Соковита картопля по Турецьки, якої ви ще не їли. Розповідаю як приготувати картоплю по Турецьки
І так вам буде потрібно:
- 1-1, 2 кг картоплі
- 1 ч. л. чебрецю (kekik по-турецьки)
- 1 ч. л. сумака (або барбарису)
- 1 ч. л. пулбібера, турецького перцю (якщо немає, то використовуйте червоний мелений перець, але половину ч. л.)
- 4-5 зубчики часнику
- Кавова чашка рослинної олії (гр.40)
- Невеликий шматочок вершкового масла (!2!)
- Сіль
Приготування:
- Картоплю очистити і нарізати часточками.
- Закип’ятити воду, додати сіль і викласти нарізану картоплю в киплячу воду. Дати закипіти (вогонь великий) і поварити картоплю рівно 2 хвилини.
- Картоплю викласти на друшлаг і промити в холодній воді.
- У посуді змішати вершкове масло (розтопити), рослинну олію, додати всі спеції, сіль, часник.
- Картоплю перекласти в миску, вилити суміш зі спеціями.
- Потрясти, щоб кожен шматочок картоплі був в спеціях (вже від аромату прокидався апетит, а ми ще не запікали!)
- 5. Викласти на деко, застелене папером. Розподілити по всій поверхні і випікати при 200 градусів хвилин 30 або до зарум’янювання.
Готову картоплю подавати як гарнір або як самостійну страву з салатом.
Приємного апетиту!