Цей пляцок покорить з першої проби всіх ласунів, він дуже смачний, в міру солодкий. Ідеальний варіант домашньої випічки до чашечки кави. Обов’язково збережіть та приготуйте своїм близьким цю смакоту, до того ж, готується зовсім не складно!
Список потрібних інгредієнтів:
Пісочне тісто:
- 500 г пшеничного борошна
- 250 г маргарину
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
Сирна маса:
- 700 г сиру
- 150 мл молока
- 3 жовтки
- 5 столових ложок цукрової пудри
- 1 ванільний цукор
- 1 столова ложка вершкового масла
- 20 г картопляного борошна
Яблучна маса:
- 0,5 кг очищених яблук
- ½ склянки цукру
- 2 полуничне желе
Глазур:
- 6 столових ложок молока
- 6 столових ложок цукру
- 150 г вершкового масла або маргарину
- 2 столові ложки какао
- 100 г подрібнених волоських горіхів
Рецепт приготування:
- З поданих інгредієнтів замісити тісто, натерти маргарин. Готове тісто розділити на 3 частини. Одну частину розкачати до розміру форми (25 см х 35 см) і випікати при 180 °C 20 хвилин. Таким же чином випікайте інші 2 коржі.
- Подрібніть сир. Викласти в каструлю, додати цукор і жовтки. Змішайте все міксером до однорідності. Поставте на вогонь, додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення. Масу слід закип’ятити при помішуванні. Зменшіть вогонь і додайте попередньо змішане молоко і картопляне борошно. Масу потрібно знову закип’ятити при помішуванні. На випечений корж вилити гарячу сирну масу і накрити 2-им коржем (краще на деко).
- Яблука почистити на крупній тертці і обсмажити на сковороді з цукром, поки яблука не стануть м’якими. Зняти з вогню і всипати желе. Гарячу яблучну масу викласти на другий корж і накрити 3-ім коржом.
- Приготуємо глазур. Помістіть всі інгредієнти для глазурі в каструлю, крім горіхів. Поставте на вогонь. Коли закипить, варіть 3 хвилини, постійно помішуючи. Поливаємо пляцок гарячою глазур’ю і покриваємо горіхами. Коли він охолоне, дайте йому охолонути в холодильнику подавайте до столу.
Приємного випікання! Та смачного Вам.
Якщо сподобався рецепт збережіть, щоб завжди мати під рукою і не забувайте залишати коментарі, нам важлива Ваша думка!