Смажені кабачки в борошні на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Смажені кабачки в борошні на сковороді – це відмінний варіант для літнього ситного перекусу, на підготовку якого ви витратите зовсім небагато часу і сил. Завдяки паніровці, овочеві скибочки за лічені хвилини перетворюються в апетитну страву з рум’яною скоринкою, перед якою неможливо встояти, навіть при дотриманні правильного харчування! Крім цього, таку закуску можна запросто подати навіть до святкового столу, доповнивши, наприклад, тонким шаром майонезу.

Смажені кабачки в борошні з часником

Смажені кабачки в борошні з часником – це швидка страва, яку можна приготувати не тільки до сімейної вечері, але і до святкового столу. Незважаючи на простоту складу і елементарність дій, такі кабачки розлітаються з тарілок за лічені хвилини – гарантовано!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 40 мл.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий і обговорений овоч нарізаємо кільцями прямо в шкірці.

Крок 2. Посипаємо скибочки молотим перцем і сіллю, орієнтуючись на свій смак.

Крок 3. Кабачкові кружечки обвалюємо в борошні.

Крок 4. У сковорідку наливаємо соняшникову олію і гарненько розігріваємо, обсмажуємо заготовки до утворення характерної скоринки.

Крок 5. Паралельно готуємо соус: змішуємо майонез з часником, пропущеним через прес.

Крок 6. Викладаємо кабачки на сервірувальний блюдо шарами, кожен промазуючи соусом. Смачного!

Кабачки в борошні і яйці на сковороді

Кабачки в борошні і яйці на сковороді – це блюдо на швидку руку, яке часто з’являється на столі в літній сезон. Овочеві скибочки, обвалені в борошні і доповнені яєчним кляром – це не тільки дуже смачно і ароматно, але також ситно і поживно, обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 600 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Молоді плоди ретельно промиваємо, промакують паперовими рушниками і зрізаємо «плодоніжку».

Крок 2. За бажанням позбавляємося від шкірки, ріжемо на кружечки близько 5 міліметрів завтовшки.

Крок 3. У піалі розколюємо яйця з додаванням улюблених спецій і солі.

Крок 4. В окремій тарілці змішуємо борошно з сіллю.

Крок 5. Наколюємо скибочку кабачка на вилку і занурюємо в яйце.

Крок 6. Тепер паніруємо в борошні.

Крок 7. Перекладаємо кружечки в сковороду з гарячим маслом і смажимо близько 3 хвилин з кожного боку.

Крок 8. Гарячі скибочки поміщаємо на тарілку з паперовими рушниками, видаляючи зайвий жир.

Крок 9. Страву сервіруємо і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Смажені кабачки в кукурудзяному борошні

Смажені кабачки в кукурудзяному борошні – це традиційне страву грецької кухні, яке приємно здивує вас своєю незвичайною текстурою і оригінальним смаком. За рахунок великої кількості масла, такі кабачки не можна назвати дієтичними, однак, іноді побалувати себе можна і навіть потрібно!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Молоді кабачки нарізаємо тонкими слайсами за допомогою спеціальної терки або овочечистки.

Крок 2. Нарізку викладаємо в чашу з високими бортиками і заливаємо холодною водою, на 15 хвилин прибираємо на полицю холодильної камери.

Крок 3. Паралельно в щільний пакет висипаємо необхідну кількість пшеничного і кукурудзяного борошна, сіль і чорний перець – активно струшуємо.

Крок 4. Охолоджені скибочки дістаємо з води і невеликими порціями закидаємо в суху суміш – знову інтенсивно трясемо для рівномірного розподілу.

Крок 5. Досить велику кількість соняшникової олії наливаємо в сковороду і гарненько розігріваємо, викладаємо кабачки, попередньо струснувши надлишки борошна.

Крок 6. Обсмажені до рум’яності з обох сторін слайси кабачків, кладемо в один шар на паперові серветки, видаляючи зайву олію.

Крок 7. Апетитну страву подаємо в теплому вигляді, за бажанням доповнивши соусом – насолоджуємося. Смачного!

Смажені кабачки на сковороді з часником і майонезом

Смажені кабачки на сковороді з часником і майонезом – це соковита і ароматна страва, на підготовку якої у вас піде не більше 15 хвилин, а ось результат перевершить будь-які очікування! Тонкі кільця кабачків прекрасно гармоніюють з пекучим часником і соусом.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Майонез – 150-200 гр.
  • Часник – 1-3 зуб.
  • Борошно – 4-6 ст.л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Основний компонент промиваємо, даємо час обсохнути і нарізаємо кільцями.

Крок 2. Присипаємо сіллю і молотим перцем.

Крок 3. Обвалюємо з усіх боків в борошні.

Крок 4. Розігріваємо соняшникову олію і перекладаємо заготовки, смажимо на помірному полум’ї близько 3-4 хвилин, перевертаємо і витримуємо на вогні ще кілька хвилин.

Крок 5. Рум’яні овочеві кільця промакують паперовими рушниками і готуємо соус: об’єднуємо майонез з мілкорубленною зеленню і часником, пропущеним через прес. При бажанні злегка підсолюємо.

Крок 6. Золотисті колечка в один шар кладемо на тарілку і присмачуємо ароматним соусом.

Крок 7. Чергуємо шари ще кілька разів і відразу ж дегустуємо або охолоджуємо 1-2 години в холодильнику.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Кабачки в борошні і крохмалі, смажені на сковороді

Кабачки в борошні і крохмалі, смажені на сковороді є овочеві скибочки, покриті хрусткою паніруванням, яка в процесі теплової обробки перетворюється в апетитну корочку золотистих відтінків. Подайте така страва до обіду або вечері і ваша сім’я скаже вам дякую!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо плоди, зрізаємо хвостики і якщо шкірка щільна, то видаляємо і її.

Крок 2. Нарізаємо овоч круглими скибочками товщиною близько сантиметра.

Крок 3. Укладаємо нарізку в миску, солимо і перемішуємо – даємо постояти 10 хвилин і потім віджимаємо від соку. Рідина виливаємо.

Крок 4. У піалі змішуємо складові панірування: крохмаль, сухарі, борошно, трохи солі і приправи.

Крок 5. Паніруємо колечка кабачків і перекладаємо в вогнетривку посуд з розігрітою олією. Готуємо без кришки по 3-4 хвилини з кожного боку.

Крок 6. Рум’яні кабачки подаємо до столу відразу ж, не чекаючи охолодження. Смачного!

Смажені кабачки з помідорами в борошні

Смажені кабачки з помідорами в борошні – це вишукана закуска, для приготування якої будуть потрібні виключно прості і доступні компоненти, які практично завжди є під рукою у кулінарів. Подайте таке блюдо до святкового столу і ваші гості будуть просити поділитися рецептом!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо соус: в чаші змішуємо сметану, майонез, сіль, перець і подрібнений часник із зеленню.

Крок 2. М’якоть кабачків ріжемо так, як показано на фото і посипаємо дрібкою солі.

Крок 3. Смужки паніруємо в борошні і смажимо на розігрітій олії до золотистості і м’якості.

Крок 4. Для видалення зайвого жиру, кладемо овоч на паперові рушники на кілька хвилин.

Крок 5. Потім кожен слайс промазуємо соусом і збоку кладемо шматочок стиглого помідора.

Крок 6. Звертаємо в щільний рулетик.

Крок 7. Апетитну закуску прикрашаємо зеленню і приступаємо до дегустації. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал