Суп з креветками – 9 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Приготувати суп з креветками дуже просто, для цього скористайтесь нашою добіркою з дев’яти рецептів з фото. Кухня азіатських країн відрізняється своєю пікантністю і неповторними комбінаціями інгредієнтів: морепродукти, кокосове молоко, імбир, перець чилі і багато всього іншого, незвичного для наших широт. Однак супи, приготовані на основі креветок, являють собою страву неймовірного смаку і аромату, який напевно вразить вас своєю оригінальністю і цікавою подачею.

Суп з кокосовим молоком і креветками

Як би дивно це не звучало, але поєднання кокосового молока і креветок – це щось неймовірно смачне і ароматне, тому сьогодні приготуємо суп на азіатський манер в домашніх умовах. Компоненти використовуються досить специфічні і купити їх по роздільності важко, тому рекомендуємо придбати спеціальний набір « для Том Ям ».

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Корінь галангала – 1-2 шт.
  • Стебла лемонграсса – 3-4 шт.
  • Лайм – 1-2 шт.
  • Листя лайма – 2-3 шт.
  • Перець « чилі » — 2 шт.
  • Креветки королівські – 200-250 гр.
  • Гриби – 300-350 гр.
  • Томати – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Паста «чилі» — 1-2 ч.л.
  • Соус рибний – 2-3 ст.л.
  • Молоко кокосове – 400 мл.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Корінь галангала нарізаємо пластинками, стебла лемонграсса ріжемо навскоси і відбиваємо за допомогою молоточка для м’яса, для кращого розкриття аромату.

Крок 2. У каструлю відповідного розміру наливаємо близько 1200 мілілітрів води, додаємо лемонграсс, галангал і рибний соус – відварюємо 5-7 хвилин після закипання.

Крок 3. Тим часом нарізаємо гриби невеликими шматочками.

Крок 4. Засипаємо їх в посуд до решти компонентів.

Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо томати і цибулю.

Крок 6. Подрібнені овочі також засипаємо в каструлю і додаємо гостру чилі пасту. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.

Крок 7. Паралельно очищаємо відварені креветки (на одну порцію кладуть 3-5 великих молюсків).

Крок 8. Морепродукти відправляємо в бульйон разом з листям і соком лайма – варимо ще 5-7 хвилин з моменту закипання.

Крок 9. Банку з кокосовим молоком акуратно розкриваємо і ретельно розмішуємо вміст.

Крок 10. До моменту, коли креветки повністю готові – вливаємо молоко і ще раз даємо закипіти. Рекомендується спробувати суп і при нестачі солі додати ще трохи рибного соусу.

Крок 11. Перед самою подачею шинкуємо зелень ( прекрасно підходить свіжа кінза ) і нарізаємо пластинками перець чилі – додаємо в страві.

Крок 12. Розливаємо «Том Ям» по супницях і насолоджуємося. Смачного!

Гарбузовий суп-пюре з креветками

Приготувати ніжний вершковий суп з гарбуза з додаванням ароматних креветок. Головна фішка цієї страви полягає в пюрірованіі компонентів і подачі не просто в тарілці, а в горщику і під хлібною шапочкою з маковою посипкою.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть гарбуза – 500 гр.
  • Молоко – 2 ст.
  • Вершки – ½ ст.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Креветки відварні ( очищені ) – 200 гр.
  • Цибуля-порей ( стебло ) – 1 шт.
  • Тісто листкове – 1 лист.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Мак – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Помаранчевий овоч очищаємо від щільної шкірки і нарізаємо шматочками середнього розміру – обсмажуємо на олії.

Крок 2. Перекладаємо гарбуз в каструлю, заливаємо молоком, вершками, засипаємо цукром – відварюємо до готовності шматочків.

Крок 3. В цей час ріжемо цибулю-порей кільцями і смажимо його на вершковому маслі, за 2 хвилини до готовності, відправляємо в сковороду очищені креветки.

Крок 4. На дно глиняних горщиків розкладаємо обсмажену цибулю з морепродуктами.

Крок 5. М’який гарбуз пюріруем і заливаємо отриману суміш в тару.

Крок 6. Пласт тіста викладаємо на поверхню, злегка розгортаємо і вирізаємо 4 однакових кола, за розміром трохи більше, ніж «горловина» горщиків.

Крок 7. Горлечка змащуємо збитим яйцем і закриваємо тістом, яке теж змащуємо. Щедро посипаємо маком.

Крок 8. Відправляємо посуд в духову шафу при температурі 200 градусів приблизно на 20-25 хвилин ( до моменту утворення апетитної скоринки на тісті ).

Крок 9. До столу подаємо в гарячому вигляді. Смачного!

Сирний суп з креветками в домашніх умовах

Ситний і дуже сирний суп з креветками готується дуже просто і швидко, виходить кремової консистенції, що надає йому особливу «родзинку». Страва має неповторний аромат і поєднує в собі кілька смаків, які прекрасно гармоніюють і доповнюють один одного.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Креветки варено-морожені ( очищені ) – 300 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо.

Крок 2. Морква «звільняємо» від шкірки і натираємо на терці.

Крок 3. Прямо в каструлю наливаємо соняшникову або оливкову олію і обсмажуємо цибулю до прозорості.

Крок 4. Далі, засипаємо в посуд морквину.

Крок 5. Заливаємо овочі водою і доводимо до кипіння.

Крок 6. В овочевий бульйон відправляємо 100 грам промитого рису.

Крок 7. Приправляємо сіллю і чорним молотим перцем на свій смак і варимо до готовності крупи.

Крок 8. Коли рис практично готовий – додаємо плавлений сир і ретельно перемішуємо до його повного розчинення.

Крок 9. Очищені креветки додаємо в каструлю до решти інгредієнтів, доводимо суп до кипіння і знімаємо з конфорки.

Крок 10. Розливаємо ароматне блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Смачного!

Як приготувати вершковий суп з креветками?

Вершкові супи самі по собі завжди дуже смачні і ароматні, проте, якщо доповнити їх морепродуктами і плавленим сиром, то блюдо в миті ока заграє новими фарбами!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Морквина – ½ шт.
  • Вершки 10-20% — 100 мл.
  • Креветки – 6 шт.
  • Лайм – ½ шт.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Сир з блакитною цвіллю – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти за списком: картоплю, морква і лайм ополіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, морепродукти розморожуємо при кімнатній температурі.

Крок 2. Креветки очищаємо від панцира і кишкової вени, збризкувалися соком лайма, посипаємо білим перцем і сіллю – прибираємо в сторону на 15-20 хвилин для просочення.

Крок 3. Овочі очищаємо від шкірки і довільно нарізаємо, відварюємо в підсоленій воді до готовності, не забуваючи знімати пінку.

Крок 4. Плавлений сир ріжемо великими шматками.

Крок 5. Коли картопля і морквина готові – відправляємо в каструлю вершки і плавлений сирок, ретельно перемішуємо, даємо закипіти і тушкуємо на повільному вогні ще 3-5 хвилин.

Крок 6. Паралельно в сковорідці розігріваємо оливкову олію і смажимо креветки з двох сторін до рум’яності.

Крок 7. За допомогою погружного блендера пюріруем суп до однорідної консистенції.

Крок 8. Твердий сир натираємо на дрібній терці, а сир з цвіллю розламуємо на маленькі шматочки руками.

Крок 9. Суп-пюре розливаємо по порційним тарілкам, викладаємо по кілька креветок і посипаємо двома видами сиру. До столу подаємо з скибочками багета, підсушеного в духовій шафі. Смачного!

Простий і смачний суп з креветками і плавленим сиром

Готуємо ніжний вершковий суп з апетитними креветками з доступних компонентів, які можна з легкістю знайти на полицях кожного продуктового магазину. Така страва прекрасно підходить для сімейної вечері або подачі до святкового столу, адже виглядає воно дуже ефектно і оригінально.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 200 гр.
  • Креветки ( очищені ) – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Олія – 40 мл.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Сир плавлений – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо часник і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо подрібнений часник, часто помішуючи, щоб він не підгорів.

Крок 3. Цибулю так само очищаємо від лушпиння, дрібно кришимо і засипаємо до часнику.

Крок 4. Морквину натираємо на терці і відправляємо в сковороду до решти компонентів, обсмажуємо до рум’яності.

Крок 5. Плавлений сир тремо на терці ( рекомендується попередньо заморозити сирки ).

Крок 6. У каструлю вливаємо близько двох з половиною літрів води, нагріваємо і плавимо в ній сир при постійному помішуванні.

Крок 7. Картоплю «звільняємо» від шкірки, ріжемо шматочками і засипаємо в киплячий бульйон, приправляємо сіллю і чорним перцем на свій смак.

Крок 8. Петрушку і кріп гарненько обполіскуємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і дрібно шинкуємо.

Крок 9. Креветки очищаємо від панцира, голів, хвостів і кишкової вінки.

Крок 10. Коли картопля практично готова, перекладаємо в каструлю пасеровані овочі.

Крок 11. Пробуємо і при необхідності досипаємо ще трохи молотого перцю.

Крок 12. Засипаємо в посуд 2/3 зелені, залишаючи частина для подачі, і доводимо суп до кипіння.

Крок 13. Після, відправляємо в бульйон креветки і відварюємо близько 5-7 хвилин під закритою кришкою.

Крок 14. Ароматний супчик розливаємо по тарілках, прикрашаємо петрушкою з кропом і подаємо до столу. Смачного!

Покроковий рецепт приготування супу з креветками і грибами

Рецепт вершкового супу з креветками і шампіньйонами воістину заслуговує на Вашу увагу: страва має неповторний ніжний смак, яскравий сирний аромат і кремову текстуру. А приготувати таке блюдо зовсім нескладно, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Сир плавлений – 400 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Креветки – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Шампіньйони – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: овочі та гриби ретельно промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки, морепродукти розморожуємо при кімнатній температурі і теж очищаємо.

Крок 2. Гриби і ріпчасту цибулю ріжемо тонкими пластинами, моркву тремо на великій терці.

Крок 3. Нарізані овочі і шампіньйони обсмажуємо близько 15 хвилин на оливковій олії до м’якості.

Крок 4. Картоплю ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. У каструлю кладемо картоплю, молюсків, пасеровані цибулю з морквою і шампіньйони.

Крок 6. Заливаємо інгредієнти водою і на повільному вогні доводимо до кипіння, після, додаємо в каструлю плавлений сир, солимо і гарненько розмішуємо. Тушкуємо ще 15 хвилин, періодично помішуючи, щоб молочний продукт повністю розчинився.

Крок 7. Ніжний і ароматний суп з морепродуктами розливаємо по тарілках і насолоджуємося. Смачного!

Кукурудзяний крем-суп з креветками

Навіть при дотриманні поста або правильному харчуванні іноді можна і навіть потрібно радувати себе смачними, але в той же час низькокалорійними стравами, кукурудзяний суп кремової текстури з креветками якраз відноситься саме до таких. Менше, ніж за півгодини на вашому столі виявиться неймовірно смачне і ароматне страву, яке надовго позбавить вас від голоду.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки – 100 гр.
  • Морквина – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю дрібно нарізаємо, морквину натираємо на терці. Паралельно наливаємо півтора склянки води в каструлю і починаємо нагрівати.

Крок 2. Подрібнені овочі обсмажуємо на олії.

Крок 3. До цибулі з морквою додаємо 100 грам кукурудзи разом з рідиною з банки – тушкуємо все разом 5 хвилин.

Крок 4. У киплячу воду закидаємо креветки з улюбленими спеціями, сіллю і перцем.

Крок 5. Через 4-5 хвилин виймаємо морепродукти, остуджуємо і очищаємо.

Крок 6. У бульйон відправляємо обсмажені овочі, і дрібно порізаний перчик, варимо на мінімальному вогні під закритою кришкою близько 5 хвилин.

Крок 7. Креветки розрізаємо на кілька частин і засипаємо в бульйон, пробуємо і при необхідності додаємо спецій.

Крок 8. Гарячий суп перебиваємо за допомогою погружного блендера до консистенції пюре і розливаємо по тарілках.

Крок 9. За бажанням, сервіруємо свіжою зеленню і насолоджуємося. Смачного!

Як зварити суп з креветками і локшиною?

Коли потрібно швидко, смачно і ароматно – варимо ніжний суп в азіатському стилі з креветками і яєчною локшиною. Курячий бульйон і морепродукти прекрасно поєднуються, а часник і зелену цибулю надають страви особливу пікантність.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Креветки – 200 гр.
  • Локшина яєчна – 100 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Томати – 1 шт.
  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – 30 мл.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти за списком на робочу поверхню.

Крок 2. Морепродукти розморожуємо при кімнатній температурі.

Крок 3. Готуємо овочі: моркву нарізаємо тонкою соломкою або брусочками, томати – кубиками, часник – пластинами.

Крок 4. Перекладаємо подрібнені компоненти в каструлю, наливаємо масло і обсмажуємо на маленькому вогні до м’якості.

Крок 5. Далі, заливаємо овочі бульйоном і доводимо до кипіння.

Крок 6. Яєчну локшину занурюємо в каструлю.

Крок 7. Слідом засипаємо очищені креветки, солимо і перчимо за своїм смаком, варимо ще близько 3 хвилин.

Крок 8. За хвилину до готовності засипаємо до бульйону зелень.

Крок 9. Ароматний і легкий суп відразу ж подаємо до столу. Смачного!

Рибний суп з креветками і лососем

Готуємо класичний суп «Чаудер» з ніжного лосося і креветок – готове блюдо виходить неймовірно смачним і ароматним, а готується дуже просто і не вимагає великих витрат часу. До того ж, креветки можна з легкістю замінити вашими улюбленими молюсками, а лосось – фореллю або горбушею.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 200 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Бекон сирокопчений – 3 смужки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% — 200 мл.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Тім’ян – за смаком.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо, смужки сирокопченого бекону ріжемо соломкою.

Крок 2. У мультиварці включаємо програму «Жарка», засипаємо бекон і цибуля – обсмажуємо до утворення золотистої скоринки.

Крок 3. Коли компонент підрум’яняться, засипаємо в чашу картоплю, заливаємо літром води і встановлюємо таймер на 60 хвилин.

Крок 4. Креветки очищаємо, а філе лосося ріжемо великими шматками – відправляємо в мультиварку за 20 хвилин до відключення режиму. А за 5 хвилин д готовності вливаємо жирні вершки і солимо.

Крок 5. Перед самою подачею посипаємо страву свіжим чебрецем і насолоджуємося. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал