Святковий рецепт: дуже смачний і красивий млинцевий торт “Тірамісу”

Неймовірний повітряний італійський десерт “Тірамісу” може звести з розуму будь-кого! Пропоную приготувати млинцевий торт на основі знаменитого десерту.

Святковий рецепт: дуже смачний і красивий млинцевий торт "Тірамісу"

Інгредієнти для млинців:

  • Яйця-8 штук;
  • Молоко-900 мл;
  • Міцна кава – 150 мл;
  • Рослинна олія-5 ст. ложок;
  • Цукор-60 г;
  • Амаретто – 2 ст. ложки;
  • Борошно-350 г;

Інгредієнти для крему:

  • Амаретто – 1,5 ст. ложки;
  • Розчинна кава – 1 ч. ложка;
  • Вершки з жирністю 33% – 360 г;
  • Цукрова пудра – 130 г;
  • Вершкове масло-230 г;
  • Маскарпоне-230 г;
  • Темний шоколад-100 г;
  • Какао-порошок-1 ст. ложка.

Приготування:

  1. З’єднайте яйця з молоком, остиглою кавою, маслом, цукром і амаретто. Збийте все міксером до однорідності.
  2. Просійте борошно в миску з рідкими інгредієнтами. Збийте тісто міксером до однорідної гладкої консистенції.
  3. Посмажте млинці на сухій гарячій сковороді з двох сторін. Потім повністю остудіть.
  4. Нагрійте амаретто і розчиніть в ньому каву.
  5. Охолоджені вершки збийте міксером з цукровою пудрою в щільну піну.
  6. В іншому посуді міксером збийте розм’якшене вершкове масло з маскарпоне. Повинна вийти пишна однорідна маса. Влийте лікер з кавою і ще раз збийте.
  7. Змішайте сирну масу зі збитими вершками. Шоколад натріть на дрібній тертці.
  8. Складіть млинці стопкою. Кожен промазуйте приблизно столовою ложкою крему і присипати тертим шоколадом.
  9. Змастіть верх торта кремом і приберіть його мінімум на 3 години в холодильник. Перед подачею посипте какао-порошком.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал