Страви з баранини – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

8e7f7687fc6a4dd0abdc55f534d4ce11

Страви з баранини – це ситні і яскраві кулінарні ідеї для ваших сімейних обідів і святкових столів. З апетитного м’яса можна приготувати дуже багато страв для різних приводів. Кращі рецепти для смачного приготування баранини в домашніх умовах ми зібрали в нашій збірці. Обов’язково беріть на замітку, радуйте себе і своїх рідних!

Домашній плов з баранини в казані на плиті

Домашній плов з баранини в казані на плиті – ситне і дуже смачне блюдо для вашого сімейного столу. Частування вийде неймовірно ароматним і апетитним. Його нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Баранина – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 0,7 кг.
  • Морква – 0,7 кг.
  • Рис – 1 кг.
  • Зіра – 2 ст.л.
  • Барбарис – 2 ст.л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 4 ч.л.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Куркума – 2 ч.л.
  • Часник – 2 головки.
  • Олія – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо в казан з олією. Обсмажуємо до м’якості і рум’янцю близько 5 — 7 хвилин.

aa63f202f656dd6ce2f050f4f1ce7605

Крок 2. Невеликими шматками нарізаємо добре промиту баранину. Відправляємо її до цибулі. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом 7 хвилин.

af5d3278d3dffbcbf8152a32a638fe3f

Крок 3. Відправляємо в заготівлю брусочки моркви. Знову перемішуємо і готуємо стільки ж – 7 хвилин.

285a6c260fade8c8f6acb7d8bf0ad2bc

Крок 4. Зменшуємо вогонь, додаємо до вмісту сіль і спеції. Вливаємо воду так, щоб вона покрила всі інгредієнти. Тушкуємо під кришкою 40 хвилин.

b12dc2afa5b3ff30e220f57cf2054cea

Крок 5. Промиваємо рис під водою і викладаємо його в казан рівним шаром. Заливаємо водою і тушкуємо ще 40 хвилин.

7d86fb4098ff7963e7c42ce5be786967

Крок 6. За 20 хвилин до готовності викладаємо в блюдо головки часнику для аромату. Знімаємо тільки верхню лушпиння.

58165520f35f73162e584b66a14bbf22

Крок 7. Домашній плов з баранини в казані на плиті готовий. Розкладайте по порційних тарілках і угощайтесь!

14c59dc76b5b2b60cce13806b51c8d2e

Шашлик з баранини

Шашлик з баранини виходить дуже соковитим, апетитним і поживним. Щоб м’ясо на багатті вийшло максимально м’яким і смачним, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Обіцяємо, що встояти перед таким частуванням буде неможливо. Подавайте з зеленню і улюбленими соусами.

Час готування – 3 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Баранина – 1,8 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сік лимонний – 50 мл.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть баранини промиваємо під водою і очищаємо від жиру. Нарізаємо порційними шматочками і викладаємо в велику каструлю.

b23ad2d7e98878a203d7408625419493

Крок 2. Половину цибулі обробляємо кільцями, іншу частину – дрібними кубиками. Відправляємо в посуд з м’ясом.

172e37b1727ead372ba8b9ab6d92f81b

Крок 3. Вливаємо суміш з олії і лимонного соку. Солимо і перчимо за смаком.

0757b4e13b0f43d5ebf12b9c4f861c0e

Крок 4. Перемішуємо вміст і маринуємо близько 2,5 годин. Періодично помішуємо заготівлю для рівномірно розподілу всіх спецій.

08f510995acecba51752744dbc36e8fa

Крок 5. Нанизуємо підготовлене м’ясо на шампури. Встановлюємо їх над мангалом з вугіллям.

e7318fe4bb71a8acec5a71a4218ab1ca

Крок 6. Готуємо шашлики при рівномірному спеці без вогню до рум’янцю. Періодично перевертаємо заготовки.

43d81eaf760e9eea4d96b782f7f7b768

Крок 7. Шашлик з баранини готовий. Пригощайтеся!

a6d64b1bb729a3cd3fd82edb3d1eb584

Харчо з баранини в домашніх умовах

Харчо з баранини в домашніх умовах – це поживне і дуже смачне блюдо для вашого сімейного столу. Частування вийде дуже густим, наваристим і ароматним. Щоб приготувати його з комфортом, рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баранина – 300 гр.
  • Горіхи волоські – 80 гр.
  • Соус ткемалі – 100 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 1,5 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Відварюємо баранину в каструлі з водою до готовності і освіти наварити бульйону. М’ясо після остуджуємо і ділимо на волокна.

02fa0beb2e65400f2305394b0a7ae666

Крок 3. У бульйон повертаємо подрібнене м’ясо і всипаємо рис. Варимо близько 10-15 хвилин.

0c91b502342780b05386e5ad4b5cff37

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, обсмажуємо його на маслі до рум’янцю і викладаємо в бульйон.

0fa7e4113cc0899791e01c01674530ad

Крок 5. Далі відправляємо в заготівлю подрібнені і очищені волоські горіхи.

79cf952dc439cc34cf0175c458c8f3c4

Крок 6. Доповнюємо масу соусом ткемалі.

23f128c1427e109a4e8033f5a4b66947

Крок 7. Відправляємо в суп спеції зі списку. Варимо ще 5-10 хвилин і доповнюємо подрібненим часником. Можна прибирати з вогню.

be3a5edb8964b271c08bf1b8437f62ca

Крок 8. Харчо з баранини в домашніх умовах готове. Розливайте по тарілках, доповнюйте зеленню і подавайте до столу!

6f6b6157a72f189f973158e5e174f97f

Хашлама з баранини з картоплею і овочами

Хашлама з баранини з картоплею і овочами – це ситне і яскраве блюдо, яке ідеально підійде для вашого сімейного обіду або вечері. Апетитне східне частування точно урізноманітнює ваше меню. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранина на кісточці – 1 кг.
  • Картопля – 4 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Картоплю відразу очищаємо, нарізаємо шматочками і заливаємо водою, щоб не потемніла. З баранини на кісточці готуємо бульйон.

Крок 2. Очищаємо морква і ріжемо її брусочками.

515b1c34504c253bd28cc3fb83717754

Крок 3. Звільняємо болгарський перець від насіння і ріжемо його кубиками.

e2a373a8755246963e88b57493352d47

Крок 4. Подрібнюємо очищену цибулю.

c0f945edb60ea2019a411c94b23ce825

Крок 5. Коли бульйон буде готовий, з картоплі можна зливати воду.

59284acf6e1c655025197a5b5c04d6a4

Крок 6. Опускаємо шматочки картоплі в киплячий бульйон.

add2d53dc2ad8205d7ec57c913838710

Крок 7. Решта овочі обсмажуємо на олії до м’якості.

466e937c0a32fda07acb4bb673812163

Крок 8. Помідор нарізаємо кубиками.

0d69faed57ccd93e56408ae68443b702

Крок 9. Викладаємо помідор в сковороду з іншими овочами. Відразу додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

c073b6a3a2b14e12ae3236d014555670

Крок 10. Опускаємо засмажування з овочів в бульйон з картоплею.

6e1d7129d392f1fb58ef07890d12137d

Крок 11. Подрібнюємо зелень, часник ріжемо тонкими пластинками.

035e6e9517bc8c46637322aa66ff4e0f

Крок 12. Відварене м’ясо остуджуємо. Відокремлюємо м’якоть від кістки.

375cb7ae6dc2c090ff9d91abf375554f

Крок 13. Відправляємо в заготівлю м’ясо, зелень, часник. Солимо до смаку. Даємо закипіти і прибираємо з вогню.

2f71abc39df1e9b1ec27cf3b6777269d

Крок 14. Хашлама з баранини з картоплею і овочами готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

d202ceb2f6c2a70deccdbf07197a75d9

Шулюм з баранини

Шулюм з баранини – це ситне і неймовірно смачне блюдо для вашого сімейного столу. Готовий продукт вийде наваристим і апетитним. Його нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Перець запашний горошок – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Помідори – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Баранину промиваємо і розрізаємо на порційні шматочки.

5399ad166a8e6aac7f25b75349ac92b8

Крок 2. Заливаємо м’ясо водою, відварюємо до готовності і освіти бульйону. Обов’язково прибираємо пінку.

09fa342e17a14b22e16914aebbfe539c

Крок 3. В цей час очищаємо і промиваємо овочі.

db3766cf9cd793eff42c9ccc0030670e

Крок 4. Розділиваємо підготовлені овочі великими шматочками.

981630110d325690c1bc40cab8865158

Крок 5. Викладаємо картоплю, моркву і цибулю в готовий бульйон. Відварюємо близько 15 хвилин до м’якості овочів.

48dc1f260511870b21be9119e774beac

Крок 6. В цей час подрібнюємо помідори і петрушку, підготуємо спеції.

890e181f07d91f7f776b11eac7317fb9

Крок 7. Відправляємо підготовлені продукти зі спеціями в блюдо. Кип’ятимо, вимикаємо вогонь. Даємо настоятися 30 хвилин під кришкою.

11da52f0b8f2de50f02c3dccd801b472

Крок 8. Шулюм з баранини готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

a9df7788a4f17ecee3a6f4d40f888eef

Класичний лагман з баранини

Класичний лагман з баранини – дуже ситне кулінарне рішення, яке ідеально підійде для великого сімейного обіду або вечері. Наваристе частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баранина на кістки – 0,7 кг.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський жовтий – 1 шт.
  • Редька зелена – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Листя селери – за смаком.
  • Капуста пекінська – 10 аркушів.
  • Помідори зливу – 10 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Насіння коріандру – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч.л.
  • Локшина для лагмана – 0,5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти.

72f40bf8dbdaea5a7f6a52f77cf0ccd5

Крок 2. М’ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо невеликими шматочками. Очищаємо від лушпиння ріпчаста цибуля. Відокремлюємо жир, а з кісток варимо трохи бульйону.

Крок 3. На помідорах вершках робимо хрестоподібні надрізи. Ми залишаємо їх в крутому окропі на 10 хвилин.

eb4acbf363a76d0c65458b1dfc123932

Крок 4. Очищені цибулини нарізаємо четвертинками.

8f028cf63209b46f0d8b384409c2ecaa

Крок 5. Болгарські перці очищаємо від насіння і ріжемо тонкою соломкою.

0ae464d25b3fafca802df4f9f40b1c84

Крок 6. Подрібнюємо зубчики часнику і зелень селери.

631a17836098d2f8bb1413c610e38b78

Крок 7. Пекінську капусту шинкуємо соломкою.

11aa161f06054120b847e6e01ca238bb

Крок 8. Ошпарені помідори перекладаємо в холодну воду, після їх дрібно нарізаємо.

20730d4590e2845cfed09825f5608e39

Крок 9. Розігріваємо казан і кладемо в нього баранячий жир – курдюк. Його попередньо знімаємо з кісточки.

878f1ab2729a9761c7987972bd2ebfc5

Крок 10. Розтоплюємо жир до утворення золотистих шкварок.

e7160b194041831b8c680f7d3c455e63

Крок 11. Опускаємо сюди подрібнений ріпчасту цибулю. Смажимо його до придбання золотистого відтінку.

4c653bf57c62c79a93d17eabf73a5954

Крок 12. Викладаємо до цибулі шматочки баранини. Обсмажуємо до зміни кольору.

18df8db34aa24c31aecf39b899935d1e

Крок 13. Вливаємо в заготівлю соєвий соус.

a6ebd79f9d5166633b3fe683d70f5e72

Крок 14. Відправляємо в блюдо соломку болгарських перців.

9977a892acc4db0ff46aa76ffbf2c33e

Крок 15. Викладаємо зелену редьку, яку попередньо ріжемо на невеликі брусочки.

495f342e9a1fcdfd0732201b9fa498f1

Крок 16. Приєднуємо ошпарені і подрібнені помідори.

3613ce4550cbc1a98811911b019ea9f7

Крок 17. Щоб блюдо не вийшло надмірно густим, вливаємо в нього пару половників бульйону. Густоту регулюємо за смаком.

b779b57672155538382a279ffba04d6b

Крок 18. Додаємо зіру, коріандр і червоний мелений перець.

a5853a90143e4c999258f1675db71982

Крок 19. Відправляємо в масу ложку томатної пасти.

565398a9aeb0426ef369aeaf7f6acc6c

Крок 20. Додаємо трохи солі.

e09c5605bf74d8068f27830269568c7f

Крок 21. Тепер прийшов час додати пекінську капусту.

414c48ae5e4d8618ee44ac040914153e

Крок 22. Додаємо часник і листя селери. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.

9172f5facf56a745fd83c7e913711acf

Крок 23. Відварюємо локшину для лагмана, як це зазначено на упаковці.

580b4f629967070be1bca56dcda5b905

Крок 24. Класичний лагман з баранини готовий. Подавайте до столу разом з локшиною. Смачного!

e558cf630af6691cc3eb7a0b88d12f57

Люля-кебаб з баранини

Люля-кебаб з баранини – це дуже смачне, апетитне і яскраве частування для святкового або домашнього столу. М’ясний продукт вийде неймовірно ароматним і апетитним. Подавайте до столу з улюбленими соусами, свіжими овочами, зеленню або соліннями. Беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг.
  • Курдюк – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зіра молота – 0,5 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Баранину промиваємо і старанно подрібнюємо ножем. Рубаємо довго і максимально дрібно. М’ясорубку не використовуємо.

8726a1a6867fe235396e1b0583c1037d

Крок 2. Подрібнюємо курдюк – баранячий жир.

565a631578db3bf78ec3e41c562a041d

Крок 3. З’єднуємо м’ясо з курдюком в загальній мисці. Доповнюємо подрібненим цибулею, сіллю і спеціями. Ретельно вимішуємо і відправляємо заготівлю в холодильник на 30 хвилин.

9b7ed176f77fa0c70480f28d57d4c9e6

Крок 4. Гарненько відбиваємо фарш руками.

55fabdec514b62ec1e16d19229d0b738

Крок 5. Змочуємо руки водою і наліплюємо фарш на шампури у вигляді довгастих котлеток. Прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

81834809d6b40e4210938bb5cfcbdbe0

Крок 6. Обсмажуємо люля-кебаб до рум’янцю з усіх боків. Найкраще це робити на мангалі на вугіллі. Але можна обсмажити на сковороді або запекти в духовці.

89717d5655280d953b2ea737ad501a9c

Крок 7. Люля-кебаб з баранини готовий. Подавайте до столу з зеленню і вашими улюбленими соусами!

a7b435d943f4970165b0f4e73b279e28

Печеня з баранини з картоплею в казані

Печеня з баранини з картоплею в казані – поживна тарілку, яке ідеально підійде для великого сімейного обіду або вечері. Наваристе частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Для приготування продукту в кращих східних традиціях беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Спеції – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю ретельно промиваємо і очищаємо. З молодих плодів шкірку можна не прибирати.

7cc426788a47db1034d00b5933565a88

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо її тонкими півкільцями.

72d11947769c9d22dee415b277dab00d

Крок 3. Промиваємо баранину і обробляємо на шматки середнього розміру.

254449d1adc32096fc02acabe07066cc

Крок 4. У казан вливаємо олію і викладаємо цибулю.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю до яскравого рум’янцю. Після викладаємо в казан і м’ясо.

d5f6493521fcc3dfeb7ccac31729ef17

Крок 6. Смажимо все разом, поки м’ясо не стане яскравим і золотистим.

a13c6abca27e1ae163eea7f4babff014

Крок 7. Заливаємо вміст водою або бульйоном.

db198ea93166aecf5940e910800b5219

Крок 8. Коли вода в казані закипить, опускаємо сюди картоплю. Кладемо цілими шматками. Але якщо плоди занадто великі, то їх можна розрізати на частини.

690c0d55af3105345e0a22003f775481

Крок 9. Посипаємо спеціями за смаком і тушкуємо до випаровування рідини і м’якості всіх продуктів. Приблизно, 40 хвилин.

fe6a3fd415ba8f469b9b3f3b45299ffa

Крок 10. Печеня з баранини з картоплею в казані готове. Діліть на порції і подавайте до столу!

3c68259566a63968402ceb4e0005c452

Бешбармак з баранини

Бешбармак з баранини – ситне і дуже смачне східне блюдо для вашого сімейного столу. Частування нікого не залишить байдужим. Його нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баранина – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 100-120 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо баранину, ділимо на шматки середнього розміру. Викладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 2-3 годин. Під час кипіння обов’язково прибираємо пінку.

2490158ba680d6afd6fd69da514c30ba

Крок 2. За 30 хвилин до готовності доповнюємо м’ясний бульйон очищеної цибулиною, морквиною, сіллю, чорним меленим перцем і лавровим листом.

dd054014c19cad4f624efa4be6a45ae1

Крок 3. Для локшини заготовимо тісто. Для цього з’єднуємо куряче яйце з борошном.

a5b3cdde0a2fbc28bd45936d682b51ed

Крок 4. Ретельно замішуємо туге однорідне тісто. Обгортаємо його в харчову плівку і даємо полежати 20-30 хвилин.

cab66bdf8c09d15c5a7764da5499473a

Крок 5. Частину цибулину очищаємо і ріжемо тонкими півкільцями.

a791b831ae7de5c3111d81dfb309ce93

Крок 6. Перекладаємо цибулю в сотейник. Солимо і перчимо її, заливаємо готовим баранячим бульйоном. Проварюємо 1-2 хвилини.

788224fdc69d6a5b8d91abae686ba807

Крок 7. Готове тісто тонко розгортаємо і нарізаємо ромбиками.

1b08599cd8b5401df17fb75efa42e841

Крок 8. Відварюємо локшину в бульйоні в окремій каструлі. Час приготування – 3-5 хвилин.

b6bc454a3bbfd19620ceed3e25a5f7be

Крок 9. На порційні тарілки викладайте локшину, м’ясо і цибулю. Проціджений бульйон подаємо окремо. Бешбармак з баранини готовий.

e4a4e8b45bdf058cc6a838519f5af2a0

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал