Супи на яловичині завжди виходять ароматними, наваристими і ситними. Особливо добре вони підходять в холодну пору року. Їх можна приготувати з галушками, горохом, квасолею, грибами, овочами, картоплею, локшиною і ін. Тому пропонуємо вам 7 варіантів приготування цієї страви.
Овочевий суп на яловичому бульйоні
У киплячий яловичий бульйон з м’ясом відправляється капуста, буряк, морква, картопля і свіжа петрушка. Все вариться до готовності овочів 20 хвилин і розливається по тарілках. Виходить наваристий, корисний і дуже смачний суп, який добре підійде на обід або вечерю.
Час готування: 3 ч. 30 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 500 гр.
- Капуста молода білокочана – 1/2 качана.
- Буряк молодий – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Петрушка свіжа – 1 пучок.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування бульйону. Поміщаємо яловичину на кістки в каструлю, заливаємо її холодною водою і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо не менше трьох годин. Після цього проціджуємо гарячий бульйон через сито кілька разів. М’ясо знімаємо з кістки і нарізаємо дрібними шматочками.
Крок 2. Тепер готуємо суміш овочів. Капусту добре промиваємо під проточною водою, видаляємо качан і нарізаємо її кубиками.
Крок 3. Буряк добре вимиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, відправляємо її до капусти. Найкраще брати некрупний молодий буряк, так як великі плоди можуть давати гіркоту.
Крок 4. Моркву ретельно вимиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо її до решти овочів.
Крок 5. Картоплю також очищаємо, промиваємо під водою і дрібно нарізаємо. Потім дрібно нарізаємо петрушку і іншу будь-яку зелень. Після того як суміш з овочів буде готова, кип’ятимо в каструлі яловичий бульйон, додаємо туди м’ясо і овочі. Доводимо все до кипіння, додаємо сіль з чорним молотим перцем за смаком і варимо протягом 20 хвилин до готовності.
Крок 6. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною на обід або вечерю. Смачного!
Як зварити гороховий суп на яловичому бульйоні?
У готовий яловичий бульйон відправляється ріпчаста цибуля і замочений горох. Потім додаємо моркву, картоплю і все вариться до готовності. Готовий суп розливається по тарілках і подається до столу. Виходить досить просте, але дуже смачне і ситне блюдо.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 1 кг.
- Горох – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Вода питна – 5 л.
- Кріп свіжий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У підходящу каструлю наливаємо воду, відправляємо туди яловичину на кістки і ставимо все на вогонь. Доводимо до кипіння, прибираємо утворилася піну і варимо протягом двох годин.
Крок 2. В цей час готуємо горох. Перебираємо його, поміщаємо в невелику ємність, заливаємо водою і залишаємо так приблизно на одну годину. За цей час він розмокне.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 4. Моркву добре вимиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і натираємо на великій терці.
Крок 5. За цей час повинен був зваритися бульйон. Дістаємо з нього м’ясо, після чого проціджуємо його через дрібне сито. Далі відправляємо бульйон на вогонь, додаємо туди ріпчасту цибулю, набряклий горох і варимо, поки він не розвариться до стану пюре. Потім додаємо туди натерту моркву і варимо 10 хвилин. В цей час нарізаємо невеликими шматочками яловичину, а картоплю – кубиками. Відправляємо все в суп і варимо до готовності картоплі.
Крок 6. Розливаємо готову страву по тарілках, посипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу в якості обіду або вечері. Смачного!
Смачний грибний суп на яловичому бульйоні
У каструлі обсмажується м’ясо цибулю і гриби. Далі туди додається часник, італійські трави, ель, борошно і все добре перемішуємо. Потім заливається гарячий бульйон і все вариться, поки суп не загусне. Виходить неймовірно смачне, ароматне і ситне блюдо.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста середня – 2 шт.
- Шампіньйони – 500 гр.
- Стейк яловичини з реберної частини – 800 гр.
- Борошно пшеничне – 4 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 2 ст.л.
- Бульйон яловичий – 1.5 л.
- Часник – 4 зуб.
- Суміш італійський трав сушена – 1 ч.л.
- Ель – 250 мл.
- Тім’ян – 10 гілочок.
- Петрушка – 5 гілочок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками. Шампіньйони нарізаємо скибочками.
Крок 2. З яловичини зрізаємо зайвий жир і нарізаємо її кубиками по 1.5 см стороною. Далі кладемо м’ясо в невелику ємність, додаємо туди сіль, чорний мелений перець, 2 столові ложки борошна і добре все перемішуємо.
Крок 3. У каструлі з товстими стінками розігріваємо по ложці оливкової олії і вершкового масла. Відправляємо туди половину м’яса, обсмажуємо його з усіх боків до рум’яної скоринки і перекладаємо в тарілку. Тепер додаємо залишився масло і обсмажуємо на ньому другу частину яловичини. Також кладемо все на тарілку.
Крок 4. В окрему каструлю, наливаємо яловичий бульйон, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Зберігаємо його гарячим.
Крок 5. У тій же каструлі, де смажилося м’ясо, обсмажуємо гриби з цибулею. Потім додаємо сіль, перець і готуємо все протягом 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. Часник очищаємо і дрібно ріжемо. Відправляємо його до грибів з цибулею разом з італійськими травами. Далі вливаємо ель, доводимо його до кипіння і даємо прокипіти протягом 5 хвилин. Потім додаємо борошно яке залишилось, ретельно перемішуємо і вливаємо гарячий яловичий бульйон. Доводимо до кипіння і варимо суп на середньому вогні 20 хвилин, поки він злегка не загусне.
Крок 7. В кінці додаємо обсмажене м’ясо і варимо ще 5-7 хвилин.
Крок 8. Готовий грибний суп розливаємо по тарілках, присипаємо подрібненої петрушкою, чебрецем і подаємо до столу з житнім хлібом і елем. Смачного!
Простий рецепт яловичого супу з перловкою
У яловичому бульйоні відварюється картопля. Потім туди додаються солоні огірки і засмаження з болгарського перцю, моркви, цибулі і томатної пасти. Все вариться 10 хвилин, після чого в суп додається відварена перловка, м’ясо і суп розливається по тарілках. Виходить ароматне і ситне блюдо.
Час готування: 2 ч. 25 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Огірки солоні – 8 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Крупа перлова – 2/3 ст.
- Кріп свіжий – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування бульйону. Яловичину розрізаємо на невеликі шматочки, заливаємо все холодною водою, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом двох годин до готовності м’яса. Яловичину з бульйону виймаємо.
Крок 2. Овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Картоплю з цибулею очищаємо і нарізаємо кубиками. У болгарського перцю видаляємо плодоніжку з насінням і також ріжемо кубиками. Моркву з солоними огірками тремо на великій терці.
Крок 3. Картоплю відправляємо в гарячий бульйон і варимо його 10 хвилин. В окремій каструлі кип’ятимо воду, відправляємо туди заздалегідь замочену і розбухлу перлову крупу і варимо її 20-30 хвилин до готовності. В цей час готуємо засмажування. На сковороді розігріваємо олію, спочатку обсмажуємо на ній цибулю, а потім додаємо болгарський перець і моркву.
Крок 4. Тепер додаємо томатну пасту, добре перемішуємо і смажимо овочі ще 5 хвилин.
Крок 5. Відправляємо готове засмажування разом з солоними огірками в бульйон до картоплі і варимо все 10 хвилин.
Крок 6. До цього часу повинна була зваритися перловка. Зливаємо з неї всю рідину.
Крок 7. Повертаємо в суп яловичину, додаємо перловку, посипаємо подрібненим кропом і вимикаємо вогонь. Розливаємо готове блюдо по тарілках і подаємо до столу. Смачного!
Швидкий суп з локшиною на яловичому бульйоні
У яловичому бульйоні відварюється картопля, ріпчаста цибуля і часник. Далі для локшини замішується тісто на жовтці, солі, соняшниковій олії, морквяному соку, воді і борошні. Воно розгортається, складається в пласт і нарізається смужками. Локшина вариться 5 хвилин і суп розливається по тарілках.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Бульйон яловичий – 2.5 л.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ст.л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Вода кип’ячена – ¼ ст.
Процес приготування:
Крок 1. З бульйону дістаємо яловичину, переливаємо його в каструлю, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.
Крок 2. Картоплю очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, крупно нарізаємо і відправляємо в бульйон.
Крок 3. Моркву також вимиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо половину на середній терці.
Крок 4. Руками вичавлюємо з неї сік.
Крок 5. Яєчний жовток відправляємо в підходящу ємність, додаємо сіль і перемішуємо.
Крок 6. Далі додаємо туди соняшникову олію і морквяний сік, який перед цим розбавляємо теплою кип’яченою водою. Тепер частинами засипаємо борошно і замішуємо м’яке щільне тісто. Даємо йому відпочити 5 хвилин.
Крок 7. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю з часником і дрібно їх нарізаємо, разом з морквою. Відправляємо овочі в бульйон до практично готовій картоплі.
Крок 8. Тісто для локшини розгортаємо в тонкий пласт, який складаємо в кілька шарів (кожен присипаємо борошном) і нарізаємо вузькими або широкими смужками.
Крок 9. Відправляємо нарізану локшину в бульйон разом з лавровим листом і додаємо сіль за смаком.
Крок 10. Варимо суп ще 5 хвилин, після чого розливаємо його по тарілках, при бажанні додаємо пару шматочків відвареної яловичини, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Простий суп з картоплею на яловичому бульйоні
У яловичому бульйоні відварюється картопля, після чого туди додається засмажування з цибулі, моркви і часнику. В кінці в суп додається відварена яловичина, кріп, все вариться ще пару хвилин і розливається по тарілках. Виходить смачне і ситне блюдо.
Час готування: 2 ч. 10 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Вода – 2.5 л.
- Яловичина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Картопля – 6-7 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп заморожений – 1.5 ст.л.
- Олія – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування бульйону. У глибоку каструлю наливаємо воду, відправляємо на вогонь, відправляємо туди яловичину і доводимо все до кипіння. Далі прибираємо піну, яка утворилася, солимо до смаку, кладемо одну цибулину, після чого робимо мінімальний вогонь і варимо протягом однієї години.
Крок 2. В цей час готуємо засмажування. Моркву добре вимиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній терці. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому овочі протягом 3-4 хвилин. Потім додаємо туди пропущений через прес часник, сіль, все перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.
Крок 3. З готового бульйону виймаємо цибулину. Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками по 1 см і відправляємо його в яловичий бульйон.
Крок 4. Також виймаємо яловичину, нарізаємо її невеликими шматочками і повертаємо в бульйон.
Крок 5. Тепер відправляємо в суп засмажування з цибулі, моркви і часнику. Варимо все протягом 15 хвилин до готовності картоплі.
Крок 6. В кінці приготування додаємо заморожений кріп, при необхідності додаємо сіль, після чого варимо ще 2 хвилини і вимикаємо вогонь.
Крок 7. Розливаємо гарячий суп з картоплею по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або майонезом. Смачного!
Покроковий рецепт квасолевого супу на яловичому бульйоні
У яловичий бульйон відправляється засмаження з цибулі, моркви і селери. Потім туди додається консервована квасоля в томатному соусі, відварена яловичина, після чого суп вариться 10 хвилин, настоюється і розливається по тарілках. Виходить дуже смачне і ситне блюдо.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Морква – 1 шт.
- Яловичина – 100 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Квасоля, консервована в томатному соусі – 200 гр.
- Стебло селери – 1 шт.
- Кріп сушений – 1 ч.л.
- Бульйон яловичий – 1 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо на ній цибулю до золотистого кольору.
Крок 2. Моркву очищаємо, нарізаємо тонкими брусочками і відправляємо її до цибулі на сковороду.
Крок 3. Далі додаємо туди дрібно нарізаний стебло селери, чайну ложку солі і сушеного молотого кропу. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Крок 4. Каструлю з заздалегідь приготованим бульйоном ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відправляємо туди засмажування з цибулі, моркви і селери.
Крок 5. Далі додаємо консервовану білу квасолю в томатному соусі.
Крок 6. Яловичину, на якій варився бульйон знімаємо з кістки, нарізаємо невеликими шматочками і закидаємо його в суп. Накриваємо каструлю кришкою і варимо все ще 10 хвилин під кришкою на середньому вогні. Далі вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися 15-20 хвилин.
Крок 7. Розливаємо по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!