Смажена мойва на сковороді — це досить популярна і бюджетна страва. Як і будь-який рецепт, приготування рибки має безліч інтерпретацій. Багато хто не любить готувати рибу через характерний запах. Зате перевага смаженої рибки в тому, що кісточки розм’якшуються повністю і не потрібно їх вибирати перед вживанням. А ще в ній багато смачної ікри, яку можна приготувати окремо. Користуйтеся підбіркою із задоволенням.
Смажена мойва з хрусткою скоринкою
Смажена мойва з хрусткою скоринкою підкорить вас з першого укусу. Апетитна скоринка і приємний для вух хрускіт принесуть незрозуміле задоволення. Смажену рибку їдять з пилу зі спеку або в остиглому вигляді. На смак це ніяк не впливає. Готується вона так само швидко, як і з’їдається. Маленькі рибки зникають, як насіння.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мойва – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, нам знадобиться – мойва, борошно, сіль, мелений перчик і олія без запаху. Все максимально просто!
Крок 2. Якщо використовуєте заморожену рибу, то заздалегідь розморозьте її. Розморожувати рекомендую в холодильнику. Видаліть голови разом з нутрощами. Мойву промийте під проточною водою і просушіть на паперових рушниках.
Крок 3. Посоліть і поперчіть рибки.
Крок 4. У тарілку насипте борошно. Гарненько обваляйте мойву з обох сторін. Так зробите з усіма екземплярами.
Крок 5. Чавунну сковорідку розігріти на помірному вогні. Налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Обережно закиньте запаніровану мойву в гарячу олію. Підсмажте з одного боку.
Крок 6. Скориставшись двома вилочками, переверніть на другу сторону і смажте мойву до хрусткої скоринки.
Крок 7. Рум’яну мойву перекладіть на тарілку. Золотистої апетитною рибкою пригощайте гостей. Їжте із задоволенням!
Мойва в клярі на сковороді
Мойва в клярі на сковороді виходить неймовірно апетитною. Найприємніше – це те, що процедура приготування не відніме у вас багато часу. Обожнюю рецепт за його простоту. Найнеприємніше, це почистити мойву. Хоча і з цим у вас абсолютно не виникне складнощів.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Мойва – 1 кг.
- Борошно – 1,5 ст.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Пиво – 1 ст.
- Вода крижана – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Вам знадобиться – мойва, борошно, яйця, пиво, сіль і олія без запаху. Якщо використовуєте заморожену рибу, то заздалегідь розморозьте її. Розморожувати рекомендую в холодильнику.
Крок 2. У миску вбийте два курячих яйця. Будьте уважні, щоб не потрапила шкаралупа.
Крок 3. Збовтайте до однорідної субстанції. Занадто сильно збивати не потрібно.
Крок 4. В отриману масу влийте склянку пива. Розмішайте вінчиком.
Крок 5. До рідкої субстанції просійте борошно і посоліть.
Крок 6. Перемішайте до однорідного стану. Кляр вийде досить густим. Якщо вам здасться, що маса занадто густа, влийте крижану воду і доведіть до бажаної консистенції.
Крок 7. У мойви видаліть голови разом з нутрощами. Рибку промийте під проточною водою і просушіть на паперових рушниках. Глибоку посудину розігрійте на помірному вогні. Налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Кожну рибку скупайте в приготованому клярі.
Крок 8. Обережно вкладіть мойву в гарячу олію. Підрум’яньте рибку. Для смаження вистачить кількох хвилин.
Крок 9. Скориставшись шумівкою, вийміть рибку і перекладіть на тарілку, застелену серветками. Зайве масло вбереться в папір.
Крок 10. Приготуйте улюблений соус. У мене соус часниковий.
Крок 11. Рум’яну мойву подавайте до столу. Кличте гостей і їжте з апетитом.
Смажена мойва з цибулею на сковороді
Смажена мойва з цибулею на сковороді – приголомшливо смачне блюдо. А головне – недороге і готується максимально легко. Очищення рибок займе мінімум часу. З мінусів – це запах смаженої риби. Але це теж можна вирішити. Я готую, коли нікого немає вдома, закриваю двері в кімнатах і в кухні, включаю витяжку і відкриваю навстіж вікно.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мойва свіжоморожена – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, візьміть мойву, велику цибулину, сіль, мелений перець і олія без запаху. Все до неподобства просто!
Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть і наріжте півкільцями.
Крок 3. Свіжоморожену рибу заздалегідь розморозити. Розморожувати рекомендую в холодильнику. Видаліть голови разом з нутрощами. Мойву промийте під проточною водою і просушіть паперовими серветками.
Крок 4. Посоліть і поперчіть рибки.
Крок 5. Чавунну сковорідку розігріти на помірному вогні. Налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Покладіть півкільцями цибулі.
Крок 6. Періодично помішуючи, готуйте до золотистості.
Крок 7. На цибульну подушку відправте підготовлені рибки.
Крок 8. Обсмажте мойву до легкого золотистого кольору. Не забувайте перевертати. За рахунок цибульного соку рибка буде м’якою і ніжною.
Крок 9. Рум’яну мойву з цибулею перекладіть на тарілку, при бажанні доповніть улюбленим гарніром. Золотистої апетитною рибкою пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!
Як посмажити мойву з яйцем
Як посмажити мойву з яйцем – завдання, яке можна вирішити з легкістю, за лічені хвилини. З мінімальної кількості інгредієнтів виходить дуже навіть апетитне блюдо. Все максимально просто, як я люблю. Коли ви обмежені в часі, це незрівнянний варіант.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мойва – 300 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, беріть мойву, яйця, сіль, мелений перчик і олія без запаху.
Крок 2. Якщо використовуєте заморожену рибу, то заздалегідь розморозьте її. Розморожувати краще в холодильнику. Видаліть голови разом з нутрощами. Рибку промийте під проточною водою і промокніть паперовими серветками.
Крок 3. Сковорідку розжарилися на помірній температурі. Налийте олію без запаху, яким завжди користуєтеся. В один ряд складіть підготовлену рибку і посоліть. Підрум’яньте з одного боку і переверніть на іншу. Процес цей дуже швидкий. Мойва готується моментально.
Крок 4. У миску вбийте два курячих яйця, підсолити і поперчити. Гарненько збовтайте, щоб білки об’єдналися з жовтками.
Крок 5. Мойву залийте яєчною субстанцією. Накрийте кришкою. Мінімізуйте нагрів і готуйте хвилин 5-7.
Крок 6. Соковитий апетитний омлет з мойви перекладіть на тарілку і розділіть на порції. Пригощайте домашніх. Їжте із задоволенням!
Мойва, смажена в панірувальних сухарях
Мойва, смажена в панірувальних сухарях, виходить чудовою з апетитною хрусткою скоринкою. Золотисту рибку обожнюють все. Мойва розходиться як насіння. Ідеальне поєднання – швидко і смачно. Якщо ви любите рибу, але не любите з нею довго возитися – це ваш варіант.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Мойва – 600 гр.
- Борошно – 1 ст.л.
- Сухарі панірувальні – 4 ст.л.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо берете свіжоморожену рибу, то подбайте, щоб до приготування мойва розморозилася. Розморожувати рекомендую в холодильнику.
Крок 2. Відріжте голови і витягніть нутрощі. Мойву промийте під проточною водою і просушіть на паперових рушниках.
Крок 3. Мойву складіть в миску. Залийте лимонним соком. Посоліть і поперчіть рибки. Розмішайте і приберіть в сторону.
Крок 4. У тарілку насипте панірувальні сухарі і пшеничне борошно. Перемішайте. Гарненько обваляйте мойву з двох сторін. Так зробите з усіма екземплярами.
Крок 5. Чавунну сковорідку розігріти на сильному вогні. Вилийте олія без запаху, яким постійно користуєтеся. Обережно покладіть запаніровану мойву в гарячу олію. Обсмажте з одного боку.
Крок 6. Скориставшись двома виделками, переверніть на другу сторону і смажте мойву до хрусткої скоринки. Процедура триває недовго.
Крок 7. Тарілку застеліть серветками. Рум’яну мойву перекладіть на тарілку, щоб позбутися від надлишків масла.
Крок 8. Золотистої апетитною рибкою пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!
Смажена мойва на шпажках на сковороді
Смажена мойва на шпажках на сковороді виглядає максимально апетитно. Цим цікавим рецептом зі мною поділилася далека родичка. Спробувавши вперше, я була під приємним враженням. Цей спосіб значно спрощує процедуру приготування. Цікавий процес триває дуже недовго.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Мойва – 400 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Лимон – для подачі.
- Спеції для риби – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо берете свіжоморожену рибу, то подбайте, щоб до приготування мойва розморозилася. Розморожувати рекомендую в холодильнику. Мойву промийте під проточною водою і просушіть паперовими серветками, а потім нанизуйте її на дерев’яні шпажки.
Крок 2. У тарілку насипте спеції для риби, сіль, мелений перчик і борошно. Перемішайте. Гарненько обваляйте мойву з двох сторін. Так зробите з усіма екземплярами на шпажках.
Крок 3. Чавунну сковорідку розігріти на сильному вогні. Вилийте олія без запаху, яким постійно користуєтеся. Обережно покладіть шпажки з мойвою в гарячу олію. Обсмажте з одного боку.
Крок 4. Акуратно переверніть на другу сторону і смажте мойву до хрусткої скоринки. Процедура триває недовго.
Крок 5. Рум’яну мойву перекладіть на тарілку. Подавайте з лимоном. Апетитної рибкою пригощайте друзів. Кличте гостей до столу. Їжте з насолодою.
Смажена мойва в манній крупі
Смажена мойва в манній крупі – божественний шедевр. Крупинки манки надають незвичайну корочку готовому страві. Готується мойва в цікавій паніровці максимально просто, без зайвих зусиль і спеціальних знань. Рибка виходить приголомшливою без перебільшення.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Мойва – 500 гр.
- Манна крупа – 100 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу витягніть з морозильника заздалегідь і подбайте, щоб до приготування мойва розморозилася. Відірвіть голови і видаліть нутрощі. Мойву промийте під проточною водою і промокніть паперовими серветками.
Крок 2. У миску насипте манну крупу.
Крок 3. Додайте сіль за смаком.
Крок 4. Приправте улюбленими спеціями. Розмішайте, щоб прянощі рівномірно розподілилися.
Крок 5. На сковорідку з важким дном налийте олію без запаху і розігрійте на середньому нагріванні.
Крок 6. Гарненько обваляйте мойву з двох сторін. Так зробите з усіма екземплярами.
Крок 7. Обережно покладіть запаніровану мойву в гарячу олію. Обсмажте з одного боку.
Крок 8. Скориставшись двома виделками, переверніть на другу сторону і смажте мойву до хрусткої скоринки. Процедура триває недовго.
Крок 9. Хрустку мойву перекладіть на тарілку. Якщо хочете, доповніть рибку смачним гарніром. Кличте домашніх до столу. Їжте із задоволенням!
Мойва в сметані на сковороді
Мойва в сметані на сковороді – незвичайно апетитне і просте у виконанні блюдо. Сметана надає ніжності і в результаті виходить смачне і дієтичне блюдо. Рибку за бажанням доповнюють гарнірами з картоплі або рису. Виходить соковито, збалансовано і без особливих зусиль.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Мойва свіжоморожена – 800 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Вода питна – 100 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, беріть свіжу мойву. При необхідності заздалегідь розморозьте. Розморожувати рекомендую в холодильнику. Мойву промийте під проточною водою і просушіть паперовими серветками. При бажанні видаліть голови разом з нутрощами. Підготовлену рибку викладіть на розігріту з маслом сковорідку.
Крок 2. Поки готується рибка, цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть і наріжте напівкільцями.
Крок 3. Важливо, щоб зі сковороди випарувалася вся волога. Приготуйте заливку. У піалу викладіть сметану. Посоліть і поперчіть. Додайте спеції і залийте теплою водичкою. Розбовтайте до однорідної субстанції.
Крок 4. На рибку викладіть півкільцями цибулі і лаврушку, залийте сметаною заливкою. Поворухнете сковорідкою, щоб соус рівномірно розподілився по всій площі. Закип’ятіть, накрийте кришкою і готуйте на найменшому вогні 10 хвилин.
Крок 5. За рахунок сметаною підливи рибка буде м’якою і ніжною. Соковиту мойву перекладіть на тарілку, при бажанні подавайте з улюбленим гарніром. Хоча і без гарніру блюдо цілком повноцінне. Їжте із задоволенням!
Мойва на сковороді з цибулею і майонезом
Мойва на сковороді з цибулею і майонезом не обтяжить вас в своєму виконанні. Рибка залишиться у вашій пам’яті назавжди. Ніжне мойву вживають як повноцінне блюдо, але найчастіше доповнюють гарніром. Не бійтеся експериментів, від щирого серця рекомендую!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Мойва – 500 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Вода питна – 0,5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності зберіть мойву, цибулину, майонез, сіль, спеції, мелений перчик і олія без запаху в одному місці.
Крок 2. Свіжоморожену рибу заздалегідь розморозити. Розморожувати краще в холодильнику, щоб не було різкого перепаду температур. Мойву промийте під проточною водою і просушіть паперовими серветками.
Крок 3. З цибулини зніміть лушпиння, обдайте холодною водою і наріжте, як вам подобається.
Крок 4. Чавунну сковорідку з важким дном розжарити на конфорці з помірним нагріванням. Вилийте рафіновану олію, яке постійно використовуєте. Закиньте півкільцями цибулі.
Крок 5. Періодично помішуючи, готуйте до золотистості.
Крок 6. На цибульну подушку відправте підготовлені рибки.
Крок 7. Додайте майонез. Приправте спеціями.
Крок 8. Підсоліть і поперчіть, залийте теплою водичкою, щоб майонез рівномірно розподілився по всій площі. Прикрийте кришкою і готуйте на мінімальній температурі 10 хвилин.
Крок 9. Соковиту мойву з цибулею розділіть на порції, при бажанні доповніть сирими овочами.
Крок 10. Кличте домашніх до столу. Їжте з насолодою.