Неймовірний повітряний італійський десерт “Тірамісу” може звести з розуму будь-кого! Пропоную приготувати млинцевий торт на основі знаменитого десерту.
Інгредієнти для млинців:
- Яйця-8 штук;
- Молоко-900 мл;
- Міцна кава – 150 мл;
- Рослинна олія-5 ст. ложок;
- Цукор-60 г;
- Амаретто – 2 ст. ложки;
- Борошно-350 г;
Інгредієнти для крему:
- Амаретто – 1,5 ст. ложки;
- Розчинна кава – 1 ч. ложка;
- Вершки з жирністю 33% – 360 г;
- Цукрова пудра – 130 г;
- Вершкове масло-230 г;
- Маскарпоне-230 г;
- Темний шоколад-100 г;
- Какао-порошок-1 ст. ложка.
Приготування:
- З’єднайте яйця з молоком, остиглою кавою, маслом, цукром і амаретто. Збийте все міксером до однорідності.
- Просійте борошно в миску з рідкими інгредієнтами. Збийте тісто міксером до однорідної гладкої консистенції.
- Посмажте млинці на сухій гарячій сковороді з двох сторін. Потім повністю остудіть.
- Нагрійте амаретто і розчиніть в ньому каву.
- Охолоджені вершки збийте міксером з цукровою пудрою в щільну піну.
- В іншому посуді міксером збийте розм’якшене вершкове масло з маскарпоне. Повинна вийти пишна однорідна маса. Влийте лікер з кавою і ще раз збийте.
- Змішайте сирну масу зі збитими вершками. Шоколад натріть на дрібній тертці.
- Складіть млинці стопкою. Кожен промазуйте приблизно столовою ложкою крему і присипати тертим шоколадом.
- Змастіть верх торта кремом і приберіть його мінімум на 3 години в холодильник. Перед подачею посипте какао-порошком.