Сирники з сиру – це класичний і найпопулярніший український сніданок. Для вдалих сирників важливі якісний сир, певна пропорція яєць, борошна і цукру, панірування і правильне смаження. Ці нюанси вказані в добірці рецептів даної теми.
Пишні сирники з сиру з борошном
Сирники з сиру з борошном є найпростішим і швидким варіантом для сніданку, а особливо для дитячого меню. Борошно добре зберігає форму сирників при смаженні і додається її трохи, не більше 4 ст. ложок на півкілограма сиру. Сирники можна приготувати як з цукром, так і з додаванням часнику з зеленню.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ч.л.
- Борошно в тісто – 4 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванільний цукор – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для сирників.
Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд і розбити до нього яйце, але можна додати тільки жовток.
Крок 3. Потім насипати два види цукру і дрібку солі.
Крок 4. Виделкою ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.
Крок 5. Насипати в сирну масу дві столові ложки борошна і все ще раз добре перемішати.
Крок 6. На окрему тарілку насипати 2 столові ложки борошна для панірування.
Крок 7. Руками замішане тісто розділити на 11-12 шматочків, скачати їх в кульки, надати плоску форму і запанірувати в борошні.
Крок 8. Сформовані сирники розкласти на присипаній борошном дошці і можна приступати до смаження.
Крок 9. У сковороді розігріти трохи олії і перекласти сирники, маючи в своєму розпорядженні один від одного на невеликій відстані.
Крок 10. Обсмажити сирники на невеликому вогні, на олії, протягом 3 хвилин з кожного боку.
Крок 11. Приготовлені сирники з сиру з борошном подавати до сніданку гарячими і в доповненні з солодким топпінгом. Смачного!
Класичні сирники з сиру з манкою на сковороді
Сирники з сиру з манкою замість борошна на сковороді, завжди виходять з ніжною і пишною текстурою, і хрусткою рум’яною скоринкою. Особливо доречна манка, якщо сир містить багато сироватки, адже для вдалих сирників сир повинен бути більш сухим. Тісто для сирників з манкою потрібно трохи часу для набухання крупи.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 2 хвилини.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст.л.
- Манка – 1.5 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для смаження.
Для панірування:
- Манка – 1 ст.л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій всі інгредієнти для сирників.
Крок 2. Сир перекладіть в окремий посуд і розімніть виделкою. Великозернистий сир протріть на сито або подрібніть блендером.
Крок 3. Розбийте в сир куряче яйце.
Крок 4. Потім насипте до нього потрібну кількість манки. До вологого сиру манки додайте трохи більше.
Крок 5. Насипте ложку цукру, не більше, інакше сирники можуть підгоріти і «поплисти».
Крок 6. Виделкою ці інгредієнти добре перемішайте і залиште на 15 хвилин для набухання манки.
Крок 7. В окремій тарілці перемішайте інгредієнти для панірування.
Крок 8. Вологими руками з сирною маси сформуйте невеликі сирники в формі биточків і обваляйте з усіх боків в паніровці.
Крок 9. Обсмажте сирники на розігрітій олії, на невеликому вогні і до хрусткою золотистої скоринки з обох сторін.
Крок 10. Приготовлені на сковороді сирники з сиру з манкою подавайте до столу гарячими і в доповненні сметаною. Смачного!
Сирні сирники без яєць
Рецепти сирних сирників без яєць затребувані, коли яйця протипоказані через алергію, або їх не виявилося в холодильнику. Такі сирники будуть тримати форму, тільки якщо обраний сухий і жирний сир. Якщо сир вологий, тоді сирники смажаться по типу оладок. У цьому рецепті сир подрібнюємо вручну і додаємо до нього манку.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Сир – 200 гр.
- Цукор – 1 ст.л. без гірки.
- Манка – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 гр.
- Борошно для панірування – 2 ст.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Сир вручну перетираємо на сито, так як використання блендера робить його пастоподібним, вологим і сирники сформувати неможливо.
Крок 2. До протертого сиру насипаємо дві столові ложки манної крупи, цукор і трохи ваніліну. Ці інгредієнти ложкою добре перемішуємо до густої однорідної текстури і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.
Крок 3. Після закінчення цього часу сирну масу перекладаємо на присипану борошном обробну дошку.
Крок 4. Акуратно робимо її в «ковбаску» діаметром до 4-5 см і присипаємо борошном.
Крок 5. Гострим і посипаним борошном ножем розрізаємо масу на заготовки.
Крок 6. Кожну заготівлю обвалюємо в борошні і тильною стороною ножа надаємо їм форму сирників.
Крок 7. У сковороді добре розігріваємо трохи олії, перекладаємо на неї сформовані сирники і вогонь відразу зменшуємо до середнього, щоб панірування не підгоріла.
Крок 8. Смажимо сирники, не прикриваючи сковороду кришкою, по 3 хвилини з кожного боку і до рум’яної скоринки.
Крок 9. Приготовлені сирні сирники без яєць перекладаємо на тарілку, доповнюємо солодким топпінгом або сметаною і подаємо до сніданку. Такі сирники смачні і в холодному вигляді. Смачного!
Сирники з сиру з родзинками
Сирники з сиру з родзинками просто готуються і будуть у вас не тільки смачним сніданком або вечерею, але і десертом. У цьому рецепті вам пропонується приготувати такі сирники з сухого жирного сиру і борошно використовувати тільки для панірування. Сирники добре збережуть форму за рахунок яєць і вийдуть дуже ніжними. Ізюм вибирається світлий і без кісточок.
Час готування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Сир сухий 5-9% – 450 гр.
- Цукор – 1 ст.л.
- Яйце С2 – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно для панірування – 140 гр.
- Ізюм – 50 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Світлі і без кісточок родзинки добре промити, перекласти в піалу і на 10 хвилин залити крутим окропом.
Крок 2. В окремий посуд протерти через сито обраний сир. Розбити до нього два курячих яйця, насипати цукор з сіллю і ретельно перемішати за допомогою вінчика або погружного блендера в однорідну масу.
Крок 3. В отриману сирну масу перекласти родзинки, обсушити серветкою. Все ще раз перемішати. Посуд прикрити плівкою і на 1 годину поставити в холодильник, що буде зручніше для роботи.
Крок 4. В окремий посуд насипати борошно для панірування. У сковороді добре розігріти олію.
Крок 5. Сирну масу столовою ложкою перекладати в борошно і відразу руками сформувати її в формі сирника.
Крок 6. Сирники обсмажити на гарячій олії до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 7. Приготовлені сирники з сиру з родзинками відразу подати до столу, доповнивши солодким топпінгом. Смачного!
Сирні сирники з рисовим борошном
Сирні сирники з рисовим борошном будуть ідеальним варіантом для тих, кому протипоказаний глютен, та й калорій в них менше, а смак нейтральний. Приготування сирників з рисовим борошном не відрізняється від класичних варіантів. Для дієтичного харчування цукор можна замінити будь-яким цукрозамінником. У цьому простому рецепті до сирників додаємо кокосову стружку, але це необов’язково.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Сир зернистий 5% – 300 гр.
- Рисове борошно – 65 гр.
- Цукор / цукрозамінник – за смаком.
- Яйце – 2 шт.
- Кокосова стружка – 2 ст.л.
- Олія / кокосова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста перекласти сир і розбити одне яйце. Якщо сир досить сухий, то розбити два яйця. Відразу насипати потрібну кількість рисового борошна. Додати трохи цукру / цукрозамінника і за бажанням кокосову стружку.
Крок 2. Потім ці інгредієнти виделкою добре перемішати. Сирна маса по виду може бути сухою, але для сирників це нормально.
Крок 3. Долонею взяти невелику кількість сирної маси, трохи стиснути, щоб пішло повітря, і сформувати міні-сирник в формі шайби. По краях сирників залишаться невеликі тріщини, так як сир зернистий.
Крок 4. У великій сковороді добре розігріти олію або кокосове і викласти сформовані сирники.
Крок 5. Обсмажити сирники на середньому вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 6. Приготовлені сирні сирники з рисовим борошном перекласти на сервірувальне блюдо, доповнити солодким топпінгом зі свіжими ягодами і подати до столу. Смачного!
Сирники з сиру з бананом
Сирники з сиру з бананом будуть у вас варіантом смачного сніданку, адже ці інгредієнти добре поєднуються смаком. Солодкість банана дозволяє зменшити кількість цукру, що зробить блюдо і менш калорійним. Для сирників сир береться сухий і зернистий, а банан вибирається стиглим або навіть переспілим. У цьому рецепті до сирної маси додаємо манку і соду.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Банан – 1 шт.
- Цукор – 3 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Манка – 4 ст.л.
- Сода – 1 гр.
- Борошно для панірування – 50 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для бананових сирників.
Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд, розбити до нього яйце, насипати цукор і ретельно перемішати. Великозернистий сир можна швидко, щоб не вийшов рідким, подрібнити блендером.
Крок 3. Банан звільнити від шкірки і в окремому посуді виделкою розім’яти, щоб залишилися невеликі шматочки.
Крок 4. Перекласти подрібнений банан в сиру. Потім насипати манну крупу з дрібкою соди і ще раз добре перемішати. Замішане тісто залишити на 10-15 хвилин для набухання манки.
Крок 5. В окрему тарілку насипати борошно для панірування. Мокрою ложкою набирати сирну масу, перекладати в борошно і руками сформувати сирники.
Крок 6. Розігріти в сковороді трохи олії і перекласти всі сформовані сирники.
Крок 7. Обсмажити їх на середньому вогні і до рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 8. Приготовлені сирники з сиру з бананом перекласти з сковороди на паперові серветки для видалення олії і подати до сніданку гарячими, доповнивши будь-яким топпінгом. Смачного!
Пишні сирники з сиру з розпушувачем
Пишні сирники з сиру з розпушувачем, хоча в традиційних варіантах він не додається в тісто, за рахунок цього інгредієнта виходять з повітряною текстурою, без кислинки і подібні сирних кексів або пончикам. Тісто замішується тільки руками, а обсмажувати сирники краще на двох видах масла.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Сир 5-9% – 700 гр.
- Цукор – 3 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 6 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
Для смаження:
- Олія – 30 мл.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий глибокий посуд перекласти сир, насипати до нього два види цукру, розбити два яйця і рукою все ретельно перемішати.
Крок 2. Борошно просіяти на сито і перемішати з розпушувачем і сіллю.
Крок 3. Мучну суміш пересипати до сирної маси і рукою замісити тісто до густої однорідної і досить липкою текстури.
Крок 4. Стільницю присипати борошном. Вологими руками з замішаного тіста сформувати сирники і добре обваляти їх в борошні.
Крок 5. У сковороді розігріти олію і вершкове масло. Обсмажити на них сформовані сирники на маленькому вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 6. Приготовлені пишні сирники з сиру з розпушувачем розкласти по порційних тарілках і подати до столу, доповнивши сметаною. Смачного!
Сирні сирники зі сметаною на сковороді
Сирні сирники зі сметаною на сковороді відрізняються хорошим смаком, неймовірною ніжністю і готуються або з додаванням сметани в тісто, або тушкуванням в сметанному соусі. У цьому рецепті сметану додаємо до сиру, замішуємо тісто на борошні і збитому з цукровою пудрою білку. Сир для сирників вибираємо зернистий і сухий. Смак доповнимо родзинками, але це за бажанням.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Борошно – 3 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 3 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Ізюм – 1,5 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з рецептом, всі інгредієнти для сирників.
Крок 2. Сир перекласти в посуд для замісу тіста, добре розім’яти виделкою, додати один жовток і вказану в рецепті кількість сметани з цукром і сіллю. Ці інгредієнти перемішати.
Крок 3. Через сито до сиру насипати борошно і перемішати. Ізюм добре промити і обсушити серветкою.
Крок 4. У чашці білок збити за допомогою міксера в стійку піну.
Крок 5. До сирної маси перекласти збитий білок, додати родзинки з ванільним цукром і акуратно, щоб білок не осів, замісити тісто.
Крок 6. Ложкою набирати замішане тісто, перекладати в борошно і руками сформувати сирники.
Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Перекласти сформовані сирники і обсмажити на середньому вогні, щоб рідкувате сирне тісто схопилося рум’яною скоринкою.
Крок 8. Акуратно сирники перевернути на іншу сторону і обсмажити до готовності вже на невеликому вогні.
Крок 9. Сирники зі сковороди перекласти на стопку паперових серветок для видалення надлишків олії.
Крок 10. Приготовлені сирні сирники зі сметаною на сковороді розкласти по порційних тарілках, доповнити солодким топпінгом і подати до сніданку. Смачного!
Сирники з сиру з яблуками на сковороді
Варіантом смачного і корисного сніданку можуть бути у вас сирники з сиру з яблуками на сковороді. Для сирників сир береться сухий і жирний. А яблука вибираються солодкі і соковиті. У цьому рецепті тісто для сирників замішуємо з додаванням манки, яйця і розпушувача. Яблука нарізаємо шматочками, прогріваємо в мікрохвильовці з додаванням прянощів з цукром і змішуємо з тістом.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст.л.
- Манка – ½ ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яблука – 2 шт.
- Кориця – 0.5 ч.л.
- Імбир – 0.3 ч.л.
- Борошно – для панірування.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для яблучних сирників.
Крок 2. Сир перетріть на сито відразу в посуд для замісу тіста. Розбийте до сиру одне яйце, і все перемішайте.
Крок 3. Потім насипте до сирної маси потрібну кількість манки з розпушувачем і сіллю. Виделкою ці інгредієнти ще раз перемішайте і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб крупа набухла.
Крок 4. Помийте і нашаткуйте на невеликі кубики два яблука. Перекладіть їх в пластмасовий посуд.
Крок 5. Насипте до яблук цукор з корицею і імбиром, перемішайте і поставте на 3 хвилини в мікрохвильовку, включивши її на максимальну потужність.
Крок 6. Яблучну масу остудити, перекладіть до сирної, і ще раз все перемішайте.
Крок 7. З цього сирно-яблучного тіста руками сформуйте сирники і запаніруйте в борошні.
Крок 8. Обсмажте сирники на розігрітій олії на середньому вогні, під прикритою кришкою і протягом двох хвилин на одній стороні.
Крок 9. Потім акуратно переверніть і обсмажте до золотистої скоринки на іншій стороні.
Крок 10. Приготовлені сирники з сиру з яблуками на сковороді сервіруйте до столу з будь-яким топпінгом. Смачного!