Страви з курячої печінки – це надзвичайно апетитні делікатеси, які, на жаль, люблять не всі. Скільки людей – стільки думок. Ніколи нікому нічого не нав’язую, але рекомендувати можу. Цього разу рекомендую саме ці рецепти.
Куряча печінка – субпродукт, який готується швидко на відміну від своїх аналогів. Цим мені і подобається цей делікатес. Вибирайте свій варіант приготування курячої печінки і їжте з насолодою!
Печінковий торт з курячої печінки
Печінковий торт з курячої печінки виходить дуже ніжним. Закуска готується просто. Якщо вас лякає кількість майонезу, приготуйте самі, або замініть соусом, приготованим з натурального йогурту. При бажанні, навіть сметана підійде в якості просочення. Скористайтеся цим шикарним рецептом, і пригощайте рідних і близьких. Перед апетитним тортом мало хто встоїть!
Час готування – 3 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Молоко – 250 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 5 ст.л.
Для начинки:
- Майонез – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Зелень петрушки – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. На робочій поверхні складіть всі складові апетитного тортика.
Крок 2. 500 грамів курячої печінки попередньо розморозьте. Сполосніть під краном. Просушіть серветками. Відправте в склянку від блендера. Збийте до однорідності.
Крок 3. Влийте 250 мілілітрів молока, олія. Розбийте курячі яйця, посоліть і поперчіть. Ще раз збийте.
Крок 4. Отриману субстанцію перелийте в миску і просійте 150 грамів пшеничного борошна. Ретельно розмішайте вінчиком, щоб не було грудочок.
Крок 5. З цибулини видаліть лушпиння, промийте, подрібніть ножем. Сковороду розігріти, налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Подрібнені овочі відправте в сковорідку. Готуйте до розм’якшення, періодично помішуючи.
Крок 6. Морквину сполосніть від піску. За допомогою овочечистки видаліть шкірку і подрібніть на терці. Перекладіть до пасерують цибулі і тушкуйте до м’якості. Обсмажені овочі зніміть з сковорідки і остудити.
Крок 7. Сковорідку протріть серветкою і знову розігріти, масло не додаємо, так як воно вже є в тісті. Половником налийте печінкове тісто і розподіліть по всій поверхні. Підрум’яньте з одного боку.
Крок 8. Переверніть на іншу сторону і підрум’яньте.
Крок 9. Спечіть печінкові млинці з усього тіста.
Крок 10. Приготуйте начинку. Пасеровані овочі з’єднайте з майонезом і подрібненими зубчиками часнику. Розмішайте до стану однорідної маси.
Крок 11. Підготуйте посуд, в якій будете збирати торт. Викладіть млинець, зверху промажте начинкою.
Крок 12. Накрийте другим млинчиком і знову промажте начинкою.
Крок 13. Таким чином, зберіть весь печінковий торт.
Крок 14. Зверху накрийте останнім млинчиком і промажте верхівку майонезом. Улюблену зелень ополосніть, просушіть і наріжте ножем. Рівномірно розподіліть по верхівці тортика. Накрийте і приберіть в холод мінімум на 2 години для стабілізації і просочення.
Крок 15. Охолоджений печінковий тортик подавайте порційно. Їжте смачно і насолоджуйтеся. Смачного!
Паштет з курячої печінки в домашніх умовах
Паштет з курячої печінки в домашніх умовах виходить мега ніжним. Бутерброди з курячим паштетом сподобаються вам, навіть якщо з печінкою у вас відношення не дуже. Апетитна намазка з підсушеним хлібцем – відмінний варіант смачного і ситного сніданку або перекусу. Пробуйте і ви отримаєте незвичайні емоції!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 3 зубчика.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть всі інгредієнти для ніжного паштету. З цибулини і часнику видаліть лушпиння. Морквину сполосніть від піску. За допомогою овочечистки видаліть шкірку.
Крок 2. Очищену морквину подрібніть на терці, цибулину наріжте ножем. Сковорідку розжарилися, налийте олію без запаху, яким звикли користуватися.
Крок 3. Готуйте до розм’якшення, періодично помішуючи.
Крок 4. 500 грамів курячої печінки попередньо розморозьте. Обріжте прожилки і жиринки. Сполосніть під краном. Просушіть серветками. Очищений часник подрібніть. Відправте печінку і часник в сковорідку.
Крок 5. Обсмажте до легкої рум’яності і повного випаровування рідини, що виділилася з печінки.
Крок 6. Приготовану печінку з овочами перекладіть в миску і повністю остудити.
Крок 7. Слідом викладіть розм’якшене вершкове масло. Приправте спеціями – сіллю і молотим перцем. Добре підійде сушений або свіжий кріп або прованські трави. Тут вирішуйте самостійно.
Крок 8. Озброївшись погружним блендером, перебийте масу до однорідної гладкої консистенції. На цьому етапі перевірте, чи вистачає спецій. При необхідності виправте ситуацію і знову пробийте блендером.
Крок 9. Готовий паштет перекладіть в баночку або пластиковий контейнер, закрийте кришкою і приберіть в холод для стабілізації приблизно на годину. Повітряний паштет подавайте зі свіжим хлібцем в якості перекусу. Смачного!
Печінкові оладки з курячої печінки
Печінкові оладки з курячої печінки – ніжне апетитне блюдо. Оладки подають, як самостійне блюдо або доповнюють гарніром. Овочі надають соковитості страві. М’які і соковиті оладки готуються швидко і практично не вимагають зусиль. Приготуйте, вам стовідсотково припаде до душі!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Печінка куряча – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Броколі – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності в одному місці складіть всі інгредієнти для соковитих оладок. Морквину промийте від забруднень, за допомогою овочечистки видаліть шкірку.
Крок 2. З цибулини видаліть лушпиння, промийте, наріжте зручними шматочками. Брокколі ополосніть і просушіть.
Крок 3. Очищену морквину наріжте кружечками.
Крок 4. 400 грамів курячої печінки попередньо розморозьте. Обріжте жиринки і прожилки. Обполосніть під краном. Просушіть серветками. Відправте в чашу від блендера. Збийте до однорідності.
Крок 5. До подрібненої печінки складіть овочі і знову пробийте до однорідності.
Крок 6. Розбийте куряче яйце, приправте сіллю і молотим перцем або іншими улюбленими спеціями. Просійте 2 столові ложки пшеничного борошна. Ще раз збийте. Отриману субстанцію перелийте в миску і ретельно розмішайте вінчиком, щоб не було грудочок.
Крок 7. Сковороду розігріти, налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Столовою ложкою викладіть печінкове тісто і розподіліть по всій поверхні на відстані один від одного. Підрум’яньте з обох сторін до апетитної золотистості.
Крок 8. Приготовлені печінкові оладки подавайте порційно зі сметаною або іншим улюбленим соусом. Їжте смачно і насолоджуйтеся. Смачного!
Теплий салат з курячою печінкою
Теплий салат з курячою печінкою виходить чудовим! Процес приготування легкий і забирає мінімум часу. Апетитна печінка чудово поєднується з помідорами. А непередаваний аромат надає петрушка з часником. Хочу сказати, що навіть в остиглому варіанті салат виходить дивовижним! Настійно рекомендую спробувати.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Помідори – 2 шт.
- Печінка куряча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – пучок.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчика.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. На столі складіть всі складові неймовірно смачного салату.
Крок 2. З цибулини і двох зубчиків часнику видаліть лушпиння, промийте, подрібніть ножем. Пучок петрушки ополосніть, просушіть і нашаткуйте.
Крок 3. Помідорки ополосніть, виріжте плодоніжки, а плоди наріжте значними часточками. Овочі складіть в загальний посуд.
Крок 4. Заправити сіллю і розмішайте.
Крок 5. Займіться печінкою. 300 грамів курячої печінки попередньо розморозьте. Обріжте прожилки. Обполосніть під краном. Просушіть серветками. Наріжте соломкою.
Крок 6. Підготовлену печінку перекладіть в пакет. Приправте улюбленими спеціями. У мене – сіль і мелений перець. Насипте пшеничного борошна для панірування, можна застосувати будь-яку. Міцно зав’яжіть пакет так, щоб всередині залишилося вільний простір. Перемішайте печінку.
Крок 7. Сковороду розігріти, налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Підготовлену печінку відправте в сковорідку. Готуйте, поки що виділилася рідина повністю не випарується.
Крок 8. Приготовану печінку перекладіть до овочів, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште хвилин на 5, щоб інгредієнти подружилися.
Крок 9. Теплий салат подавайте порційно. Їжте смачно і насолоджуйтеся. Смачного!
Котлети з курячої печінки
Котлети з курячої печінки – апетитне домашнє блюдо, яке можна доповнити улюбленим гарніром або подавати самостійно. А склавши між двома шматочками хліба і присмачивши соусом, приготувати шикарний бутерброд. Котлетки виходять м’якими і ніжними, а готуються простіше простого!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. На робочій поверхні складіть всі складові для дивовижних котлет. Картопля сполосніть від піску. За допомогою овочечистки видаліть шкірку. Улюблену зелень ополосніть і просушіть.
Крок 2. З цибулі видаліть лушпиння, промийте. 300 грамів курячої печінки попередньо розморозьте. Видаліть прожилки і жиринки. Сполосніть під краном. Просушіть серветками. Відправте в склянку від блендера. Збийте до однорідності. Або перекрутіть на м’ясорубці разом з цибулею.
Крок 3. Картопля натріть на терці і відіжміть від надлишків вологи.
Крок 4. Зеленушку дрібно наріжте.
Крок 5. До печінки з цибулею складіть подрібнену картоплю і зелень. Розмішайте до однорідності.
Крок 6. Розбийте курячі яйця, посоліть і поперчіть. Ще раз перемішайте.
Крок 7. Просійте половину склянки пшеничного борошна. Ретельно розмішайте вінчиком, щоб не було грудочок.
Крок 8. Сковороду розігріти, налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Половником налийте печінкове тісто і розподіліть по всій поверхні на відстані. Підрум’яньте з обох сторін до апетитної золотистої скоринки.
Крок 9. Спечіть печінкові котлетки з усього тіста. За бажанням, доповніть улюбленим гарніром, соусом або свіжими овочами і подавайте на обід. Смачного!
Куряча печінка з яблуками в банці в духовці
Куряча печінка з яблуками в банці в духовці – шикарний делікатес, який подають в гарячому або холодному стані. Таку печінку ви ніколи не пробували. Та й у мене були сумніви з приводу цікавої страви, поки не вдалося спробувати. Пояснити, наскільки це смачно, неможливо. Якщо боїтеся експериментів – готуйте!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 40 гр.
- Яблука – 150 гр.
- Вершкове масло – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть всі інгредієнти для виконання божественної закуски.
Крок 2. 250 грамів курячої печінки попередньо розморозьте. Обріжте все непотрібне. Сполосніть під краном. Просушіть серветками. Розріжте навпіл.
Крок 3. Яблука сполосніть і просушіть, наріжте часточками, попередньо вирізавши серцевину. Шкірочку знімати необов’язково.
Крок 4. З цибулини видаліть лушпиння, промийте, наріжте кільцями.
Крок 5. Пол-літрову банку гарненько промийте. Шарами викладіть підготовлені інгредієнти.
Крок 6. Чергуйте інгредієнти, присмачивши сіллю, вершковим маслом і молотим перцем.
Крок 7. Нагрійте духову шафу, встановивши перемикач на 180 градусів. Запікайте 35 хвилин, запечатавши горлечко фольгою для запікання.
Крок 8. Апетитну соковиту печінку перекладіть в блюдо і подавайте до обіду. Смачного!
Гуляш з курячої печінки
Гуляш з курячої печінки виходить надзвичайно апетитним і соковитим. Гуляш доповнюють улюбленим гарніром. Картопля, макарони або крупи чудово поєднуються з ніжним гуляшем. Смачна домашня їжа з підливою неодмінно вам припаде до душі і підніме настрій.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 3 ст.л.
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 150 мл.
- Олія – для обсмажування.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові для неймовірно смачною домашньої їжі.
Крок 2. Головку цибулі позбавте від лушпиння, ополосніть, наріжте кільцями.
Крок 3. 400 грамів курячої печінки заздалегідь дістаньте, щоб вона розморозилася. Обріжте все непотрібне, обполосніть під проточною водою. Просушіть серветками. Розділіть навпіл.
Крок 4. Сковороду нагрійте, змастіть олією без запаху, яким звикли користуватися. Подрібнена цибуля і печінку складіть нагріту сковорідку. Тушкуйте до розм’якшення, не забуваючи перевертати, щоб нічого не підгоріло.
Крок 5. У ємності з’єднайте столову ложку пшеничного борошна зі сметаною і 150 мілілітрами теплої води. Розмішайте до однорідності. Сметану використовуйте будь-якої жирності. Якщо сметана занадто рідка, зменшіть кількість води.
Крок 6. Приготованим соусом залийте печінку. Додайте лаврушку. Приправте спеціями. Я використовую сіль і мелений перець, тушкуйте під кришкою на найменшому нагріванні 10 хвилин.
Крок 7. Підлива стане в’язкою і дуже апетитною, а печінка пропариться. Печінка зі сметаною поєднуються дивовижно. М’яка текстура субпродуктів в вершкової заливці просто божественна.
Крок 8. Приготовану ніжну печінку подавайте в доповненні до улюблених гарнірів або свіжих овочів. Гуляш з печінки з картопляним пюре – мій улюблений варіант. Їжте смачно і отримуйте задоволення!
Печінковий рулет з курячої печінки
Печінковий рулет з курячої печінки виглядає по-святковому і прикрасить будь-який святкове застілля. Ніжна текстура нікого не залишить байдужим. Найприємніше, що з доступних інгредієнтів можна приготувати таку цікаву закуску, яка 100% не залишиться без уваги гостей.
Час готування – 4 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень кропу – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Кілограм курячої печінки заздалегідь дістаньте, щоб вона розморозилася. Обріжте жиринки і прожилки. Сполосніть під краном. Відправте в киплячу воду.
Крок 2. Готуйте 20 хвилин, не забуваючи знімати утворилася піну. Далі дістаньте відварену печінку за допомогою шумівки або сита і промийте під проточною водою.
Крок 3. Позбавте ріпчасту цибулю від лушпиння, промийте, наріжте ножем. Сковороду нагрійте, налийте улюблене олія без запаху. Овочі перекладіть в сковорідку. Пассеруйте до м’якості, не забуваючи помішувати. Морквину обполосніть від забруднень. Овочечисткою зніміть шкірку і натріть теркою. Перекладіть до пасерують цибулі і тушкуйте до м’якого стану.
Крок 4. Підрум’янені овочі зніміть з сковорідки і остудити.
Крок 5. Улюблену зелень ополосніть, просушіть і наріжте ножем. Кріп підійде ідеально. Розмішайте з 200 грамами розм’якшеного вершкового масла.
Крок 6. Охолола печінку з обсмаженими овочами двічі перекрутіть через м’ясорубку або пробийте в чаші блендера.
Крок 7. Перекручені інгредієнти з’єднайте з 50 грамами розм’якшеного вершкового масла. Очищений часник подрібніть, і додайте до решти інгредієнтів. Приправте сіллю і молотим перцем. Або додайте свої улюблені прянощі.
Крок 8. Ретельно вимісити масу силіконовою лопаткою.
Крок 9. На робочій поверхні розстеліть харчову плівку і викладіть печінкову масу.
Крок 10. Зверху розподіліть кропне масло.
Крок 11. Щільно закрутіть рулет.
Крок 12. Загорніть в харчову плівку або пакет. Приберіть в холод мінімум на 3 години для стабілізації.
Крок 13. Розгорніть рулет. Викладіть на тарілку.
Крок 14. Наріжте порційно. У розрізі закуска виглядає мега привабливо, а аромат поширюється по всій кухні.
Крок 15. Подавайте з хлібом. Їжте ситно, отримуйте задоволення. Смачного!
Куряча печінка з гречкою в духовці
Куряча печінка з гречкою в духовці – апетитне домашнє блюдо. Збалансований і ситний варіант обіду або вечері готується з продуктів, які без проблем можна придбати в будь-якому супермаркеті. Субпродукти виходять ніжними, а каша виходить розсипчастою. Готуйте, це дуже смачно!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Сердечка курячі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Крупа гречана – 1 ст.
- Вода – 2 ст.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Стакан гречаної крупи переберіть від смітник, висипте в сито і гарненько промийте під струменем проточної води.
Крок 2. Гречку перекладіть в глиняний горщик, залийте водою, присоліть.
Крок 3. Горщик поставте в нагріту духовку і тушкуйте хвилин 30 при 180 градусах.
Крок 4. Тим часом головку цибулі позбавте від лушпиння, ополосніть, нарубати ножем.
Крок 5. Курячі сердечка і печінку заздалегідь дістаньте, щоб вони розморозилися. Обріжте все непотрібне. Обполосніть під краном. Просушіть серветками.
Крок 6. Сковороду нагрійте, змастіть олією без запаху, яким звикли користуватися. Подрібнений цибулю складіть нагріту сковорідку. Тушкуйте до розм’якшення, не забуваючи перевертати, щоб нічого не підгоріло.
Крок 7. Далі закиньте субпродукти. Готуйте до випаровування рідини і зміни кольору. Посоліть за смаком.
Крок 8. Ароматну піджарку перекладіть в горщик з кашею.
Крок 9. Попередньо зварене і очищене куряче яйце наріжте кубиком.
Крок 10. Гілочки кропу ополосніть і просушіть. Нарубайте ножем.
Крок 11. Нарізане яйце і кріп викладіть поверх засмажування.
Крок 12. Розмішайте вміст горщика і тушкуйте в духовці ще 20 хвилин. Дістаньте горщик. Далі присмачити шматочком вершкового масла. Розмішайте.
Крок 13. Приготованим ароматним блюдом угощайте рідних. Їжте ситно і корисно. Отримуйте задоволення!