Сирний кекс з маком – неймовірно смачна випічка до чаю

Маю для Вас неймовірно смачну домашню випічку, яка сподобається всім без винятку! Тож, сьогодні улюблений у нашій сім’ї сирний кекс із маком. Кекс щільний, сухий та дуже смачний! Для його приготування Вам не потрібно довго сидіти на кухні, бо готується він зовсім просто.

Сирний кекс з маком - неймовірно смачна випічка до чаю

Список потрібних інгредієнтів:

Тісто:

  • 200 г борошна,
  • 150 г вершкового масла (кімнатної t),
  • 200 г сиру протерти через сито,
  • 170 г цукру,
  • 3 яйця (кімнатної t),
  • 10 г розпушувача,
  • цедра лимона (на Ваш розсуд),
  • 2 ст. ложки лимонного соку,
  • сіль щіпка,
  • 120 г маку.

Глазур:

  • 100 г шоколаду (у мене темний+молочний),
  • 20 г рослинної олії,
  • 40 г волоських горіхів.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Мак промити, просушити. Можливо, Ваш мак і не потрібно мити. Просушений мак змолоти в кавомолці.
  2. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. Масло м’яке збити з сіллю і цукром, потім по черзі додати яйця, збивати 3 хвилини.
  3. Додати цедру, сік, сир, перемішати, додати борошно, в кінці додати мак, перемішати.
  4. Маса виходить густа. Викласти тісто в змащену маслом форму, розрівняти ложкою змочуючи її водою.
  5. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці хвилин 45-50, до сухої дерев’яної шпажки.
  6. Готовий кекс перевернути на ґрати, дати охолонути, прибрати форму.
  7. Кекс розрахований на прямокутну форму приблизно об’ємом 1,5 літра. Я робила в роз’ємній формі без дна, дно форми застелила пекарським папером і обернула фольгою зовні, боки змастила вершковим маслом. Розмір моєї форми 28/10/7.
  8. Охолоджений кекс покрити глазур’ю. Глазур буде рідка на початку, не поспішайте відразу її наносити на кекс, інакше вона просто стече з нього. Нехай трохи стане густішою, а потім вже покривайте верх кексу. Кекс покритий глазур’ю прибрати в холодильник для повного застигання шоколадного покриття. Можна просто посипати цукровою пудрою.
  9. Для глазурі: горіхи помити, просушити в духовці за низької температури, порубати. Шоколад з олією розтопити імпульсами в мікрохвильовій печі. Додати рубані горіхи, перемішати і полити випічку.

Гарного та приємного приготування друзі! Якщо Вам сподобався рецептик і хочете бачити їх більше у своїй стрічці, залишіть відгук у коментарі та поділіться із своїми подругами цією смакотою з маку та сиру.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал