Зелена сочевиця – дуже корисний продукт, який дозволяє швидко насититися і доставляє в організм масу корисних речовин. Сочевичний суп можна готувати як з м’ясом, так і в вегетаріанському стилі: виходить однаково смачно і ситно.
Як зварити суп із зеленої сочевиці з м’ясом?
Суп по цьому рецепту готують з консервованими у власному соку томатами, тому смак виходить більш яскравим і насиченим. М’ясо відмінно поєднується з сочевицею, а пряні трави додадуть йому приємні відтінки смаку.
Час готування 2 годині 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 5.
Інгредієнти:
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Яловичина – 700 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Селера стебло – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Розмарин сушений – 1 ч.л.
- Орегано сушений – 1 ч.л.
- Бульйон м’ясний – 6 ст.
- Помідори у власному соку – 400 гр.
- Сочевиця – 1 ст.
- Зелень рубана – 4 ст.л.
Процес приготування:
- М’ясо нарізати тонкими смужками і обсмажувати в маслі близько 10 хвилин. Після цього перекласти в сотейник або каструлю з товстим дном.
- Овочі, подрібнити і приготувати з них зажарку. Для цього припустити їх на сковороді з маслом протягом 8 хвилин.
- Додати зажарку до м’яса , додати томати і бульйон, добре перемішати і тушкувати під кришкою при слабкому нагріванні близько години.
- Сочевицю промити і всипати в суп. Готувати ще близько 40 хвилин. В кінці посолити і додати перець мелений, орегано і розмарин.
- Подавати гарячим з рубаною зеленню і хлібом.
Суп-пюре із зеленої сочевиці в домашніх умовах
Суп-пюре – хороший спосіб нагодувати всю сім’ю смачним і корисним стравою. Для більш інтенсивного смаку і аромату в цьому рецепті використовують різні спеції (куркуму, каррі), пряні трави і свіжий імбир.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Вода – 2 л.
- Сочевиця зелена – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – ½ шт.
- Селера корінь – ¼ шт.
- Помідор – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Коріандр – ½ ч.л.
- Куркума – ½ ч.л.
- Каррі – ½ ч.л.
- Імбир свіжий тертий – 2 ч.л.
- Пряні трави (орегано, базилік) – за смаком.
- Сметана – 3 ст.л.
Процес приготування:
- Чечевицю перебрати і відварити протягом приблизно півгодини, щоб боби стали м’якими.
- Додати до сочевиці нарізану скибочками картоплю і вершкове масло. Готувати ще 10 хвилин.
- У розігріте масло додати тертий імбир, коріандр, каррі, куркуму і смажити їх хвилину, а потім покласти до них подрібнені морква і селера. Готувати 5 хвилин, перемішуючи.
- У зажарку додати дрібно нарізану томат і пряні трави, тушкувати ще пару хвилин, а потім перекласти до сочевиці з картоплею.
- Збити суп занурювальним блендером, потім довести до смаку, додавши сіль, перець і сметану. Ще раз прокип’ятити і подавати в глибоких тарілках або підрум’яненою булочці, з якої попередньо витягають м’якуш.
Дуже смачний суп із зеленої сочевиці з грибами
Легкий супчик з сочевиці з печерицями набуває приємну гостроту завдяки перцю чилі в його складі. Оливкова олія і лимон додають йому середземноморські нотки. Смачно і легко в приготуванні.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Сочевиця зелена – 125 гр.
- Печериці – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста дрібна – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Бульйон овочевий – 1,5 л
- оливкова олія – 2 ст.л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль морська – за смаком.
Процес приготування:
- Очищені цибулю, перець чилі і часник дуже дрібно рубають.
- З грибів знімається шкірка, і їх нарізають невеликими шматочками, петрушку подрібнюють ножицями або більш звично – ножем.
- у сотейнику з товстим дном обсмажують цибулю і часник в олії, поки овочі не стануть прозорими, а потім додають перець і скибочки грибів.
- У сотейник вливають гарячий бульйон і готують при слабкому нагріванні під кришкою приблизно 5 хвилин.
- З лимона вичавлюють сік.
- Чечевицю промивають, кладуть у каструлю до інших інгредієнтів, додають лавровий лист і варять півгодини. В кінці потрібно довести страву до смаку сіллю, соком лимона і чорним перцем.
- Подають суп з сочевиці з печерицями, прикрасивши рубаною зеленню, з часниковими грінками.
Як приготувати суп із зеленої сочевиці в мультиварці?
Приготувати суп із зеленою сочевицею можна і в мультиварці. У цьому рецепті використовуються свинячі реберця, які легко доводяться до готовності в мультиварці і не вимагають застосування додаткових кулінарних навичок, для того, щоб страва сподобалося рідним.
Час готування: 2 годині 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 1 кг.
- Сочевиця зелена – 1 ст.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 2,5 л
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Реберця залити водою, додати трохи солі, лаврового листа і горошин запашного перцю, включити пристрій в режимі «суп» на 1,5 години або використовувати режим «гасіння» на 2 години.
- Через годину з початку приготування покласти в чашу пристрою мілко-нарізану цибулину і моркву.
- Через 5 хвилин всипати в суп кубики картоплі, готувати ще 10 хвилин.
- Додати в суп сочевицю і продовжувати підготовку ще 30-40 хвилин, приправити спеціями і сіллю, виходячи з власних уподобань.
- Подавати суп гарячим з чорним хлібом або часниковими булочками.