Сирні оладки – 7 рецептів пишних оладок на сковороді з покроковими фото

Сирні оладки – це корисна і дуже смачна страва, приготувавши яку одного разу, ви повертатиметеся до обраного рецепту знову і знову. Що й зовсім не дивно, бо, що може бути смачніше ніж ніжні оладки з сирним смаком і м’якою текстурою, обсмажені до золотистості на сковороді з невеликою кількістю олії? Також, ця страва, може стати вам смачним і ситним перекушуванням, який дуже комфортно брати з собою на роботу або навчання.

Сирні оладки на молоці

Сирні оладки на молоці – це прекрасна альтернатива дріжджовим оладкам і сирникам, спробуйте щось нове і, будьте впевнені, ви повернетеся до цього рецепту ще не раз, тому як поєднання сиру, молока і цукрового піску – це справжнє насолоду для ваших смакових рецепторів.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 2 щіпки.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У миску викладаємо сир і вбиваємо одне яйце – помішуємо.

Крок 2. Солимо і цукримо.

Крок 3. Вводимо борошно і соду, перемішуємо.

Крок 4. Підливаємо молоко і доводимо масу до консистенції жирної сметани.

Крок 5. У сковороду з розігрітим маслом викладаємо тісто на невеликій відстані один від одного, обсмажуємо оладки з обох сторін до золотистості.

Крок 6. Викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Смачного!

Оладки з сиром і яблуками

Оладки з сиром і яблуками – це просте, але в той же час, неймовірно смачне частування, яке з легкістю скрасить будь-яке чаювання або урізноманітнює солодкий стіл. Ніжні оладки закохують в себе з першого укусу, тому як поєднують в собі кисло-солодкий смак і повітряну текстуру.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Кефір – 150 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 6-7 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Наливаємо кефір в миску і додаємо яйце.

Крок 2. До кефіру додаємо борошно, розпушувач, цукор і дрібку солі.

Крок 3. Компоненти вимішуємо і доповнюємо сиром.

Крок 4. Розігріваємо олію і за допомогою ложки викладаємо тісто, зверху кладемо по тонкому слайсу яблука.

Крок 5. Готуємо оладки протягом 90 секунд з кожного боку, перед подачею промакуємо паперовими серветками, щоб позбутися від надлишку рослинного жиру.

Крок 6. Внахлест по колу викладаємо оладки на сервірувальний блюдо і подаємо до столу. Смачного!

ПП сирні оладки з рисовим борошном

ПП сирні оладки з рисовим борошном – це ситне і смачне ласощі, приготувавши яке до сніданку, зарядить вас енергією і хорошим настроєм до самого вечора. У 100 грамах готового страви міститься всього лише 164 калорії. Для додавання солодощі, рекомендуємо вам використовувати наступні натуральні підсолоджувачі: свіжі ягоди і фрукти.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 45 гр.
  • Сир м’який – 110 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Цукрозамінник – 3 гр.
  • Масло кокосове – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сир і яйце вимішуємо до однорідності, додаємо борошно, соду і підсолоджувач, знову гарненько перемішуємо, поки в масі не залишиться жодної грудочки.

Крок 2. На помірному полум’я розігріваємо кокосове масло, за допомогою столовій ложки викладаємо тісто на сковороду і, зменшивши нагрів, прикриваємо кришкою.

Крок 3. У момент, коли основа схопилася – кладемо зверху ще по одній ложці тіста. Повторюємо цю процедуру ще 1-2 рази і доводимо до напівготовності протягом двох хвилин на повільному полум’ї.

Крок 4. Після закінчення часу, оладки перевертаємо і через 2 хвилини перекладаємо в тарілку.

Крок 5. Десерт прикрашаємо свіжими ягодами і подаємо до столу, на радість рідних. Смачного!

Сирно-гарбузові оладки на сковороді

Сирно-гарбузові оладки на сковороді – це оригінальне страву, яке здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком, а так само ніжним і дуже приємним ароматом. Завдяки використанню оранжевого овоча, готові оладки виходять неймовірно апетитними, за рахунок свого яскравого виду.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • М’якоть гарбуза – 250 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для власної зручності, на стіл викладаємо всі необхідні продукти в потрібних пропорціях.

Крок 2. Гарбузову м’якоть ополіскуємо водою, обсушуємо і нарізаємо довільними скибочками середнього розміру.

Крок 3. Подрібнюємо овоч за допомогою терки з великими отворами.

Крок 4. До яскравою стружці вбиваємо яйце.

Крок 5. Гарбуз цукримо.

Крок 6. Доповнюємо масу сиром.

Крок 7. Борошно перемішуємо з розпушувачем і додаємо до основи.

Крок 8. Компоненти ретельно перемішуємо.

Крок 9. Ложкою викладаємо масу на дно сковороди з розігрітим маслом. Смажимо протягом 60-90 секунд з двох сторін.

Крок 10. До столу подаємо в поєднанні з рідким бджолиним медом. Готуйте і отримуйте задоволення!

Оладки з м’якого сиру

Оладки з м’якого сиру готуються виключно з тих продуктів, які завжди є в будинку – це борошно, сода, цукор і яйця. Здавалося б, що смачного можна приготувати з таких нехитрих продуктів? Однак оладки, приготовані за цим рецептом, розлітаються з тарілок в одну мить. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир м’який – 250 гр.
  • Борошно – 7 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2-4 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – 3-4 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Для приготування основи, в глибокій ємності перетираємо сир з яйцями, цукром, розпушувачем і сіллю.

Крок 3. В отриману масу просіюємо сім столових ложок борошна.

Крок 4. Тісто розводимо кефіром до потрібної консистенції.

Крок 5. Маса має густу і в’яжучу текстуру, що нагадує жирну сметану.

Крок 6. Розігріваємо олію і викладаємо тісто ложкою, формуючи оладки. Готуємо на повільному вогні 4-5 хвилин.

Крок 7. Після перевертаємо і прожарюємо з другої сторони.

Крок 8. Готові оладки промакуємо паперовими рушниками, щоб видалити зайвий жир.

Крок 9. Ароматну страву сервіруємо і подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави. Смачного!

Оладки на дріжджах з сиром

Оладки на дріжджах з сиром – це неймовірно м’яке частування, яке підкорює своїм ніжним смаком з легкої кислинкою. Такі оладки залишаються м’якими і повітряними навіть після охолодження, відповідно, їх запросто можна готувати з запасом і їсти в наступні дні.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Дріжджі свіжі – 13 гр.
  • Молоко – 220 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 190 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко злегка підігріваємо і виливаємо в чашу, додаємо дріжджі, столову ложку борошна і цукор – гарненько перемішуємо і відправляємо в тепло на 10-15 хвилин.

Крок 2. Після, доповнюємо опару сіллю і курячими яйцями.

Крок 3. Яєчно-молочну суміш розбавляємо сиром, ретельно перебиваємо за допомогою погружного блендера.

Крок 4. Підсипаємо решту пшеничне борошно і замішуємо гладке тісто.

Крок 5. Затягуємо масу плівкою і переміщаємо в тепле місце без протягів приблизно на 40-60 хвилин.

Крок 6. Тісто, яке піднялося не перемішуємо.

Крок 7. У сковорідку наливаємо пару столових ложок олії, розігріваємо і викладаємо сирно-пшеничне тісто, формуючи оладки бажаного розміру.

Крок 8. Смажимо з двох сторін до світло-коричневого відтінку, красиво викладаємо на загальне сервірувальний блюдо і запрошуємо сім’ю до трапези. Готуйте і отримуйте задоволення!

Оладки з кабачків з сиром

Оладки з кабачків з сиром – це ситна і легка страва, яка готується всього лише за півгодини. Ніжне поєднання овоча з сиром і часником припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б відкусити. Розміркуйте свій звичний раціон овочевими оладками!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1-2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир – 200 гр.
  • Борошно – ½ ст.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок ополіскуємо і даємо час обсохнути, зчищаємо шкірку, а м’якоть натираємо на терці з великими отворами – відправляємо в об’ємну ємність. Туди ж вбиваємо яйця, кладемо сир, сіль і подрібнений часник із зеленню.

Крок 2. Гарненько перемішуємо і додаємо борошно невеликими порціями, доводячи масу до загустіння.

Крок 3. Овочеве тісто зачерпуємо ложкою і викладаємо на дно сковорідки з розігрітою олією.

Крок 4. Смажимо з обох сторін до утворення характерною скоринки.

Крок 5. Ароматні оладки подаємо до столу « з запалу, з жару » і насолоджуємося неймовірним смаком. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал