Тартар з яловичини – це страва ресторанного рівня, яку можна з легкістю приготувати на власній кухні без використання будь-якого спеціального обладнання. Запорука успіху – це свіжа яловича вирізка, яка вразить вас своїм смаком, також рекомендуємо використовувати солодку цибулю, каперси і курячі або перепелині яйця. Смачно настільки, що всі ваші гості і домочадці проситимуть добавки!
Домашній тартар з мармурової яловичини
Домашній тартар з мармурової яловичини – це делікатес, який можна з легкістю приготувати на власній кухні без використання будь-якого спеціального обладнання. Звичайно, продукти використовуються не найдоступніші, однак, кінцевий результат виразно варто того.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яловичина мармурова – 250 гр.
- Гірчиця французька – 1,5 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – ½ ч.л.
- Соус « табаско » – 1 ч.л.
- Каперси мариновані – 1 жменю.
- Вустерский соус – 3,5 ст.л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч.л.
- Цибуля червона – 50 гр.
- Огірки мариновані – 70 гр.
- Багет – 1/3 шт.
- Руккола – 10 гр.
- Яйця перепелині – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування ретельно промиваємо м’ясо і насухо промакуємо паперовими рушниками.
Крок 2. Яловичину нарізаємо маленькими шматочками, розміром не більше 5 міліметрів.
Крок 3. До м’ясних кубиків відправляємо зернову гірчицю, вустерський соус, табаско і мелений перець – гарненько помішуємо і даємо настоятися протягом півгодини в холодильній камері.
Крок 4. Дрібно нарізаємо мариновані огірочки, солодкий цибуля і каперси. Шматочки багета відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин.
Крок 5. Промариновану яловичину викладаємо на тарілку за допомогою сервіровки, зверху кладемо жовтки перепелиних яєць. Також розкладаємо в довільному порядку нарізані компоненти, підсушений хліб і зелень. Злегка поливаємо бальзамічним оцтом і приступаємо до дегустації. Смачного!
Тартар з яловичини з пармезаном
Тартар з яловичини з пармезаном – це неймовірне поєднання інгредієнтів, зібраних в єдине ціле в одному блюді, яке підкорить ваші смакові рецептори, і ви будете повертатися до цього рецепту раз по раз, тому що зупинитися просто неможливо!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Вирізка яловича – 100 гр.
- Хліб тостовий – 1 скибочку.
- Корнішони – 3 шт.
- Томати « черрі » – 3 шт.
- Цибуля червона – 5 гр.
- Сир Пармезан – 5 гр.
- Оливкова олія – 5 гр.
- Соус Вустерський – 5 мл.
- Гірчиця діжонска – 5 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тартара уважно вибираємо м’ясо, воно повинно володіти приємним молочним ароматом, бути не завітряним і без плям на поверхні.
Крок 2. Счищаємо з яловичини плівки і дрібно ріжемо.
Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо корнішони, червоний цибуля і черрі.
Крок 4. З тосту вирізаємо коло, рівний по діаметру сервірувальному кільцю. Заготовку підсушуємо будь-яким зручним для вас способом ( в духовці, тостері або на сухій сковорідці ).
Крок 5. У глибокій ємності об’єднуємо м’ясо з каперсами, корнішонами, цибулею, сіллю, чорним перцем, оливковою олією, вустерським соусом і гірчицею.
Крок 6. Викладаємо тартар на тарілку, сервіруючи за допомогою кільця, утрамбовуємо.
Крок 7. Зверху викладаємо золотисту грінку і помідори, прикрашаємо скибочками пармезану.
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу. Смачного!
Тартар з каперсами в домашніх умовах
Тартар з каперсами в домашніх умовах – це ресторанне страву, з приготуванням якого впорається навіть той, хто ніколи і нічого не готував. Всього лише з 4 компонентів, виходить вишукане страву, яке закохає вас в себе з першої вилочки.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яловичина – 150 гр.
- Каперси – 1,5 ст.л.
- Коньяк – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжу вирізку нарізаємо смужками, а потім дрібними кубиками.
Крок 2. Складаємо м’ясо гіркою і в центр підсипаємо каперси ( трохи залишаємо для декору ).
Крок 3. Активно ріжемо компоненти за допомогою гострого ножа.
Крок 4. Отриману масу доповнюємо хорошим коньяком і сіллю.
Крок 5. Вимішуємо яловичину з добавками до в’язкої консистенції.
Крок 6. Формуємо тартар бажаної форми і присипаємо залишками каперсів – насолоджуємося. Смачного!
Тартар з яловичини з яйцем
Тартар з яловичини з яйцем – це холодна закуска з подрібненого м’яса, присмаченого дрібно нарізаними овочами, сирим яйцем і маслом з прянощами. Така страва прекрасно підходить для аперитиву і ідеально поєднується з келихом червоного вина – побалуйте себе французькою кухнею, не виходячи з дому!
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Вирізка яловича – 200 гр.
- Цибулина – ¼ шт.
- Каперси – 1 ст.л.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Томати в’ялені – 1-2 шт.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Сік лимона – 2 ч.л.
- Соус « табаско » – 1 крапля.
- Перець « чилі » – 1 шт.
- Сіль – 2-3 щіпки.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Жовтки перепелині – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти, згідно зі списком вище.
Крок 2. Вимиту і обсушену яловичину ріжемо ножем до дрібних, але відчутних кубиків.
Крок 3. До рубленого м’яса додаємо подрібнені томати, каперси, ріпчаста і зелена цибуля, подрібнений перець « чилі », гірчицю, табаско, сіль і жовток.
Крок 4. Масу гарненько перемішуємо і викладаємо на тарілку за допомогою кільця, зверху присмачуємо маслом з-під томатів, лимонним соком і оливковою олією.
Крок 5. По центру тартара робимо невелике поглиблення і викладаємо залишилися жовтки. Відправляємо на полицю холодильника на 10-15 хвилин для просочення.
Крок 6. Після закінчення часу подаємо делікатес до столу. Смачного!
Тартар по-французьки
Тартар по-французьки традиційного готується зі свіжої і « молодої » яловичини з додаванням наступних компонентів: каперси, перепелині яйця і, звичайно ж, соус вустерській. Заправляється така страва виключно якісним оливковою олією і сіллю з чорним перцем.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Вирізка яловича / теляча – 70 гр.
- Каперси – 15 гр.
- Цибуля-порей – 20 гр.
- Гірчиця французька – 10 гр.
- Соус вустерський – 15 мл.
- Оливкова олія – 10 мл.
- Яйця перепелині – 1 шт.
- Хліб білий – 50 гр.
- Хліб чорний – 50 гр.
- Сир « Пармезан » – 10 гр.
- Руккола – 5 гр.
- Перець « чилі » – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібними шматочками ріжемо зачищену яловичину, цибулю-порей і каперси.
Крок 2. Нарізані компоненти перемішуємо.
Крок 3. Доповнюємо зерновою гірчицею і приправами сіллю.
Крок 4. Для заправки змішуємо оливкова олія і соус вустерскій.
Крок 5. Отриманий соус переливаємо до яловичини, додаємо чилі на свій смак.
Крок 6. Акуратно викладаємо тартар на тарілку, надаючи форму. На заправлене м’ясо кладемо жовток, руколу і присипаємо тертим сиром. Перед подачею хліб підсмажуємо і подаємо до столу разом з стравою. Смачного!
Яловичий тартар з авокадо
Яловичий тартар з авокадо – це грамотне поєднання інгредієнтів, яке нікого не залишить байдужим. Заправка з кунжутного масла і соку лайма ідеально просочує дрібно нарізане м’ясо, і робить його злегка кислуватим і пряним – неймовірно смачно і ароматно!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Вирізка яловича – 200 гр.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Масло кунжутне – 1 ст.л.
- Соус соєвий – 1 ч.л.
- Паста « кочудян » – 1 ч.л.
- Сік лайма / лимона – 2 ст.л.
- Вершковий сир – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжий огірок розрізаємо вздовж і за допомогою чайної ложки виймаємо насіннєву частину, віджимаємо сік.
Крок 2. Тверду частину нарізаємо невеликими кубиками. Заливаємо нарізку соком лайма або лимона і кунжутним маслом – перемішуємо.
Крок 3. Яловичину ретельно промиваємо і даємо час обсохнути, нарізаємо слайсами вздовж волокон, а після ріжемо кубиком.
Крок 4. Змішуємо пасту « кочудян » з огірковим соком, кунжутним маслом, соєвим соусом і цукром. Маринад з-під огірочка проціджуємо і додаємо до соєвої суміші – помішуємо.
Крок 5. Отриманий соус виливаємо до м’яса, перемішуємо і прибираємо в холодильну камеру.
Крок 6. В цей час в чашу блендера поміщаємо стиглий авокадо, домашній сир і трохи соку лайма з дрібкою солі – збиваємо до однорідності.
Крок 7. На плоске сервірувальне блюдо викладаємо гіркою тартар, збоку укладаємо пасту з авокадо і мариновані огірки кубики. Смачного!
Тартар з вустерським соусом
Тартар з вустерським соусом – неймовірно смачна і ароматна страва, яке подається до столу перед основною стравою. Сире м’ясо, просочене спеціями, соусом і соком овочів – це справжнє задоволення для ваших смакових рецепторів – гарантуємо!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Вирізка яловичини – 150 гр.
- Соус вустерський – 1 ст.л.
- Перець « чилі » – 1 шт.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Хліб – 6-7 скибочок.
- Часник – 1 зуб.
- Тім’ян – 1 гілочка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжу яловичину ріжемо максимально дрібно за допомогою ножа, пропускати через м’ясорубку не рекомендуємо.
Крок 2. Подрібнюємо м’якоть « чилі » і викладаємо до м’яса.
Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю-шалот і відправляємо слідом.
Крок 4. Здабрюємо компоненти вустерським соусом, оливковою олією і невеликою кількістю солі.
Крок 5. На сухій сковорідці підсмажуємо хліб з часником і чебрецем для насиченості аромату.
Крок 6. Красиво викладаємо тартар на тарілку, доповнюємо грінками і приступаємо до дегустації. Смачного!