Свиняча шия на сковороді – це соковите і дуже м’яке м’ясо, обсмаживши яке, ми отримаємо ситний і ароматний обід або вечерю, яку можна відразу приготувати з гарніром з картоплі або інших овочів. Для додаткової соковитості готувати свинину можна з нарізкою з ріпчастої цибулі, цей овоч відмінно насичує і наситить м’ясо своїми соками, від чого смак виходить чудовим. Приготувавши таку страву, ви залишитеся задоволені і ситі – гарантовано!
Свиняча шия з цибулею на сковороді
Свиняча шия з цибулею на сковороді, протушена в насиченому і ароматом соусі з м’ясного бульйону і томатної пасти – це неймовірно смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Завдяки тривалому гасінню, свинина в буквальному сенсі розходиться по волокнам.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 600 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сік томатний – 150 мл.
- Бульйон м’ясної – 200 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Борошно – 1 ч.л.
- Вода – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо ріжемо на невеликі довільні скибочки.
Крок 2. На розігрітій олії обсмажуємо шию 5-7 хвилин і всипаємо очищені і подрібнені овочі: цибуля і морквину.
Крок 3. Компоненти перемішуємо і смажимо протягом 5-7 хвилин, потім вливаємо томатний сік і бульйон, приправляємо сіллю, хмелі-сунелі і спеціями для м’яса.
Крок 4. У піалі змішуємо воду з борошном.
Крок 5. Протушкуємо вміст сковороди на полум’я трохи нижче середнього під кришкою близько півгодини, після вливаємо воду з борошном, також додаємо часник, пропущений через прес.
Крок 6. Страву доводимо до кипіння на помірному вогні і приступаємо до сервіровки. Смачного!
Соковита відбивна з свинячої шиї
Соковита відбивна зі свинячої шиї являє собою м’який стейк, обвалений у збитому яйці і панірувальних сухарях, а після обсмажений на розігрітій олії до готовності. Таке м’ясне страву ідеально доповнить будь-який гарнір на ваш смак, будь-то каша, овочі або крупи.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 250 гр.
- Сухарі панірувальні – 20 гр.
- Олія соняшникова – 20 мл.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо і обсушуємо, нарізаємо порційними шматками і гарненько відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
Крок 2. Солимо і перчимо з усіх боків.
Крок 3. У тарілці розгойдуємо яйце і занурюємо в отриману суміш свинину.
Крок 4. Після обвалюємо відбивну в панірувальних сухарях.
Крок 5. Викладаємо напівфабрикат на сковорідку з розігрітим маслом.
Крок 6. Обсмажуємо м’ясо близько 4-5 хвилин на помірному полум’я, після, перевертаємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
Крок 7. Апетитну відбивну викладаємо на сервірувальний блюдо і знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення!
Смажена свиняча шийка з картоплею на сковороді
Смажена свиняча шийка з картоплею на сковороді – ситна і поживна страва, якою можна з легкістю нагодувати велику сім’ю і провести біля плити мінімум часу. У рецепті використовуються виключно ті продукти, які зазвичай є під рукою, тому читаємо і приступаємо!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 800 гр.
- Свинина ( шия ) – 700 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Зелень – 1 пучок.
- Олія – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Нарізану невеликими кубиками свинину відправляємо в сковорідку з розігрітою олією.
Крок 2. Чекаємо, поки випарується зайва волога, і додаємо дрібно нарізану цибулю, смажимо 5 хвилин при частому помішуванні.
Крок 3. Доповнюємо компоненти томатною пастою, помішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин на повільному вогні.
Крок 4. Заливаємо вміст сковороди гарячою водою так, щоб рідина практично повністю покривала свинину – накриваємо кришкою і тушкуємо протягом півгодини.
Крок 5. Потім всипаємо очищену і нарізану кубиком картоплю, підсолюємо, також перчимо і доводимо до готовності ( ще 20-25 хвилин ).
Крок 6. За пару хвилин до закінчення термічної обробки, присмачуємо шию з овочами рубаною зеленню і перемішуємо.
Крок 7. Розкладаємо ароматне блюдо по порційних піалів і подаємо до столу. Смачного!
Свиняча шия на сковороді з овочами
Свиняча шия на сковороді з овочами – гармонійна і легка страва, яка надовго позбавить вас від голоду, зарядить енергією і не « подарує » тяжкість в шлунку. Залежно від сезону і наявності ви можете використовувати різні овочі, які вам подобаються. Така страва прекрасно підійде для сімейного обіду або вечері.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Шия свиняча – 300 гр.
- Кабачки – 150 гр.
- Морквина – 80 гр.
- Цибуля – 80 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Помідори – 150 гр.
- Шампіньйони – 100 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Паприка солодка молота – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування очищаємо і промиваємо овочі, м’ясо також ополіскуємо і даємо час обсохнути.
Крок 2. Нарізаємо шампіньйони слайсами, цибуля – півкільцями, а морквину – чверть кільцями.
Крок 3. Довільними скибочками ріжемо молодий кабачок, м’якоть солодкого перцю і помідор – невеликими кубиками.
Крок 4. Шию розрізаємо на бруски середнього розміру.
Крок 5. Протягом трьох хвилин обсмажуємо м’ясо на розігрітій олії, всипаємо овочі, помішуємо і прогріваємо близько 8 хвилин. Посипаємо компоненти солодкої паприкою, сіллю і чорним перцем – прикриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному нагріванні 25 хвилин.
Крок 6. За бажанням доповнюємо страва подрібненою зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!