Сирні вафлі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Сирні вафлі – це страва, яка стане для вас ідеальним сніданком або поживним перекушуванням. Готувати такі ласощі можна в спеціальній техніці, наприклад, в електровафельниці або в мультипекарі, але якщо ні того, ні іншого немає – це не привід засмучуватися! Адже тоді на допомогу прийде силіконова форма і духова шафа. І навіть якщо ви дотримуєтеся правильного харчування та ретельно стежите за тим, що вживаєте, це не привід відмовляти собі у ніжному сирному десерті. Адже для того, щоб вафлі стали «ПП», потрібно використовувати не пшеничне борошно, а рисове.

Сирні вафлі в мультипекарі

Сирні вафлі в мультипекарі – це ситне і дуже смачне частування, яке чудово підійде як для повноцінного сніданку, так і для поживного перекушування, яке надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією. До того ж, готові вафлі дуже зручно брати із собою на роботу або навчання, адже їх смакові характеристики не погіршуються після охолодження.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Сир м’який – 220 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Борошно з гіркою – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками перетираємо сир, додаємо сіль, цукор і ванілін – ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. В отриману масу всипаємо попередньо просіяне борошно і соду.

Крок 3. Вимішуємо компоненти до гладкості без грудок.

Крок 4. Мульти-пекар розігріваємо і викладаємо частина тіста за допомогою столовій ложки.

Крок 5. Закриваємо техніку і готуємо протягом 3-4 хвилин, до утворення характерної скоринки на поверхні випічки.

Крок 6. Рум’яні вафлі розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Смачного!

ПП сирні вафлі з рисовим борошном

ПП сирні вафлі з рисовим борошном та кефіром можна дозволити собі навіть під час дотримання дієти, адже така випічка ніяк не позначиться на показниках ваги. До складу входять виключно корисні інгредієнти, які легко засвоюються організмом, побалуйте себе в міру солодким та дуже смачним десертом!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 250 гр.
  • Кефір – 50 мл.
  • Борошно рисове – 2 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок / підсолоджувач – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність, зручну для вимішування, кладемо сир і вбиваємо яйця.

Крок 2. Ретельно розминаємо виделкою.

Крок 3. Підливаємо 50 мілілітрів кефіру.

Крок 4. Помішуємо до однорідної консистенції.

Крок 5. Доповнюємо суміш борошном, розпушувачем і цукром.

Крок 6. Знову гарненько перемішуємо тісто.

Крок 7. Частина маси викладаємо в вафельницю.

Крок 8. Закриваємо кришку і печемо близько 5-7 хвилин.

Крок 9. Сервіруємо, доповнюємо сметаною і знімаємо пробу. Смачного!

Сирно-бананові вафлі

Сирно-бананові вафлі обов’язково припадуть до смаку тим, хто любить ніжний смак яскравого фрукта. Завдяки використанню банана і сиру, готовий десерт виходить неймовірно м’яким всередині і з апетитною скоринкою зовні.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Сир – 170 гр.
  • Борошно – 90 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування, озброюємося кухонними вагами і відміряємо необхідну кількість всіх компонентів.

Крок 2. М’якоть банана розламуємо і викладаємо в чашу блендера, перебиваємо до консистенції кашиці.

Крок 3. До фруктовому пюре викладаємо сир і знову збиваємо.

Крок 4. Ніжну масу переміщаємо в піалу, туди ж розбиваємо яйце, вливаємо масло і насипаємо розпушувач і два види цукрового піску.

Крок 5. Інтенсивно перемішуємо складові.

Крок 6. Вводимо просіяне борошно і замішуємо тягуче тісто.

Крок 7. У центр вафельниці викладаємо приблизно дві з половиною ложки сирного тіста і, закривши кришку, випікаємо 3-4 хвилини.

Крок 8. Десерт злегка остуджуємо і приступаємо до чаювання. Смачного!

Сирно-вівсяні вафлі

Сирно-вівсяні вафлі – це не тільки смачний і ароматний десерт, але ще і дуже корисний, так як в своєму складі має дуже багато клітковини. Так як готова випічка відрізняється своїм нейтральним смаком, рекомендуємо вам доповнити їх свіжими фруктами або сухофруктами.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Пластівці вівсяні – 300 гр.
  • Яйця – 3-5 шт.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кефір – 70-100 мл.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вівсянку подрібнюємо в кавомолці або чаші блендера.

Крок 2. До пластівців відправляємо яйця, сир, ванілін, розпушувач і сіль – перемішуємо.

Крок 3. Підливаємо кефір, доводячи тісто до потрібної консистенції.

Крок 4. Ложкою кладемо тісто в вафельницю і готуємо під кришкою на протязі 4-5 хвилин.

Крок 5. Ласощі подаємо до столу в теплому або холодному вигляді і насолоджуємося. Смачного!

Сирні віденські вафлі в електровафельниці

Сирні віденські вафлі в електровафельниці – це ідеальне рішення для тих, хто не любить, є сир в « чистому вигляді », але ж цей продукт дуже важливий і цінний для нашого організму. Виходячи з вищесказаного, зверніть вашу увагу на даний рецепт, адже сир в вафлях – це неймовірно смачно і ніжно!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо яйця в глибоку ємність.

Крок 2. До яєць всипаємо цукор і гарненько перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 3. У яєчну масу викладаємо сир і старанно розминаємо його до однорідності.

Крок 4. Також всипаємо розпушувач і ароматний цукор для насиченості аромату.

Крок 5. Слідом в масу всипаємо просіяне борошно – ретельно помішуємо компоненти.

Крок 6. Густе тісто зачерпуємо ложкою і відправляємо в вафельницю, готуємо протягом 3-4 хвилин.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

Сирні вафлі в духовці в силіконовій формі

Сирні вафлі в духовці в силіконовій формі – це ситне і дуже смачне частування, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Головне – промазати формочку маслом, щоб після закінчення термічної обробки безпроблемно витягти помітну вафлю.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У блендері перебиваємо сир до повітряності.

Крок 2. Додаємо цукор, яйце, розпушувач і борошно – знову гарненько збиваємо.

Крок 3. Формочки з силікону промазуємо маслом за допомогою кулінарної кисті і викладаємо сирну масу.

Крок 4. Переміщаємо заготовки в духову шафу, попередньо розігрітий до 180 градусів, і печемо 10 хвилин.

Крок 5. Вафлі злегка остуджуємо, дістаємо з форми і викладаємо на тарілку. Смачного!

Вафлі з м’якого сиру в домашніх умовах

Вафлі з м’якого сиру в домашніх умовах готуються досить просто і швидко, до того ж, для такого десерту, не потрібно ніяке спеціальне обладнання, крім електровафельниці, яка, напевно, є в кожному будинку. Здивуйте себе і своїх рідних смачними і корисними вафельками на молоці!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 22 шт.

Інгредієнти:

  • Сир м’який – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Молоко – 60 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування, розтоплюємо вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі, також злегка нагріваємо молоко.

Крок 2. Перетираємо яйце з цукром.

Крок 3. Отриману суміш об’єднуємо з сиром.

Крок 4. Розбавляємо склад теплим молоком і перемішуємо.

Крок 5. Вливаємо розтоплене масло – помішуємо.

Крок 6. В останню чергу додаємо просіяне борошно.

Крок 7. І замішуємо однорідне тісто.

Крок 8. Тонким шаром масла змащуємо вафельницю і кладемо пару столових ложок сирної маси, готуємо 3-4 хвилини.

Крок 9. Апетитні вафлі присмачуємо сметаною або згущеним молоком і трапезником. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал