Маринад для свинячих реберець на мангалі – при правильному приготуванні свинячі реберця виходять чи не найсмачнішою стравою зі свинини. Пов’язано це з тим, що м’ясо між ребер дуже ніжне, соковите і солодке. Особливо гарні реберця виходять при приготуванні на вугіллі, чому і буде присвячена ця стаття. Також ви можете скористатись добіркою маринадів для реберець.
Соковиті свинячі реберця в фользі на мангалі
Неймовірно ароматний шашлик з реберець, який завдяки приголомшливому маринаду і приготування в фользі виходить дуже соковитим і пряним.
Час готування: 260 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 4 кг.
- Соус томатний – 500 мл.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Цибуля-шалот – 2 шт.
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 7 зубчиків
- Перець чилі – 2 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
1. Очищаємо реберця від жиру з плівкою. Робимо надрізи навскоси, щоб маринад краще ввібрав.
2. Готуємо соус. Очищаємо і нарізаємо цибулю-шалот і одну цибулину великими шматками. Також нарізаємо перець чилі і очищаємо його від кісточок. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера, додаючи при цьому томатний соус, часник, масло, зелень і гірчицю. Реберця ретельно покриваємо отриманим соусом і залишаємо маринуватися приблизно 4 години.
3. Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву ж ріжемо тонкими шматочками. Викладаємо реберця на фольгу, надягаємо їх на шампури і зверху покриваємо їх цибулею і реберцями.
4. Загортаємо реберця в фольгу і відправляємо на мангал. Готуємо реберця по годині з кожного боку, потім знімаємо фольгу і залишаємо реберця на мангалі ще на пару хвилин, щоб утворилася скоринка.
5. Готові реберця ділимо на окремі шматочки і посипаємо зеленню за смаком. Смачного!
Реберця барбекю з хрусткою скоринкою на мангалі
Рум’яні реберця барбекю з хрусткою ароматної скоринкою. За рахунок легкого і доступного в приготуванні соусу м’ясо виходить дуже пікантним і соковитим і точно обрадує всю компанію.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 1 кг.
- Кетчуп – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Соус соєвий – 2 ч.л.
- Соус тютюно – 1 ч.л.
- Оцет – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Приправи – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні продукти.
2. Ребра нарізаємо на шматки таким чином, щоб в кожному шматку була одна кісточка.
3. Кожен шматочок м’яса посипаємо приправами з обох сторін і гарненько втираємо їх в м’ясо. Маринуємо його протягом приблизно 20 хвилин.
4. Приступаємо до соусу барбекю. Для початку перемішуємо кетчуп з оцтом.
5. Далі додаємо соєвий соус, цукор, сіль, масло і соус тютюно.
6. Змішуємо вийшов соус з соком половинки лимона.
7. Відправляємо реберця на решітку гриль.
8. Перевертаємо підсмажити з одного боку м’ясо і змащуємо соусом барбекю. Коли підсмажиться друга сторона, змащуємо і її.
9. Всього готуємо м’ясо близько 20 хвилин, а потім залишаємо його відпочити протягом ще 10 хвилин.
10. Готові реберця можна подати з салатом або свіжими овочами. Смачного!
Як приготувати свинячі реберця в соєвому соусі на мангалі?
Красиві, ароматні і ніжні реберця виходять особливо соковитими в маринаді з солодко-соленого соєвого соусу. Простий і доступний рецепт приготування дуже смачних реберець на мангалі.
Час готування: 300 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 600 гр.
- Кетчуп – 100 гр.
- Соус соєвий – 50 гр.
- Перець червоний солодкий – 1 ч.л.
- Перець червоний гострий – ½ ч.л.
- Базилік сушений – 1 ч.л.
- Імбир сушений – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Розрізаємо реберця на однакові шматочки.
2. Відрізаємо від ребер зайвий край.
3. Змішуємо інгредієнти для маринаду і ретельно перемішуємо.
4. Заливаємо ребра маринадом.
5. Прибираємо м’ясо маринуватися на добу в холодильник.
6. Тим часом готуємо вугілля.
7. Роздмухуємо полум’я і подрібнюємо вугілля.
8. Ставимо на мангал решітку.
9. Накладаємо реберця на решітку.
10. Перед тим, як викласти м’ясо, сильно роззуємо вугілля, і відразу ж кладемо реберця на решітку.
11. Обсмажуємо їх близько 2 хвилин і перевертаємо.
12. Знову роздмухуємо вугілля.
13. І знову тримаємо реберця близько 2 хвилин і перевертаємо.
14. Повторюємо ці дії, поки не утворюється красива скоринка.
15. Потім обсмажуємо м’ясо до готовності на спокійних вугіллі, провертаючи раз в 3 хвилини. Це займе приблизно півгодини.
16. Готові реберця загортаємо в фольгу.
17. І залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.
18. Реберця дістаємо з фольги і подаємо з овочами. Смачного!
Смачні і соковиті свинячі реберця по-канадськи на мангалі
Смачні і ароматні реберця по-канадськи, приготувати які буде легко навіть початківцям кулінарам і всі необхідні інгредієнти для яких знайдуться в найближчому супермаркеті. Страва виходить гостроватою, з пряним ароматом, фруктовими нотками і цікавим кисло-солодким смаком.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 1 кг.
- Кетчуп – 4 ст.л.
- Яблука – 150 гр.
- Соус соєвий – 4 ст.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Часник – 3 зубчика
- Кориця – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні продукти.
2. Промиваємо свинячі реберця і нарізаємо порціями.
3. Приступаємо до приготування соусу. Для цього миємо яблука і очищаємо їх від насіння і шкірки, а потім нарізаємо великими шматочками.
4. Далі подрібнюємо яблука в пюре за допомогою блендера.
5. До пюре додаємо кетчуп.
6. І наливаємо соєвий соус.
7. Додаємо також подрібнений часник.
8. Засипаємо в суміш перець з корицею.
9. Накладаємо цукор і ретельно змішуємо наш соус.
10. Соусом заливаємо реберця і гарненько перемішуємо.
11. Реберця відправляємо маринуватися в холодильник мінімум на півгодини.
12. Накладаємо м’ясо на решітку і обсмажуємо протягом півгодини, періодично перевертаючи.
13. При бажанні доповнюємо блюдо цибулею і лавашом.
14. Подаємо реберця гарячими. Смачного!
Реберця свинячі на мангалі в медово-гірчичному маринаді
Солодкувате і ніжне м’ясо реберець приємно здивує вас при виборі цього рецепта. Одночасна гострота і солодкість маринаду надає свинини незвичайний і вкрай вишуканий смак, що ідеально прикрасить будь-який пікнік.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 2 кг.
- Гірчиця французька – 2 ст.л.
- Мед – 30 мл.
- Паприка гостра копчена – 1 м.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Перемішуємо всі необхідні для маринаду інгредієнти. Ретельно покриваємо їм реберця і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на півгодини. Після цього відправляємо м’ясо в холодильник десь на 5 годин.
2. Далі приступаємо до підготовки вугілля для смаження.
3. Ребра викладаємо на решітку і обсмажуємо близько 6 хвилин, періодично повертаючи.
4. Потім відкриваємо решітку і обсмажуємо ребра далі, поливаючи маринадом і перевертаючи.
5. Готовність м’яса перевіряємо по соку: якщо він прозорий – реберця готові.
6. Подаємо реберця гарячими. Смачного!