Суп на яловичому бульйоні – 7 смачних рецептів з покроковими фото

112223c88fba8a663ab5afc0c2a3b658

Супи на яловичині завжди виходять ароматними, наваристими і ситними. Особливо добре вони підходять в холодну пору року. Їх можна приготувати з галушками, горохом, квасолею, грибами, овочами, картоплею, локшиною і ін. Тому пропонуємо вам 7 варіантів приготування цієї страви.

Овочевий суп на яловичому бульйоні

У киплячий яловичий бульйон з м’ясом відправляється капуста, буряк, морква, картопля і свіжа петрушка. Все вариться до готовності овочів 20 хвилин і розливається по тарілках. Виходить наваристий, корисний і дуже смачний суп, який добре підійде на обід або вечерю.

Час готування: 3 ч. 30 хв.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 500 гр.
  • Капуста молода білокочана – 1/2 качана.
  • Буряк молодий – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування бульйону. Поміщаємо яловичину на кістки в каструлю, заливаємо її холодною водою і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо не менше трьох годин. Після цього проціджуємо гарячий бульйон через сито кілька разів. М’ясо знімаємо з кістки і нарізаємо дрібними шматочками.

5c51558658327cde20754e13ab509e58

Крок 2. Тепер готуємо суміш овочів. Капусту добре промиваємо під проточною водою, видаляємо качан і нарізаємо її кубиками.

40b441922af289c73b2e35f47b266482

Крок 3. Буряк добре вимиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, відправляємо її до капусти. Найкраще брати некрупний молодий буряк, так як великі плоди можуть давати гіркоту.

68e5c09413262c980d8dd074b864bcda

Крок 4. Моркву ретельно вимиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо її до решти овочів.

123a4635ee48fb702dd4b99ac1fe8c74

Крок 5. Картоплю також очищаємо, промиваємо під водою і дрібно нарізаємо. Потім дрібно нарізаємо петрушку і іншу будь-яку зелень. Після того як суміш з овочів буде готова, кип’ятимо в каструлі яловичий бульйон, додаємо туди м’ясо і овочі. Доводимо все до кипіння, додаємо сіль з чорним молотим перцем за смаком і варимо протягом 20 хвилин до готовності.

766f2c34a0d5962270a1a81ba89833b3

Крок 6. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною на обід або вечерю. Смачного!

291a8155c14b0fb9d85315555fa05737

Як зварити гороховий суп на яловичому бульйоні?

У готовий яловичий бульйон відправляється ріпчаста цибуля і замочений горох. Потім додаємо моркву, картоплю і все вариться до готовності. Готовий суп розливається по тарілках і подається до столу. Виходить досить просте, але дуже смачне і ситне блюдо.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 1 кг.
  • Горох – 2 ст.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Вода питна – 5 л.
  • Кріп свіжий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У підходящу каструлю наливаємо воду, відправляємо туди яловичину на кістки і ставимо все на вогонь. Доводимо до кипіння, прибираємо утворилася піну і варимо протягом двох годин.

139314db777c5090ed413aba6a09031d

Крок 2. В цей час готуємо горох. Перебираємо його, поміщаємо в невелику ємність, заливаємо водою і залишаємо так приблизно на одну годину. За цей час він розмокне.

d09915aa1c800203a3e1cf60da154186

Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

f74d7500738e9ef2080a0bd35cbab34f

Крок 4. Моркву добре вимиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і натираємо на великій терці.

bfe5fdbf5394d5b14ad6bd6a795ad6c9

Крок 5. За цей час повинен був зваритися бульйон. Дістаємо з нього м’ясо, після чого проціджуємо його через дрібне сито. Далі відправляємо бульйон на вогонь, додаємо туди ріпчасту цибулю, набряклий горох і варимо, поки він не розвариться до стану пюре. Потім додаємо туди натерту моркву і варимо 10 хвилин. В цей час нарізаємо невеликими шматочками яловичину, а картоплю – кубиками. Відправляємо все в суп і варимо до готовності картоплі.

b7577441e12f6f039b8f992f351c8405

Крок 6. Розливаємо готову страву по тарілках, посипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу в якості обіду або вечері. Смачного!

9d35df0dd0c6f1f2d58b129d3d491741

Смачний грибний суп на яловичому бульйоні

У каструлі обсмажується м’ясо цибулю і гриби. Далі туди додається часник, італійські трави, ель, борошно і все добре перемішуємо. Потім заливається гарячий бульйон і все вариться, поки суп не загусне. Виходить неймовірно смачне, ароматне і ситне блюдо.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста середня – 2 шт.
  • Шампіньйони – 500 гр.
  • Стейк яловичини з реберної частини – 800 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Бульйон яловичий – 1.5 л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Суміш італійський трав сушена – 1 ч.л.
  • Ель – 250 мл.
  • Тім’ян – 10 гілочок.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками. Шампіньйони нарізаємо скибочками.

f511be8804d2ff6a2993884942729604

Крок 2. З яловичини зрізаємо зайвий жир і нарізаємо її кубиками по 1.5 см стороною. Далі кладемо м’ясо в невелику ємність, додаємо туди сіль, чорний мелений перець, 2 столові ложки борошна і добре все перемішуємо.

c67fa655e0695282f720d0b9c3925948

Крок 3. У каструлі з товстими стінками розігріваємо по ложці оливкової олії і вершкового масла. Відправляємо туди половину м’яса, обсмажуємо його з усіх боків до рум’яної скоринки і перекладаємо в тарілку. Тепер додаємо залишився масло і обсмажуємо на ньому другу частину яловичини. Також кладемо все на тарілку.

eefd5af389811e262a2d6b9cc0732c87

Крок 4. В окрему каструлю, наливаємо яловичий бульйон, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Зберігаємо його гарячим.

cc4be08a403fb31c28f7b1cc5bfa1e79

Крок 5. У тій же каструлі, де смажилося м’ясо, обсмажуємо гриби з цибулею. Потім додаємо сіль, перець і готуємо все протягом 10-12 хвилин, періодично помішуючи.

c42a0967deb37235c03f7da7a92686c8

Крок 6. Часник очищаємо і дрібно ріжемо. Відправляємо його до грибів з цибулею разом з італійськими травами. Далі вливаємо ель, доводимо його до кипіння і даємо прокипіти протягом 5 хвилин. Потім додаємо борошно яке залишилось, ретельно перемішуємо і вливаємо гарячий яловичий бульйон. Доводимо до кипіння і варимо суп на середньому вогні 20 хвилин, поки він злегка не загусне.

e04d408c15eb7af4c68fbbbc7a357ad6

Крок 7. В кінці додаємо обсмажене м’ясо і варимо ще 5-7 хвилин.

f1a6d97a9cffaa3fad0f455f0210e842

Крок 8. Готовий грибний суп розливаємо по тарілках, присипаємо подрібненої петрушкою, чебрецем і подаємо до столу з житнім хлібом і елем. Смачного!

2a759c021f40a8e65921eefa7a5fbd2f

Простий рецепт яловичого супу з перловкою

У яловичому бульйоні відварюється картопля. Потім туди додаються солоні огірки і засмаження з болгарського перцю, моркви, цибулі і томатної пасти. Все вариться 10 хвилин, після чого в суп додається відварена перловка, м’ясо і суп розливається по тарілках. Виходить ароматне і ситне блюдо.

Час готування: 2 ч. 25 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірки солоні – 8 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Крупа перлова – 2/3 ст.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування бульйону. Яловичину розрізаємо на невеликі шматочки, заливаємо все холодною водою, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом двох годин до готовності м’яса. Яловичину з бульйону виймаємо.

5f11f661aa46b57ac5033e0e0e8b61f9

Крок 2. Овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Картоплю з цибулею очищаємо і нарізаємо кубиками. У болгарського перцю видаляємо плодоніжку з насінням і також ріжемо кубиками. Моркву з солоними огірками тремо на великій терці.

b8e84b223d6e832a3968546c478bce96

Крок 3. Картоплю відправляємо в гарячий бульйон і варимо його 10 хвилин. В окремій каструлі кип’ятимо воду, відправляємо туди заздалегідь замочену і розбухлу перлову крупу і варимо її 20-30 хвилин до готовності. В цей час готуємо засмажування. На сковороді розігріваємо олію, спочатку обсмажуємо на ній цибулю, а потім додаємо болгарський перець і моркву.

cb0f368215f85496cf99a2d35e8547c0

Крок 4. Тепер додаємо томатну пасту, добре перемішуємо і смажимо овочі ще 5 хвилин.

8fd5bd66a5fa77e3db8296f44b9e315c

Крок 5. Відправляємо готове засмажування разом з солоними огірками в бульйон до картоплі і варимо все 10 хвилин.

393d8cfc98ddc08873fd2b4a931b2ff1

Крок 6. До цього часу повинна була зваритися перловка. Зливаємо з неї всю рідину.

3cee6ede26f97d345e54bb3b1f3bec8d

Крок 7. Повертаємо в суп яловичину, додаємо перловку, посипаємо подрібненим кропом і вимикаємо вогонь. Розливаємо готове блюдо по тарілках і подаємо до столу. Смачного!

0bc4e2a2229a381819d7b553546ca04e

Швидкий суп з локшиною на яловичому бульйоні

У яловичому бульйоні відварюється картопля, ріпчаста цибуля і часник. Далі для локшини замішується тісто на жовтці, солі, соняшниковій олії, морквяному соку, воді і борошні. Воно розгортається, складається в пласт і нарізається смужками. Локшина вариться 5 хвилин і суп розливається по тарілках.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Бульйон яловичий – 2.5 л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Вода кип’ячена – ¼ ст.

Процес приготування:

Крок 1. З бульйону дістаємо яловичину, переливаємо його в каструлю, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.

7505ad9bddbb240c2ab230f36ab80002

Крок 2. Картоплю очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, крупно нарізаємо і відправляємо в бульйон.

0a15068cf54f21df49fd61e7bd2490ee

Крок 3. Моркву також вимиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо половину на середній терці.

d83fe31162ef21653c4eb468b67e61ee

Крок 4. Руками вичавлюємо з неї сік.

e213968b228f82ffc80053b8cf95f2ae

Крок 5. Яєчний жовток відправляємо в підходящу ємність, додаємо сіль і перемішуємо.

78761bebf6cb79c988fbe36b12250ee3

Крок 6. Далі додаємо туди соняшникову олію і морквяний сік, який перед цим розбавляємо теплою кип’яченою водою. Тепер частинами засипаємо борошно і замішуємо м’яке щільне тісто. Даємо йому відпочити 5 хвилин.

bc7aae8d7b2139a4d217dd3359a7843a

Крок 7. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю з часником і дрібно їх нарізаємо, разом з морквою. Відправляємо овочі в бульйон до практично готовій картоплі.

c60582f9f102cfd7ea197843091917b8

Крок 8. Тісто для локшини розгортаємо в тонкий пласт, який складаємо в кілька шарів (кожен присипаємо борошном) і нарізаємо вузькими або широкими смужками.

6953b6c6ef6e31714d1ac274cc5bc64d

Крок 9. Відправляємо нарізану локшину в бульйон разом з лавровим листом і додаємо сіль за смаком.

d8e0ec067ca77f6b84194a69abca31f9

Крок 10. Варимо суп ще 5 хвилин, після чого розливаємо його по тарілках, при бажанні додаємо пару шматочків відвареної яловичини, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

d1e7a8e0d36228101b883dfca835d287

Простий суп з картоплею на яловичому бульйоні

У яловичому бульйоні відварюється картопля, після чого туди додається засмажування з цибулі, моркви і часнику. В кінці в суп додається відварена яловичина, кріп, все вариться ще пару хвилин і розливається по тарілках. Виходить смачне і ситне блюдо.

Час готування: 2 ч. 10 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 2.5 л.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп заморожений – 1.5 ст.л.
  • Олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування бульйону. У глибоку каструлю наливаємо воду, відправляємо на вогонь, відправляємо туди яловичину і доводимо все до кипіння. Далі прибираємо піну, яка утворилася, солимо до смаку, кладемо одну цибулину, після чого робимо мінімальний вогонь і варимо протягом однієї години.

e0c11dc4c483339f28296307cc66253f

Крок 2. В цей час готуємо засмажування. Моркву добре вимиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній терці. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому овочі протягом 3-4 хвилин. Потім додаємо туди пропущений через прес часник, сіль, все перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.

5707f7e42abec56e0df67b53d70e6eae

Крок 3. З готового бульйону виймаємо цибулину. Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками по 1 см і відправляємо його в яловичий бульйон.

163df2375abca99df2d0549b91a40764

Крок 4. Також виймаємо яловичину, нарізаємо її невеликими шматочками і повертаємо в бульйон.

a1dad6c3651ee1031485517d86ba54af

Крок 5. Тепер відправляємо в суп засмажування з цибулі, моркви і часнику. Варимо все протягом 15 хвилин до готовності картоплі.

14a7d9931515f04a74272aa328a4e713

Крок 6. В кінці приготування додаємо заморожений кріп, при необхідності додаємо сіль, після чого варимо ще 2 хвилини і вимикаємо вогонь.

326f5159a0e0f0cdf719ab4ffc37162d

Крок 7. Розливаємо гарячий суп з картоплею по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або майонезом. Смачного!

1039e3b49da8e50b43fca0e62e4d1928

Покроковий рецепт квасолевого супу на яловичому бульйоні

У яловичий бульйон відправляється засмаження з цибулі, моркви і селери. Потім туди додається консервована квасоля в томатному соусі, відварена яловичина, після чого суп вариться 10 хвилин, настоюється і розливається по тарілках. Виходить дуже смачне і ситне блюдо.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Яловичина – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Квасоля, консервована в томатному соусі – 200 гр.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Кріп сушений – 1 ч.л.
  • Бульйон яловичий – 1 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо на ній цибулю до золотистого кольору.

a10f35a981a0c6340d4b7e26dd83bfe7

Крок 2. Моркву очищаємо, нарізаємо тонкими брусочками і відправляємо її до цибулі на сковороду.

6d69b388d8e2bb1e23a5d0e1d79ede1d

Крок 3. Далі додаємо туди дрібно нарізаний стебло селери, чайну ложку солі і сушеного молотого кропу. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

8402723816b01cde40ab281a07269795

Крок 4. Каструлю з заздалегідь приготованим бульйоном ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відправляємо туди засмажування з цибулі, моркви і селери.

826dde6c2e8201a4b838b8a5e4bb50ed

Крок 5. Далі додаємо консервовану білу квасолю в томатному соусі.

50b4a4c10bd505aa586f90681f2dc472

Крок 6. Яловичину, на якій варився бульйон знімаємо з кістки, нарізаємо невеликими шматочками і закидаємо його в суп. Накриваємо каструлю кришкою і варимо все ще 10 хвилин під кришкою на середньому вогні. Далі вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися 15-20 хвилин.

0eca4c93dd219ac85d9738b65103d81d

Крок 7. Розливаємо по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

e07915d712e53e604a898987d9947748

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал