Суп гороховий з м’ясом класичний – 9 покрокових рецептів приготування з фото

f84943e6ef7b33c43916ee1ca2239a94

Класичний гороховий суп з м’ясом – страва, затребувана в кожній родині і приготувати її можна за різними рецептами. Набір продуктів для класичного супу простий: горох, як головний інгредієнт, м’ясо в будь-яких варіантах, картопля, овочева засмажка і приправи, але в результаті страва виходить дуже смачною.

Гороховий суп з м’ясом і картоплею

Сучасні кулінари вважають, що картопля в супі не потрібен, але не для всіх це прийнятно, тому готуємо гороховий суп з м’ясом і картоплею. Картопля робить суп ситним, надає особливий смак і текстуру, та й корисний, і з горохом поєднується добре. У цьому рецепті гороховий суп варимо на свинини з кісточкою. Горох заздалегідь замочуємо на пару годин. Сорт картоплі вибираємо за смаком, а кількість його можна змінити.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Свинина з м’якотою на кістки – 400 гр.
  • Горох – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину відварити до готовності з додаванням в бульйон лаврового листа і солі. Відварене м’ясо з каструлі перекласти на тарілку. Бульйон процідити через сито і повторно закип’ятити.

519cdfa06b7995580641cccc1b544a10

Крок 2. Відварену свинину розібрати на невеликі шматочки, видаливши кістки.

378ec10102f14767571b91dfc3d20606

Крок 3. Заздалегідь замочений горох добре промити, перекласти в закипілий бульйон і варити протягом години, щоб він розварився.

562527604cf60049d7221289f1671a96

Крок 4. Обраний для супу картопля очистити від шкірки, промити і нарізати шматочками будь-якої форми. Нарізку картоплі перекласти до гороху і варити до м’якості.

7c13d9a639cccaccfc7c20c94daafba8

Крок 5. Почистити і промити цибулину з морквиною. Цибуля нарізати маленькими кубиками, а морква подрібнити на середній або великої терки.

9afe030b3ae0bb9cb9e83a0b0f71262f

Крок 6. Ці овочі обсмажити до легкого рум’яного кольору в на розігрітій олії і кінця смаження насипати будь-які приправи, щоб вони розкрили свій аромат.

3cb94edfa37b6a7ca80bddf3524d1664

Крок 7. До звареному гороху і картоплі перекласти обсмажені овочі і шматочки м’яса. Суп перемішати, довести до кипіння, зняти пробу і відкоригувати на свій смак. Вогонь вимкнути.

032c902a855f5167247440ef006a34fe

Крок 8. Приготований гороховий суп з картоплею і м’ясом розлити в тарілки, декорувати зеленню і сервірувати до обіду. Смачного!

ca379982d2f9274f62a94915a3fe02e3

Гороховий суп з м’ясом яловичини

Гороховий суп з м’ясом яловичини є найпростішим варіантом з лінійки горохових супів. Ці два інгредієнти поєднуються смаком, бульйон на яловичині, особливо з кісточкою, виходить більш наваристим. Процес приготування і набір інгредієнтів не відрізняється від традиційно супу, і основний час йде на варіння, але смак буде дещо іншою. У цьому рецепті варимо суп для великої родини.

Час готування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6-8.

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 1.5-2 кг.
  • Горох колотий – 600 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Вода – 5 л.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Олія – 60 мл.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0.5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти для супу підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.

8399878c9bd738be519021d85a6a32f2

Крок 2. Колотий горох заздалегідь замочіть в теплій воді, щоб він швидше розварився.

7801e871cd91eb91881c253441d34540

Крок 3. Шматок яловичини розріжте на більш дрібні частини, так швидше проваряться. М’ясо добре промийте холодною водою.

92b720bdd72e45c4534bb9b8ceff8f17

Крок 4. У велику каструлю покладіть яловичину, залийте холодною водою з розрахунком порцій і на середньому вогні доведіть до кипіння.

98d5c0f02e9469f48c224e1609300974

Крок 5. Зніміть з поверхні бульйону пінку і покладіть в нього очищені цибулину з морквою, лавровий лист і чорний перець з хмелі-сунелі.

ebae7c7c389b831358ee7e20e79da70c

Крок 6. Варіть яловичину на невеликому вогні під прикритою кришкою до готовності м’яса, адже воно буває різний і вимагає різного часу варіння.

30226724f9197bdb979c675ee44ecc77

Крок 7. Овочі для супу ( картопля, морква і другу цибулину ) почистіть і промийте. Морква подрібніть на великій терці.

2fc14a508b9459f65b17cd81ae9a3c53

Крок 8. Цибулину наріжте тонкими півкільцями.

7c9f2003c02e2c30dc8c75c1fb9dfb7e

Крок 9. Очищена картопля наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.

84dfcb5c5f13dbbae5788fa2fcf5abee

Крок 10. У на розігрітій олії обсмажте до легкого рум’яного кольору нарізку цибулі.

4236b48647aae56e4215a47b1a0b4918

Крок 11. Потім додайте натерту моркву, трохи солі і обсмажте моркву до м’якості.

3fcb250fa4ee676d74d9786d9560ba88

Крок 12. До овочевої засмажці покладіть томатну пасту, перемішайте і через хвилину вогонь вимкніть.

35686968963402c897d01b72071c64dc

Крок 13. Зварену яловичину з кісточкою витягніть з каструлі. Бульйон посоліть, пересипте в нього замочений і промитий горох і поваримо його до м’якості протягом 15-20 хвилин, адже такий горох вариться швидко.

cfa38654a71ccadd9fe82ecd181a0899

Крок 14. Морква і цибулину з бульйону видаліть, так як їх замінить овочева засмажування.

4e2cb0cb97510d1909bad2684929f56b

Крок 15. До звареному гороху перекладіть нарізку картоплі і проваріть 7-10 хвилин.

f52c9fb87071e70790387998d2e8074d

Крок 16. В останню чергу в суп перекладіть зажарку. Додавати в суп шматочки звареної яловичини чи ні, вирішуйте на свій смак. Поваріть його ще пару хвилин і вогонь вимкніть.

3e0ee8bc6bdd987d9f306fc3bd0e9c55

Крок 17. Супу дайте 10 хвилин для настоювання під прикритою кришкою.

b523eb3b6badff529600d1b535cf3393

Крок 18. Приготований гороховий суп з яловичиною розлийте по тарілках, доповніть зеленню і можете сервірувати до обіду. На окремій тарілці подайте відварену з кісточкою яловичину, щоб кожен взяв, скільки хоче. Смачного!

6a095b683c989c5bea3dbd50ab8a06fb

Суп з гороху з куркою

Варіант супу з гороху з куркою виходить смачним, як і з іншими видами м’яса, але його відрізняє легкість, ніжність текстури і невелика калорійність, що важливо для ПП і дієтичного харчування. У цьому рецепті готуємо суп на половині тушки курки, горох заздалегідь замочуємо і приправ багато не додаємо.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Горох колотий – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох для супу на кілька годин заздалегідь залити холодною водою. Підготує, згідно з рецептом інші інгредієнти. Курку розрізати на кілька великих шматків і добре промити.

c2e3f6cf7aa57396ecd434d9d583082e

Крок 2. Перекласти шматки курки в каструлю для варіння супу, залити водою відповідно до кількості порцій і поварити на середньому вогні протягом півгодини. Шкіру з м’яса можна заздалегідь зняти, тоді суп буде не дуже жирний.

20fd22b321a6f44db90db9c818cfcb13

Крок 3. Поки курка вариться, почистити всі овочі, промити і цибуля з картоплею нарізати, а морква подрібнити на великій терці. Зварену курку витягти з каструлі. У бульйон перекласти промитий замочений горох і поварити його 15 хвилин. Потім до гороху перекласти нарізку картоплі і поварити суп ще 15 хвилин, щоб картопля стала м’яким.

22c5a9cc86ddb3af38bdf3c225ece7cd

Крок 4. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити до легкого рум’яного кольору на на розігрітій олії.

e3872fc4067e2758c1ab28463d4e8f0c

Крок 5. Відварене куряче м’ясо розділити на невеликі шматочки, видаливши всі кісточки.

b107bcd73498c0e172082b642fc6f2c1

Крок 6. У суп перекласти овочеву засмажку з шматочками курки, додати лавровий лист з дрібно нарізаною зеленню. За своїм смаком суп посолити і через пару хвилин вогонь вимкнути. Приготований суп з гороху і курки сервірувати до столу гарячим, додавши грінки або сухарики. Смачного!

3cc3202a122dd8d62f9d8bb1e26e5baf

Гороховий суп, зварений в мультиварці

Гороховий суп, зварений в мультиварці, відрізняється особливим смаком в порівнянні з приготованим супом на плиті, та й процес більш простий. У цьому рецепті готуємо гороховий суп на курячої спинці, щоб бульйон був більш наваристим. До супу додамо картопля з цибулею і морквою, а класти їх обсмажені або сирі – вибір господині. Використовуємо програми « Тушкування » і « Суп ».

Час готування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Горох – 300 гр.
  • Куряча спинка – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кардамон – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом всі інгредієнти для супу.

214d60b6c97fc42d9e789a92741fe069

Крок 2. Горох для супу заздалегідь замочити на кілька годин або на ніч в холодній воді. Перед початком готування його добре промити.

0b5d3563208595840a54e5eb0b6d5340

Крок 3. Підготовлений горох перекласти в мультічашу. Зверху покласти промиту спинку курки. Налити в чашу 3 літри води, закрити кришку і включити програму « Туштування » на час за замовчуванням, а це 1 годину.

45eb316f39a0719bd11c7f50fd9f58a3

Крок 4. Після закінчення цього часу перевірити горох – розварився він або ще необхідно трохи подовжити час варіння.

084c42ad86a9394d16b41f8acde5c53d

Крок 5. Поки суп вариться, почистити і промити картоплю з цибулею і морквою і нарізати їх невеликими шматочками. За бажанням, цибуля з морквою можна пассувати в невеликій кількості олії.

2ab4e9b1e62213b2b79076907258e6de

Крок 6. По завершенні програми « Тушкування » в суп перекласти нарізану картоплю з іншими овочами, додати лавровий лист з кардамоном і закрити кришку. Включити програму « Суп » на час за замовчуванням ( 30 хвилин ).

9324d21555194e9def0c13113f8da6f4

Крок 7. По завершенні цієї програми до супу додати сіль з чорним перцем і дрібно нашаткованою зеленню. Лавровий лист видалити. Залишити суп на режимі « Підігрів » на 10-20 хвилин для додаткового томління.

0bbe91b54c58aaa9f45e7514e5236273

Крок 8. Приготований в мультиварці гороховий суп розлити по тарілках, за бажанням доповнити сухариками і блюдо сервірувати до обіду. Смачного!

eb6c09cff55942b2ef4adacf7c5088e1

Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими реберцями, як найбільш бюджетний варено-копчений делікатес, відрізняє хороший смак і аромат, простота приготування і ситність. Реберця мають кісточки, що робить суп наваристим, та й м’яса на них досить. У цьому рецепті обсмажити не тільки морква з цибулею, але і картопля. Горох замочуємо на кілька годин. Технологія варіння супу класична.

Час готування: 2 години 35 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Горох – 300 гр.
  • Свинячі реберця копчені – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Горох для супу добре промийте, перекладіть в каструлю для варіння супу і на 2 години залийте холодною водою.

cdf04e795a305e709139c46cd3989db6

Крок 2. Після закінчення цього часу каструлю з горохом поставте на плиту, на великому вогні доведіть до кипіння, зніміть пінку і варіть на невеликому вогні протягом години і під прикритою кришкою.

fb3d25e4000add527696b0e897af88c8

Крок 3. За цей час почистіть, і промийте овочі. Картоплю наріжте маленькими кубиками. Обсмажте його в на розігрітій олії 5-7 хвилин при помішуванні.

877e78369f769ed68d7e392f8d3eda7e

Крок 4. Цибулину і морква наріжте також великими кубиками.

843cba5a46da2dbcb0b40a26e9f6ef57

Крок 5. Перекладіть нарізку цих овочів до картоплі, посипте чорним перцем з сіллю і обсмажте протягом ще 5 хвилин.

df448dac66720c715aca77a3e3fd4a93

Крок 6. У каструлю до звареного гороху перекладіть овочеву засмажування.

27994ec0233deec596363a7062c4eef5

Крок 7. Поваріть суп ще 30-35 хвилин від початку кипіння на невеликому вогні.

61a19965f4179d80f721703f3bcc0321

Крок 8. Копчені реберця розріжте на порційні шматочки. Підготуйте зазначені в рецепті прянощі.

90c780c367e60870d3e03eaeb5d47fea

Крок 9. Коли картопля звариться, в суп перекладіть реберця з прянощами. Побудуйте суп ще 10 хвилин і вогонь вимкніть.

c0d8571fa07d208c0e63507d17a198c1

Крок 10. Супу можете дати трохи часу для настоювання, що зробить його смачніше.

3a1cdafbcbcdff3554a1985965f55507

Крок 11. Приготований гороховий суп з копченими реберцями розлийте по суповим тарілках, і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!

eaafdae58a98fd3ec930edb6f050ae5b

Гороховий суп з м’ясом і ковбасою

Гороховий суп з м’ясом і ковбасою в будь-якому наборі цих м’ясних інгредієнтів подобається багатьом, і особливо чоловікам, за особливий смак і ситність. У цьому рецепті для супу беремо свинину і копчену ковбасу, як альтернативу копченим реберцям. Горох зварити до готовності окремо. Овочі і м’ясні продукти дрібно наріжемо і обсмажити. Такий суп матиме хороший аромат за рахунок ковбаси, тому приправ можна багато не додавати.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Горох – 200 гр.
  • Свинина – 100 гр.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Морква – 1/2 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Вода – 1.5 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь замочений горох промийте, перекладіть в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і варіть протягом 1-1,5 годин на маленькому вогні до повного розварювання.

418fe55d8ee9cb7eedd2a07501352fdf

Крок 2. Картопля почистіть, промийте, наріжте невеликими кубиками і перекладіть до майже звареному гороху.

7ad363b174001f1ddde0d4a40438de80

Крок 3. Почистіть морква з цибулею і часником. Потім ці овочі разом зі свининою і копченою ковбасою наріжте однаковими кубиками.

77571da7bfabd7f64ffa94fa68bf0287

Крок 4. У сковорідці розігрійте трохи олії. Обсмажте на ньому до рум’яного кольору нарізку овочів і м’ясних інгредієнтів.

7a0f1ebef5719d1ca1d85f8d59d03458

Крок 5. Обсмажені інгредієнти перекладіть до супу варіть його ще протягом 25 хвилин і до готовності картоплі і м’яса. До кінця варіння в суп додайте сіль і прянощі на свій смак і через пару хвилин вогонь вимкніть.

ec1cc96b9ac9505196c9c07472b672a6

Крок 6. Приготований гороховий суп з м’ясом і ковбасою розлийте в супові тарілки, доповніть свіжою зеленню, і сервіруйте до обіду. Смачного!

7f5f93fa97bb5a894f05aa47a21a0ffc

Гороховий суп з грибами і м’ясом

Гороховий суп з грибами і м’ясом готується не швидко, але відрізняється особливим грибним ароматом, хорошим смаком і ситністю. Блюдо НЕ дієтичне, але чоловіки його оцінять. У цьому рецепті готуємо суп на копчених свинячих реберцях. Додаємо свіжі шампіньйони, але добре підійдуть і лісові гриби в свіжому або замороженому вигляді. Супу додамо вершковий смак плавленим сиром і горох заздалегідь замочуємо.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1 ст.
  • Ребра свинячі копчені – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Колотий горох заздалегідь на кілька годин замочіть в холодній воді. Згідно з рецептом підготуйте всі інші інгредієнти.

8dc6257bc4468f21571c4bc723953e01

Крок 2. Перед початком готування замочений горох добре промийте.

95d51828a90aa80b820126860210cfc1

Крок 3. Копчені ребра розріжте на шматочки по міжреберних проміжків і перекладіть в каструлю для варіння супу. До них пересипте промитий горох. Ці інгредієнти залийте холодною водою в розрахунку на 4 порції супу і поставте варитися. Варіть горох з м’ясом протягом години від початку кипіння бульйону.

eae719f654c22753e826cb9e9902e3d6

Крок 4. Очищену цибулину дрібно наріжте і обсмажте в на розігрітій олії.

43de9ed9a0cd37ddad837d4ea6ce180b

Крок 5. До цибулі додайте подрібнену на великій терці морква і обсмажте до м’якості.

9c7bd0e6579687ed8b802d4b499974b1

Крок 6. Шампіньйони почистіть, промийте, наріжте слайсами і обсмажте на інший сковорідці до випарювання грибного соку.

a1faaf9688324425b0dd44a290d2f2cb

Крок 7. Очищений картопля наріжте тонкими брусочками. Зварені реберця витягніть з бульйону і перекладіть в нього нарізку картоплі з обсмаженими овочами і шампіньйонами. Відокремте м’ясо від кісток і також перекладіть в каструлю.

fa73143fbc9e459be5ac60171b06ccdf

Крок 8. Суп за своїм смаком посипте сіллю з чорним перцем, додайте лавровий лист і проваріть 10-15 хвилин до готовності картоплі. До кінця до супу додайте плавлений сир і перемішайте, щоб сир розчинився. Зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.

ac16488dc0ce228324a3d217072dc3ab

Крок 9. Приготований гороховий суп з грибами і м’ясом сервіруйте до столу гарячим. Можете подати до такого супу сухарики або грінки, що буде ще смачніше. Смачного!

f671f044edd36cf59f911ed6bdf90f20

Гороховий суп-пюре з м’ясом

Гороховий суп-пюре з м’ясом відрізняє ніжна бархатиста текстура і хороший смак. Горох вибирається жовтого кольору, щоб колір супу вийшов золотисто-помаранчевим. а м’ясні інгредієнти можуть бути різними. У цьому рецепті готуємо суп-пюре з копченою грудкою, щільне м’ясо якої добре поєднується з таким супом. Половину овочів зварити з горохом, а з другої половини зробимо засмажування.

Час готування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Горох – 300 гр.
  • Куряча грудка копчена – 1 шт.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – 45 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для подачі.
  • Сухарики – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний для супу горох заздалегідь на 3-4 години залити холодною водою.

c1a589df4edde66419d38ea38cd5623d

Крок 2. Почистити і промити овочі. У каструлю для варіння супу покласти розрізану навпіл курячу грудку. Половину овочів ( цибулі з морквою ) нарізати середніми шматочками. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Нарізку овочів перекласти в каструлю до курки, додати лавровий лист і 30 мл олії.

8d537c30d909f95b77156b32f0be6a0a

Крок 3. Потім до цих інгредієнтів пересипати промитий горох і залити їх водою з розрахунком не 4 порції супу. Варити суп на невеликому вогні, до повного розварювання гороху, що займає в середньому годину часу і залежить від якості гороху.

9abbb942f59f454461aa1d99e2072adc

Крок 4. Другу половину моркви з цибулею нарізати невеликими шматочками і обсмажити їх в суміші вершкового і олії ( 15 мл ) до легкого золотистого кольору. Обсмажені овочі відкинути на сито для видалення зайвої олії.

2bf83e46bc8c30630ffa6bbe98d667be

Крок 5. З звареного супу витягти шматки курячої грудки з лавровим листом.

e3ae4b6b87df04b1ef4f5dcab4abeeb3

Крок 6. Потім в суп перекласти обсмажені овочі, добре перемішати, довести до кипіння і вогонь вимкнути. Дати супу 20 хвилин для настоювання.

f0aa95753df4849cb5979b86a4d7b92a

Крок 7. Після закінчення цього часу заглибним блендером суп пюріровати, зняти пробу і відкоригувати смак.

7bc69fa7558f11e6f8e1b46b170933f2

Крок 8. Приготований гороховий суп-пюре розлити по суповим чашкам, в кожну додати розділене на волокна м’ясо грудки, зелень і сервірувати до обіду з сухариками. Смачного!

136161aeff75dadee2158082a443e647

Гороховий суп з м’ясом і копченостями

Гороховий суп з м’ясом і копченостями відрізняється насиченим смаком за рахунок м’ясного бульйону, в якому вариться горох, а копченості надають супу неповторний аромат. Яке вибрати м’ясо для супу, і які вибрати копченості – рішення господині, але горох повинен бути хорошої якості, щоб розварився. У цьому рецепті готуємо суп на свинячих реберцях з додавання копченої грудинки / бекону і для ситості додамо картопля.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Вода – 1.5 л.
  • Свинячі ребра свіжі – 3 шт.
  • Горох – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Копчена грудинка / бекон – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох для супу добре промийте холодною водою і на 3 години залийте водою теплою, щоб краще розварився.

64f8c41c327a5b41f4337eea559c247c

Крок 2. Свіжі або заздалегідь розморожені свинячі ребра розріжте по міжреберних проміжків, промийте, покладіть в каструлю для варіння супу і залийте 1,5 л чистої води. На великому вогні доведіть до кипіння.

f5ed5929cedd72530644af7af9cb3ec2

Крок 3. Почистіть і промийте цибулину з морквою. З закипілого бульйону зніміть шумівкою пінку.

86dd7873ef33e9fc51e9088af19a699c

Крок 4. У киплячий бульйон покладіть очищені овочі і перець горошком. Варіть реберця до готовності. Потім їх разом з морквою і цибулею з бульйону витягніть.

0669363bd589066dba26291ed91ddce8

Крок 5. У бульйон пересипте підготовлений горох і проваріть його на середньому вогні протягом 30 хвилин.

2f90887db17fa30250cbd80a62903b4b

Крок 6. Поки горох вариться, почистіть картоплю, промийте, наріжте невеликими кубиками і перекладіть в суп.

1eb1ba0906617ab64e574949073fc1cc

Крок 7. Копчену грудинку / бекон розріжте на шматочки довільної форми. У зварених реберець видаліть кістки і м’ясо розберіть на волокна.

362d454e2b3dce13cf46ccff3be64ba2

Крок 8. Шматочки свинини перекладіть в суп.

df90f9d6733dd9c7e4c46fe79e57fbd3

Крок 9. Зварену морква наріжте брусочками. Перекладіть її в суп з нарізкою копченостей. За своїм смаком до супу насипте сіль з чорним перцем.

576a80d213ff2c8aa033864c9c214144

Крок 10. Поваріть суп ще протягом 10-15 хвилин і до кінця варіння додайте лавровий лист.

59cf6c1df5b2a601703e5a61cb1c8532

Крок 11. Приготований гороховий суп з м’ясом і копченостями розлийте по суповим чашках, доповніть дрібно нашаткованою зеленню і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!

3646d4c90a8f7fd19ee8148687661b4b

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал