Сир з кислого молока – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

597aa65904bb8c8a0d251ddc0eda7c43

Сир з кислого молока – це смачний, поживний та неймовірно корисний продукт, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Лише одного разу, спробувавши приготувати сир своїми руками, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, бо смакові характеристики кардинально відрізняються. А також у домашньому продукті немає жодних добавок, таким чином сирок, приготовлений своїми руками, можна запросто запропонувати навіть найменшим, адже головною властивістю є високий вміст кальцію.

Сир з кислого молока з нагріванням

Сир з кислого молока з нагріванням – це простий і досить швидкий спосіб готування ніжного і неймовірно смачного кисломолочного продукту, який хороший сам по собі, навіть без додавання варення, джемів або свіжих фруктів. Приготувавши сир самостійно лише одного разу, ви перестанете купувати його в магазинах назавжди!

Час готування – 48 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кисле молоко – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою столової ложки, знімаємо з кислого молока прошарок з сметани.

60171d67cfcbcc870fd424f6fad35ab9

Крок 2. За допомогою довгого ножа, доходячи до дна, надрізаємо масу хрест-навхрест.

aa028758d38b61d4b31dbad3d1785181

Крок 3. На дно каструлі стелем рушник і поміщаємо банку з кисле, вливаємо воду так, щоб рідина була врівень з кислим молоком в банку – включаємо помірний нагрів. Кришку не використовуємо.

67a4360816e3629107a4752e3c7a6b3e

Крок 4. Прогріваємо молочний продукт до 35-40 градусів, опустивши палець, в середину банки з кисле молоко, вимикаємо вогонь і залишаємо банку, щоб сир підійшов. Знімаємо з конфорки, залишаємо до повного охолодження.

95b2b60bd0d97168000881d0f2eb137c

Крок 5. Марлю складаємо в два шари і виливаємо в тканину сироваткою з сироваткою.

7b88fa329600a6060f09cc0db4ea08f4

Крок 6. Марлю пов’язуємо по типу вузлика і підвішуємо над мискою на всю ніч. Цього часу вистачить, щоб надлишки сироватки стекли.

01ebb556bfdfcc6cf1b9da67da608487

Крок 7. На ранок маса стала в рази щільніше, зменшилася в обсязі – все готово.

9ce24eb06b63fe23dd1a4632a31fead3

Крок 8. Сир виймаємо з марлі і дегустуємо. Смачного!

f21da622491fe53378777d392ae410de

Сир з кислого молока без нагрівання

Сир з кислого молока без нагрівання готується настільки просто, що з цим процесом впорається навіть дитина! У рецепті використовується лише один компонент – це молоко, яке слід повністю заморозити, а після дати час відтанути природним шляхом – вуаля, домашній сир готовий до вживання!

Час готування – 24 ч.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо два літри скислого молока.

b119c2f04d66f537e6bbb8ca3157dd25

Крок 2. Переливаємо продукт в цілий і сухий пакет – щільно зав’язуємо. Для зручності можна розлити молоко по двох пакетів.

4569cd5ab798eddb53de3f8e3b0fb329

Крок 3. Прибираємо молоко в морозильну камеру на 12-14 годин до повного замерзання.

da5a84720cf9446ce4ae2d1806773d84

Крок 4. Отриману суміш укладаємо в друшляк з марлею, вниз ставимо каструлю, куди буде стікати сироватка.

7ca401607dfca16ad7b8eb0d5beb4e47

Крок 5. Приблизно через 5 годин масу віджимаємо і викладаємо в піали.

871dc4eb8788042877c971de76e88da2

Крок 6. Натуральний сир подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

2b90f9d4b726c46ee07a4bf58aa517d0

Сир з кислого молока в мультиварці

Сир з кислого молока в мультиварці – це неймовірно смачний і корисний продукт, на приготування якого ви витратите мінімум часу, а в результаті отримаєте справжнє смакове насолоду без єдиної шкідливої хімічної добавки.

Час готування – 13 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджене кисле молоко виймаємо з холодильної камери.

034b58f5a07c97682c0e3ab2f8b577eb

Крок 2. Переливаємо продукт в чашу мультиварки, запускаємо «підігрів» на 20 хвилин.

5901f86a22702e055aac144fb8cb6ac1

Крок 3. Ми залишаємо основний компонент під кришкою на всю ніч для загустіння.

22f471d2d4a86c8028a5d02421ad5a60

Крок 4. Вранці знову прогріваємо молоко на тій же програмі і знову 20 хвилин.

42d575b952316027024c519bfdb2d233

Крок 5. Після звукового сигналу, отриману масу викладаємо на сито, прикриваємо кришкою і залишаємо на кілька годин.

af9ba991b67187938307047c38225eb3

Крок 6. Як тільки надлишки сироватки стекли – приступаємо до трапези. Смачного!

20d7f4cfddbd6abb28250b4c49adba87

Сир з кислого козячого молока

Сир з кислого козячого молока, це справжня джерело корисних макро і мікроелементів. До того ж, такий продукт не викликає алергічних реакцій і легко засвоюється. Обов’язково спробуйте приготувати такий сирок, і ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче кисле – 1 л.
  • Сіль – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Літр кислого молока переливаємо в каструлю з емальованим покриттям, на повільному полум’ї нагріваємо, але не кип’ятимо.

1e45886e12ce6ab255d2fafc02bc1653

Крок 2. В іншу глибоку ємність поміщаємо друшляк і вистилаємо його декількома шарами марлі, випускаючи краю за посуд.

1fc98dda3b1ba89fd3feeb823b26b6e1

Крок 3. Теплу масу виливаємо на тканину і чекаємо, поки сироватка стече ( використовуємо для приготування млинчиків або інших страв на ваш смак ).

c6697330673bffc983b01db27ae0d1e9

Крок 4. Потім краї марлі збираємо в вузлик і підвішуємо над чашею на кілька годин.

3132e2903eae687233de7f4e785297e3

Крок 5. Щільний сир злегка підсолюємо, перемішуємо і приступаємо до поїдання. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

86ab94362cf625d613ed47b506e35db6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал