Соковита картопля по Турецьки: цей рецепт свекруха привезла з Турції

Соковита картопля по Турецьки, якої ви ще не їли. Розповідаю як приготувати картоплю по Турецьки

Соковита картопля по Турецьки: цей рецепт свекруха привезла з Турції

І так вам буде потрібно:

  • 1-1, 2 кг картоплі
  • 1 ч. л. чебрецю (kekik по-турецьки)
  • 1 ч. л. сумака (або барбарису)
  • 1 ч. л. пулбібера, турецького перцю (якщо немає, то використовуйте червоний мелений перець, але половину ч. л.)
  • 4-5 зубчики часнику
  • Кавова чашка рослинної олії (гр.40)
  • Невеликий шматочок вершкового масла (!2!)
  • Сіль

Приготування:

  1. Картоплю очистити і нарізати часточками.
  2. Закип’ятити воду, додати сіль і викласти нарізану картоплю в киплячу воду. Дати закипіти (вогонь великий) і поварити картоплю рівно 2 хвилини.
  3. Картоплю викласти на друшлаг і промити в холодній воді.
  4. У посуді змішати вершкове масло (розтопити), рослинну олію, додати всі спеції, сіль, часник.
  5. Картоплю перекласти в миску, вилити суміш зі спеціями.
  6. Потрясти, щоб кожен шматочок картоплі був в спеціях (вже від аромату прокидався апетит, а ми ще не запікали!)
  7. 5. Викласти на деко, застелене папером. Розподілити по всій поверхні і випікати при 200 градусів хвилин 30 або до зарум’янювання.

Готову картоплю подавати як гарнір або як самостійну страву з салатом.

Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал