Страви з батата – це цікаві, смачні і корисні кулінарні рішення для вашого столу. З овоча можна приготувати багато апетитних гарнірів і самостійних страв. Для цього рекомендуємо скористатися нашою перевіреною підбіркою з десяти простих рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Пюре з батата
Пюре з батата виходить неймовірно ніжним, яскравим і апетитним. Такий продукт послужить цікавим гарніром до багатьох домашніх страв. Обов’язково спробуйте приготувати частування з корисного батата на нашу перевіреному покроковому рецептом
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Батат – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Молоко / вершки – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо великі бульби батата і гарненько їх промиваємо.
Крок 2. Очищаємо бульби від шкірки. Знову промиваємо під водою.
Крок 3. Нарізаємо овоч невеликими колами.
Крок 4. Відварюємо підготовлені шматочки в підсоленій воді до м’якого стану.
Крок 5. Коли батат розм’якшив, зливаємо воду і розтираємо овоч будь-яким зручним способом до стану пюре.
Крок 6. Вливаємо в масу тепле молоко або вершки 10-20% і кладемо шматочок вершкового масла. Ретельно все розминаємо ще раз.
Крок 7. Яскраве і апетитне пюре з батата готове. Подавайте до столу!
Батат, смажений на сковороді
Батат, смажений на сковороді, виходить дуже смачним і апетитним. Відмінне рішення для вашого яскравого перекусу. Також овочеве частування можна подавати до столу в якості гарніру. Для швидкого і простого приготування батата використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Батат великий – 2 шт.
- Масло топлене – 20 гр.
- Кунжут білий – 5 гр.
- Кунжут чорний – 5 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і очищаємо від шкірки бульби батата.
Крок 2. Нарізаємо підготовлені бульби кружками рівної товщини.
Крок 3. Опускаємо кружечки в гарячу воду. Доводимо до кипіння і варимо під кришкою 3-4 хвилини.
Крок 4. Відкидаємо овоч на дрібне сито. Повністю даємо стекти воді.
Крок 5. Шматок топленого масла кладемо в розігріту сковороду.
Крок 6. Кладемо сюди батат, обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Солимо, перчимо за смаком і доповнюємо двома видами кунжуту. Можна вимикати плиту.
Крок 8. Апетитний батат, смажений на сковороді готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!
Батат фрі в духовці
Батат фрі в духовці – яскраве і дуже смачне частування для великої родини або компанії. Готова закуска вийде живильною. Встояти буде неможливо. Подавайте до столу разом з улюбленими соусами або використовуйте в якості гарніру. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Батат – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Трави сушені – за смаком.
- Сметана – 3 ст.л.
- Гірчиця зерниста – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 5 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Батат добре промиваємо під водою.
Крок 2. Далі плоди очищаємо від шкірки. Знову промиваємо і обсушуємо.
Крок 3. Підготовлений овоч нарізаємо акуратною соломкою.
Крок 4. Соломку батата викладаємо на деко з пергаментом. Посипаємо продукт сіллю, сушеними травами і злегка поливаємо оливковою олією.
Крок 5. Випікаємо заготівлю 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Тепер приготуємо соус. Для цього перемішуємо сметану з зерновою гірчицею.
Крок 7. Апетитний батат фрі в духовці готовий. Подавайте до столу з соусом і угощайтесь!
Запечений батат цілком у фользі
Запечений батат цілком у фользі виходить дуже ніжним, яскравим за смаком і апетитним. Такий продукт послужить цікавим гарніром до багатьох домашніх страв. Обов’язково спробуйте приготувати частування з батата на нашу перевіреному покроковому рецептом. Порадуйте себе і урізноманітнюйте звичне меню.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Батат – 1 кг.
- Сіль – за смаком.
- Оливкова олія – за смаком.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо кілограм батата, гарненько промиваємо його під водою. Так як шкірку не знімаємо, то овочі можна промити з використанням щітки.
Крок 2. Кожен коренеплід кладемо на шматочок фольги.
Крок 3. Поливаємо бульби оливковою олією.
Крок 4. Щедро посипаємо сіллю.
Крок 5. Загортаємо кожен батат в фольгу цілком і перекладаємо на деко.
Крок 6. Запікаємо блюдо одну годину при температурі 200 градусів.
Крок 7. Після запікання акуратно розкриваємо фольгу, розрізаємо батати і доповнюємо шматочками вершкового масла.
Крок 8. Запечений цілком батат у фользі готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!
Батат з куркою в духовці
Батат з куркою в духовці – апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює ваш сімейний обід або вечерю. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Батат – 2 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Мед – 1 ст.л.
- Перець кайенский – 0,5 ч.л.
- Брокколі – 1 качан.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Розморожуємо курячі стегна, промиваємо батат і нарізаємо середніми шматочками.
Крок 2. Проти відразу ставимо в духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів.
Крок 3. Курку і батат злегка поливаємо олією, солимо і перчимо за смаком.
Крок 4. Розкладаємо курку з бататом на прогрітий деко. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Крок 5. В цей час приготуємо соус. Для цього перемішуємо соєвий соус, лимонний сік, мед і кайенский перець.
Крок 6. Промитий брокколі розбираємо на суцвіття. Солимо їх і перчимо, поливаємо олією.
Крок 7. Через 20 хвилин доповнюємо блюдо суцвіттями брокколі. Курячі шматочки обмазуємо соусом.
Крок 8. Випікаємо блюдо ще 15 хвилин.
Крок 9. Апетитний батат з куркою готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Чіпси з батата
Чіпси з батата – цікава частування, яке кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Щоб виконати таку яскраву і корисну закуску, скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковим описом процесу. Відмінна ідея для великої компанії, беріть на замітку!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Батат – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Оливкова олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Ретельно промиваємо батат з використанням щітки. Кожуру не знімаємо, тому її потрібно добре промити.
Крок 3. Далі коренеплоди нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 4. Швидко обсмажуємо кола в рослинній олії до рум’янцю з обох сторін.
Крок 5. Перекладаємо частування на паперовий рушник. Прибираємо надлишки жиру.
Крок 6. Перекладаємо частування в зручну велику миску.
Крок 7. Яскраві і хрусткі чіпси з батата готові. Подавайте до столу!
Салат з бататом і авокадо
Салат з бататом і авокадо – оригінальна, смачна і ситна закуска для вашого столу. Така страва можна подавати до обіду, вечері або в рамках святкового меню. Якщо ви хочете урізноманітнити звичний раціон, то цей покроковий рецепт точно для вас. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Батат – 3 шт.
- Авокадо – 2 шт.
- Помідор черрі – 10 шт.
- Рукола – 125 гр.
- Горіхи кедрові – 40 гр.
- Базилік – за смаком.
- М’ята – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Мед – 1 ч.л.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
- Цибуля-шалот – за смаком.
- Оливкова олія – за смаком.
- Масло кунжутне – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо батат і очищаємо його від шкірки.
Крок 2. Підготовлені плоди нарізаємо соломкою.
Крок 3. Гарненько промиваємо черрі і розрізаємо їх на половинки.
Крок 4. Викладаємо батат і черрі на деко з пергаментом. Солимо, перчимо і поливаємо оливковою олією. Запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Після доповнюємо кедровими горішками і запікаємо ще 5 хвилин.
Крок 5. Для заправки змішуємо кунжутне, оливкова олія, мед, лимонний сік, сіль, перець, подрібнену цибулю-шалот. Добре перемішуємо і даємо трохи настоятися.
Крок 6. Збираємо салат. Викладаємо на тарілку батат, черрі з горішками, шматочками очищеного авокадо і зеленню зі списку. Заправляємо.
Крок 7. Оригінальний салат з бататом і авокадо готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!
Батат, запечений з сиром в духовці
Батат, запечений з сиром в духовці – неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно урізноманітнює ваш сімейний обід або вечерю. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу. Здивуйте своїх близьких!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Батат – 500 гр.
- Сир чеддер – 50 гр.
- Майоран сушений – 1 ч.л.
- Помідори в’ялені – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець лимонний – 0,5 ч.л.
- Олія – 3 ч.л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо батат і розрізаємо його на половинки.
Крок 2. Загортаємо частини батата в фольгу і запікаємо 60 хвилин при температурі 190 градусів.
Крок 3. В цей час натираємо сир на терці, подрібнюємо в’ялені помідори і готуємо інші інгредієнти зі списку.
Крок 4. Перевіряємо батат на готовність.
Крок 5. Акуратно ложкою витягаємо м’якоть.
Крок 6. У глибокій тарілці з’єднуємо м’якоть батата, сир, томати, сіль, спеції і олія.
Крок 7. Гарненько вимішуємо заготівлю.
Крок 8. Отриману масу кладемо назад в човники батата.
Крок 9. Випікаємо ще 10 хвилин при температурі 190 градусів.
Крок 10. Прикрашаємо готовий продукт зеленню за смаком.
Крок 11. Апетитний батат, запечений з сиром, готовий. Подавайте до столу!
Оладки з батата
Оладки з батата – просте у виконанні і дуже смачна страва для вашого сімейного сніданку або перекусу. Готовий продукт вийде неймовірно соковитим, ніжним і привабливим. Можна подавати до столу зі сметаною, зеленню і іншими доповненнями. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Батат очищений – 250 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Кіноа – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Кінза – 8 гілок.
- Борошно – 75 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л.
- Тмін мелений – 1 ч.л.
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 50 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо кіноа 10 хвилин в киплячій воді, після воду зливаємо, а насінню даємо обсохнути.
Крок 2. На великій терці натираємо батат і картопля. Перемішуємо.
Крок 3. Додаємо сюди тонко оброблену цибулину.
Крок 4. Подрібнюємо промиту кінзу.
Крок 5. Борошно перемішуємо з крохмалем, сіллю і спеціями зі списку.
Крок 6. Додаємо до батату з картоплею кіноа, кінзу і суху суміш.
Крок 7. Поступово вливаємо сюди 50 мл води і ретельно все вимішуємо.
Крок 8. Розігріваємо сковорідку з олією.
Крок 9. З отриманого тіста ліпимо акуратні оладки.
Крок 10. Кладемо їх в сковороду і обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 11. Готовий продукт кладемо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Крок 12. Апетитні оладки з батата готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!