Сирники з рікотти – 5 смачних рецептів з покроковими фото

Сирники з рікотти – це надзвичайно ніжні ласощі, які відмінно підходить для смачного сніданку, перекушування або чаювання. Частування з ніжною текстурою приведе вас у захват, і вашим захопленням не буде меж. Сирники готують у різний спосіб і в кожної господині свій улюблений і вдалий рецепт. Вибирайте свій варіант та насолоджуйтесь!

Пишні сирники з рікотти в духовці

Пишні сирники з рікотти в духовці – класна альтернатива для тих, хто не їсть смажене. Ніжна випічка доставить масу позитивних емоцій. Десерт неймовірно подобається дітям. Смачний сніданок піднімає настрій на весь день і все це можна організувати за мінімально короткий час.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Рікотта – 300 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – за бажанням.
  • Борошно рисова – 4 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ягоди – для подачі.
  • Цукрова пудра – для подачі.
  • Борошно кокосова – 1 ст.л. за бажанням.
  • Цедра лимона – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для ароматних сирників.

Крок 2. У глибоку чашу викладіть яєчний жовток. Посоліть. За бажанням всипте цукор і збовтайте до однорідності. До яєчної маси просійте рисову і за бажанням – кокосову борошно і викладіть рікотту. Натріть цедру лимона.

Крок 3. Об’єднайте інгредієнти, вимішуючи до однорідної консистенції.

Крок 4. З отриманої маси сформуйте сирники однакового розміру. Розкладіть по деку, попередньо застеливши пергаментним папером. Зверху теж накрийте пергаментом.

Крок 5. Приберіть в прогріту на 180 градусах духовку на 30 хвилин.

Крок 6. Через час дістаньте з духовки. Золотисті сирники подавайте до сніданку, доповніть улюбленими ягодами і прикрасьте цукровою пудрою. Насолоджуйтесь ніжним частуванням. Смачного!

ПП сирники з рікотти з рисовим борошном

ПП сирники з рікотти з рисовим борошном – ніжний десерт, який дозволяє не тільки тримати себе в формі, але і схуднути. Легка і повітряна текстура доставить незабутнє насолоду. Спосіб приготування до неподобства простий і не доставить ніяких складнощів.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рікотта – 200 гр.
  • Борошно рисове / пшеничне – 40 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Замінник цукру – 3 саше.
  • Оливкова олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для правильних сирників.

Крок 2. Розбийте в миску яйце, підсолодити, збийте до однорідності. Введіть рікотту. Розмішайте до гладкості. Всипте рисову борошно і ретельно вимісити. З ніжної маси сформуйте сирники однакового розміру.

Крок 3. Нагрійте сковороду і змастіть оливковою олією. Викладіть заготовки, щоб між ними залишалося відстань, так буде зручніше перевертати.

Крок 4. Коли сирники зарум’яняться з одного боку, підсмажте з другої. Золотисті сирники подавайте до сніданку, доповніть улюбленими ягодами.

Крок 5. Насолоджуйтесь ніжним ласощами. Смачного!

Сирники з рікотти з манкою

Сирники з рікотти з манкою виходять незрозуміло смачними. Ніжна текстура з хрусткою скоринкою підкорить вас і всіх, кому пощастило покуштувати апетитний десерт. Неймовірне частування підійде для недільного сніданку в колі улюблених людей або чаювання в компанії друзів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Рікотта зерниста – 370 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Крупа манна – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть зернисту рікотту і злийте зайву вологу.

Крок 2. Розбийте в миску яйце. Введіть рікотту.

Крок 3. Підсолодіть, додавши цукор і ванільний цукор. Всипте 30 грамів пшеничного борошна і 20 грамів манної крупи. Натріть цедру одного, попередньо вимитого лимона.

Крок 4. Ретельно вимісити.

Крок 5. Окремо змішайте залишки борошна і манки. З ніжної маси сформуйте сирники однакового розміру. Щедро обваляти в сухій суміші.

Крок 6. Нагрійте сковороду і змастіть маслом. Викладіть заготовки, щоб між ними залишалося відстань, так буде зручніше перевертати. Коли сирники зарум’яняться з одного боку, підсмажте з другої.

Крок 7. Нарядні рум’яні сирники подавайте до сніданку, доповніть улюбленими ягодами, наповнювачами або топпінгами за бажанням. Насолоджуйтесь апетитним ласощами. Смачного!

Сирники з сиру і рікотти

Сирники з сиру і рікотти – божественне частування. Гра текстур неймовірно сподобається вам – ніжна рікотта з крупинками сиру в золотистій скоринці приведе вас в захват. Те, що ви отримаєте незабутнє задоволення, я вам гарантую. Рецепт ніяких складнощів вам не доставить, процес легше легкого.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Рікотта – 250 гр.
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Сир 9% – 350 гр.
  • Борошно рисова – 70-100 гр. + на паніровку.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть сир і вивантажите в чашу. Роздавите виделкою.

Крок 2. Введіть яєчні жовтки.

Крок 3. Підсолоджуйте, додавши цукор. Якщо вживаєте цукор, використовуйте інший підсолоджувач мед, сироп або замінник цукру.

Крок 4. Введіть рікотту, попередньо зцідив рідину.

Крок 5. Ретельно вимісити.

Крок 6. Посоліть. Всипте рисову борошно і розпушувач.

Крок 7. Розмішайте масу і викладіть на робочу поверхню. Сформуйте ковбаску. Розділіть на порційні частини.

Крок 8. Кожну частину складіть на тарілку з борошном, накрийте склянкою.

Крок 9. Обертовими рухами склянки сформуйте акуратний сирник.

Крок 10. Злегка приплюсніть зверху долонею.

Крок 11. Таким чином, сформуйте всі заготовки.

Крок 12. Нагрійте сковороду і змастіть вершковим маслом і олією. Викладіть заготовки, щоб між ними залишалося відстань, так буде зручніше перевертати.

Крок 13. Коли сирники зарум’яняться з одного боку, підсмажте з другої.

Крок 14. Таким способом приготуйте всі сирники.

Крок 15. Золотисті сирники подавайте до сніданку, доповніть за бажанням ягодами. Приємної насолоди!

Сирники з рікоттою і бананом

Сирники з рікоттою і бананом порадують ваших рідних на сімейному сніданку. Супер просте у виконанні частування сподобається абсолютно всім. Хто не любить сир, із задоволенням оцінить блюдо і візьме собі на замітку. Швидке ласощі подужає навіть початківець кулінар.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рікотта – 250 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Борошно рисове – 3 ст.л.
  • Банани міні – 1 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть рікотту, попередньо зцідив рідину, і вивантажите в чашу. Розітріть ложкою.

Крок 2. Введіть куряче яйце. Розмішайте.

Крок 3. Окремо розімніть очищений банан. Додайте в приготовлену масу.

Крок 4. Всипте 2 ст.л. рисового борошна. Розмішайте масу.

Крок 5. На тарілку насипте залишки борошна. З ніжної маси сформуйте сирники однакового розміру, обвалявши в борошні.

Крок 6. Для більш рівної форми використовуйте кулінарне кільце або кухоль.

Крок 7. Нагрійте сковороду і змастіть маслом. Викладіть заготовки, щоб між ними залишалося відстань, так буде зручніше перевертати.

Крок 8. Коли сирники зарум’яняться з одного боку, підсмажте з другої.

Крок 9. Готові сирники викладіть на поверхню, застелену паперовими рушниками, щоб позбутися від надлишків масла.

Крок 10. Рум’яні сирники подавайте до сніданку, доповніть улюбленими ягодами або наповнювачами за бажанням. Насолоджуйтесь смачним ласощами. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал