Тартар з яловичини – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Тартар з яловичини – це страва ресторанного рівня, яку можна з легкістю приготувати на власній кухні без використання будь-якого спеціального обладнання. Запорука успіху – це свіжа яловича вирізка, яка вразить вас своїм смаком, також рекомендуємо використовувати солодку цибулю, каперси і курячі або перепелині яйця. Смачно настільки, що всі ваші гості і домочадці проситимуть добавки!

Домашній тартар з мармурової яловичини

Домашній тартар з мармурової яловичини – це делікатес, який можна з легкістю приготувати на власній кухні без використання будь-якого спеціального обладнання. Звичайно, продукти використовуються не найдоступніші, однак, кінцевий результат виразно варто того.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яловичина мармурова – 250 гр.
  • Гірчиця французька – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Соус « табаско » – 1 ч.л.
  • Каперси мариновані – 1 жменю.
  • Вустерский соус – 3,5 ст.л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч.л.
  • Цибуля червона – 50 гр.
  • Огірки мариновані – 70 гр.
  • Багет – 1/3 шт.
  • Руккола – 10 гр.
  • Яйця перепелині – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування ретельно промиваємо м’ясо і насухо промакуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Яловичину нарізаємо маленькими шматочками, розміром не більше 5 міліметрів.

Крок 3. До м’ясних кубиків відправляємо зернову гірчицю, вустерський соус, табаско і мелений перець – гарненько помішуємо і даємо настоятися протягом півгодини в холодильній камері.

Крок 4. Дрібно нарізаємо мариновані огірочки, солодкий цибуля і каперси. Шматочки багета відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин.

Крок 5. Промариновану яловичину викладаємо на тарілку за допомогою сервіровки, зверху кладемо жовтки перепелиних яєць. Також розкладаємо в довільному порядку нарізані компоненти, підсушений хліб і зелень. Злегка поливаємо бальзамічним оцтом і приступаємо до дегустації. Смачного!

Тартар з яловичини з пармезаном

Тартар з яловичини з пармезаном – це неймовірне поєднання інгредієнтів, зібраних в єдине ціле в одному блюді, яке підкорить ваші смакові рецептори, і ви будете повертатися до цього рецепту раз по раз, тому що зупинитися просто неможливо!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 100 гр.
  • Хліб тостовий – 1 скибочку.
  • Корнішони – 3 шт.
  • Томати « черрі » – 3 шт.
  • Цибуля червона – 5 гр.
  • Сир Пармезан – 5 гр.
  • Оливкова олія – 5 гр.
  • Соус Вустерський – 5 мл.
  • Гірчиця діжонска – 5 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тартара уважно вибираємо м’ясо, воно повинно володіти приємним молочним ароматом, бути не завітряним і без плям на поверхні.

Крок 2. Счищаємо з яловичини плівки і дрібно ріжемо.

Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо корнішони, червоний цибуля і черрі.

Крок 4. З тосту вирізаємо коло, рівний по діаметру сервірувальному кільцю. Заготовку підсушуємо будь-яким зручним для вас способом ( в духовці, тостері або на сухій сковорідці ).

Крок 5. У глибокій ємності об’єднуємо м’ясо з каперсами, корнішонами, цибулею, сіллю, чорним перцем, оливковою олією, вустерським соусом і гірчицею.

Крок 6. Викладаємо тартар на тарілку, сервіруючи за допомогою кільця, утрамбовуємо.

Крок 7. Зверху викладаємо золотисту грінку і помідори, прикрашаємо скибочками пармезану.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу. Смачного!

Тартар з каперсами в домашніх умовах

Тартар з каперсами в домашніх умовах – це ресторанне страву, з приготуванням якого впорається навіть той, хто ніколи і нічого не готував. Всього лише з 4 компонентів, виходить вишукане страву, яке закохає вас в себе з першої вилочки.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 150 гр.
  • Каперси – 1,5 ст.л.
  • Коньяк – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу вирізку нарізаємо смужками, а потім дрібними кубиками.

Крок 2. Складаємо м’ясо гіркою і в центр підсипаємо каперси ( трохи залишаємо для декору ).

Крок 3. Активно ріжемо компоненти за допомогою гострого ножа.

Крок 4. Отриману масу доповнюємо хорошим коньяком і сіллю.

Крок 5. Вимішуємо яловичину з добавками до в’язкої консистенції.

Крок 6. Формуємо тартар бажаної форми і присипаємо залишками каперсів – насолоджуємося. Смачного!

Тартар з яловичини з яйцем

Тартар з яловичини з яйцем – це холодна закуска з подрібненого м’яса, присмаченого дрібно нарізаними овочами, сирим яйцем і маслом з прянощами. Така страва прекрасно підходить для аперитиву і ідеально поєднується з келихом червоного вина – побалуйте себе французькою кухнею, не виходячи з дому!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Цибулина – ¼ шт.
  • Каперси – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Томати в’ялені – 1-2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 2 ч.л.
  • Соус « табаско » – 1 крапля.
  • Перець « чилі » – 1 шт.
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Оливкова олія – 1 ч.л.
  • Жовтки перепелині – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти, згідно зі списком вище.

