Приготувати суп з креветками дуже просто, для цього скористайтесь нашою добіркою з дев’яти рецептів з фото. Кухня азіатських країн відрізняється своєю пікантністю і неповторними комбінаціями інгредієнтів: морепродукти, кокосове молоко, імбир, перець чилі і багато всього іншого, незвичного для наших широт. Однак супи, приготовані на основі креветок, являють собою страву неймовірного смаку і аромату, який напевно вразить вас своєю оригінальністю і цікавою подачею.
Суп з кокосовим молоком і креветками
Як би дивно це не звучало, але поєднання кокосового молока і креветок – це щось неймовірно смачне і ароматне, тому сьогодні приготуємо суп на азіатський манер в домашніх умовах. Компоненти використовуються досить специфічні і купити їх по роздільності важко, тому рекомендуємо придбати спеціальний набір « для Том Ям ».
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Корінь галангала – 1-2 шт.
- Стебла лемонграсса – 3-4 шт.
- Лайм – 1-2 шт.
- Листя лайма – 2-3 шт.
- Перець « чилі » — 2 шт.
- Креветки королівські – 200-250 гр.
- Гриби – 300-350 гр.
- Томати – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Паста «чилі» — 1-2 ч.л.
- Соус рибний – 2-3 ст.л.
- Молоко кокосове – 400 мл.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Корінь галангала нарізаємо пластинками, стебла лемонграсса ріжемо навскоси і відбиваємо за допомогою молоточка для м’яса, для кращого розкриття аромату.
Крок 2. У каструлю відповідного розміру наливаємо близько 1200 мілілітрів води, додаємо лемонграсс, галангал і рибний соус – відварюємо 5-7 хвилин після закипання.
Крок 3. Тим часом нарізаємо гриби невеликими шматочками.
Крок 4. Засипаємо їх в посуд до решти компонентів.
Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо томати і цибулю.
Крок 6. Подрібнені овочі також засипаємо в каструлю і додаємо гостру чилі пасту. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
Крок 7. Паралельно очищаємо відварені креветки (на одну порцію кладуть 3-5 великих молюсків).
Крок 8. Морепродукти відправляємо в бульйон разом з листям і соком лайма – варимо ще 5-7 хвилин з моменту закипання.
Крок 9. Банку з кокосовим молоком акуратно розкриваємо і ретельно розмішуємо вміст.
Крок 10. До моменту, коли креветки повністю готові – вливаємо молоко і ще раз даємо закипіти. Рекомендується спробувати суп і при нестачі солі додати ще трохи рибного соусу.
Крок 11. Перед самою подачею шинкуємо зелень ( прекрасно підходить свіжа кінза ) і нарізаємо пластинками перець чилі – додаємо в страві.
Крок 12. Розливаємо «Том Ям» по супницях і насолоджуємося. Смачного!
Гарбузовий суп-пюре з креветками
Приготувати ніжний вершковий суп з гарбуза з додаванням ароматних креветок. Головна фішка цієї страви полягає в пюрірованіі компонентів і подачі не просто в тарілці, а в горщику і під хлібною шапочкою з маковою посипкою.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- М’якоть гарбуза – 500 гр.
- Молоко – 2 ст.
- Вершки – ½ ст.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Креветки відварні ( очищені ) – 200 гр.
- Цибуля-порей ( стебло ) – 1 шт.
- Тісто листкове – 1 лист.
- Яйця – 1 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Мак – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Помаранчевий овоч очищаємо від щільної шкірки і нарізаємо шматочками середнього розміру – обсмажуємо на олії.
Крок 2. Перекладаємо гарбуз в каструлю, заливаємо молоком, вершками, засипаємо цукром – відварюємо до готовності шматочків.
Крок 3. В цей час ріжемо цибулю-порей кільцями і смажимо його на вершковому маслі, за 2 хвилини до готовності, відправляємо в сковороду очищені креветки.
Крок 4. На дно глиняних горщиків розкладаємо обсмажену цибулю з морепродуктами.
Крок 5. М’який гарбуз пюріруем і заливаємо отриману суміш в тару.
Крок 6. Пласт тіста викладаємо на поверхню, злегка розгортаємо і вирізаємо 4 однакових кола, за розміром трохи більше, ніж «горловина» горщиків.
Крок 7. Горлечка змащуємо збитим яйцем і закриваємо тістом, яке теж змащуємо. Щедро посипаємо маком.
Крок 8. Відправляємо посуд в духову шафу при температурі 200 градусів приблизно на 20-25 хвилин ( до моменту утворення апетитної скоринки на тісті ).
Крок 9. До столу подаємо в гарячому вигляді. Смачного!
Сирний суп з креветками в домашніх умовах
Ситний і дуже сирний суп з креветками готується дуже просто і швидко, виходить кремової консистенції, що надає йому особливу «родзинку». Страва має неповторний аромат і поєднує в собі кілька смаків, які прекрасно гармоніюють і доповнюють один одного.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Креветки варено-морожені ( очищені ) – 300 гр.
- Рис – 100 гр.
- Сир плавлений – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо.
Крок 2. Морква «звільняємо» від шкірки і натираємо на терці.
Крок 3. Прямо в каструлю наливаємо соняшникову або оливкову олію і обсмажуємо цибулю до прозорості.
Крок 4. Далі, засипаємо в посуд морквину.
Крок 5. Заливаємо овочі водою і доводимо до кипіння.
Крок 6. В овочевий бульйон відправляємо 100 грам промитого рису.
Крок 7. Приправляємо сіллю і чорним молотим перцем на свій смак і варимо до готовності крупи.
Крок 8. Коли рис практично готовий – додаємо плавлений сир і ретельно перемішуємо до його повного розчинення.
Крок 9. Очищені креветки додаємо в каструлю до решти інгредієнтів, доводимо суп до кипіння і знімаємо з конфорки.
Крок 10. Розливаємо ароматне блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Смачного!
Як приготувати вершковий суп з креветками?
Вершкові супи самі по собі завжди дуже смачні і ароматні, проте, якщо доповнити їх морепродуктами і плавленим сиром, то блюдо в миті ока заграє новими фарбами!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Сир плавлений – 150 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Морквина – ½ шт.
- Вершки 10-20% — 100 мл.
- Креветки – 6 шт.
- Лайм – ½ шт.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 5 ст.л.
- Сир з блакитною цвіллю – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком: картоплю, морква і лайм ополіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, морепродукти розморожуємо при кімнатній температурі.
Крок 2. Креветки очищаємо від панцира і кишкової вени, збризкувалися соком лайма, посипаємо білим перцем і сіллю – прибираємо в сторону на 15-20 хвилин для просочення.
Крок 3. Овочі очищаємо від шкірки і довільно нарізаємо, відварюємо в підсоленій воді до готовності, не забуваючи знімати пінку.
Крок 4. Плавлений сир ріжемо великими шматками.
Крок 5. Коли картопля і морквина готові – відправляємо в каструлю вершки і плавлений сирок, ретельно перемішуємо, даємо закипіти і тушкуємо на повільному вогні ще 3-5 хвилин.
Крок 6. Паралельно в сковорідці розігріваємо оливкову олію і смажимо креветки з двох сторін до рум’яності.
Крок 7. За допомогою погружного блендера пюріруем суп до однорідної консистенції.
Крок 8. Твердий сир натираємо на дрібній терці, а сир з цвіллю розламуємо на маленькі шматочки руками.
Крок 9. Суп-пюре розливаємо по порційним тарілкам, викладаємо по кілька креветок і посипаємо двома видами сиру. До столу подаємо з скибочками багета, підсушеного в духовій шафі. Смачного!
Простий і смачний суп з креветками і плавленим сиром
Готуємо ніжний вершковий суп з апетитними креветками з доступних компонентів, які можна з легкістю знайти на полицях кожного продуктового магазину. Така страва прекрасно підходить для сімейної вечері або подачі до святкового столу, адже виглядає воно дуже ефектно і оригінально.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 200 гр.
- Креветки ( очищені ) – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Олія – 40 мл.
- Петрушка – 30 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Сир плавлений – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо часник і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 2. У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо подрібнений часник, часто помішуючи, щоб він не підгорів.
Крок 3. Цибулю так само очищаємо від лушпиння, дрібно кришимо і засипаємо до часнику.
Крок 4. Морквину натираємо на терці і відправляємо в сковороду до решти компонентів, обсмажуємо до рум’яності.
Крок 5. Плавлений сир тремо на терці ( рекомендується попередньо заморозити сирки ).
Крок 6. У каструлю вливаємо близько двох з половиною літрів води, нагріваємо і плавимо в ній сир при постійному помішуванні.
Крок 7. Картоплю «звільняємо» від шкірки, ріжемо шматочками і засипаємо в киплячий бульйон, приправляємо сіллю і чорним перцем на свій смак.
Крок 8. Петрушку і кріп гарненько обполіскуємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і дрібно шинкуємо.
Крок 9. Креветки очищаємо від панцира, голів, хвостів і кишкової вінки.
Крок 10. Коли картопля практично готова, перекладаємо в каструлю пасеровані овочі.
Крок 11. Пробуємо і при необхідності досипаємо ще трохи молотого перцю.
Крок 12. Засипаємо в посуд 2/3 зелені, залишаючи частина для подачі, і доводимо суп до кипіння.
Крок 13. Після, відправляємо в бульйон креветки і відварюємо близько 5-7 хвилин під закритою кришкою.
Крок 14. Ароматний супчик розливаємо по тарілках, прикрашаємо петрушкою з кропом і подаємо до столу. Смачного!
Покроковий рецепт приготування супу з креветками і грибами
Рецепт вершкового супу з креветками і шампіньйонами воістину заслуговує на Вашу увагу: страва має неповторний ніжний смак, яскравий сирний аромат і кремову текстуру. А приготувати таке блюдо зовсім нескладно, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Сир плавлений – 400 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Креветки – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шампіньйони – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком: овочі та гриби ретельно промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки, морепродукти розморожуємо при кімнатній температурі і теж очищаємо.
Крок 2. Гриби і ріпчасту цибулю ріжемо тонкими пластинами, моркву тремо на великій терці.
Крок 3. Нарізані овочі і шампіньйони обсмажуємо близько 15 хвилин на оливковій олії до м’якості.
Крок 4. Картоплю ріжемо невеликими шматочками.
Крок 5. У каструлю кладемо картоплю, молюсків, пасеровані цибулю з морквою і шампіньйони.
Крок 6. Заливаємо інгредієнти водою і на повільному вогні доводимо до кипіння, після, додаємо в каструлю плавлений сир, солимо і гарненько розмішуємо. Тушкуємо ще 15 хвилин, періодично помішуючи, щоб молочний продукт повністю розчинився.
Крок 7. Ніжний і ароматний суп з морепродуктами розливаємо по тарілках і насолоджуємося. Смачного!
Кукурудзяний крем-суп з креветками
Навіть при дотриманні поста або правильному харчуванні іноді можна і навіть потрібно радувати себе смачними, але в той же час низькокалорійними стравами, кукурудзяний суп кремової текстури з креветками якраз відноситься саме до таких. Менше, ніж за півгодини на вашому столі виявиться неймовірно смачне і ароматне страву, яке надовго позбавить вас від голоду.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Креветки – 100 гр.
- Морквина – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю дрібно нарізаємо, морквину натираємо на терці. Паралельно наливаємо півтора склянки води в каструлю і починаємо нагрівати.
Крок 2. Подрібнені овочі обсмажуємо на олії.
Крок 3. До цибулі з морквою додаємо 100 грам кукурудзи разом з рідиною з банки – тушкуємо все разом 5 хвилин.
Крок 4. У киплячу воду закидаємо креветки з улюбленими спеціями, сіллю і перцем.
Крок 5. Через 4-5 хвилин виймаємо морепродукти, остуджуємо і очищаємо.
Крок 6. У бульйон відправляємо обсмажені овочі, і дрібно порізаний перчик, варимо на мінімальному вогні під закритою кришкою близько 5 хвилин.
Крок 7. Креветки розрізаємо на кілька частин і засипаємо в бульйон, пробуємо і при необхідності додаємо спецій.
Крок 8. Гарячий суп перебиваємо за допомогою погружного блендера до консистенції пюре і розливаємо по тарілках.
Крок 9. За бажанням, сервіруємо свіжою зеленню і насолоджуємося. Смачного!
Як зварити суп з креветками і локшиною?
Коли потрібно швидко, смачно і ароматно – варимо ніжний суп в азіатському стилі з креветками і яєчною локшиною. Курячий бульйон і морепродукти прекрасно поєднуються, а часник і зелену цибулю надають страви особливу пікантність.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Креветки – 200 гр.
- Локшина яєчна – 100 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Томати – 1 шт.
- Бульйон курячий – 1 л.
- Часник – 2 зуб.
- Олія – 30 мл.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Кріп – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти за списком на робочу поверхню.
Крок 2. Морепродукти розморожуємо при кімнатній температурі.
Крок 3. Готуємо овочі: моркву нарізаємо тонкою соломкою або брусочками, томати – кубиками, часник – пластинами.
Крок 4. Перекладаємо подрібнені компоненти в каструлю, наливаємо масло і обсмажуємо на маленькому вогні до м’якості.
Крок 5. Далі, заливаємо овочі бульйоном і доводимо до кипіння.
Крок 6. Яєчну локшину занурюємо в каструлю.
Крок 7. Слідом засипаємо очищені креветки, солимо і перчимо за своїм смаком, варимо ще близько 3 хвилин.
Крок 8. За хвилину до готовності засипаємо до бульйону зелень.
Крок 9. Ароматний і легкий суп відразу ж подаємо до столу. Смачного!
Рибний суп з креветками і лососем
Готуємо класичний суп «Чаудер» з ніжного лосося і креветок – готове блюдо виходить неймовірно смачним і ароматним, а готується дуже просто і не вимагає великих витрат часу. До того ж, креветки можна з легкістю замінити вашими улюбленими молюсками, а лосось – фореллю або горбушею.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Філе лосося – 200 гр.
- Креветки – 200 гр.
- Бекон сирокопчений – 3 смужки.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 20% — 200 мл.
- Картопля – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Тім’ян – за смаком.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо, смужки сирокопченого бекону ріжемо соломкою.
Крок 2. У мультиварці включаємо програму «Жарка», засипаємо бекон і цибуля – обсмажуємо до утворення золотистої скоринки.
Крок 3. Коли компонент підрум’яняться, засипаємо в чашу картоплю, заливаємо літром води і встановлюємо таймер на 60 хвилин.
Крок 4. Креветки очищаємо, а філе лосося ріжемо великими шматками – відправляємо в мультиварку за 20 хвилин до відключення режиму. А за 5 хвилин д готовності вливаємо жирні вершки і солимо.
Крок 5. Перед самою подачею посипаємо страву свіжим чебрецем і насолоджуємося. Смачного!