Соус сальса – традиційний соус колоритної мексиканської кухні. Як правило, його готують з подрібнених помідорів з додаванням спецій та інших інгредієнтів. Є багато варіацій приготування яскравої і соковитої сальси. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній добірці з 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото і докладним описом процесу приготування.
Соус сальса з помідорами в домашніх умовах
Соус сальса з помідорами в домашніх умовах, виходить неймовірно соковитим, ароматним і апетитним. Подавайте його до столу з вашими улюбленими закусками. Щоб приготувати яскравий соус в кращих мексиканських традиціях, дотримуйтесь простим кроків нашого перевіреного рецепта.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 300 гр.
Інгредієнти:
- Помідори – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Лайм – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Кінза / петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з часником від лушпиння, після дрібно нарізаємо ножем.
Крок 2. Промиваємо помідори, очищаємо їх від шкірки і обробляємо на невеликі кубики.
Крок 3. Перець чилі очищаємо від насіння. Дрібно нарізаємо пікантний овоч.
Крок 4. Промиваємо зелень і даємо їй обсохнути. Подрібнюємо її.
Крок 5. Вливаємо в сковороду олія. Обсмажуємо на ньому часник з цибулею до м’якості.
Крок 6. Викладаємо подрібнені помідори до цибулі і часнику. Солимо, перчимо заготівлю і тушкуємо пару хвилин.
Крок 7. Доповнюємо масу подрібненим перцем чилі. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 8. Вливаємо в заготівлю сік лайма.
Крок 9. Викладаємо зелень, перемішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 10. Соус сальса з помідорами в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу і пробуйте!
Соус сальса з авокадо
Соус сальса з авокадо – це дуже смачний і апетитний варіант для вашого столу. Подавайте готове частування з улюбленими закусками. Обіцяємо, що байдужих не залишиться. Для простого і швидкого приготування мексиканського соусу в домашніх умовах беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 200 гр.
Інгредієнти:
- Авокадо – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський зелений – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Кінза – 10 гр.
- Петрушка – 5 гр.
- Сік лайма – 1 ст.л.
- Оцет – 60 мл.
- Оливкова олія – 80 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Авокадо очищаємо від шкірки, виймаємо ядро. Очищений плід ріжемо невеликими шматками.
Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і також обробляємо його на шматки.
Крок 3. Два види перців очищаємо від насіння і нарізаємо.
Крок 4. Промиваємо і обсушуємо кінзу, подрібнюємо її ножем
Крок 5. Всі підготовлені продукти відправляємо в чашу блендера. Сюди ж вливаємо оцет, сік лайма, додаємо сіль, часник і чорний мелений перець. Перемелюємо вміст до дрібних частинок.
Крок 6. Під час перемелювання тонким струменем вливаємо оливкову олію. Збиваємо до однорідності.
Крок 7. Соус сальса з авокадо готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!
Мангова сальса
Мангова сальса – оригінальна варіація знаменитого мексиканського соусу. Такий продукт стане яскравим доповненням вашого сімейного столу. Подавайте разом з улюбленими закусками і гарячими стравами. Для приготування сальси скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 200 гр.
Інгредієнти:
- Манго – 0,5 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Перець халапеньйо – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Лайм – 0,5 шт.
- Сіль – 0,2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори добре промиваємо під водою і нарізаємо дуже дрібними шматочками.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати спеціальний прес або терку.
Крок 3. Перець халапеньйо очищаємо від плодоніжки і насіння.
Крок 4. Підготовлений пікантний овоч дуже дрібно нарізаємо.
Крок 5. Очищаємо манго від шкірки і також нарізаємо його дрібними шматочками.
Крок 6. У глибоку миску викладаємо всі підготовлені інгредієнти. Солимо їх і доповнюємо соком лайма. Перемішуємо.
Крок 7. Соковита і ароматна мангова сальса готова. Подавайте до столу!
Соус сальса з болгарським перцем
Соус сальса з болгарським перцем – це яскравий і апетитний варіант для вашого столу. Подавайте готове частування з улюбленими закусками. Встояти буде неможливо. Для простого і швидкого приготування мексиканського соусу в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 300 гр.
Інгредієнти:
- Стебло селери – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Лайм – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Цукор – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Оливкова олія – за смаком.
- Чіпси кукурудзяні – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо селера і нарізаємо його дрібними кубиками.
Крок 2. Очищаємо червону ріпчасту цибулю і також подрібнюємо її.
Крок 3. Вичавлюємо сік з лайма в невелику глибоку миску.
Крок 4. Болгарський перець і чилі очищаємо від насіння і плодоніжок. Подрібнюємо продукти ножем.
Крок 5. Помідор ошпарюємо окропом, після акуратно знімаємо з нього шкірку. М’якоть овоча подрібнюємо.
Крок 6. Викладаємо всі подрібнені продукти в загальну миску. Заливаємо їх соком лайма, доповнюємо сіллю і цукром за смаком. Перемішуємо.
Крок 7. Соус сальса з болгарським перцем готовий. Подавайте до столу з кукурудзяними чіпсами або іншими частуваннями за смаком.
Сальса з кукурудзою
Сальса з кукурудзою – яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього або святкового столу. Якщо ви хочете побалувати себе і близьких нотками колоритної мексиканської кухні, то беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готовий соус вийде дуже смачним і насиченим.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 300 гр.
Інгредієнти:
- Авокадо – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Помідори черрі – 50 гр.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Часник – 1 зубчик.
- Соус соєвий – за смаком.
- Олія – 1 ч.л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку подрібнюємо часник, з’єднуємо його з соєвим соусом, лимонним соком і олією. Перемішуємо.
Крок 2. З консервованої кукурудзи зливаємо рідину. Сам продукт викладаємо в глибоку миску.
Крок 3. Болгарський перець очищаємо від насіння, подрібнюємо його і відправляємо в загальну масу.
Крок 4. Ошпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку і подрібнюємо. Відправляємо до решти продуктів.
Крок 5. Авокадо очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку. М’якоть ріжемо дрібними кубиками.
Крок 6. Відправляємо авокадо в загальну миску. Сюди ж викладаємо подрібнену петрушку і перець чилі, вливаємо суміш з олії, соєвого соусу і часнику. Перемішуємо.
Крок 7. Сальса з кукурудзою готова. Подавайте до столу і угощайтесь!