Тісто для курника – 9 рецептів приготування тіста для курника у духовці з покроковими фото

Тісто для курника – це проста та універсальна заготівля із найпростіших інгредієнтів. З таким тістом домашній курник виходить неймовірно смачним, соковитим та поживним. Використовуйте нашу кулінарну добірку з дев’яти рецептів приготування тіста з покроковими фото.

Смачне тісто для курника на кефірі

Смачне тісто для курника на кефірі виходить м’яким, еластичним та дуже слухняним. З такого універсального продукту ви легко сформуєте привабливий курник із поживною начинкою. Після випікання тісто порадує привабливим рум’янцем та приємним смаком.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 ст.
  • Яйце С0 – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Вершкове масло 82,5% – 150 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ч.л.

Процес приготування:

  1. У миску вбиваємо куряче велике яйце. Якщо у вас невеликі яйця, то сміливо додавайте два.

  2. У збиту яєчну суміш засипаємо сіль та цукор.

  3. До інгредієнтів додаємо вершкове масло||, розтоплене до рідкого стану. Розмішуємо.

  4. У заготовку, що вийшла, вливаємо кефір, який краще використовувати кімнатної температури. Повторно розмішуємо інгредієнти, робимо це активно.

  5. Тепер настав час приєднати борошно. Просіюємо невеликими порціями.

  6. Борошно спочатку вмішуємо в суміш ложкою чи лопаткою.

  7. Потім процес приготування тіста переносимо вже на стіл та працюємо руками.

  8. Отримане тісто перекладаємо поліетиленовий пакет і перекладаємо в холодильник на 30 хвилин.

  9. Смачне тісто для курника на кефірі готове. Приступайте до подальшого кулінарного процесу!

Тісто для курника на молоці

Тісто для курника на молоці виходить особливо ніжним та м’яким. Працювати із таким продуктом – одне задоволення. Його зручно розкочувати та використовувати у формуванні пирога з великою кількістю начинки. Після випікання тісто порадує привабливою скоринкою.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції –900 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Вершкове масло|| – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.

Процес приготування:

  1. У велику об’ємну миску відправляємо яєчні жовтки, сіль та цукор. Розтираємо продукти до однорідності.

  2. Викладаємо сюди розм’якшене вершкове масло (до початку готування витягаємо його з холодильника і даємо підтанути природним чином).

  3. Далі продукти найкраще буде збити міксером. Отримуємо ніжну пухку кашку з олії та суміші з жовтків. Сухі компоненти повинні повністю розчинитись у цій маси.

  4. Вливаємо сюди молоко, його потрібно використовувати у теплому вигляді. Злегка прогрійте продукт на плиті або мікрохвильовій печі. Кип’ятити не потрібно.

  5. Доповнюємо вміст борошном, яка просіяли, без видимих грудочок і розпушувачем тіста. Починаємо все активно розмішувати.

  6. Вимішуємо, доки отримаємо щільну однорідну масу.

  7. Після цього переходимо на ручний заміс. Викладаємо масу на робочу поверхню (найкраще її присипати невеликою кількістю борошна). Розминаємо руками та формуємо грудку.

  8. Перекладаємо ком тіста в пакет або загортаємо в плівку. Відправляємо у холодильник. Достатньо потримати тісто у холоді півгодини.

  9. Тісто для курника на молоці готове. Приступайте до розкочування та наповнення начинкою.

Тісто для курника на маргарині

Тісто для курника на маргарині зробить ваш готовий пиріг дуже цікавим до смаку, в міру хрумким і розсипчастим. Тісто на основі маргарину – це класика для традиційних курників із начинкою. Спробуйте замішати його за допомогою наших перевірених рекомендацій.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції –950 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі продукти з холодильника заздалегідь, щоб вони прогрілися до кімнатної температури, а маргарин розм’якшив.

  2. У місткий посуд відправляємо яєчні жовтки, цукор та сіль. Активно все розтираємо між собою за допомогою вінчика.

  3. У цю суміш занурюємо маргарин у м’якому стані.

  4. Продовжуємо активно працювати ручним вінчиком.

  5. Підливаємо сюди молоко, розмішуємо.

  6. Невеликими порціями просіюємо борошно і додаємо розпушувач. Весь цей час старанно розмішуємо тісто.

  7. Замішуємо щільну однорідну грудку.

  8. Загортаємо заготовку плівку або целофановий пакет. Забираємо у холодильник на 30 хвилин.

  9. Тісто для курника на маргарині готове. Використовуйте за призначенням!

Пісочне тісто для курника

Пісочне тісто для курника – це дуже смачна та цікава основа для традиційного пирога із ситною начинкою. Розсипчасте тісто неймовірно легко готується у домашніх умовах. Для замішування якісного та універсального продукту дотримуйтесь наших рекомендацій.

Час приготування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції –500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 270 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі необхідні продукти, зазначені у списку. Дістаємо компоненти із холодильника заздалегідь, щоб вони прогрілися до кімнатної температури.

  2. У місткий посуд всипаємо борошно. Рекомендуємо просіяти продукт перед з’єднанням з іншими компонентами.

  3. Доповнюємо борошно сухими дріжджами, розмішуємо продукти між собою за допомогою лопатки.

  4. Занурюємо в суху заготовку шматочки вершкового масла. Розм’якшувати його попередньо не потрібно, достатньо, щоб воно було кімнатною температурою.

  5. Активно вимішуємо всі інгредієнти, перетираючи їх один з одним. Таким чином ми отримуємо дрібну крихту. У ній робимо вирву по центру.

  6. Всипаємо в ямку цукор та сіль.

  7. Також сюди вливаємо тепле молоко. Достатньо прогріти його до температури 38 градусів.

  8. Починаємо перемішувати масу від країв до центру, таким чином замішуємо гладку грудку однорідного тіста.

  9. Забираємо його у тепле місце на 60 хвилин до повної готовності.

  10. Пісочне тісто для курника готове!

Тісто на сметані для курника

Тісто на сметані для курника – це простий у виконанні та приємний у роботі продукт. Тісто дуже легко замішувати, а потім розкочувати та укладати у форму для випічки. З такою основою ваш готовий пиріг порадує привабливим виглядом, яскравим смаком та поживністю.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 480 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Просіюємо через сито борошно, додаємо до нього цукор, сіль та сухі дріжджі. Активно розмішуємо.

  2. У борошні робимо ложкою вирву. Додаємо сюди сметану та соду, змішуємо всі продукти.

  3. Додаємо яйце, перемішуємо з борошном та його.

  4. Додаємо соняшникову олію та замішуємо тісто руками. Рекомендується віддати перевагу олії без запаху, щоб не зіпсувати смак випічки.

  5. Тісто еластичне, не липне до рук. Воно не повинно бути крутим.

  6. Забираємо тісто в целофановий мішок та залишаємо на 60 хвилин у теплому місці.

  7. Тісто на сметані для курника готове. Приступайте до подальших приготувань апетитного пирога!

Дріжджове тісто для курника

Дріжджове тісто для курника зробить ваш пиріг пишним, рум’яним та неймовірно апетитним. Замісити таке м’яке та еластичне тісто своїми руками нескладно. Продукт вийде досить універсальним та зручним у роботі. Підійде для будь-яких поживних начинок.

Час приготування – 1 година 35 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції –950 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Маргарин – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. В об’ємний посуд вливаємо тепле молоко (необхідна температура приблизно 38 градусів). Всипаємо в молоко вказану міру швидкорозчинних сухих дріжджів. Активно розмішуємо, щоби дріжджі розчинилися.

  2. Додаємо в молоко половину маргарину (раніше його розтоплюємо), засипаємо цукор та сіль.

  3. Миску з вмістом відправляємо у тепле місце приблизно на 20 хвилин. Краще прикрити рушником.

  4. У масу додаємо залишок маргарину і розбиваємо куряче яйце. Активно розмішуємо.

  5. Починаємо додавати борошно, яке просіяли порціями, відразу вмішуючи їх у молочну суміш.

  6. Ретельно вимішуємо тісто.

  7. Отриманий продукт ставимо у тепле місце на 40-60 хвилин.

  8. Дріжджове тісто для курника готове. Можна розкочувати!

Тісто для курника на майонезі

Тісто для курника на майонезі порадує нескладним процесом замішування та вийде дуже зручним у роботі. Таке тісто виходить по-справжньому м’яким, ніжним та еластичним. Крім того, після запікання тісто відрізняється цікавим смаком та апетитним зовнішнім виглядом.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Майонез – 120 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

  1. Вибираємо об’ємну миску для замішування. Відправляємо сюди сіль та заливаємо кип’яченою водою, остудженою до кімнатної температури.

  2. Активно розмішуємо та занурюємо сюди майонез.

  3. Збовтуємо все це вінчиком або вилкою, щоб отримати однорідну суміш.

  4. Просіюємо в неї 350 грам борошна та вливаємо олію (беремо продукт без запаху).

  5. Спочатку помішуємо лопаткою після руками. Працюємо з тістом, поки воно не стане щільним та еластичним, і не липне до рук.

  6. Обертаємо заготовку в плівку і залишаємо на 30 хвилин в холодильнику.

  7. Тісто для курника на майонезі готове. Приступайте до приготування!

Здобне розсипчасте тісто для курника

Здобне розсипчасте тісто для курника – це проста у виконанні та універсальна кулінарна ідея. Таке апетитне тісто дуже швидко замісити з найдоступніших продуктів. Працювати з ним легко і воно підійде для всіх ваших улюблених начинок: м’ясних, картопляних і т.д.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порція – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 550 гр.
  • Маргарин –400 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.

Процес приготування:

  1. Рекомендується маргарин заздалегідь дістати із холодильника, щоб продукт став кімнатною температурою. Ріжемо його на частини. Маргарин можна одразу викласти у чашку для замісу. Для прискорення процесу можна використовувати кухонний комбайн чи іншу аналогічну техніку.

  2. Всипаємо сюди цукор, сіль і одразу все борошно. Краще його просіяти.

  3. Також доповнюємо продукти содою, яку обов’язково гасимо оцтом.

  4. Перемелюємо всі продукти до однорідного складу. Ми для цього використовуємо комбайн, тому процес відбувається швидко.

  5. Отриману масу перекладаємо в окрему миску або робочу поверхню. Замішуємо руками і формуємо щільну грудку.

  6. Заготівлю можна загорнути в плівку і дати спокій до етапу розкочування.

  7. Здобне розсипчасте тісто для курника готове. Розкочуйте та наповнюйте апетитною начинкою!

Тісто для курника без дріжджів

Тісто для курника без дріжджів – це дуже проста та універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. Готовий курник порадує вас апетитною рум’яною скоринкою із соковитою та поживною начинкою.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 850 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 0,75 ст.
  • Вершкове масло/маргарин – 80 гр.
  • Сметана – 80 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти. Вершкове масло розм’якшується при кімнатній температурі.

  2. У глибоку ємність вливаємо трохи прогріте молоко. Доповнюємо його цукром та сіллю, розмішуємо.

  3. Просіюємо спочатку півтори склянки борошна і додаємо розпушувач.

  4. Перемішуємо всі компоненти ложкою чи лопаткою.

  5. Доливаємо в заготівлю розтоплене вершкове масло|| і викладаємо сметану.

  6. Підсипаємо залишок борошна, яке просіяли.

  7. Активно все розмішуємо. За кілька хвилин приступаємо до ручного замісу. Робимо це, доки не отримаємо м’який еластичний продукт.

  8. Забираємо його в пакет та залишаємо на 17-20 хвилин. Можна просто дати відпочити за кімнатної температури.

  9. Тісто для курника без дріжджів готове. Використовуйте за призначенням!

Смачні курники із смачною начинкою – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал