Сир з кислого молока – це смачний, поживний та неймовірно корисний продукт, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Лише одного разу, спробувавши приготувати сир своїми руками, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, бо смакові характеристики кардинально відрізняються. А також у домашньому продукті немає жодних добавок, таким чином сирок, приготовлений своїми руками, можна запросто запропонувати навіть найменшим, адже головною властивістю є високий вміст кальцію.
Сир з кислого молока з нагріванням
Сир з кислого молока з нагріванням – це простий і досить швидкий спосіб готування ніжного і неймовірно смачного кисломолочного продукту, який хороший сам по собі, навіть без додавання варення, джемів або свіжих фруктів. Приготувавши сир самостійно лише одного разу, ви перестанете купувати його в магазинах назавжди!
Час готування – 48 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кисле молоко – 3 л.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою столової ложки, знімаємо з кислого молока прошарок з сметани.
Крок 2. За допомогою довгого ножа, доходячи до дна, надрізаємо масу хрест-навхрест.
Крок 3. На дно каструлі стелем рушник і поміщаємо банку з кисле, вливаємо воду так, щоб рідина була врівень з кислим молоком в банку – включаємо помірний нагрів. Кришку не використовуємо.
Крок 4. Прогріваємо молочний продукт до 35-40 градусів, опустивши палець, в середину банки з кисле молоко, вимикаємо вогонь і залишаємо банку, щоб сир підійшов. Знімаємо з конфорки, залишаємо до повного охолодження.
Крок 5. Марлю складаємо в два шари і виливаємо в тканину сироваткою з сироваткою.
Крок 6. Марлю пов’язуємо по типу вузлика і підвішуємо над мискою на всю ніч. Цього часу вистачить, щоб надлишки сироватки стекли.
Крок 7. На ранок маса стала в рази щільніше, зменшилася в обсязі – все готово.
Крок 8. Сир виймаємо з марлі і дегустуємо. Смачного!
Сир з кислого молока без нагрівання
Сир з кислого молока без нагрівання готується настільки просто, що з цим процесом впорається навіть дитина! У рецепті використовується лише один компонент – це молоко, яке слід повністю заморозити, а після дати час відтанути природним шляхом – вуаля, домашній сир готовий до вживання!
Час готування – 24 ч.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо два літри скислого молока.
Крок 2. Переливаємо продукт в цілий і сухий пакет – щільно зав’язуємо. Для зручності можна розлити молоко по двох пакетів.
Крок 3. Прибираємо молоко в морозильну камеру на 12-14 годин до повного замерзання.
Крок 4. Отриману суміш укладаємо в друшляк з марлею, вниз ставимо каструлю, куди буде стікати сироватка.
Крок 5. Приблизно через 5 годин масу віджимаємо і викладаємо в піали.
Крок 6. Натуральний сир подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!
Сир з кислого молока в мультиварці
Сир з кислого молока в мультиварці – це неймовірно смачний і корисний продукт, на приготування якого ви витратите мінімум часу, а в результаті отримаєте справжнє смакове насолоду без єдиної шкідливої хімічної добавки.
Час готування – 13 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджене кисле молоко виймаємо з холодильної камери.
Крок 2. Переливаємо продукт в чашу мультиварки, запускаємо «підігрів» на 20 хвилин.
Крок 3. Ми залишаємо основний компонент під кришкою на всю ніч для загустіння.
Крок 4. Вранці знову прогріваємо молоко на тій же програмі і знову 20 хвилин.
Крок 5. Після звукового сигналу, отриману масу викладаємо на сито, прикриваємо кришкою і залишаємо на кілька годин.
Крок 6. Як тільки надлишки сироватки стекли – приступаємо до трапези. Смачного!
Сир з кислого козячого молока
Сир з кислого козячого молока, це справжня джерело корисних макро і мікроелементів. До того ж, такий продукт не викликає алергічних реакцій і легко засвоюється. Обов’язково спробуйте приготувати такий сирок, і ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Молоко козяче кисле – 1 л.
- Сіль – 3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Літр кислого молока переливаємо в каструлю з емальованим покриттям, на повільному полум’ї нагріваємо, але не кип’ятимо.
Крок 2. В іншу глибоку ємність поміщаємо друшляк і вистилаємо його декількома шарами марлі, випускаючи краю за посуд.
Крок 3. Теплу масу виливаємо на тканину і чекаємо, поки сироватка стече ( використовуємо для приготування млинчиків або інших страв на ваш смак ).
Крок 4. Потім краї марлі збираємо в вузлик і підвішуємо над чашею на кілька годин.
Крок 5. Щільний сир злегка підсолюємо, перемішуємо і приступаємо до поїдання. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!