Крок 2. Вимиту і обсушену яловичину ріжемо ножем до дрібних, але відчутних кубиків.

Крок 3. До рубленого м’яса додаємо подрібнені томати, каперси, ріпчаста і зелена цибуля, подрібнений перець « чилі », гірчицю, табаско, сіль і жовток.

Крок 4. Масу гарненько перемішуємо і викладаємо на тарілку за допомогою кільця, зверху присмачуємо маслом з-під томатів, лимонним соком і оливковою олією.

Крок 5. По центру тартара робимо невелике поглиблення і викладаємо залишилися жовтки. Відправляємо на полицю холодильника на 10-15 хвилин для просочення.

Крок 6. Після закінчення часу подаємо делікатес до столу. Смачного!

Тартар по-французьки

Тартар по-французьки традиційного готується зі свіжої і « молодої » яловичини з додаванням наступних компонентів: каперси, перепелині яйця і, звичайно ж, соус вустерській. Заправляється така страва виключно якісним оливковою олією і сіллю з чорним перцем.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича / теляча – 70 гр.
  • Каперси – 15 гр.
  • Цибуля-порей – 20 гр.
  • Гірчиця французька – 10 гр.
  • Соус вустерський – 15 мл.
  • Оливкова олія – 10 мл.
  • Яйця перепелині – 1 шт.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Хліб чорний – 50 гр.
  • Сир « Пармезан » – 10 гр.
  • Руккола – 5 гр.
  • Перець « чилі » – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними шматочками ріжемо зачищену яловичину, цибулю-порей і каперси.

Крок 2. Нарізані компоненти перемішуємо.

Крок 3. Доповнюємо зерновою гірчицею і приправами сіллю.

Крок 4. Для заправки змішуємо оливкова олія і соус вустерскій.

Крок 5. Отриманий соус переливаємо до яловичини, додаємо чилі на свій смак.

Крок 6. Акуратно викладаємо тартар на тарілку, надаючи форму. На заправлене м’ясо кладемо жовток, руколу і присипаємо тертим сиром. Перед подачею хліб підсмажуємо і подаємо до столу разом з стравою. Смачного!

Яловичий тартар з авокадо

Яловичий тартар з авокадо – це грамотне поєднання інгредієнтів, яке нікого не залишить байдужим. Заправка з кунжутного масла і соку лайма ідеально просочує дрібно нарізане м’ясо, і робить його злегка кислуватим і пряним – неймовірно смачно і ароматно!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Масло кунжутне – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ч.л.
  • Паста « кочудян » – 1 ч.л.
  • Сік лайма / лимона – 2 ст.л.
  • Вершковий сир – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжий огірок розрізаємо вздовж і за допомогою чайної ложки виймаємо насіннєву частину, віджимаємо сік.

Крок 2. Тверду частину нарізаємо невеликими кубиками. Заливаємо нарізку соком лайма або лимона і кунжутним маслом – перемішуємо.

Крок 3. Яловичину ретельно промиваємо і даємо час обсохнути, нарізаємо слайсами вздовж волокон, а після ріжемо кубиком.

Крок 4.  Змішуємо пасту « кочудян » з огірковим соком, кунжутним маслом, соєвим соусом і цукром. Маринад з-під огірочка проціджуємо і додаємо до соєвої суміші – помішуємо.

Крок 5. Отриманий соус виливаємо до м’яса, перемішуємо і прибираємо в холодильну камеру.

Крок 6. В цей час в чашу блендера поміщаємо стиглий авокадо, домашній сир і трохи соку лайма з дрібкою солі – збиваємо до однорідності.

Крок 7. На плоске сервірувальне блюдо викладаємо гіркою тартар, збоку укладаємо пасту з авокадо і мариновані огірки кубики. Смачного!

Тартар з вустерським соусом

Тартар з вустерським соусом – неймовірно смачна і ароматна страва, яке подається до столу перед основною стравою. Сире м’ясо, просочене спеціями, соусом і соком овочів – це справжнє задоволення для ваших смакових рецепторів – гарантуємо!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловичини – 150 гр.
  • Соус вустерський – 1 ст.л.
  • Перець « чилі » – 1 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Хліб – 6-7 скибочок.
  • Часник – 1 зуб.
  • Тім’ян – 1 гілочка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу яловичину ріжемо максимально дрібно за допомогою ножа, пропускати через м’ясорубку не рекомендуємо.

Крок 2. Подрібнюємо м’якоть « чилі » і викладаємо до м’яса.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю-шалот і відправляємо слідом.

Крок 4. Здабрюємо компоненти вустерським соусом, оливковою олією і невеликою кількістю солі.

Крок 5. На сухій сковорідці підсмажуємо хліб з часником і чебрецем для насиченості аромату.

Крок 6. Красиво викладаємо тартар на тарілку, доповнюємо грінками і приступаємо до дегустації. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал