуємо основу пиріжків.
Крок 2. Отриману масу затягуємо харчовою плівкою і залишаємо на годину в теплому приміщенні.
Крок 3. В цей час очищаємо і варимо в підсоленій воді 400 грам картоплі до м’якості, зливаємо відвар і розминаємо овочі в пюре.
Крок 4. У начинку також додаємо дрібно нарізаний пасерований цибуля, подрібнену зелень, сіль і перець на свій смак.
Крок 5. « Відпочити » тісто розкочуємо в пласт товщиною близько п’яти міліметрів і вирізаємо кола однакового розміру ( зручно робити склянкою ).
Крок 6. У центр кожного кружечка викладаємо по столовій ложці з гіркою ароматної начинки.
Крок 7. Змочуємо пальці у воді і щільно скріплюємо краї.
Крок 8. Заготовки укладаємо швом вниз і злегка розкочуємо качалкою.
Крок 9. У сковороді з товстим дном розігріваємо приблизно сто мілілітрів масла і обсмажуємо страву з усіх боків до рум’яності.
Крок 10. Золотисті пиріжки злегка остуджуємо і подаємо до столу в якості самостійного страви або доповнення. Смачного!
Тісто для пиріжків з капустою на сковороді
Секрет смачних і ніжних пиріжків – це, звичайно ж, правильно приготоване тісто. І рецепт цієї « основи » ідеально підходить для соковитої начинки, що складається з білокачанної капусти і грибів. Пиріжки обсмажуються в рослинній олії, і мають неймовірно апетитну хрустку скоринку зовні, і м’яку текстуру всередині.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Вода – 200 мл.
- Дріжджі пресовані – 20 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
- Борошно – 250-270 гр.
- Капуста – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Шампіньйони – 100 гр.
- Сік томатний – 100 мл.
- Олія – 70 мл.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. 300 грам білокачанної капусти тонко шинкуємо.
Крок 2. Хаотично подрібнюємо гриби.
Крок 3. Дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю.
Крок 4. У сковорідці розігріваємо трохи масла і обсмажуємо шампіньйони до рум’яності.
Крок 5. До золотистим грибам пересипаємо цибулю і смажимо ще п’ять хвилин.
Крок 6. Після, відправляємо в сковороду капусту, сіль і суміш перців на свій смак, перемішуємо і тушкуємо протягом 5-7 хвилин.
Крок 7. Після закінчення часу підливаємо до складових начинки томатний сік і обсмажуємо ще хвилин 10.
Крок 8. Ароматну начинку перекладаємо в піалу і даємо час охолонути.
Крок 9. Для тіста в теплій воді розводимо дріжджі, сіль і цукор.
Крок 10. У дріжджовий розчин додаємо борошно і замішуємо тісто.
Крок 11. Прикриваємо пшеничну грудку рушником і даємо постояти близько півгодини.
Крок 12. Через 30 хвилин тісто обминаємо, робимо в « ковбаску » і розрізаємо на сегменти однакового розміру.
Крок 13. Кожну заготівлю обвалюємо в борошні з усіх боків.
Крок 14. Придавлюємо тісто в робочій поверхні, утворюючи коржик.
Крок 15. У центр викладаємо охолоджену начинку.
Крок 16. Щільно защіплюємо краї і укладаємо швом вниз.
Крок 17. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо до утворення скоринки наші заготовки.
Крок 18. Досить по 2-3 хвилини з кожного боку. Смачного!
Заварне тісто для пиріжків, смажених на сковороді
Спробуйте приготувати ніжне і повітряне заварне тісто з дріжджами, яке прекрасно поєднується з різними начинками і підходить для обсмажування на сковороді. Продукт, приготований за цим рецептом, не вимагає багато часу і досить швидко « піднімається », тому не доведеться годинами чекати улюблене ласощі.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-7.
Інгредієнти:
- Борошно – 340 гр.
- Окріп – 120 мл.
- Вода ( тепла ) – 120 мл.
- Дріжджі ( сухі ) – 6 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій і власної зручності заздалегідь викладаємо необхідні продукти на робочу поверхню і відміряємо потрібну кількість за допомогою кухонних ваг.
Крок 2. У теплій воді розчиняємо дріжджі, сіль і цукор.
Крок 3. У дріжджовий розчин підливаємо трохи олії і перемішуємо.
Крок 4. В окремий посуд просіюємо борошно через сито з дрібними отворами, в центрі вийшла « горбки » робимо поглиблення.
Крок 5. В середину борошняної гірки вливаємо воду з дріжджами і розмішуємо.
Крок 6. Після, вливаємо окріп і інтенсивно помішуємо компоненти до однорідності.
Крок 7. Стіл присипаємо жменею борошна і вимішуємо тісто руками протягом 1-2 хвилин. Потім, даємо маси трохи постояти або відразу приступаємо до формування пиріжків. Готуйте і отримуйте задоволення!
Тісто без яєць для пиріжків, смажених на сковороді
Навіть без додавання яєць, можна з легкістю приготувати м’яке і пористе тісто, яке прекрасно підійде для смаження на олії. Сьогодні вашій увазі видається рецепт простих і неймовірно смачних пиріжків для всієї родини з начинкою з шкварок і гороху.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Дріжджі пресовані – 20 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Пюре горохове – 200 гр.
- Сало – 50 гр.
- Олія – 60 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій ємності змішуємо тепле молоко, дріжджі, сіль і цукор.
Крок 2. В отриманий розчин просіюємо борошно і замішуємо тісто.
Крок 3. Прикриваємо масу рушником або затягуємо харчовою плівкою і даємо постояти близько півгодини.
Крок 4. Через 30 хвилин обминаємо пшеничну основу і ділимо на шматочки однакові за розміром.
Крок 5. Сегменти обмакуємо в борошні, щоб нічого не прилипало до поверхонь і злегка розкочуємо качалкою в коржик.
Крок 6. 50 грам сала подрібнюємо.
Крок 7. І витоплюємо на гарячій сковороді протягом 5-7 хвилин.
Крок 8. Рум’яні шкварки перекладаємо в пюре і ретельно розмішуємо.
Крок 9. У центр кожної заготовки викладаємо по столовій ложці начинки.
Крок 10. Вологими пальцями скріплюємо краї і формуємо.
Крок 11. Перекладаємо заготовки на сковороду з розігрітою олією.
Крок 12. Смажимо 2-3 хвилини, а потім перевертаємо і повторюємо маніпуляції з другої сторони.
Крок 13. Ароматні пиріжки готові. Смачного!
Сирне тісто для пиріжків в домашніх умовах
На даний момент існує безліч варіацій приготування тіста для пиріжків, однак, найсмачнішим і ніжним як і раніше залишається сирне. Завдяки додаванню сиру, готовий продукт має неймовірно ніжну і повітряну текстуру, яка в прямому сенсі слова, тане в роті. Саме тому, заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом, тому як ласощі розлетиться з тарілок за лічені хвилини!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Борошно – 2 ст.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сода – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Пів кілограмма сиру протираємо через сито з дрібними отворами.
Крок 2. У ніжну масу вбиваємо яйця.
Крок 3. Підсипаємо цукор.
Крок 4. І ретельно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції без грудочок.
Крок 5. В окремий посуд просіюємо борошно і з’єднуємо її з сирно-яєчною масою – вимішуємо.
Крок 6. І ліпимо пиріжки з вашої улюбленої начинкою. Смачного!