Сирні оладки – це корисна і дуже смачна страва, приготувавши яку одного разу, ви повертатиметеся до обраного рецепту знову і знову. Що й зовсім не дивно, бо, що може бути смачніше ніж ніжні оладки з сирним смаком і м’якою текстурою, обсмажені до золотистості на сковороді з невеликою кількістю олії? Також, ця страва, може стати вам смачним і ситним перекушуванням, який дуже комфортно брати з собою на роботу або навчання.
Сирні оладки на молоці
Сирні оладки на молоці – це прекрасна альтернатива дріжджовим оладкам і сирникам, спробуйте щось нове і, будьте впевнені, ви повернетеся до цього рецепту ще не раз, тому як поєднання сиру, молока і цукрового піску – це справжнє насолоду для ваших смакових рецепторів.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Сир – 200 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 4 ст.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 2 щіпки.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У миску викладаємо сир і вбиваємо одне яйце – помішуємо.
Крок 2. Солимо і цукримо.
Крок 3. Вводимо борошно і соду, перемішуємо.
Крок 4. Підливаємо молоко і доводимо масу до консистенції жирної сметани.
Крок 5. У сковороду з розігрітим маслом викладаємо тісто на невеликій відстані один від одного, обсмажуємо оладки з обох сторін до золотистості.
Крок 6. Викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Смачного!
Оладки з сиром і яблуками
Оладки з сиром і яблуками – це просте, але в той же час, неймовірно смачне частування, яке з легкістю скрасить будь-яке чаювання або урізноманітнює солодкий стіл. Ніжні оладки закохують в себе з першого укусу, тому як поєднують в собі кисло-солодкий смак і повітряну текстуру.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Кефір – 150 мл.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – ½ ч.л.
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 6-7 ст.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Наливаємо кефір в миску і додаємо яйце.
Крок 2. До кефіру додаємо борошно, розпушувач, цукор і дрібку солі.
Крок 3. Компоненти вимішуємо і доповнюємо сиром.
Крок 4. Розігріваємо олію і за допомогою ложки викладаємо тісто, зверху кладемо по тонкому слайсу яблука.
Крок 5. Готуємо оладки протягом 90 секунд з кожного боку, перед подачею промакуємо паперовими серветками, щоб позбутися від надлишку рослинного жиру.
Крок 6. Внахлест по колу викладаємо оладки на сервірувальний блюдо і подаємо до столу. Смачного!
ПП сирні оладки з рисовим борошном
ПП сирні оладки з рисовим борошном – це ситне і смачне ласощі, приготувавши яке до сніданку, зарядить вас енергією і хорошим настроєм до самого вечора. У 100 грамах готового страви міститься всього лише 164 калорії. Для додавання солодощі, рекомендуємо вам використовувати наступні натуральні підсолоджувачі: свіжі ягоди і фрукти.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 45 гр.
- Сир м’який – 110 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Сода – ¼ ч.л.
- Цукрозамінник – 3 гр.
- Масло кокосове – ½ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Сир і яйце вимішуємо до однорідності, додаємо борошно, соду і підсолоджувач, знову гарненько перемішуємо, поки в масі не залишиться жодної грудочки.
Крок 2. На помірному полум’я розігріваємо кокосове масло, за допомогою столовій ложки викладаємо тісто на сковороду і, зменшивши нагрів, прикриваємо кришкою.
Крок 3. У момент, коли основа схопилася – кладемо зверху ще по одній ложці тіста. Повторюємо цю процедуру ще 1-2 рази і доводимо до напівготовності протягом двох хвилин на повільному полум’ї.
Крок 4. Після закінчення часу, оладки перевертаємо і через 2 хвилини перекладаємо в тарілку.
Крок 5. Десерт прикрашаємо свіжими ягодами і подаємо до столу, на радість рідних. Смачного!
Сирно-гарбузові оладки на сковороді
Сирно-гарбузові оладки на сковороді – це оригінальне страву, яке здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком, а так само ніжним і дуже приємним ароматом. Завдяки використанню оранжевого овоча, готові оладки виходять неймовірно апетитними, за рахунок свого яскравого виду.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- М’якоть гарбуза – 250 гр.
- Сир – 100 гр.
- Борошно – 3 ст.л.
- Розпушувач тіста – ½ ч.л.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для власної зручності, на стіл викладаємо всі необхідні продукти в потрібних пропорціях.
Крок 2. Гарбузову м’якоть ополіскуємо водою, обсушуємо і нарізаємо довільними скибочками середнього розміру.
Крок 3. Подрібнюємо овоч за допомогою терки з великими отворами.
Крок 4. До яскравою стружці вбиваємо яйце.
Крок 5. Гарбуз цукримо.
Крок 6. Доповнюємо масу сиром.
Крок 7. Борошно перемішуємо з розпушувачем і додаємо до основи.
Крок 8. Компоненти ретельно перемішуємо.
Крок 9. Ложкою викладаємо масу на дно сковороди з розігрітим маслом. Смажимо протягом 60-90 секунд з двох сторін.
Крок 10. До столу подаємо в поєднанні з рідким бджолиним медом. Готуйте і отримуйте задоволення!
Оладки з м’якого сиру
Оладки з м’якого сиру готуються виключно з тих продуктів, які завжди є в будинку – це борошно, сода, цукор і яйця. Здавалося б, що смачного можна приготувати з таких нехитрих продуктів? Однак оладки, приготовані за цим рецептом, розлітаються з тарілок в одну мить. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Сир м’який – 250 гр.
- Борошно – 7 ст.л.
- Цукор-пісок – 2-4 ст.л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 3-4 ст.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на стіл всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. Для приготування основи, в глибокій ємності перетираємо сир з яйцями, цукром, розпушувачем і сіллю.
Крок 3. В отриману масу просіюємо сім столових ложок борошна.
Крок 4. Тісто розводимо кефіром до потрібної консистенції.
Крок 5. Маса має густу і в’яжучу текстуру, що нагадує жирну сметану.
Крок 6. Розігріваємо олію і викладаємо тісто ложкою, формуючи оладки. Готуємо на повільному вогні 4-5 хвилин.
Крок 7. Після перевертаємо і прожарюємо з другої сторони.
Крок 8. Готові оладки промакуємо паперовими рушниками, щоб видалити зайвий жир.
Крок 9. Ароматну страву сервіруємо і подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави. Смачного!
Оладки на дріжджах з сиром
Оладки на дріжджах з сиром – це неймовірно м’яке частування, яке підкорює своїм ніжним смаком з легкої кислинкою. Такі оладки залишаються м’якими і повітряними навіть після охолодження, відповідно, їх запросто можна готувати з запасом і їсти в наступні дні.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3-4.
інгредієнти:
- Сир – 200 гр.
- Дріжджі свіжі – 13 гр.
- Молоко – 220 мл.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Борошно – 190 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко злегка підігріваємо і виливаємо в чашу, додаємо дріжджі, столову ложку борошна і цукор – гарненько перемішуємо і відправляємо в тепло на 10-15 хвилин.
Крок 2. Після, доповнюємо опару сіллю і курячими яйцями.
Крок 3. Яєчно-молочну суміш розбавляємо сиром, ретельно перебиваємо за допомогою погружного блендера.
Крок 4. Підсипаємо решту пшеничне борошно і замішуємо гладке тісто.
Крок 5. Затягуємо масу плівкою і переміщаємо в тепле місце без протягів приблизно на 40-60 хвилин.
Крок 6. Тісто, яке піднялося не перемішуємо.
Крок 7. У сковорідку наливаємо пару столових ложок олії, розігріваємо і викладаємо сирно-пшеничне тісто, формуючи оладки бажаного розміру.
Крок 8. Смажимо з двох сторін до світло-коричневого відтінку, красиво викладаємо на загальне сервірувальний блюдо і запрошуємо сім’ю до трапези. Готуйте і отримуйте задоволення!
Оладки з кабачків з сиром
Оладки з кабачків з сиром – це ситна і легка страва, яка готується всього лише за півгодини. Ніжне поєднання овоча з сиром і часником припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б відкусити. Розміркуйте свій звичний раціон овочевими оладками!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1-2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сир – 200 гр.
- Борошно – ½ ст.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 3-4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок ополіскуємо і даємо час обсохнути, зчищаємо шкірку, а м’якоть натираємо на терці з великими отворами – відправляємо в об’ємну ємність. Туди ж вбиваємо яйця, кладемо сир, сіль і подрібнений часник із зеленню.
Крок 2. Гарненько перемішуємо і додаємо борошно невеликими порціями, доводячи масу до загустіння.
Крок 3. Овочеве тісто зачерпуємо ложкою і викладаємо на дно сковорідки з розігрітою олією.
Крок 4. Смажимо з обох сторін до утворення характерною скоринки.
Крок 5. Ароматні оладки подаємо до столу « з запалу, з жару » і насолоджуємося неймовірним смаком. Смачного!