Суп з фрикадельками класичний – 9 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Суп з фрикадельками – проста і смачна страва для апетитного домашнього обіду. Таке частування відрізняється апетитним зовнішнім виглядом і поживними властивостями. Для приготування супу використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти найсмачніших рецептів з покроковими фото.

Смачний суп з фрикадельками і картоплею

Смачний суп з фрикадельками і картоплею – простий і смачний кулінарний варіант для вашого ситного сімейного обіду. Приготувати таке гаряче блюдо не складе труднощів. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Картопля – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо в глибоку миску м’ясний фарш. Доповнюємо його сіллю, перцем і панірувальними сухарями.

Крок 2. Ретельно вимішуємо заготівлю до отримання однорідного фаршу зі спеціями.

Крок 3. Із заготовки ліпимо акуратні невеликі кульки. Найкраще робити це мокрими руками, щоб фарш не прилипав.

Крок 4. Подрібнюємо очищену ріпчасту цибулю.

Крок 5. Пропускаємо через велику терку моркву.

Крок 6. Почищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Крок 7. Кип’ятимо воду в каструлі, підсолюємо її і опускаємо сюди картоплю.

Крок 8. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю.

Крок 9. Додаємо моркву. Першим вміст і кип’ятимо.

Крок 10. Опускаємо сюди фрикадельки. Готуємо суп ще близько 20 хвилин.

Крок 11. За 10 хвилин до готовності додаємо горошини перцю і лаврове листя.

Крок 12. Смачний суп з фрикадельками і картоплею готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши ароматної зеленню.

Як приготувати суп з фрикадельками і рисом

Як приготувати суп з фрикадельками і рисом, ділимося в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Така страва порадує вас яскравим смаком, апетитним видом і поживними властивостями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Рис – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Олія – для смаження.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо її невеликими кубиками. Заливаємо овоч водою і варимо близько 20 хвилин після кипіння.

Крок 2. Подрібнюємо половину цибулини і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості в сковороді з олією.

Крок 3. М’ясний фарш з’єднуємо з сіллю, спеціями і подрібненої половинкою цибулі. Перемішуємо.

Крок 4. Мокрими руками ліпимо невеликі фрикадельки.

Крок 5. У каструлю з картоплею відправляємо пасеровані овочі і фрикадельки. Варимо ще близько 10-15 хвилин.

Крок 6. Додаємо промитий рис і лавровий лист. Можна доповнити сіллю за смаком. Варимо до готовності рису – близько 15 хвилин.

Крок 7. Додаємо дрібно рубану зелень. Доводимо вміст до кипіння і прибираємо з вогню.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати суп з фрикадельками і рисом. Беріть на замітку!

Cирний суп з фрикадельками і плавленим сиром

Сирний суп з фрикадельками і плавленим сиром – це цікава ідея для вашого смачного і ситного обіду. Приготувати таке блюдо в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Ніхто не зможе встояти!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сир плавлений – 125 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ріжемо на частини, які підходять для м’ясорубки.

Крок 2. Перекручуємо м’ясо в фарш, доповнюємо яйцем, сіллю і перцем. Вимішуємо.

Крок 3. Ліпимо з фаршу невеликі кульки.

Крок 4. Ріжемо моркву брусочками, а ріпчасту цибулю – дрібним кубиком.

Крок 5. Почищену картопля обробляємо невеликими шматочками. Варимо картопля в каструлі з водою близько 5-7 хвилин.

Крок 6. Також обробляємо кабачок. Якщо овоч молодий, то шкірку можна не знімати.

Крок 7. Викладаємо в каструлю кабачок і фрикадельки. Варимо ще 5 хвилин.

Крок 8. Обсмажуємо на олії цибулю з морквиною і відправляємо їх в суп.

Крок 9. Додаємо плавлений сир, подрібнений часник, солимо і перчимо за смаком. Варимо страву близько 5-7 хвилин. Після готовності даємо супу настоятися близько 20 хвилин.

Крок 10. Сирний суп з фрикадельками і плавленим сиром готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Як зварити суп з фрикадельками і вермішеллю

Як зварити суп з фрикадельками і вермішеллю, розповідаємо в нашому перевіреному покроковому рецепті з фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Ваші близькі гідно оцінять ситне гаряче блюдо з неймовірно апетитним ароматом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 3 ст.л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Спеції – по вку4су.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо готовий фарш або прокручуємо м’ясо через м’ясорубку, солимо його і перчимо за смаком. Ретельно вимішуємо.

Крок 2. Формуємо з фаршу невеликі акуратні кульки.

Крок 3. Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння. Чистимо картоплю, ріжемо невеликими шматочками і відправляємо їх в каструлю. Варимо 10 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, моркву натираємо на дрібній терці. Овочі обсмажуємо на невеликій кількості олії до м’якого стану.

Крок 5. Опускаємо обсмажені овочі в суп. Варимо все разом близько 5-7 хвилин і додаємо фрикадельки. Солимо все до смаку, посипаємо спеціями.

Крок 6. За п’ять хвилин до готовності викладаємо дрібну вермішель.

Крок 7. Ми розповіли, як зварити суп з фрикадельками і вермішеллю. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Суп з курячими фрикадельками

Суп з курячими фрикадельками порадує вас легкістю, яскравим смаком і ароматом. Таке частування ідеально підійде для живильного сімейного обіду. Подавайте до столу з хлібом або свіжою зеленню. Для приготування скористайтеся нашим перевіреним рецептом з фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель дрібна – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень сушена – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і моркву. Одну цибулину залишаємо для фаршу.

Крок 2. Обсмажуємо овочі до м’якості на олії близько 7-10 хвилин.

Крок 3. Відправляємо овочі в каструлю. Варимо 5 хвилин.

Крок 4. Вимішуємо фарш з цибулею, сіллю і перцем.

Крок 5. Мокрими руками ліпимо невеликі фрикадельки.

Крок 6. Опускаємо фрикадельки в суп і даємо йому прокипіти 10 хвилин.

Крок 7. Ріжемо кубиками картоплю і відправляємо її в суп. Варимо до готовності картоплі.

Крок 8. За пару хвилин до готовності додаємо сушену зелень і вермішель.

Крок 9. Суп з курячими фрикадельками готовий. Розливайте по тарілках і угощайтесь!

Суп з фрикадельками і грибами

Суп з фрикадельками і грибами – це оригінальна тарілку для вашого ситного обіду в колі сім’ї. Такий суп готується дуже швидко і легко – впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, який яскраво урізноманітнює ваше домашнє меню.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Гриби заморожені / свіжі – 400 гр.
  • Картопля – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки 10% – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 1 жменю.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і ріжемо її кубиками. Заливаємо водою і відварюємо до м’якості.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо їх до м’якості і рум’янцю на олії.

Крок 3. Гриби можна використовувати розморожені або свіжі. Обсмажуємо їх до готовності.

Крок 4. Курячий фарш ретельно вимішуємо з сіллю, спеціями і зеленню.

Крок 5. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки.

Крок 6. Відправляємо в каструлю гриби, овочі і фрикадельки. Виливаємо вершки і варимо суп близько 20 хвилин.

Крок 7. Суп з фрикадельками і грибами готовий. Розливайте по тарілках і угощайтесь!

Суп з рибними фрикадельками

Суп з рибними фрикадельками – цікавий кулінарний варіант для вашого ситного сімейного обіду. Приготувати таке гаряче блюдо не складе труднощів. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Риба – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Крупа манна – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 10 гр.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і моркву. Ріжемо овочі невеликим кубиком.

Крок 2. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо водою.

Крок 3. Солимо і варимо близько 10 хвилин.

Крок 4. В цей час промиваємо і очищаємо рибу.

Крок 5. Відокремлюємо рибне філе від кісток і шкіри.

Крок 6. Прокручуємо продукт через м’ясорубку, потім вимішуємо з сіллю і манною крупою.

Крок 7. Ліпимо з отриманої маси невеликі кульки.

Крок 8. Викладаємо фрикадельки в овочевий бульйон. Варимо близько 20 хвилин.

Крок 9. Дрібно ріжемо пучок зелені.

Крок 10. З’єднуємо зелень з лавровими листям і горошинами чорного перцю. Викладаємо продукти за п’ять хвилин до готовності.

Крок 11. Вимикаємо плиту і даємо частування настоятися протягом 10 хвилин під кришкою.

Крок 12. Суп з рибними фрикадельками готовий. Пригощайтеся!

Смачний суп з яловичими фрикадельками

Смачний суп з яловичими фрикадельками нескладно приготувати в домашніх умовах. Порадуйте себе і близьких ситним і смачним обідом за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото. Подавайте гаряче блюдо з хлібом, сметаною або свіжою зеленню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0,3 кг.
  • Картопля – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Вермішель дрібна – 70 гр.
  • Крупа манна – 2 ст.л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий фарш солимо, перчимо і доповнюємо манною крупою. Ретельно перемішуємо.

Крок 2. Ліпимо із заготівлі невеликі кульки.

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 4. Натираємо моркву на терці.

Крок 5. Почищену картоплю ріжемо кубиком.

Крок 6. Кип’ятимо воду в каструлі і занурюємо сюди картоплю.

Крок 7. Додаємо подрібнену цибулю.

Крок 8. Слідом відправляємо терту на терці моркву.

Крок 9. Доводимо до кипіння, доповнюємо сіллю і спеціями. Викладаємо сюди фрикадельки і варимо близько 20-25 хвилин.

Крок 10. Висипаємо дрібну вермішель. Варимо 5 хвилин.

Крок 11. В кінці доповнюємо частування подрібненою зеленню.

Крок 12. Смачний суп з яловичими фрикадельками готовий. Подавайте до столу!

Гречаний суп з фрикадельками

Гречаний суп з фрикадельками – це оригінальна ідея для вашого смачного і ситного обіду. Приготувати таке блюдо в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Ваші близькі точно оцінять ідею гідно!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Крупа гречана – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – 4 ст.л.

Для фрикадельок:

  • Філе індички – 0,5 кг.
  • Вершки жирні – 50 мл.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі відразу можна очистити.

Крок 2. Для фрикадельок підготуємо фарш з філе, подрібненої цибулини, часнику. Додаємо сіль, свіжо-молотий чорний перець, дрібно нарізану кінзу і жирні вершки. Все добре перемішуємо.

Крок 3. Мокрими руками ліпимо з отриманого фаршу акуратні фрикадельки.

Крок 4. Картоплю очищаємо і ріжемо кубиком. Викладаємо інгредієнт в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 10 хвилин.

Крок 5. В окремій каструлі варимо гречку 10 хвилин після закипання. Потім перекладаємо її в каструлю з картоплею.

Крок 6. Смажимо до м’якості подрібнену цибулю і моркву. Перекладаємо овочі в суп.

Крок 7. Опускаємо в масу фрикадельки. Варимо суп 15 хвилин.

Крок 8. Солимо, перчимо страву і доповнюємо подрібненою зеленню. Варимо ще 5 хвилин.

Крок 9. Гречаний суп з фрикадельками готовий. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал