Судак в духовці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Судак в духовці – це яскрава страва для вашого домашнього або святкового столу. Така риба послужить ситним обідом або вечерею. Обов’язково спробуйте приготувати на своїй кухні. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти смачних рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Судак, запечений в сметані з цибулею

Судак, запечений в сметані з цибулею – цікава і дуже апетитна страва для вашого столу. Можна подавати до сімейного обіду, вечері або в рамках святкового меню. Рекомендуємо приготувати апетитну рибу по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Судак – 0,9 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Спеції для риби – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулини від лушпиння і нарізаємо їх тонкими півкільцями.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості. Солимо і посипаємо чорним молотим перцем.

Крок 3. Добре промиваємо судака і, при необхідності, очищаємо.

Крок 4. Зрізаємо плавники, хвіст і голову. Обтираємо паперовим рушником.

Крок 5. Деко застилаємо фольгою. Кладемо сюди частина цибулі, рибу, натерту спеціями. Закриваємо залишилися цибулею.

Крок 6. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 200 градусів. Поливаємо заготівлю сметаною і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Ніжний судак, запечений в сметані з цибулею, готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Судак, запечений в духовці з овочами

Судак, запечений в духовці з овочами, виходить неймовірно ніжним, соковитим і поживним. Подавайте апетитне блюдо з вашими улюбленими гарнірами. Ваші близькі і гості не зможуть встояти. Для приготування беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 1-1,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Трави італійські – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Тім’ян – 2 гілки.
  • Оливкова олія / соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рибу і, при необхідності, її очищаємо. Робимо на тушках надрізи. Після натираємо сіллю, перцем і травами. Всередину кладемо чебрець.

Крок 2. Очищаємо, промиваємо морквину і нарізаємо її тонкими колами.

Крок 3. Знімаємо лушпиння з цибулі, після овоч розрізаємо на невеликі четвертинки.

Крок 4. З’єднуємо цибулю з морквою в глибокій мисці. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю. Доповнюємо продукти сіллю, перцем, оливковою олією і перемішуємо.

Крок 5. У форму для запікання кладемо овочі. На них викладаємо рибу. Лимонні часточки розміщуємо в надрізах тушки.

Крок 6. Випікаємо блюдо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Апетитний судак, запечений в духовці з овочами, готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Як приготувати судака шматочками в духовці

Як приготувати судака шматочками в духовці, ми розповідаємо в нашому покроковому рецепті з фото. Використовуючи нашу ідею, ви отримаєте дуже ніжне, соковите і живильне частування. Підходить як для сімейних обідів, так і святкових вечорів. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе судака – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо і промиваємо філе судака.

Крок 2. Далі рибу нарізаємо невеликими порційними шматочками.

Крок 3. Очищаємо овочі, після цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а морквину – кружечками.

Крок 4. Форму для запікання обмазуємо олією. Викладаємо сюди рибні шматочки і закриваємо їх овочами.

Крок 5. Посипаємо заготівлю спеціями і солимо до смаку.

Крок 6. Накриваємо форму з вмістом фольгою і готуємо 35-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Смачний і ніжний судак, запечений шматочками в духовці, готовий. Можна подавати до столу!

Судак, запечений з картоплею

Судак, запечений з картоплею – ситне і смачне блюдо для вашого сімейного обіду. Вам не доведеться готувати додатковий гарнір, тому ви заощадите свого часу. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 1,1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Олія – для запікання.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Картоплю добре промиваємо і відварюємо в шкірці майже до повної готовності.

Крок 3. Розморожену і промиту рибу викладаємо на деко, обмазаний олією. Робимо в рибі надрізи, натираємо її сіллю і спеціями.

Крок 4. Випікаємо рибу 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Відварна картоплю остуджуємо, очищаємо і ріжемо часточками.

Крок 6. Розкладаємо картопляні часточки навколо риби. Посипаємо сіллю і доповнюємо подрібненим часником.

Крок 7. Готуємо блюдо ще 15 хвилин при такій же температурі.

Крок 8. Ситний і смачний судак, запечений в духовці з картоплею, готовий. Подавайте до столу!

Судак в вершковому соусі в духовці

Судак в вершковому соусі в духовці виходить дуже ніжним, соковитим і поживним. Подавайте яскраве блюдо з вашими улюбленими гарнірами. Ваші близькі або гості будуть в захваті! Для приготування беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 800 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки 10-20% – 60 мл.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1,5 ст.л.
  • Цибуля шалот подрібнений – 1,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.
  • Лимон – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо рибу. Можна відразу використовувати філе судака.

Крок 2. Рибний продукт очищаємо від великих кісток.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо вершкове масло, вершки, гірчицю, подрібнений часник, цибуля. Вливаємо трохи лимонного соку.

Крок 4. Ставимо заготівлю на плиту. Помішуємо і нагріваємо, поки суміш не стане однорідною. В кінці додаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 5. У форму для запікання викладаємо рибне філе. Солимо і перчимо його, після заливаємо вершковим соусом.

Крок 6. Запікаємо блюдо 35 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Ніжний і м’який судак в вершковому соусі в духовці готовий. Діліть на порції і подавайте до столу, доповнивши зеленню і лимоном!

Філе судака з сиром в духовці

Філе судака з сиром в духовці – оригінальне і неймовірно ніжне блюдо для вашого столу, яке нікого не залишить байдужим. Можна подавати до сімейного обіду, вечері або в рамках святкового меню. Рекомендуємо приготувати апетитну рибу по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Судак заздалегідь розморожуємо, промиваємо і ділимо на акуратне філе. Видаляємо кісточки і шкірку.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо продукт в рослинній олії до прозорого стану.

Крок 3. У форму для запікання викладаємо рибу з цибулею, посипаємо сіллю і спеціями. Закриваємо продукти шматочками вершкового масла і сумішшю з сметани і тертого сиру.

Крок 4. Ставимо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 5. На повне приготування риби піде, приблизно, 20-30 хвилин.

Крок 6. Після готування даємо частування трохи настоятися.

Крок 7. Апетитне філе судака з сиром в духовці можна ділити на порції і подавати до столу. Смачного!

Судак, запечений з майонезом

Судак, запечений з майонезом, виходить дуже ніжним, соковитим і апетитним. Подавайте ситне яскраве блюдо з вашими улюбленими гарнірами. Близькі або гості оцінять таке частування по достоїнству. Для приготування беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 1 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Рибу розморожуємо, очищаємо і промиваємо. Після ділимо на невеликі шматочки, акуратно видаляючи плівку і кісточки.

Крок 3. Рибні шматочки перчимо, солимо і посипаємо спеціями, поливаємо лимонним соком і акуратно перемішуємо.

Крок 4. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 5. До часнику відправляємо вказану кількість майонезу. Добре все перемішуємо.

Крок 6. У форму для запікання викладаємо шматочки судака, обмазуємо їх майонезом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 7. Судак, запечений з майонезом, готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Судак з морквою і цибулею в духовці

Судак з морквою і цибулею в духовці виходить дуже ніжним, соковитим і поживним. Подавайте яскраве блюдо з вашими улюбленими гарнірами. Ваші близькі або гості не зможуть встояти. Для здійснення ідеї використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Судак – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Паста томатна – 1 ч.л.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо, очищаємо і промиваємо судака. Після рибу добре натираємо сіллю, перцем і подрібненим розмарином.

Крок 2. Нарізаємо невеликими шматочками морквину з цибулею. Обсмажуємо продукти на олії до м’якості.

Крок 3. Доповнюємо овочі водою, томатною пастою, сіллю, цукром і перцем. Тушкуємо близько 5-7 хвилин.

Крок 4. Форму для запікання застилаємо фольгою. Вливаємо сюди овочеву масу і кладемо рибу.

Крок 5. Обмазуємо рибу сметаною і посипаємо тертим твердим сиром.

Крок 6. Загортаємо заготівлю в фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 7. Через час розкриваємо фольгу. Випікаємо рибу ще 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Апетитний судак, запечений з морквою і цибулею, готовий. Можна подавати до столу!

Судак, запечений в рукаві

Судак, запечений в рукаві – цікава і неймовірно смачна страва для вашого столу. Можна подавати до сімейного обіду, вечері або в рамках святкового меню. Рекомендуємо приготувати апетитну рибу по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Судак – 1 шт.
  • Лимон – 3 колечка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Спеції – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – 1-2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Судака добре промиваємо і очищаємо, після тушку ретельно натираємо сіллю і спеціями. Натираємо зовні і всередині.

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і обробляємо її на кільця або півкільцями.

Крок 3. Промиваємо лимон і ріжемо тонкими кільцями.

Крок 4. У черево риби укладаємо лимонні колечка і лавровий лист. Кісточки з цитруса попередньо прибираємо.

Крок 5. Викладаємо рибу в рукав для запікання. Сюди ж кладемо цибулю. Зав’язуємо рукав.

Крок 6. Відправляємо блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин. Після частування даємо відпочити 5-7 хвилин.

Крок 7. Соковитий і апетитний судак, запечений в рукаві, готовий. Подавайте його до столу і угощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал