Домашній торт може бути приготований з десятками варіантів начинок. Одна з найпопулярніших серед них – сирна. Готувати її вийде як з домашнього, так і з магазинного сиру. В обох варіантах результат буде дуже смачним. На сьогоднішній день відомо більше 30 різноманітних рецептів сирних начинок для тортів.
Найвдаліші і прості в приготуванні серед них зібрані далі в статті. Це і класичний варіант, і з додаванням вершків, згущеного молока, сметани, йогурту та інших інгредієнтів.
Класичний рецепт
Сирна начинка для торта найчастіше готується з класичним рецептом. Це дуже простий і швидкий варіант. Щоб результат вийшов вдалим, найважливіше – купити якісний продукт для основи. Він повинен бути найніжнішим, м’яким і максимально свіжим.
Якщо використовувати поганий сир (наприклад, вже тривалий час полежати в холодильнику), то смачний крем з нього приготувати не вдасться. Калорійність правильної прошарку для торта в результаті виходить близько 198 ккал на 100 г.
Склад БЖУ:
БЖУ | значення в г (на 100 г) |
Білки | 15,2 |
Жири | 7,4 |
Вуглеводи | 15,7 |
Склад інгредієнтів
Для страви треба взяти:
- сир – 480-500 г;
- вершковий жир – 280-300 г;
- цукрову пудру – 130-140 г.
Із вказаної кількості продуктів вийде близько 900 г крему. Цієї порції цілком вистачить для оформлення великого торта. Наприклад, на 2 кг. Особливо, якщо сирною масою планується тільки перешаровуються коржі, але не оформляти верхівку і боки. Вибираючи сир для рецепта, краще купити маложирний або із середнім показником, адже до складу крему входить ще і велика кількість вершкового масла.
Покроковий процес приготування
Процес приготування включає в себе кілька етапів:
- Сир відправляється у містку миску. Його необхідно перетворити в ніжну однорідну масу. Важливо, щоб в ній в результаті розійшлися навіть найдрібніші крупинки. Загальна консистенція повинна вийти повітряної і максимально однорідною. Для цього найзручніше використовувати блендер.
- Якщо ж такого кухонного помічника під рукою не виявилося, то підійде навіть звичайне сито з дрібними поділами. Правда, через нього пропускати сир буде потрібно значно довше за часом, і процес буде трудомістким.
- Вершковий жир заздалегідь витягується з холодильника. У такому вигляді він залишається на столі при кімнатній температурі до тих пір, поки продукт не розм’якшити повністю. Але не варто укладати для цього масло на батарею або відправляти в мікрохвильовку.
- Вершковий жир (вже розм’якшити) перекладається в миску. Туди ж всипається відразу вся цукрова пудра. Останню можна взяти як білосніжну, так і кольорову.
- Все змішані компоненти в загальній мисці обробляються міксером на мінімальній швидкості. Поступово вона збільшується.
- Коли основа крему вже стане досить пишною, можна перекладати до неї сир. Робити це слід невеликими порціями. Після кожного нового додавання маса збивається знову до однорідності.
- Коли всі компоненти вже будуть достатньо збиті, перемішані, можна вимикати міксер.
Сирна начинка для торта – класичний рецепт приготування.
Перш, ніж використовувати крем, далі варто добре його охолодити. Для цього маса в загальній мисці відправляється хоча б на півгодини в холодильник.
Що можна додати
За бажанням в готовий крем допускається додавати барвники. Дуже цікавий варіант – розділити сирну масу на частини і кожну забарвити різними кольорами. Тоді в результаті вийде оформити незвичайний райдужний торт.
Як подавати страву на стіл
Бісквітним коржам варто дати заздалегідь полежати всю ніч в харчовій плівці, щоб вони залишилися соковитими, м’якими. Після їх можна покривати сирною начинкою і укладати один на одного. Готовий торт потрібно залишити настоюватися в прохолоді. Потім він нарізається на шматочки і подається до чаю.
Зі згущеним молоком
Сирна начинка для торта може бути приготовлена зі згущеним молоком. У підсумку виходить універсальна маса, яка відмінно підходить не тільки для промазування свіжоспечених основ для торта, але також для оформлення тістечок, еклерів, кошичків, тарталеток.
Завдяки великій кількості вершкового жиру в складі, крем в результаті відмінно тримає свою форму. Ще одне його достоїнство – можливість поєднання з повидлом, варенням, джемом. Так як сам по собі крем виходить не дуже солодким.
Склад інгредієнтів
Для страви треба взяти:
- сир – 230-250 г;
- вершковий жир – 160-170 г;
- згущене молоко і цукрову пудру (будь-якого кольору) – по 65-70 г;
- ваніль – ¼ ч. л.
Додатково можна брати для рецепта ще й різноманітні барвники. З ними торт вийде гарним і апетитним.
Покроковий процес приготування
Процес приготування включає в себе кілька етапів: </strong >
- Вершковий жир заздалегідь витягується з холоду. Він залишається на столі для розм’якшення. В результаті масло повинно стати м’яким і ніжним.
- Підготовлений жир відправляється у містку і зручну для збивання миску. Обробляти його спочатку потрібно на мінімальній швидкості. Поступово можна додавати обертів. У результаті повинна вийти світла і досить пишна маса.
- В добре збите масло відправляються всі заявлені в рецепті сухі компоненти. Ванілін – необов’язковий продукт рецепта. Але з ним крем виходить особливо смачним і ароматним. Цукрова пудра може вибиратися як біла, так і різнобарвна. Бажано попередньо просіяти її через найдрібніше сито. Тоді пудра в результаті відмінно розчиниться в масі і не з’являться грудочки.
- Після компоненти обробляються міксером. В результаті має вийти однорідний ніжний крем.
- В окремий посуд перекладається сир. Він добре розминається виделкою. Зверху продукт заливається згущеним молоком. Ці компоненти перебиваються занурювальним блендером. У результаті повинна вийти майже гладка маса.
- Пишний сир з’єднується з солодким маслом. Ці продукти перемішуються ложкою. В результаті має вийти однорідний ніжний крем.
Щоб крем відмінно тримав форму в майбутньому, перед використанням його для оформлення торта варто відправити масу в прохолоду. Залишити його в холодильнику потрібно хоча б на півгодини. В результаті маса стане більш щільною і твердою.
Як подавати страву на стіл
Готовий крем наноситься на бісквітні коржі. Зручно робити це спеціальною лопаткою. Шар крему допускається робити і досить товстим. За бажанням по всьому Коржу, покритому сирною масою можна розподілити ще і будь-які ягоди, сухофрукти. Наприклад, свіжу або заморожену вишню, змішану з цукром, родзинки.
Зі сметаною
Сирну начинку, якої планується в подальшому оформляти торт, смачно доповнювати ще сметаною. Тоді маса виходить особливо м’якою, ніжною з приємною апетитною сумішшю. Зручно, що до складу крему входять тільки найпростіші продукти.
А в підсумку виходить універсальна маса, за допомогою якої можна оформити найрізноманітніші бісквітні торти. Смачно поєднується крем навіть з Медовик або млинцевим частуванням.
Склад інгредієнтів
Для страви треба взяти:
- сметану – 370-400 г;
- сир і згущене молоко – по 170-200 г;
- цукор – 45-55 г;
- ванілін – 1,5 ч. л.
Сметану для обговорюваного рецепта рекомендується брати більш ласий. Якщо в запасі виявився густий продукт, але маложирний, то знадобиться укласти його в чисту марлю і повісити над мискою або раковиною. Рідина в результаті стече, а в пакеті залишиться ніжна м’яка вершкова маса, яка прекрасно підійде для начинки.
А сир повинен бути свіжим і не дуже вологим. Інакше крем в результаті може вийти надмірно рідким. А ось жирність сиру допускається вибирати будь-яку. Чим вище вона виявиться, тим більш насиченим і ніжніше буде результат.
Покроковий процес приготування
Процес приготування включає в себе кілька етапів:
- Сметана перед початком процесу обов’язково відправляється в холодильник. Там вона повинна стати досить холодною. Інакше буде складно домогтися ідеальної консистенції крему в майбутньому.
- Підготовлена сметана перекладається в миску, яка підходить для збивання.
- До молочному продукту вливається неварені згущене молоко. Відразу всипається ванілін, і все компоненти обробляються міксером. Важливо не тільки змішати продукти, а й зробити масу більш пишною, повітряної, ніж вона була спочатку.
- Сир повинен бути оброблений таким чином, щоб всі крупинки виявилися розбитими. Домогтися потрібного результату вийде різними способами. Наприклад, пропустивши молочний продукт через дрібне сито або ретельно перебивши його блендером. Якщо обраний другий варіант, то можна відразу всипати до сиру весь цукор. Якщо ж продукт пропускався через сито, то пісок додається до нього тільки після обробки.
- Сир змішується зі сметаною масою. Найкраще збивати компоненти міксером на самій низькій швидкості. В результаті маса повинна стати максимально однорідною і гладкою.
Одержаний крем варто відразу ж прибрати в холодильник і зберігати його там до моменту використання.
Як подавати страву на стіл
Крем із сиру і сметани виходить густим і пишним. Він розподіляється між м’якими бісквітними коржами широкої лопаткою. У крем можна також додати родзинки, шматочки кураги або чорносливу, будь-які ягоди, горіхи. Для фарбування маси найкраще використовувати фруктовий або овочевий сік.
З йогуртом
Сирна начинка для торта вийде ніжною і смачною з йогуртом. Такий варіант в підсумку виходить з легкої делікатній кислинкою. Вона властива будь-якому йогурту і передається крему. Отримана маса ідеально підходить для бісквітних коржів і допомагає зробити їх більш соковитими, вологими, при цьому – не обтяжуючи.
Єдиний мінус сирно-йогуртового крему – рідка консистенція. Виправити цей момент дозволяє желатин. Після його правильного введення маса стає більш густою і щільною. З нею зручно працювати.
Склад інгредієнтів
Для страви треба взяти:
- сир – 430-450 г;
- натуральний йогурт (питної) – 1 ст.;
- вершки (максимально жирні) і цукрову пудру – по 130-140 г;
- ванілін – 1 щіпку;
- холодну воду – ½ ст.;
- желатин – 20-25 г.
Сир для такого рецепта рекомендується брати якомога жирніший. Саме цей варіант продукту дозволяє приготувати крем з насиченим вершковим смаком. Але якщо є необхідність знизити калорійність десерту, то можна взяти і знежирений сир. Все одно в підсумку він вийде смачним, дозволить приготувати вдалий торт.
Покроковий процес приготування
Процес приготування включає в себе кілька етапів:
- Сир відразу вирушає в глибоку миску і змішується з пудрою, ваніліном. Продукти обробляються занурювальним блендером до однорідності. Важливо в процесі впоратися з усіма найдрібнішими крупинками.
- До сирної маси відправляється питний йогурт. Складові продовжують оброблятися занурювальним блендером. Продукти в підсумку повинні добре змішатися і стати максимально однорідними.
- Желатин відправляється в окрему невелику піалу і заливається водою. У такому вигляді він залишається на 20-25 хв.
- Холодні вершки збиваються в окремій мисці з високими бортиками. У підсумку вони повинні стати густими і пишними. Як тільки за віночком будуть утворюватися стійкі піки, можна припиняти роботу пристрою. Це важливо зробити вчасно, щоб не допустити розшарування компонентів.
- Вже збиті вершки частинами втручаються в загальну масу. На цьому етапі немає необхідності збивати продукти. Досить просто заважати їх ложкою або лопаткою.
- Вже заздалегідь набряклий желатин відправляється на плиту. Там він злегка підігрівається. В процесі обов’язково постійно помішувати продукт лопаткою/ложкою. Нагрівання припиняється, коли всі крупинки в масі повністю розчиняться.
- Отримана суміш повинна охолонути до теплого стану. Після можна виливати її тонкою цівкою до сирно-йогуртовій масі.
В результаті вийде рідкуватий крем. Але потрібно дати йому добре охолодитися, і тоді маса застигне.
Як подавати страву на стіл
Одержаний крем вже в охолодженому вигляді можна використовувати для оформлення торта. Наприклад, розташувати його тільки на першому коржі товстим шаром. А для другого вибрати іншу начинку з більш яскравим смаком. Ще один відмінний варіант – укладати на коржі сирно-йогуртовий крем тонким шаром, а зверху покривати його джемом, варенням.
З грошима
Сирна начинка для торта може бути приготовлена з грушами. Важливо вибрати добре підходять для крему фрукти. Вони повинні бути солодкими і соковитими, м’якими. Підійдуть для рецепта не тільки груші. Це також можуть бути абрикоси, персики. В крайньому випадку можна взяти навіть яблука. Але вони повинні бути солодкими. Перед використанням фруктів для рецепта їх знадобиться попередньо відварити до м’якості. Це дозволить домогтися більш м’якою ніжної консистенції маси.
Склад інгредієнтів
Для страви треба взяти:
- сир – 260-270 г;
- груші (або інші відповідні фрукти) – 270-300 г;
- цукрову пудру – 2 ст. л.
З такої кількості продуктів вийде приблизно 430-450 г готового крему. Його вистачить для оформлення цілого торта.
Покроковий процес приготування
Процес приготування включає в себе кілька етапів:
- Лише вибрані фрукти промиваються під проточною водою і відразу поміщаються в каструлю. Найкраще вибрати велику містку ємність.
- Зверху фрукти заливаються водою і відправляються варитися. Після закипання груші будуть варитися 7-8 хв. У самому кінці варіння перевіряється консистенція плодів. Зручно робити це гострим тонким ножем. Якщо лезо приладу входить у фрукти без опору, то вони готові. Якщо немає, то варто додати до часу варіння ще пару хвилин.
- Зварені груші залишаються повністю остигати. Обробляти надалі гарячі продукти не рекомендується, інакше результат може бути рідкуватим. Після охолодження з плодів вирізається серединка з насінням. Частина, що залишилася перебивається блендером до стану пюре.
- До овочевої масі відправляється сир. Разом ці компоненти ще раз обробляються блендером. Сюди ж відправляється і вся заявлена в рецепті цукрова пудра. Продукти повторно обробляються разом. В результаті суміш повинна вийти максимально однорідною.
- Крем перемішується ложкою, щоб перевірити його вміст. У масі не повинно залишатися фруктових шматочків. Груші повинні добре з’єднатися з молочної основою.
- Готовий крем можна відправляти в холодильник. Він повинен в підсумку виявитися легким, повітряним і навіть трохи пухким. Якщо підняти ложку з масою і перевернути, то крем з неї впаде грудкою.
Повністю готовий холодний крем можна використовувати для оформлення десертів. Він відмінно підійде для роботи з повітряними м’якими коржами. Пори такої основи швидко вбирають в себе ніжний крем. У підсумку виходить дуже соковите м’яке частування.
Як подавати страву на стіл
Такий варіант начинки чудово підійде для тортів різних варіантів. Особливо доведеться він до смаку тим, хто намагається знизити калорійність десерту. Частина крему в ласощах в результаті замінюється грушевої або інший м’якоттю. А смак ласощі в результаті абсолютно не псується. Основи стають більш вологими і ніжними. Яскрава вершкова нотка йде, зате з’являється фруктова соковитість.
Корисні поради
Приготувати смачний крем допоможуть наступні поради:
- сирна маса стане смачніше, якщо додавати в неї різні фрукти, ягоди – це може бути малина, полуниця, груші, апельсини;
- будь-які молочні продукти, які використовуються для приготування начинки, потрібно заздалегідь витягувати з холоду і залишати просто на столі хоча б на півгодини;
- починати збивати компоненти слід міксером на низькій температурі, а потім – додавати швидкість;
- вийшов крем в результаті найзручніше використовувати вже добре охолодженим.
Сирна начинка для бісквітних коржів може бути приготовлена по декількох десятках рецептів. Наприклад, з додаванням сметани, згущеного молока, йогурту фруктів. Торт з такою начинкою в результаті виходить красивим, апетитним, ніжним.
Відео про приготування сирної начинки для торта
2 рецепта приготування сирної начинки для торта: