Страви з квасолі – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з квасолі – це величезна різноманітність супів і закусок, з яких кожен зможе вибрати саме ту страву, яка доведеться йому до смаку.

Квасоля – це високобілковий продукт, який надовго позбавить вас від ненависного почуття голоду і зарядить енергією на весь день. На обід рекомендуємо вам зварити апетитний і наварити суп на основі м’ясного бульйону, а на вечерю можна приготувати пікантне лобіо, яке стане ідеальним доповненням до келиха червоного вина.

Квасолевий суп з м’ясом

Квасолевий суп з м’ясом – це блюдо, що ідеально підходить для тих, кому приїлися банальні борщі, розсольники і щі. Суп з бобовою культурою відрізняється своєю ситністю і наваристістю, які додадуть вам довге почуття насичення і зарядять енергією на весь день. Як м’ясної складової, рекомендуємо брати яловичину.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Квасоля спаржева – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Морквина – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Петрушка – 60 гр.
  • Сіль – 8 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину, великі сегменти очищеної морквини і м’ясо відправляємо в каструлю відповідного розміру.

Крок 2. Заливаємо компоненти водою, доводимо до кипіння і знімаємо шумівкою піну. Проварюємо протягом 60 хвилин.

Крок 3. З картоплі знімаємо шкурку, ріжемо довільними скибочками.

Крок 4. Відміряємо необхідну кількість квасолі.

Крок 5. Аналогічно картоплі, подрібнюємо кабачок.

Крок 6. У наваристий бульйон засипаємо квасоля.

Крок 7. Слідом відправляємо кабачок і картоплю.

Крок 8. Виймаємо морквину з каструлі, остуджуємо і нарізаємо, повертаємо в суп. Тушкуємо страву до готовності всіх інгредієнтів.

Крок 9. Решта цибулину і морквину очищаємо і подрібнюємо, підсмажуємо на соняшниковій олії.

Крок 10. Пассеровку перекладаємо в бульйон і доводимо суп до кипіння. Додаємо рубану зелень і сіль – перемішуємо.

Крок 11. Розливаємо апетитне страву по піалах і приступаємо до трапези. Смачного!

Салат з консервованої квасолі з сухариками

Салат з консервованої квасолі з сухариками і копченою ковбасою – це страва, яке зібрало в себе безліч поєднуваних смаків і ароматів, які подарують вам справжнє гастрономічне насолоду. Подавати таку закуску можна, як під час сімейної вечері, так і до святкового столу.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона консервована – 180 гр.
  • Сухарики – 40 гр.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування зливаємо заливку з квасолі, ретельно промиваємо зелень і струшуємо надлишки вологи, розкриваємо пачки з улюбленими сухариками.

Крок 2. Ковбасу нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 3. Максимально дрібно шинкуємо кріп.

Крок 4. Шматочок твердого сиру нарізаємо квадратиками.

Крок 5. У салатнику з’єднуємо всі підготовлені компоненти, здабрюємо майонезом і сіллю – розмішуємо для рівномірного розподілу заправки.

Крок 6. Закуску подаємо до столу відразу ж, так як сухарики дуже швидко намокають і втрачають свою хрусткість. Смачного!

Суп квасолевий з червоною консервованої квасолі

Суп квасолевий з червоною консервованою квасолею готується без додавання м’яса, проте, зміст білка від цього, в страві не падає. Така страва можна готувати в пост або при відмові від м’ясної продукції. Приготуйте наваристий супчик всього за півгодини, і вся ваша сім’я буде сита і задоволена!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона консервована – 1 банка.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сік лимонний – ½ ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Вода – 1 л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з картоплі, ополіскуємо і ріжемо кубиком – заливаємо окропом і проварюємо близько 20 хвилин з моменту закипання при тихому бурлінні.

Крок 2. Не втрачаючи часу, « звільняємо » цибулину від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Крок 3. Цибулеві шматочки пасеруємо на маслі до легкої рум’яності при частому помішуванні.

Крок 4. В ту ж сковорідку, висипаємо морквину, подрібнену за допомогою бурачною терки, помішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 5. До м’якої картоплі викладаємо пасеровані овочі, квасоля разом з заливкою, лимонний сік, сіль і часник, пропущений через прес – кип’ятимо.

Крок 6. Знімаємо каструлю з конфорки, додаємо зелень і, наполягаємо, суп під кришкою 10-20 хвилин, після – подаємо. Смачного!

Паштет з квасолі в домашніх умовах

Паштет з квасолі в домашніх умовах – це пікантна і корисна намазка на хліб, яку ми пропонуємо доповнити свіжими шампіньйонами для насиченості смаку і аромату. Така страва готується дуже просто і легко, єдине, вам стане в нагоді блендер або кухонний комбайн.

Час готування – 7 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 150 гр.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – 100 мл.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиту квасоля заливаємо водою і залишаємо на 6 годин ( вода міняємо кожні кілька годин ). Потім відварюємо до м’якості.

Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими слайсами і смажимо до золотистості на соняшниковій олії.

Крок 3. В інший жароміцному посуді обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою близько 5 хвилин, доповнюємо шматочками часнику.

Крок 4. До овочевої засмажки викладаємо квасолю і гриби, заливаємо компоненти половиною склянки відвару з-під бобових і тушкуємо на повільному полум’ї 15 хвилин. За пару хвилин до зняття з конфорки солимо і перчимо.

Крок 5. Викладаємо квасоля з овочами і шампіньйонами в чашу блендера, додаємо подрібнену зелень і перебиваємо до однорідності. Паштет остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

Котлети з квасолі

Котлети з квасолі, доповнені цибулею і морквиною – це ніжне і неймовірно смачне блюдо, яке добре саме по собі, а також в поєднанні зі свіжими овочами і різними соусами. Головне, відварити квасоля до м’якості і з’єднати з іншими компонентами в однорідну масу.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 ст.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідці розігріваємо масло і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і натерту на терці морквину.

Крок 2. Квасоля заливаємо водою і варимо протягом 60-90 хвилин, зливаємо і перекладаємо в глибоку ємність.

Крок 3. Збиваємо бобові за допомогою погружного блендера до консистенції пюре.

Крок 4. Додаємо пассеровку.

Крок 5. Підсипаємо пшеничне борошно.

Крок 6. Приправляємо молотим перцем і сіллю.

Крок 7. Інгредієнти гарненько перемішуємо і формуємо котлети.

Крок 8. Розжарюємо масло і обсмажуємо заготовки 3-5 хвилин на середньому полум’я.

Крок 9. До столу подаємо в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!

Пісний квасолевий суп

Пісний квасолевий суп готується без м’яса, проте, виходить дуже ситним і смачним. Перед початком готування бобові необхідно замочити, тим самим, ми скоротимо час приготування в кілька разів і проведемо біля плити не більше півгодини.

Час готування – 8 ч. 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 ст.
  • Вода – 2 л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Приправи – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Петрушка сушена – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний молоти – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стакан квасолі на ніч замочуємо в холодній воді, а після промиваємо і варимо до м’якості.

Крок 2. З цибулі знімаємо лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. За допомогою терки з великими отворами, подрібнюємо очищену морквину.

Крок 4. Пассеруємо овочі на маслі не більше 5-7 хвилин.

Крок 5. З томата видаляємо шкірку, довільно ріжемо і відправляємо до засмажки.

Крок 6. Перемішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин.

Крок 7. Відварену квасоля доливаємо водою і доводимо до кипіння, додаємо улюблені приправи, сіль, мелений перець, петрушку сушену і рум’яні овочі.

Крок 8. Супчик кип’ятимо ще 5 хвилин і знімаємо з конфорки. Наполягаємо трохи під кришкою і розливаємо по піалах. Готуйте і отримуйте задоволення!

Суп-пюре з квасолі

Суп-пюре з квасолі – це оригінальне перша страва, яке напевно здивує вас і ваших рідних своїми неймовірними смаковими характеристиками і ніжною кремовою текстурою. Для подачі рекомендуємо використовувати дрібні обсмажені до хрускоту шматочки бекону – пальчики оближеш!

Час готування – 8 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Квасоля біла – 1 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Вершки 10-20% – 50 мл.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для подачі:

  • Бекон – 4 смужки.
  • Сухарики – 10 шт.
  • Зелень подрібнена – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На 8 годин замочуємо квасоля у великій кількості води, вранці відварюємо до готовності з додаванням лаврового листа і розмарину.

Крок 2. Поки бобові нудяться, нарізаємо півкільцями цибулю і дрібно подрібнюємо часник, припускаємо овочі на оливковій олії.

Крок 3. Ароматні овочі викладаємо до готової квасолі і проварюємо ще 10-15 хвилин, присмачуємо молотим перцем і сіллю.

Крок 4. З бульйону виймаємо лавровий лист, розмарин – їх ми викидаємо, а квасоля, цибуля і трохи відвару викладаємо в чашу блендера і перебиваємо до однорідності. Консистенцію регулюємо на свій смак, підлива бульйон.

Крок 5. Додаємо вершки для ніжності смаку.

Крок 6. Суп-пюре розливаємо по тарілках і прикрашаємо скибочками обсмаженого бекону, зеленню і сухариками. Смачного!

Салат з квасолі і корейської моркви

Салат з квасолі і корейської моркви – це буйство смаків і ароматів, об’єднаних в одній тарілці. Завдяки бобової культури, ковбасці і майонезу, закуска виходить дуже ситної, тому таким салатом можна наїстися і без основної страви. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована – 400 гр.
  • Морквина по-корейськи – 500 гр.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Сухарики – 2 пачки.
  • Ковбаса напівкопчена – 250 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У салатник викладаємо пікантну морквину і квасоля ( заливку попередньо виливаємо ).

Крок 2. Кубиком нарізаємо ковбаску і висипаємо до інших компонентів.

Крок 3. Слідом відправляємо рубаний кріп і сир, натертий на терці з дрібними отворами.

Крок 4. Засипаємо сухарики і заправляємо майонезом.

Крок 5. Салатік наполягаємо в холодильній камері близько 15 хвилин і знімаємо пробу. Смачного!

Борщ з квасолею

Борщ з квасолею – це ситне і наварити страву, яке можна приготувати на будь-якому м’ясі з кісточкою. Таким блюдом можна з легкістю нагодувати велику сім’ю, провівши на кухні не більш години. Інгредієнти використовуються виключно доступні, які часто є під рукою.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Лимон ( сік ) – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Квасоля біла – 1 ст.
  • М’ясо на кісточці – 500 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Капуста – 300 гр.
  • Лист лавра – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо, заливаємо водою і варимо до готовності, не забуваючи видаляти пінку. Готовий бульйон проціджуємо і паралельно відварюємо в інший каструлі картопляний кубик до напівготовності, підливаємо бульйон і підсолюємо, продовжуємо варіння.

Крок 2. Також відварюємо квасоля до м’якості з невеликим додаванням солі.

Крок 3. До картоплі засипаємо нашатковану капусту з морквиною.

Крок 4. Через 5 хвилин додаємо натерту буряк і кубики цибулі, приправляємо лаврушкою.

Крок 5. У киплячий суп видавлюємо лимонний сік.

Крок 6. Відразу ж доповнюємо страву квасолею, часником, пропущеним через прес і рубаною петрушкою – кип’ятимо і знімаємо з конфорки. Наполягаємо під кришкою не менше 20 хвилин.

Крок 7. Наваристий і апетитний борщ подаємо зі сметаною. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал