Кролик в мультиварці – 7 рецептів з покроковими фото

Дієтичне м’ясо кролика корисно дорослим і дітям. Пропонуємо кілька рецептів приготування кролятини в мультиварці. Важливо знати, що, чим молодше тушка, тим ніжніше і смачніше вийде страва. Тушкований кролик в сметані в мультиварці

Кролятина в сметані виходить соковитою і м’якою. Для смаку і кольору додаємо також ріпчасту цибулю і моркву. Готове м’ясо можна подати з картопляним пюре, рубаною зеленню і салатом зі свіжих овочів.

Як приготувати кролика з картоплею в мультиварці?

Приготуємо кролика в мультиварці з картоплею. Для гасіння краще використовувати передню частину тушки – м’ясо протушкувати і буде м’яким. Щоб страва вийшла соковитою, додамо також овочі – цибулю-порей і моркву. Спеції використовуйте на свій смак.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кролик – 500 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 6-8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – ​​2-3 ст. л.
  • Часник – 2-3 зубки.
  • Вода – 400-500 мл.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

  1. Кролика обробляв, на порційні шматки, промиваємо і обсушуємо. Укладаємо шматки тушки в чашу мультиварки, попередньо налив туди олію, присипаємо сіллю.

  2. Цибулю ріжемо кільцями. Очищену моркву нарізаємо невеликими шматочками. Поверх кролика викладаємо цибулю-порей і моркву, додаємо горошки чорного перцю і лаврове листя.

  3. Картопля очищаємо, промиваємо і ріжемо на великі кубики. Викладаємо їх у чашу. Солимо і вливаємо вказану кількість води. Вода повинна доходити до середини картопляного шару. Ставимо режим «Гасіння» на одну годину. За півгодини до закінчення програми висипаємо в чашу подрібнені зубки часнику.

  4. Готового кролика з картоплею розкладаємо по тарілках, посипаємо свіжою зеленню, і подаємо в гарячому вигляді до столу.

Смачного!

Кролик в сметанному соусі в мультиварці Редмонд

Ще один рецепт кролика з додаванням сметани. Тут при гасінні використовуємо селера – його стебла додадуть страві цікавий смак і приємний аромат. Овочі викладаємо «подушкою» на дно чаші, потім поміщаємо м’ясо і заливаємо сметанним соусом – дуже соковито.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кролик – 700-800 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селери стебла – 2 шт.
  • Сметана – 500 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для гриля – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

  1. У чашу мультиварки викладаємо подрібнену ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву і нарізані шматочками стебла селери.

  2. Кролика розрізаємо на шматки, промиваємо холодною водою, обсушуємо. Посипаємо сіллю і меленим перцем. Перемішуємо руками. Розміщуємо кролика в чашу на овочеву подушку.

  3. Зверху на кролика викладаємо сметану, розподіляємо її по всьому шматках. Вливаємо воду, орієнтовно 200 мл. Ставимо режим «Випічка» на сорок хвилин.

  4. Після закінчення зазначеного часу пробуємо на сіль, при необхідності досолюємо, кладемо лавровий лист і спеції для гриля. Ставимо режим «Гасіння» на два-два з половиною години. Якщо кролик молодий, часу може знадобитися менше. Ближче до кінця готування пробуємо м’ясо і оцінюємо ступінь м’якості. Готове м’ясо подаємо в гарячому вигляді разом зі сметанним соусом, в якому воно тушкувалось. Посипаємо при подачі зеленню.

Смачного!

Соковитий і м’який кролик з овочами в мультиварці

Тушкований кролик з овочами в мультиварці хороший не тільки своїм насиченим смаком і соковитістю. Це повноцінна страва, яке можна подати навіть без гарніру. Ніжне м’яке м’ясо ідеально поєднується з тушкованими овочами.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кролик – 700 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Олія – ​​2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 3 зубки.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Зелень – по смаку.

Процес приготування:

  1. М’ясо кролика промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і натираємо сіллю і спеціями. Ми залишаємо маринуватися на двадцять п’ять хвилин. У чашу мультиварки наливаємо олію, поміщаємо шматки кролика і ставимо готуватися в режимі «Гасіння» на дві години.

  2. Готуємо овочі: промиваємо їх, очищаємо і обсушуємо. Морква ріжемо на кружечки, ріпчаста цибуля – на півкола, болгарський перець – на невеликі шматочки, помідори – середнього розміру кубики. Часник дрібно подрібнюємо.

  3. За годину до готовності висипаємо в чашу підготовлені овочі. Досолюємо за смаком.

  4. Після закінчення програми перевіряємо м’ясо, проколів шматки тонким ножем. Якщо волокна м’які, то страва готова. При необхідності додаємо час і продовжуємо гасіння до м’якості. Готову страву подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши рубаною зеленню.

Смачного!

Ніжний кролик в вершках в мультиварці

Кролика часто гасять в сметані – кисломолочна добавка добре поєднується з кролятиною і сприяє м’якості м’ясних волокон. Є чудова альтернатива – вершки. Вони дають менше кислинки, але забезпечують все той же ніжний вершковий смак.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Кролик – 500 гр.
  • Вершки 20% – 25 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • Вода – 50-70 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Кролика обробляв, на шматки. Посипаємо сіллю, спеціями за смаком. Розтираємо спеції руками по м’ясу.

  2. Мультиварку розігріваємо в режимі «Жарка». Наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо шматки кролика до невеликої скоринки. Витягуємо кролика з чаші. У олію, що залишилося висипаємо подрібнений ріпчаста цибуля, обсмажуємо при помішуванні до золотистого кольору. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще три-п’ять хвилин. На обсмажені овочі в чаші повертаємо шматки кролика, вливаємо воду, вершки, солимо і перчимо до смаку. Встановлюємо режим «Гасіння» на дві години.

  3. Через годину перевіряємо м’ясо, проколів його ножем. Якщо волокна м’які, то гасіння можна припиняти. Якщо м’ясо ще жорсткувато, то тушкуємо далі.

  4. Готову страву подаємо в гарячому вигляді разом з вершковою підливою. Відмінний гарнір до такого соковитого страви – картопляне пюре. Не забуваємо посипати рубаною зеленню.

Смачного!

Простий і смачний рецепт кролика з рисом в мультиварці

Відмінна альтернатива плову – страви близькі за складом і смаком. Якщо хочете розсипчастий рис, беріть довгозернистий або пропарений. Якщо до душі більш в’язка консистенція, використовуйте круглозернистий.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кролик – 700 гр.
  • Рис – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Морква – 160 гр.
  • Печериці – 230 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Олія – ​​80 гр.
  • Вода – 650 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Тушку кролика ріжемо на шматки невеликого розміру.

  2. Рослинна олія наливаємо в чашу мультиварки і розігріваємо його в режимі «Жарка». Обсмажуємо шматки кролика з усіх боків.

  3. До обсмаженого м’яса додаємо нарізану кубиками морква, подрібнений ріпчаста цибуля і розрізані на тонкі скибочки печериці.

  4. Перемішуємо, обсмажуємо все разом шість-вісім хвилин. Солимо і перчимо до смаку. Вливаємо окріп, закриваємо кришку, ставимо режим «Гасіння» і готуємо двадцять хвилин.

  5. Після закінчення зазначеного часу додаємо нарізану тонкими слайсами часник, кладемо промитий рис. При необхідності доливаємо окріп. Досолюємо і додаємо перець за смаком. Встановлюємо режим «Крупа» на двадцять п’ять хвилин.

  6. Після закінчення програми акуратно перемішуємо страву.

  7. Готовий рис з кроликом подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню.

Смачного!

Як приготувати смачного кролика з грибами в мультиварці?

Приготуємо соковитого кролика, тушкованого в мультиварці в сметані з грибами. Лісові гриби перед додаванням до кролятині потрібно попередньо проварити. Якщо це печериці, то попередня варіння не потрібно. Як гарнір відмінно підійде молодий варену картоплю, рис, гречка, макарони.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кролик – 750 гр.
  • Гриби – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сметана 20% – 80 мл.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – ​​4 ст. л.
  • Приправа для м’яса – 1 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Рослинна олія виливаємо в чашу мультиварки і розігріваємо в режимі «Жарка». Викладаємо в гарячу олію, нарізану тонкими півкругами ріпчасту цибулю і подрібнений часник. Обсмажуємо при помішуванні до легкого рум’янцю протягом чотирьох хвилин.

  2. До обсмаженої цибулі з часником додаємо попередньо відварені і віджаті від рідини гриби, перемішуємо і смажимо ще п’ять хвилин.

  3. Тепер закладаємо в чашу розрізаного на порційні шматки кролика. Закриваємо мультиварку кришкою і готуємо до закінчення програми.

  4. Після сигналу відкриваємо кришку, викладаємо сметану, приправку для м’яса і лавровий лист. Кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком. Вибираємо програму «Гасіння» і готуємо дві години.

  5. При гасінні утворюється підлива зі сметани і м’ясного соку – завдяки їй страва дуже соковита.

  6. Готового кролика з грибами і підливою подаємо на стіл в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Дієтичний кролик на пару в мультиварці

Якщо вам не підходять варіанти приготування кролика з обсмажуванням, пропонуємо дієтичний спосіб – варіння на пару. Щоб м’ясо не було сухим і позбавленим смаку, використовуємо фольгу: кролятина приготується у власному соку. Спеції використовуйте на свій розсуд, сіль – за смаком.

Час готування: 1 година 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

інгредієнти:

  • Філе кролика – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 600 – 700 мл.

Процес приготування:

  1. Філе для такого способу приготування беремо зі спинки або задніх ніг. Ріжемо його на невеликі тонкі скибочки. Натираємо філе сіллю і будь-якими спеціями, які вам подобаються. Завжди безпрограшний варіант – чорний мелений перець.

  2. На стіл кладемо лист фольги блискучою стороною вгору. На лист поміщаємо шматочки підготовленого філе.

  3. Покриваємо другим шаром фольги і добре защипувати краю, щоб не залишалося отворів. У чашу мультиварки наливаємо орієнтовно вказану кількість води. Встановлюємо грати для варіння на пару. На неї укладаємо філе у фользі.

  4. Закриваємо кришку і вибираємо режим« Варка на пару »на 90 хвилин. Після закінчення програми залишаємо м’ясо в мультиварці при закритій кришці ще на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Потім фольгу обережно розкриваємо і витягаємо кролятину.

  5. Готове філе розрізаємо на шматочки і подаємо до столу разом з гарніром.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал