Страви з батата – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

Страви з батата – це цікаві, смачні і корисні кулінарні рішення для вашого столу. З овоча можна приготувати багато апетитних гарнірів і самостійних страв. Для цього рекомендуємо скористатися нашою перевіреною підбіркою з десяти простих рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пюре з батата

Пюре з батата виходить неймовірно ніжним, яскравим і апетитним. Такий продукт послужить цікавим гарніром до багатьох домашніх страв. Обов’язково спробуйте приготувати частування з корисного батата на нашу перевіреному покроковому рецептом

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Батат – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко / вершки – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо великі бульби батата і гарненько їх промиваємо.

Крок 2. Очищаємо бульби від шкірки. Знову промиваємо під водою.

Крок 3. Нарізаємо овоч невеликими колами.

Крок 4. Відварюємо підготовлені шматочки в підсоленій воді до м’якого стану.

Крок 5. Коли батат розм’якшив, зливаємо воду і розтираємо овоч будь-яким зручним способом до стану пюре.

Крок 6. Вливаємо в масу тепле молоко або вершки 10-20% і кладемо шматочок вершкового масла. Ретельно все розминаємо ще раз.

Крок 7. Яскраве і апетитне пюре з батата готове. Подавайте до столу!

Батат, смажений на сковороді

Батат, смажений на сковороді, виходить дуже смачним і апетитним. Відмінне рішення для вашого яскравого перекусу. Також овочеве частування можна подавати до столу в якості гарніру. Для швидкого і простого приготування батата використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Батат великий – 2 шт.
  • Масло топлене – 20 гр.
  • Кунжут білий – 5 гр.
  • Кунжут чорний – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо від шкірки бульби батата.

Крок 2. Нарізаємо підготовлені бульби кружками рівної товщини.

Крок 3. Опускаємо кружечки в гарячу воду. Доводимо до кипіння і варимо під кришкою 3-4 хвилини.

Крок 4. Відкидаємо овоч на дрібне сито. Повністю даємо стекти воді.

Крок 5. Шматок топленого масла кладемо в розігріту сковороду.

Крок 6. Кладемо сюди батат, обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Солимо, перчимо за смаком і доповнюємо двома видами кунжуту. Можна вимикати плиту.

Крок 8. Апетитний батат, смажений на сковороді готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Батат фрі в духовці

Батат фрі в духовці – яскраве і дуже смачне частування для великої родини або компанії. Готова закуска вийде живильною. Встояти буде неможливо. Подавайте до столу разом з улюбленими соусами або використовуйте в якості гарніру. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 5 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Батат добре промиваємо під водою.

Крок 2. Далі плоди очищаємо від шкірки. Знову промиваємо і обсушуємо.

Крок 3. Підготовлений овоч нарізаємо акуратною соломкою.

Крок 4. Соломку батата викладаємо на деко з пергаментом. Посипаємо продукт сіллю, сушеними травами і злегка поливаємо оливковою олією.

Крок 5. Випікаємо заготівлю 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Тепер приготуємо соус. Для цього перемішуємо сметану з зерновою гірчицею.

Крок 7. Апетитний батат фрі в духовці готовий. Подавайте до столу з соусом і угощайтесь!

Запечений батат цілком у фользі

Запечений батат цілком у фользі виходить дуже ніжним, яскравим за смаком і апетитним. Такий продукт послужить цікавим гарніром до багатьох домашніх страв. Обов’язково спробуйте приготувати частування з батата на нашу перевіреному покроковому рецептом. Порадуйте себе і урізноманітнюйте звичне меню.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Батат – 1 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо кілограм батата, гарненько промиваємо його під водою. Так як шкірку не знімаємо, то овочі можна промити з використанням щітки.

Крок 2. Кожен коренеплід кладемо на шматочок фольги.

Крок 3. Поливаємо бульби оливковою олією.

Крок 4. Щедро посипаємо сіллю.

Крок 5. Загортаємо кожен батат в фольгу цілком і перекладаємо на деко.

Крок 6. Запікаємо блюдо одну годину при температурі 200 градусів.

Крок 7. Після запікання акуратно розкриваємо фольгу, розрізаємо батати і доповнюємо шматочками вершкового масла.

Крок 8. Запечений цілком батат у фользі готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!

Батат з куркою в духовці

Батат з куркою в духовці – апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює ваш сімейний обід або вечерю. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Батат – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Перець кайенский – 0,5 ч.л.
  • Брокколі – 1 качан.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Розморожуємо курячі стегна, промиваємо батат і нарізаємо середніми шматочками.

Крок 2. Проти відразу ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів.

Крок 3. Курку і батат злегка поливаємо олією, солимо і перчимо за смаком.

Крок 4. Розкладаємо курку з бататом на прогрітий деко. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.

Крок 5. В цей час приготуємо соус. Для цього перемішуємо соєвий соус, лимонний сік, мед і кайенский перець.

Крок 6. Промитий брокколі розбираємо на суцвіття. Солимо їх і перчимо, поливаємо олією.

Крок 7. Через 20 хвилин доповнюємо блюдо суцвіттями брокколі. Курячі шматочки обмазуємо соусом.

Крок 8. Випікаємо блюдо ще 15 хвилин.

Крок 9. Апетитний батат з куркою готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Чіпси з батата

Чіпси з батата – цікава частування, яке кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Щоб виконати таку яскраву і корисну закуску, скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковим описом процесу. Відмінна ідея для великої компанії, беріть на замітку!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Ретельно промиваємо батат з використанням щітки. Кожуру не знімаємо, тому її потрібно добре промити.

Крок 3. Далі коренеплоди нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 4. Швидко обсмажуємо кола в рослинній олії до рум’янцю з обох сторін.

Крок 5. Перекладаємо частування на паперовий рушник. Прибираємо надлишки жиру.

Крок 6. Перекладаємо частування в зручну велику миску.

Крок 7. Яскраві і хрусткі чіпси з батата готові. Подавайте до столу!

Салат з бататом і авокадо

Салат з бататом і авокадо – оригінальна, смачна і ситна закуска для вашого столу. Така страва можна подавати до обіду, вечері або в рамках святкового меню. Якщо ви хочете урізноманітнити звичний раціон, то цей покроковий рецепт точно для вас. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 3 шт.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Помідор черрі – 10 шт.
  • Рукола – 125 гр.
  • Горіхи кедрові – 40 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • М’ята – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Цибуля-шалот – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Масло кунжутне – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо батат і очищаємо його від шкірки.

Крок 2. Підготовлені плоди нарізаємо соломкою.

Крок 3. Гарненько промиваємо черрі і розрізаємо їх на половинки.

Крок 4. Викладаємо батат і черрі на деко з пергаментом. Солимо, перчимо і поливаємо оливковою олією. Запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Після доповнюємо кедровими горішками і запікаємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Для заправки змішуємо кунжутне, оливкова олія, мед, лимонний сік, сіль, перець, подрібнену цибулю-шалот. Добре перемішуємо і даємо трохи настоятися.

Крок 6. Збираємо салат. Викладаємо на тарілку батат, черрі з горішками, шматочками очищеного авокадо і зеленню зі списку. Заправляємо.

Крок 7. Оригінальний салат з бататом і авокадо готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!

Батат, запечений з сиром в духовці

Батат, запечений з сиром в духовці – неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює ваш сімейний обід або вечерю. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу. Здивуйте своїх близьких!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 500 гр.
  • Сир чеддер – 50 гр.
  • Майоран сушений – 1 ч.л.
  • Помідори в’ялені – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець лимонний – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ч.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо батат і розрізаємо його на половинки.

Крок 2. Загортаємо частини батата в фольгу і запікаємо 60 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 3. В цей час натираємо сир на терці, подрібнюємо в’ялені помідори і готуємо інші інгредієнти зі списку.

Крок 4. Перевіряємо батат на готовність.

Крок 5. Акуратно ложкою витягаємо м’якоть.

Крок 6. У глибокій тарілці з’єднуємо м’якоть батата, сир, томати, сіль, спеції і олія.

Крок 7. Гарненько вимішуємо заготівлю.

Крок 8. Отриману масу кладемо назад в човники батата.

Крок 9. Випікаємо ще 10 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 10. Прикрашаємо готовий продукт зеленню за смаком.

Крок 11. Апетитний батат, запечений з сиром, готовий. Подавайте до столу!

Оладки з батата

Оладки з батата – просте у виконанні і дуже смачна страва для вашого сімейного сніданку або перекусу. Готовий продукт вийде неймовірно соковитим, ніжним і привабливим. Можна подавати до столу зі сметаною, зеленню і іншими доповненнями. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Батат очищений – 250 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Кіноа – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Кінза – 8 гілок.
  • Борошно – 75 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л.
  • Тмін мелений – 1 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 50 мл.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо кіноа 10 хвилин в киплячій воді, після воду зливаємо, а насінню даємо обсохнути.

Крок 2. На великій терці натираємо батат і картопля. Перемішуємо.

Крок 3. Додаємо сюди тонко оброблену цибулину.

Крок 4. Подрібнюємо промиту кінзу.

Крок 5. Борошно перемішуємо з крохмалем, сіллю і спеціями зі списку.

Крок 6. Додаємо до батату з картоплею кіноа, кінзу і суху суміш.

Крок 7. Поступово вливаємо сюди 50 мл води і ретельно все вимішуємо.

Крок 8. Розігріваємо сковорідку з олією.

Крок 9. З отриманого тіста ліпимо акуратні оладки.

Крок 10. Кладемо їх в сковороду і обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 11. Готовий продукт кладемо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Крок 12. Апетитні оладки з батата готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал