Страви з квасолі – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

01b17630db366a57d5beb9e12010dd79

Страви з квасолі – це величезна різноманітність супів і закусок, з яких кожен зможе вибрати саме ту страву, яка доведеться йому до смаку.

Квасоля – це високобілковий продукт, який надовго позбавить вас від ненависного почуття голоду і зарядить енергією на весь день. На обід рекомендуємо вам зварити апетитний і наварити суп на основі м’ясного бульйону, а на вечерю можна приготувати пікантне лобіо, яке стане ідеальним доповненням до келиха червоного вина.

327eebe65aab24eede9b465ba03ae1b7

Квасолевий суп з м’ясом

Квасолевий суп з м’ясом – це блюдо, що ідеально підходить для тих, кому приїлися банальні борщі, розсольники і щі. Суп з бобовою культурою відрізняється своєю ситністю і наваристістю, які додадуть вам довге почуття насичення і зарядять енергією на весь день. Як м’ясної складової, рекомендуємо брати яловичину.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Квасоля спаржева – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Морквина – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Петрушка – 60 гр.
  • Сіль – 8 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину, великі сегменти очищеної морквини і м’ясо відправляємо в каструлю відповідного розміру.

0ada37fa4edfcaab15ca2d67a4d99780

Крок 2. Заливаємо компоненти водою, доводимо до кипіння і знімаємо шумівкою піну. Проварюємо протягом 60 хвилин.

d0623a5d976609201182d4db10b30e70

Крок 3. З картоплі знімаємо шкурку, ріжемо довільними скибочками.

a5c0a22055fd5cdcdc1343af913b670c

Крок 4. Відміряємо необхідну кількість квасолі.

4f44f5b975c62cfd04a72e0f3c158591

Крок 5. Аналогічно картоплі, подрібнюємо кабачок.

2fc7a996a66aa7adde1c5f9ead415fb8

Крок 6. У наваристий бульйон засипаємо квасоля.

c37f8bb96d22e28e10c0378d0b6a23a0

Крок 7. Слідом відправляємо кабачок і картоплю.

dd77ef63917469fbcb6f724b0ffee0a9

Крок 8. Виймаємо морквину з каструлі, остуджуємо і нарізаємо, повертаємо в суп. Тушкуємо страву до готовності всіх інгредієнтів.

c786400230c17e545782f2a6b0a3110a

Крок 9. Решта цибулину і морквину очищаємо і подрібнюємо, підсмажуємо на соняшниковій олії.

Крок 10. Пассеровку перекладаємо в бульйон і доводимо суп до кипіння. Додаємо рубану зелень і сіль – перемішуємо.

90cb0ff2035a9159572d710499060fa6

Крок 11. Розливаємо апетитне страву по піалах і приступаємо до трапези. Смачного!

53ca9dea15f27d8d50757187a1083d86

Салат з консервованої квасолі з сухариками

Салат з консервованої квасолі з сухариками і копченою ковбасою – це страва, яке зібрало в себе безліч поєднуваних смаків і ароматів, які подарують вам справжнє гастрономічне насолоду. Подавати таку закуску можна, як під час сімейної вечері, так і до святкового столу.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона консервована – 180 гр.
  • Сухарики – 40 гр.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування зливаємо заливку з квасолі, ретельно промиваємо зелень і струшуємо надлишки вологи, розкриваємо пачки з улюбленими сухариками.

6c523b9fc31ace70adc35c449d6a8890

Крок 2. Ковбасу нарізаємо тонкою соломкою.

a648b0cf26d0476d4a1fa80169f78be7

Крок 3. Максимально дрібно шинкуємо кріп.

cf5a1482e57df0d2c34902b62cb5a3f5

Крок 4. Шматочок твердого сиру нарізаємо квадратиками.

6b78e483357ecc9c05625d45d17fde58

Крок 5. У салатнику з’єднуємо всі підготовлені компоненти, здабрюємо майонезом і сіллю – розмішуємо для рівномірного розподілу заправки.

3f691b5ec447424f1a7f695ca09f1cf7

Крок 6. Закуску подаємо до столу відразу ж, так як сухарики дуже швидко намокають і втрачають свою хрусткість. Смачного!

40fc95b62253ec4c3a86e68053beeb71

Суп квасолевий з червоною консервованої квасолі

Суп квасолевий з червоною консервованою квасолею готується без додавання м’яса, проте, зміст білка від цього, в страві не падає. Така страва можна готувати в пост або при відмові від м’ясної продукції. Приготуйте наваристий супчик всього за півгодини, і вся ваша сім’я буде сита і задоволена!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона консервована – 1 банка.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сік лимонний – ½ ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Вода – 1 л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з картоплі, ополіскуємо і ріжемо кубиком – заливаємо окропом і проварюємо близько 20 хвилин з моменту закипання при тихому бурлінні.

5bf01cb9d955afdbaa2a9d70db4ea7e2

Крок 2. Не втрачаючи часу, « звільняємо » цибулину від лушпиння і дрібно нарізаємо.

c5b77d58364475c4ad24bba3fd53485e

Крок 3. Цибулеві шматочки пасеруємо на маслі до легкої рум’яності при частому помішуванні.

d2fb6cbfe000f5f94208cd67154d99d5

Крок 4. В ту ж сковорідку, висипаємо морквину, подрібнену за допомогою бурачною терки, помішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

323e6895892952c3ac2902f951ceba36

Крок 5. До м’якої картоплі викладаємо пасеровані овочі, квасоля разом з заливкою, лимонний сік, сіль і часник, пропущений через прес – кип’ятимо.

a1dd079bb5e5ed59fd61b41b6b62e45a

Крок 6. Знімаємо каструлю з конфорки, додаємо зелень і, наполягаємо, суп під кришкою 10-20 хвилин, після – подаємо. Смачного!

1c27ce3bef5666b4cc93ee9a90ffaa1e

Паштет з квасолі в домашніх умовах

Паштет з квасолі в домашніх умовах – це пікантна і корисна намазка на хліб, яку ми пропонуємо доповнити свіжими шампіньйонами для насиченості смаку і аромату. Така страва готується дуже просто і легко, єдине, вам стане в нагоді блендер або кухонний комбайн.

Час готування – 7 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 150 гр.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – 100 мл.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиту квасоля заливаємо водою і залишаємо на 6 годин ( вода міняємо кожні кілька годин ). Потім відварюємо до м’якості.

d38ed3ef058b6c8e744614f8af75acc7

Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими слайсами і смажимо до золотистості на соняшниковій олії.

90a2b1d9345cfb584095f79f41afa6fd

Крок 3. В інший жароміцному посуді обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою близько 5 хвилин, доповнюємо шматочками часнику.

1b123903b4dc44bc5d407bf9ca8cd343

Крок 4. До овочевої засмажки викладаємо квасолю і гриби, заливаємо компоненти половиною склянки відвару з-під бобових і тушкуємо на повільному полум’ї 15 хвилин. За пару хвилин до зняття з конфорки солимо і перчимо.

ed7e7ee96832c9f63108cdfaf421f19d

Крок 5. Викладаємо квасоля з овочами і шампіньйонами в чашу блендера, додаємо подрібнену зелень і перебиваємо до однорідності. Паштет остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.

818d0561726c90791580551b2f51240a

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

9c572bd4418befbbedbe7721759d4379

Котлети з квасолі

Котлети з квасолі, доповнені цибулею і морквиною – це ніжне і неймовірно смачне блюдо, яке добре саме по собі, а також в поєднанні зі свіжими овочами і різними соусами. Головне, відварити квасоля до м’якості і з’єднати з іншими компонентами в однорідну масу.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 ст.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідці розігріваємо масло і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і натерту на терці морквину.

30f4228d541df79dde6dae0fc998c147

Крок 2. Квасоля заливаємо водою і варимо протягом 60-90 хвилин, зливаємо і перекладаємо в глибоку ємність.

3075372618d8003f0b23d8b949b9f75d

Крок 3. Збиваємо бобові за допомогою погружного блендера до консистенції пюре.

25355db34472bb3bfa7f436d20852110

Крок 4. Додаємо пассеровку.

3d4d065e75554081c71de08c2b849d36

Крок 5. Підсипаємо пшеничне борошно.

9e907e0d3959606a12644b820976edf6

Крок 6. Приправляємо молотим перцем і сіллю.

f9547063a717fb96f85e47e323034ac0

Крок 7. Інгредієнти гарненько перемішуємо і формуємо котлети.

3449ebebc67f3573f34086c10fd463a1

Крок 8. Розжарюємо масло і обсмажуємо заготовки 3-5 хвилин на середньому полум’я.

e7b81a89112c0c0258b8d1ec7321a675

Крок 9. До столу подаємо в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!

0039de4d0b2eb08e546481240a7eeca7

Пісний квасолевий суп

Пісний квасолевий суп готується без м’яса, проте, виходить дуже ситним і смачним. Перед початком готування бобові необхідно замочити, тим самим, ми скоротимо час приготування в кілька разів і проведемо біля плити не більше півгодини.

Час готування – 8 ч. 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 ст.
  • Вода – 2 л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Приправи – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Петрушка сушена – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний молоти – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стакан квасолі на ніч замочуємо в холодній воді, а після промиваємо і варимо до м’якості.

53c6ab2c18fddd91a287fdf5fc49560b

Крок 2. З цибулі знімаємо лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками.

a3fb8386a5e0f3046b8478ed7c2cf014

Крок 3. За допомогою терки з великими отворами, подрібнюємо очищену морквину.

ac082736a4b4b279c3f122eb180d1d7d

Крок 4. Пассеруємо овочі на маслі не більше 5-7 хвилин.

b1f823eb4b970366c0f4d9e362c67407

Крок 5. З томата видаляємо шкірку, довільно ріжемо і відправляємо до засмажки.

eb0a0144a39e15a743fe9aff22fd2fd2

Крок 6. Перемішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин.

02d674f0846ba4e554b54c2bd5c14499

Крок 7. Відварену квасоля доливаємо водою і доводимо до кипіння, додаємо улюблені приправи, сіль, мелений перець, петрушку сушену і рум’яні овочі.

b902d5a1e995c4cbe6708fa10fac0df1

Крок 8. Супчик кип’ятимо ще 5 хвилин і знімаємо з конфорки. Наполягаємо трохи під кришкою і розливаємо по піалах. Готуйте і отримуйте задоволення!

38d71b709680c8c244adb1259fb131cc

Суп-пюре з квасолі

Суп-пюре з квасолі – це оригінальне перша страва, яке напевно здивує вас і ваших рідних своїми неймовірними смаковими характеристиками і ніжною кремовою текстурою. Для подачі рекомендуємо використовувати дрібні обсмажені до хрускоту шматочки бекону – пальчики оближеш!

Час готування – 8 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Квасоля біла – 1 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Вершки 10-20% – 50 мл.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для подачі:

  • Бекон – 4 смужки.
  • Сухарики – 10 шт.
  • Зелень подрібнена – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На 8 годин замочуємо квасоля у великій кількості води, вранці відварюємо до готовності з додаванням лаврового листа і розмарину.

36155a021d2402622ff5f6675dd8d567

Крок 2. Поки бобові нудяться, нарізаємо півкільцями цибулю і дрібно подрібнюємо часник, припускаємо овочі на оливковій олії.

06316c0137a0c646658544140e012c21

Крок 3. Ароматні овочі викладаємо до готової квасолі і проварюємо ще 10-15 хвилин, присмачуємо молотим перцем і сіллю.

cb6521104f7caefc65063e5450c9f356

Крок 4. З бульйону виймаємо лавровий лист, розмарин – їх ми викидаємо, а квасоля, цибуля і трохи відвару викладаємо в чашу блендера і перебиваємо до однорідності. Консистенцію регулюємо на свій смак, підлива бульйон.

69b1054d30304e9c3b39fb8cfab9a2b8

Крок 5. Додаємо вершки для ніжності смаку.

7190e2232be57944e4ffb138420f747d

Крок 6. Суп-пюре розливаємо по тарілках і прикрашаємо скибочками обсмаженого бекону, зеленню і сухариками. Смачного!

db4ce992de7371cb064629a89008136c

Салат з квасолі і корейської моркви

Салат з квасолі і корейської моркви – це буйство смаків і ароматів, об’єднаних в одній тарілці. Завдяки бобової культури, ковбасці і майонезу, закуска виходить дуже ситної, тому таким салатом можна наїстися і без основної страви. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Квасоля консервована – 400 гр.
  • Морквина по-корейськи – 500 гр.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Сухарики – 2 пачки.
  • Ковбаса напівкопчена – 250 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У салатник викладаємо пікантну морквину і квасоля ( заливку попередньо виливаємо ).

8065a439394df37eeb44fbebfc08b840

Крок 2. Кубиком нарізаємо ковбаску і висипаємо до інших компонентів.

5c73a92c1fa52128325d8afa4ab4590e

Крок 3. Слідом відправляємо рубаний кріп і сир, натертий на терці з дрібними отворами.

e435a5fd72b4441f6b91e9e419981818

Крок 4. Засипаємо сухарики і заправляємо майонезом.

52f7fd1525d1a1a82f690a56b69a6f74

Крок 5. Салатік наполягаємо в холодильній камері близько 15 хвилин і знімаємо пробу. Смачного!

6f4a6aa87d1484f61b9dbac0402f688f

Борщ з квасолею

Борщ з квасолею – це ситне і наварити страву, яке можна приготувати на будь-якому м’ясі з кісточкою. Таким блюдом можна з легкістю нагодувати велику сім’ю, провівши на кухні не більш години. Інгредієнти використовуються виключно доступні, які часто є під рукою.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Лимон ( сік ) – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Квасоля біла – 1 ст.
  • М’ясо на кісточці – 500 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Капуста – 300 гр.
  • Лист лавра – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо, заливаємо водою і варимо до готовності, не забуваючи видаляти пінку. Готовий бульйон проціджуємо і паралельно відварюємо в інший каструлі картопляний кубик до напівготовності, підливаємо бульйон і підсолюємо, продовжуємо варіння.

cfde2dfa507123e851d92e3cec1b2f5d

Крок 2. Також відварюємо квасоля до м’якості з невеликим додаванням солі.

b8926b98f01913dbf8a2aad48a7ffe1a

Крок 3. До картоплі засипаємо нашатковану капусту з морквиною.

b9cc98078d73ad19e598138b4b9a568c

Крок 4. Через 5 хвилин додаємо натерту буряк і кубики цибулі, приправляємо лаврушкою.

0cab70eb5a05b846f9cb23940ddb47fd

Крок 5. У киплячий суп видавлюємо лимонний сік.

bc891593eb8891f72609ce292d36fdb2

Крок 6. Відразу ж доповнюємо страву квасолею, часником, пропущеним через прес і рубаною петрушкою – кип’ятимо і знімаємо з конфорки. Наполягаємо під кришкою не менше 20 хвилин.

961221ae59824af9ab737a6bcce41a9b

Крок 7. Наваристий і апетитний борщ подаємо зі сметаною. Смачного!

a405b00c88ede950dae32f56884ade53

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал