Суп із зеленої сочевиці – 5 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Зелена сочевиця – дуже корисний продукт, який дозволяє швидко насититися і доставляє в організм масу корисних речовин. Сочевичний суп можна готувати як з м’ясом, так і в вегетаріанському стилі: виходить однаково смачно і ситно.

Як зварити суп із зеленої сочевиці з м’ясом?

Суп по цьому рецепту готують з консервованими у власному соку томатами, тому смак виходить більш яскравим і насиченим. М’ясо відмінно поєднується з сочевицею, а пряні трави додадуть йому приємні відтінки смаку.

Час готування 2 годині 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Яловичина – 700 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Селера стебло – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Розмарин сушений – 1 ч.л.
  • Орегано сушений – 1 ч.л.
  • Бульйон м’ясний – 6 ст.
  • Помідори у власному соку – 400 гр.
  • Сочевиця – 1 ст.
  • Зелень рубана – 4 ст.л.

Процес приготування:

  1. М’ясо нарізати тонкими смужками і обсмажувати в маслі близько 10 хвилин. Після цього перекласти в сотейник або каструлю з товстим дном.

  2. Овочі, подрібнити і приготувати з них зажарку. Для цього припустити їх на сковороді з маслом протягом 8 хвилин.

  3. Додати зажарку до м’яса , додати томати і бульйон, добре перемішати і тушкувати під кришкою при слабкому нагріванні близько години.

  4. Сочевицю промити і всипати в суп. Готувати ще близько 40 хвилин. В кінці посолити і додати перець мелений, орегано і розмарин.

  5. Подавати гарячим з рубаною зеленню і хлібом.

Суп-пюре із зеленої сочевиці в домашніх умовах

Суп-пюре – хороший спосіб нагодувати всю сім’ю смачним і корисним стравою. Для більш інтенсивного смаку і аромату в цьому рецепті використовують різні спеції (куркуму, каррі), пряні трави і свіжий імбир.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Сочевиця зелена – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – ½ шт.
  • Селера корінь – ¼ шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – ½ ч.л.
  • Куркума – ½ ч.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Імбир свіжий тертий – 2 ч.л.
  • Пряні трави (орегано, базилік) – за смаком.
  • Сметана – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Чечевицю перебрати і відварити протягом приблизно півгодини, щоб боби стали м’якими.

  2. Додати до сочевиці нарізану скибочками картоплю і вершкове масло. Готувати ще 10 хвилин.

  3. У розігріте масло додати тертий імбир, коріандр, каррі, куркуму і смажити їх хвилину, а потім покласти до них подрібнені морква і селера. Готувати 5 хвилин, перемішуючи.

  4. У зажарку додати дрібно нарізану томат і пряні трави, тушкувати ще пару хвилин, а потім перекласти до сочевиці з картоплею.

  5. Збити суп занурювальним блендером, потім довести до смаку, додавши сіль, перець і сметану. Ще раз прокип’ятити і подавати в глибоких тарілках або підрум’яненою булочці, з якої попередньо витягають м’якуш.

Дуже смачний суп із зеленої сочевиці з грибами

Легкий супчик з сочевиці з печерицями набуває приємну гостроту завдяки перцю чилі в його складі. Оливкова олія і лимон додають йому середземноморські нотки. Смачно і легко в приготуванні.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена – 125 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста дрібна – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Бульйон овочевий – 1,5 л
  • оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль морська – за смаком.

Процес приготування:

  1. Очищені цибулю, перець чилі і часник дуже дрібно рубають.

  2. З грибів знімається шкірка, і їх нарізають невеликими шматочками, петрушку подрібнюють ножицями або більш звично – ножем.

  3. у сотейнику з товстим дном обсмажують цибулю і часник в олії, поки овочі не стануть прозорими, а потім додають перець і скибочки грибів.

  4. У сотейник вливають гарячий бульйон і готують при слабкому нагріванні під кришкою приблизно 5 хвилин.

  5. З лимона вичавлюють сік.

  6. Чечевицю промивають, кладуть у каструлю до інших інгредієнтів, додають лавровий лист і варять півгодини. В кінці потрібно довести страву до смаку сіллю, соком лимона і чорним перцем.

  7. Подають суп з сочевиці з печерицями, прикрасивши рубаною зеленню, з часниковими грінками.

Як приготувати суп із зеленої сочевиці в мультиварці?

Приготувати суп із зеленою сочевицею можна і в мультиварці. У цьому рецепті використовуються свинячі реберця, які легко доводяться до готовності в мультиварці і не вимагають застосування додаткових кулінарних навичок, для того, щоб страва сподобалося рідним.

Час готування: 2 годині 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1 кг.
  • Сочевиця зелена – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Реберця залити водою, додати трохи солі, лаврового листа і горошин запашного перцю, включити пристрій в режимі «суп» на 1,5 години або використовувати режим «гасіння» на 2 години.

  2. Через годину з початку приготування покласти в чашу пристрою мілко-нарізану цибулину і моркву.

  3. Через 5 хвилин всипати в суп кубики картоплі, готувати ще 10 хвилин.

  4. Додати в суп сочевицю і продовжувати підготовку ще 30-40 хвилин, приправити спеціями і сіллю, виходячи з власних уподобань.

  5. Подавати суп гарячим з чорним хлібом або часниковими булочками.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал