Свиняча вирізка – 9 смачних та швидких рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Свиняча вирізка – це дуже смачна та соковита частина м’яса, яка також відрізняється своєю універсальністю. Саме з вирізки можна приготувати велику різноманітність домашніх та святкових страв. Використовуйте нашу кулінарну добірку із дев’яти апетитних рецептів з покроковими фото.

Швидкі та смачні медальйони зі свинячої вирізки

Швидкі та смачні медальйони зі свинячої вирізки – це оригінальне кулінарне рішення для вашого домашнього чи святкового столу. Ніхто не зможе встояти перед смачною та соковитою стравою із привабливою ресторанною подачею. Подавайте з овочами-гриль та іншими гарнірами.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Коньяк – 30мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

  1. Свинячу вирізку обробляємо на шматки завтовшки три сантиметри. Отримуємо акуратні медальйони. М’ясо ріжемо обов’язково проти волокон, інакше воно не збереже своєї привабливої форми в процесі обсмажування.

  2. Медальйони злегка розминаємо руками, щоб надати їм більш апетитної форми і посипаємо сіллю та перцем з обох боків. Обсмажуємо з кожного боку рівно три хвилини на великому вогні.

  3. Очищаємо зубчики часнику та роздавлюємо їх плоскою стороною ножа. Так він виділить сік та дасть насичений аромат.

  4. Коли м’ясо смажитимемо з другого боку, у сковороду відправляємо часник, щоб він дав аромат і просочив м’ясо.

  5. Потім у сковороду вливаємо коньяк та підпалюємо його. З вогнем працюємо дуже обережно, дотримуємося всіх заходів безпеки. Після такої процедури одразу прибираємо частування з плити. Нехитра кулінарна процедура дасть пригощенню особливий аромат та смак приготовленому на вогні м’ясу.

  6. М’ясо перекладаємо на фольгу, загортаємо його та даємо відпочити пару хвилин. Намагаємось загорнути щільно, щоб не було просвітів.

  7. Швидкі та смачні медальйони зі свинячої вирізки готові. Подавайте до столу з овочами-гриль та іншими доповненнями!

Соковита свиняча вирізка з цибулею на сковороді

Соковита свиняча вирізка з цибулею на сковороді виходить дуже соковитою, рум’яною та апетитною. Поживне частування послужить чудовою ідеєю для обіду в родинному колі або вечері. Подавайте смачне м’ясо з картопляним пюре, млинцями та іншими гарнірами, які вам подобаються.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сало – 50 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Коріандр мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо потрібний шматок свинячої вирізки, промиваємо м’ясо та зрізаємо плівку.

  2. Сало обробляємо на невеликі шматочки (брусочками чи кубиками) та розтоплюємо його у сковорідці. Сало дасть багато жиру та утворюються шкварки – їх можна викинути.

  3. Свинячу вирізку також обробляємо на невеликі частини та викладаємо в розтоплене рідке сало.

  4. Обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки з усіх боків. Робимо це швидко на великому вогні. На кожну сторону доведеться по три-чотири хвилини.

  5. Далі до м’яса приєднуємо цибулю, порізану на пір’я. Обсмажуємо до придбання легкого рум’янцю біля овочів. У цей час вогонь можна трохи зменшити.

  6. Наприкінці додаємо сіль та ароматні спеції: мелений перець та коріандр. Розмішуємо, вогонь доводимо до мінімального та тушкуємо ще близько 12-15 хвилин.

  7. Соковита свиняча вирізка із цибулею на сковороді готова. Пригощайтесь!

Вирізка свиняча у беконі, запечена у духовці

Вирізка свиняча в беконі, запечена в духовці – це цікаве та яскраве кулінарне рішення для сімейного свята або домашньої вечері з найближчими. Така апетитна страва порадує насиченим смаком, дивовижною соковитістю та привабливим виглядом.

Час приготування – 1 година 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 кг.
  • Бекон – 0,6 кг.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Суміш перців – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти та викладаємо на робочий стіл.

  2. У глибоку миску відправляємо сіль, спеції, подрібнені зубчики часнику та заливаємо це все оливковою олією. Активно розмішуємо.

  3. Промиту свинячу вирізку занурюємо у нашу заготівлю зі спецій. Гарненько натираємо м’ясо.

  4. Лист застилаємо фольгою і сюди викладаємо рівним шаром тонкі скибочки бекону. На низ шару з бекону викладаємо нашу свинячу вирізку у спеціях.

  5. Акуратно загортаємо вирізку до бекону. Формуємо щільний рулет та загортаємо його у фольгу.

  6. Забираємо в розігріту до 200° духовку на 1:00. Потім фольгу розриваємо та запікаємо ще 20 хвилин до придбання рум’янцю.

  7. Вирізка свиняча у беконі, запечена у духовці готова. Нарізайте скибочками та подавайте до столу!

Відбивні зі свинячої вирізки на сковороді

Відбивні зі свинячої вирізки на сковороді – це проста, швидка, але при цьому неймовірно смачна страва для сімейного обіду чи вечері. Зверніть увагу на нашу цікаву кулінарну ідею та порадуйте себе неймовірно соковитим, поживним та апетитним м’ясним продуктом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Борошно – 4 ст.
  • Вершкове масло топлене – 1 ст.
  • Часник гранульований – 0,3 ч.л.
  • Розмарин – 1 щіпка.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти за списком та викладаємо на робочу поверхню.

  2. Промиваємо свинячу вирізку і обробляємо її на скибочки рівної товщини. Оптимальна товщина наших шматочків 0,5 см.

  3. Кожен шматочок закриваємо плівкою та злегка відбиваємо кухонним молотком.

  4. Кожен шматочок м’яса натираємо сіллю та спеціями.

  5. Далі кожну відбивну обвалюємо у борошні.

  6. Відразу ж заготовки перекладаємо в сковорідку з олією.

  7. Смажимо до рум’янцю з одного боку та перевертаємо. Також підрум’янюємо і з іншого боку.

  8. Забираємо м’ясо зі сковороди, а тут обсмажуємо до рум’янцю кільця цибулі, на топленому вершковому маслі.

  9. Повертаємо в сковорідку з цибулею наші відбивні та зменшуємо вогонь.

  10. Закриваємо заготівлю кришкою та готуємо близько 6 хвилин на зниженому вогні.

  11. Викладаємо свинячі відбивні на порційні тарілки та доповнюємо обсмаженою цибулею.

  12. Відбивні зі свинячої вирізки на сковороді готові. Можна спробувати!

Свиняча вирізка з картоплею у духовці

Свиняча вирізка з картоплею в духовці – це яскрава страва для смачного та поживного домашнього обіду, вечері. Поєднання соковитого свинячого м’яса з м’якою та апетитною картоплею порадує всіх ваших близьких. Для запікання такого ситного частування зверніть увагу на наше кулінарне рішення.

Час приготування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 300 гр.
  • Картопля середня – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо усі необхідні продукти. Вирізку свинини обдаємо під холодною водою. Звільняємо від шкірки картоплю, її також обдаємо під водою.

  2. Свинячу вирізку обробляємо на тонкі скибочки.

  3. Кожна скибочка м’яса гарненько натираємо сіллю та сухими спеціями.

  4. Картоплю обробляємо на тонкі кружечки чи скибочки довільної форми.

  5. У форму для запікання викладаємо картоплю одним шаром. Посипаємо сіллю та обмазуємо половиною сметани.

  6. Цибулину обробляємо на тонкі півкільця.

  7. На картопляний шар викладаємо наше підготовлене м’ясо у спеціях.

  8. М’ясо обмазуємо сметаною, що залишилася, і посипаємо півкільцями цибулі.

  9. Вибираємо необхідну скибку сиру та натираємо його на тертці.

  10. Засипаємо тертим сиром нашу заготівлю.

  11. Забираємо частування в прогріту до 180 градусів духову шафу на 50 хвилин.

  12. Свиняча вирізка з картоплею у духовці готова. Розділяйте на порційні частини та пригощайтеся!

Свиняча вирізка з грибами у вершковому соусі

Свиняча вирізка з грибами у вершковому соусі – це дуже смачна та апетитна страва для обіднього столу. Частування порадує особливою м’якістю, ніжністю, а також поживними властивостями. Подавайте разом із картопляним пюре, запеченими овочами та іншими гарнірами.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,6 кг.
  • Гриби печериці – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки 20% – 100мл.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Вода –300 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти за списком. Свинину та гриби гарненько обдаємо під водою.

  2. Свинячу вирізку обробляємо на шматочки рівної товщини. Оптимальна товщина кожної скибочки 2 сантиметри. М’ясо відбиваємо кухонним молотком, натираємо сіллю та чорним меленим перцем.

  3. Прогріваємо сковорідку з олією і підрум’янюємо на ній наші шматочки з усіх боків.

  4. Подрібнюємо цибулю і кладемо її в сковороду, де смажили м’ясо. Готуємо близько трьох хвилин.

  5. Сюди ж викладаємо платівки печериць.

  6. Розмішуємо продукти та готуємо близько 5 хвилин.

  7. Доповнюємо гриби із цибулею подрібненим часником. Активно розмішуємо та готуємо ще одну хвилину.

  8. Вливаємо сюди 300 мілілітрів води та соєвий соус. Також додаємо чорний мелений перець та ароматні італійські трави.

  9. У цю заготівлю занурюємо раніше обсмажене м’ясо.

  10. Закриваємо частування кришкою та тушкуємо хвилин 20 хвилин на зниженому вогні.

  11. У глибоку миску насипаємо борошно та тонким струменем вливаємо сюди вершки. Розмішуємо соус до зникнення грудочок.

  12. Білим соусом заливаємо наше частування та акуратно все розмішуємо.

  13. Продовжуємо тушкувати на невеликому вогні до готовності.

  14. На процес тушкування у нас піде близько 10 хвилин.

  15. Свиняча вирізка з грибами у вершковому соусі готова. Пригощайтесь!

Тушкована вирізка свинини з овочами на сковороді

Тушкована вирізка свинини з овочами на сковороді – це дуже просте, швидке, але при цьому смачне та цікаве частування для всієї родини. Готовий продукт порадує вас соковитістю, м’якістю та привабливим зовнішнім виглядом. Можна подавати на обід, доповнивши гарячими гарнірами.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,4 кг.
  • Селера – 50 гр.
  • Цибуля червона – 50 гр.
  • Болгарський солодкий перець – 0,25 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Імбир мелений – 2 щіпки.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Перець білий горошок – 10 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч.л.
  • Соус кисло-солодкий –100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  1. Промиваємо свинячу вирізку та обробляємо її на невеликі тонкі скибочки.

  2. Шматочки м’яса викладаємо у велику миску, поливаємо соєвим соусом та доповнюємо перцем горошком.

  3. Також сюди вливаємо окремо збите яйце та додаємо крохмаль. Активно все розмішуємо.

  4. На невеликі шматочки обробляємо селера, солодкий перець, цибулю та капусту.

  5. Прогріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо на ній пару хвилин наші овочі. Наприкінці додаємо подрібнений часник та імбир для аромату.

  6. Окремо обсмажуємо м’ясні шматочки близько 5 хвилин до легкого рум’янцю, потім з’єднуємо їх з овочевою заготовкою і додаємо соус кисло-солодкий, все перемішуємо і зверху посипаємо зеленою цибулею.

  7. Тушкована вирізка свинини з овочами на сковороді готова. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!

Соковитий шашлик зі свинячої вирізки

Соковитий шашлик зі свинячої вирізки виходить неймовірно м’яким, ніжним та приємним за смаком. Дивовижний аромат м’ясного продукту абсолютно нікого не залишить осторонь. Відмінний кулінарний варіант для затишних поїздок на природу з рідними або друзями.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста середня – 7 шт.
  • Майонез – 4 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо свинячу вирізку і обробляємо на шматки, які підходять для шашлику. Викладаємо їх у глибоку миску.

  2. Очищену цибулю обробляємо кільцями.

  3. Кільця овочів відправляємо до м’яса, посипаємо це все сіллю та спеціями.

  4. Сюди вливаємо майонез і акуратно все розмішуємо, щоб не розламати кільця цибулі. Залишаємо маринуватися.

  5. Нанизуємо на шампури м’ясо, чергуючи його з кільцями цибулі.

  6. Встановлюємо заготовки на мангал із вугіллям.

  7. Обсмажуємо шашлик з усіх боків до апетитного рум’янцю.

  8. Соковитий шашлик зі свинячої вирізки готовий. Доповнюйте овочами та іншими закусками!

Свиняча вирізка запечена в рукаві в духовці

Свиняча вирізка, запечена в рукаві в духовці, відрізняється особливою соковитістю, м’якістю та апетитним зовнішнім виглядом. Цікава на смак страва відмінно підійде як для сімейного обіду, так і для ваших свят. Подавайте з гарячими гарнірами, свіжими овочами чи соліннями.

Час приготування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча – 0,5 кг.
  • Сіль – до смаку.
  • Гірчиця – 10 гр.
  • Мед – 10 гр.
  • Цибуля червона – 130 гр.
  • Чебрець – 3 гілки.

Процес приготування:

  1. Промиваємо свинячу вирізку, зрізаємо з неї всі плівки та жирові частини, якщо такі є.

  2. Натираємо шматок свинячого м’яса сіллю по всій поверхні. Кількість солі регулюємо на свій смак.

  3. В окремій невеликій тарілці з’єднуємо звичайну гірчицю та рідкий мед. Якщо ваш мед занадто густий, трохи розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Відправляємо до рідких продуктів подрібнені гілки чебрецю і активно розмішуємо все.

  4. Дістаємо червону (фіолетову) цибулю з лушпиння, після ріжемо її на кільця. Їх одразу кладемо рівним шаром (під розмір свинячої вирізки) у рукав для запікання.

  5. М’ясо з усіх боків натираємо заготовкою з меду, гірчиці та ароматного чебрецю. Викладаємо заготовку зі свинини в рукав на подушку із цибулі.

  6. Зав’язуємо рукав для випічки з обох боків і прибираємо в розігріту до 200° духовку на 30-40 хвилин. У рукаві можна зробити кілька невеликих проколів для виходу пари.

  7. Свиняча вирізка, запечена в рукаві у духовці, готова. Подавайте до столу!

ЯК ПРИГОТУВАТИ СВИНЯЧУ ВИРІЗКУ В ДУХОВЦІ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал