Штрудель класичний – 9 рецептів домашнього штруделя з яблуками покроково з фото

b00c8e0bbfb3438807618e6aaea67abd

Штрудель класичний – це кондитерський виріб, сформований у формі рулету з прісного та тонко розкачаного або витягнутого тіста з начинкою з яблук. Штрудель нескладно приготувати в домашніх умовах і для цього береться листкове тісто або тісто-філо. Класичним доповненням яблучної начинки є кориця з родзинками та горіхами.

Штрудель з листкового тіста бездріжджового з яблуками

Домашня ароматна випічка доповнює і прикрашає будь-який стіл і коли часу для її приготування недостатньо, вас виручить рецепт штруделя з листкового бездріжджового тіста з яблуками. Вибираємо для нього зелені яблука, які не дають багато соку, і доповнимо смак начинки корицею.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблука – 500 гр.
  • Кориця, молота – 0.5 ч.л.
  • Цукор – 100 гр.

Для подачі:

  • Шоколадний сироп – за смаком.
  • Морозиво – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати всі інгредієнти для штруделя. Заздалегідь розморозити в природних умовах листкове бездріжджове тісто. Помити і почистити яблука. Підготувати деко з папером для випічки.

f0c27a898af9e74ca0aecd013cefdceb

Крок 2. Підготовлені яблука нарізати маленькими кубиками. Перекласти їх в окремий посуд, насипати, згідно пропорції рецепта, цукор з корицею і однієї ложкою борошна. Потім ці інгредієнти добре перемішати і залишити на 20 хвилин, щоб яблука просочилися цукром.

8480e670122ab8e3f4bd171fdf3adfc3

Крок 3. Стільницю присипати борошном. На ній розгорнути листкове тісто і качалкою розкачати в тонкий пласт. На тісто викласти рівним шаром яблучну начинку, залишивши вільним край шириною 5 см. Потім руками тісто з начинкою акуратно згорнути рулетом і край щільно скріпити пальцями. Перекласти рулет на деко.

b0ad9fd6e61d1a9a92237834792471da

Крок 4. Розігріти духовку на 180 ° С. Яйце збити виделкою і їм добре змастити поверхню штруделя. Випікати штрудель в розігрітій духовці протягом 40 хвилин і до золотистої скоринки на поверхні.

005dc684e0620cfb98cc6fcb487c81a2

Крок 5. Зпечений штрудель з листкового бездріжджового тіста з яблуками трохи остудити, порційно нарізати, декорувати шоколадним сиропом, доповнити кулькою морозива і сервірувати до столу. Смачного!

f190c034d9d8e0f143dc63f782b2bb45

Штрудель з лаваша з яблуками в духовці

Штрудель з лаваша з яблуками в духовці або по-іншому – ледачий штрудель, готується просто і дуже швидко, а рум’яна скоринка і ароматна соковита начинка порадує всіх. Для штруделя беремо прісний тонкий лаваш і яблука кислих сортів. Яблучну нарізку тушкуємо з цукром на сковорідці. Замінивши цукор медом і вершкове масло сиром, ви випічку можете зробити дієтичної.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 100 гр.
  • Яблука ( чиста вага ) – 280 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукрова пудра – для подачі.
  • М’ята – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій всі інгредієнти для штруделя.

60d39f4668c824b706ef5e5c59a88b8f

Крок 2. Очищені від насіннєвих коробочок яблука наріжте невеликими кубиками.

ac1d8b47ec38c34ac4003226edf878d5

Крок 3. У сковорідці розтопіть 30 г вершкового масла, розчиніть в ньому 30 г цукру звичайного і трохи ванільного, перекладіть нарізку яблука і тушкуйте на невеликому вогні до м’якої консистенції. Потім яблука трохи остудити.

f6aecb2eda670a937c107901f13d79ad

Крок 4. На стільниці розгорніть лист лаваша і його змастіть залишилися розм’якшеним вершковим маслом.

3be3f176ef2c063c6b280206ef27628e

Крок 5. Потім посипте лаваш іншим цукром і викладіть на нього яблучну начинку. Краї лаваша загорніть всередину.

8da2168e6eb2383a1130d973b879a29f

Крок 6. Потім начинку акуратно загорніть в рулет, край змастіть жовтком і зафіксуйте, щоб начинка не витікала при випічці.

5655be1d48c60d611f80ba84a2e4d8b3

Крок 7. Рулет перекладіть на застелений папером деко, і поверхня змастіть іншим жовтком.

8a3424363046cf8edc41ef7991b1975c

Крок 8. Духовку заздалегідь розігрійте до 190 ° С. Випікайте штрудель протягом 20-25 хвилин і до золотистої скоринки на поверхні.

07ccca8ea4f13ab8eee2faca3554585b

Крок 9. Спечений десерт трохи остудити і розкладіть по порційних тарілках.

ea8fcaaa0c78b0985ec4d22f7430e95f

Крок 10. Штрудель з лаваша з яблуками посипте цукровою пудрою, декоруйте листками м’яти і сервіруйте до чаю. Смачного!

7990f4e57f1a0c34e8e6f5a1a1143d08

Штрудель з готового листкового тіста з яблуками

Класичне витяжне тонке тісто для штруделя вимагає часу і достатніх навичок роботи з тістом, не завжди є у сучасної господині, тому замінюємо таке тісто готовим листковим і через годину у вас виходить чудова домашня випічка – штрудель з яблуками. Готуємо на бездріжджовому тісті, і начинкою будуть тільки яблука, ароматизовані корицею.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто бездріжджове листкове – 250 гр.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Яблука – 6 шт.
  • Цукор для начинки – 100 гр.
  • Кориця – ½ ч.л.
  • Масло вершкове для змащування – 1 ст.л.
  • Цукор для посипання – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте інгредієнти для випічки штруделя, згідно пропорції рецепта. Якщо у вас тісто заморожене, заздалегідь розморозьте його в природних умовах. Виберіть яблука кислих сортів, промийте їх і видаліть шкірку.

d61ec016ac1540381d8bcd599a3441d8

Крок 2. Потім яблука розріжте навпіл, видаліть насіннєві коробочки і наріжте тонкими часточками. Дуже тонко нарізати не потрібно, адже вони будуть тушкуватися, і запікатися в тісті.

6bcf3500e35b79e9c909c277ada17791

Крок 3. У сковорідці розтопіть дві ложки вершкового масла.

78db10b2153a753709379176c3c09884

Крок 4. У гарячу олію перекладіть всю яблучну нарізку, і її обсяг при смаженню зменшиться.

d5ceba093cb8d6142281e5dd55fa384f

Крок 5. Посипте їх цукром з молотою корицею.

6544c0d9176b84c36e6a294a0e70b061

Крок 6. Протягом 15 хвилин, при помішуванні і на середньому вогні готуйте яблука до м’якості і повного випарювання соку.

c99cc2a39612c941ce61e3d922814337

Крок 7. Потім яблучну нарізку перекладіть в окремий посуд і залиште для охолодження.

c24b726c5e0dc294d24f93d32ea5fb09

Крок 8. Розморожене листкове тісто розгорніть на присипаній борошном стільниці і качалкою ( в одну сторону ) розкачайте в тонкий прямокутний пласт.

f4f599b65c604c641c4467add1622659

Крок 9. На середину тіста поздовжньою гіркою викладіть яблучну начинку.

a669279d8fd4a3295beccb7ff6a03933

Крок 10. Закрийте начинку одним краєм тіста.

fce124abd15ba4ca43b06d791bcd0613

Крок 11. Потім щільно загорніть другий край і перекладіть штрудель на застелений папером деко.

32da007450729a60b0bd01d771f85bb4

Крок 12. Краї штруделя щільно скріпіть. Поверхня його змастіть вершковим маслом, посипте цукром і зробіть кілька надрізів на поверхні.

f47a8b2b9ef13485a6e3679bc97448c0

Крок 13. Духовку заздалегідь розігрійте до 200 ° С. Випікайте штрудель протягом 35-40 хвилин і до рум’яної скоринки на поверхні.

ae093c353f623e2c51c1c597f942074b

Крок 14. Спечений штрудель з готового листкового тіста з яблуками остудити, порційно наріжте і подайте до чаю з кулькою морозива або будь-яким топпінгом. Смачного!

43129769fafe5d6bca21c99d621fe659

Штрудель з дріжджового тіста

Штрудель з яблуками на дріжджовому тісті варіант десерту не класичний, але смачний, особливо для любителів дріжджовий випічки. У цьому рецепті замішуємо тісто на свіжих дріжджах, тонко розгортаємо, додаємо начинку з яблука, яку доповнюємо журавлиною, звертаємо рулетом і випікаємо в духовці. Особливих навичок для замісу дріжджового тіста не потрібно, але смак штруделя буде інший, в порівнянні з використанням листкового замороженого тіста.

Час готування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Яблука – 360 гр.
  • Журавлина – 50 гр.
  • Кориця молота – 2 ч.л.
  • Борошно – 600 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Для сиропу:

  • Вода – 50 мл.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти точну кількість інгредієнтів, згідно з рецептом. Яблука промити, очистити від шкірки і нарізати маленькими шматочками. Промити журавлину або іншу ягоду і обсушити серветкою.

f765a9fa1f11f3cfeb52dba62c91f2cf

Крок 2. У посуд для замісу тіста налити теплу воду, додати цукор з сіллю і розчинити свіжі дріжджі, які можна замінити 1 пакетиком ( 10-11 м ) дріжджів швидкодіючих. У цю суміш насипати половину просіяного пшеничного борошна і все добре перемішати. Залишити суміш на 30 хвилин в теплому місці для активації дріжджів. Потім в тісто, яке підійшло налити олія, насипати ванільний цукор, через сито просіяти решту борошно, і руками протягом 10-15 хвилин вимісити тісто.

f655e85f12510abd7593cda84d24112b

Крок 3. Замішане тісто розділити на дві частини і кожну розкачати качалкою в тонкі прямокутні пласти. На кожен пласт укласти нарізку яблука, посипати її журавлиною, цукром з корицею, залишаючи вільними краю. Руками начинку загорнути у вигляді рулетів і краю щільно скріпити.

d3e80b20a56bd8bd9f528eb27cd1a4ec

Крок 4. Перекласти рулети на застелений папером деко. В окремій чашці приготувати сироп з гарячої води і цукру. Сиропом добре змастити поверхні рулетів. Духовку розігріти до 200 градусів. Випікати штруделі протягом 30-40 хвилин і до рум’яної скоринки.

9659f3ea9caa18b1ae51b0ecc0447688

Крок 5. Спечені штруделі з яблуком на дріжджовому тісті трохи остудити, посипати цукровою пудрою, порційно нарізати і подати до чаю. Смачного!

2d19fd924ec9b9dcc8803bb43717ef3a

Штрудель з тіста філо

Штрудель з тіста філо, рум’яний і хрусткий зовні, з приємним смаком свіжої випічки, буде хорошим десертом до будь-якого столу. Таке тісто трохи подібно листковому тіста, але дуже тонко розкачати і не містить здоби. Для штруделя краще взяти готове заморожене тісто філо, адже замісити своїми руками досить складно. Випікаємо штрудель з яблуками і смак начинки доповнимо корицею з кардамоном.

Час готування: 55 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто філо – 1 упаковка.
  • Яблука – 800 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Кориця молота – 1 ст.л.
  • Кардамон мелений – ¼ ч.л.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто філо заздалегідь розморозьте на нижній полиці холодильника і для цього достатньо 1-1,5 години. Підготуйте, згідно з рецептом, інші інгредієнти для штруделя.

0a088fa17ce6b2dc8b01132b0c355348

Крок 2. Яблука для начинки промийте і видаліть насіннєві коробочки. Потім яблука наріжте маленькими, не більше 1 см, кубиками. Яблучну нарізку перекладіть на суху розігріту сковорідку, посипте цукром з корицею і кардамоном і протягом 5 хвилин при помішуванні їх карамелізуйте.

6d7bf8f2c6c36457388b9edaf8c8dbfb

Крок 3. Розтопіть в мікрохвильовці вершкове масло. Розморожене тісто філо розгорніть на присипаній борошном стільниці. З 1 упаковки тіста філо у вас вийде 3 штруделя. Кожен шар тіста змастіть розтопленим маслом і на один штрудель потрібно 4-5 аркушів тіста. На край кожного штруделя укладіть приготовлену яблучну начинку.

9b21d9f503f7d3e296910ee3a0894378

Крок 4. Потім вільні краї тіста загорніть і все акуратно поверніть рулетами, щоб начинка не витекла при випіканні.

a91c127fd1a1616839bc67d187280139

Крок 5. Штруделі укладіть на застелений папером деко. Заздалегідь розігрійте духовку на 180 ° С. Випікайте штруделі протягом 25 хвилин і до рум’яної скоринки.

d164c3c95942d31c10e51c06cae6b318

Крок 6. Спечені штруделі з тіста філо трохи остудити, присипте цукровою пудрою і можете подавати до столу. Смачного!

cb4687be0da204a6afe9f711e379a7b5

Штрудель з яблуками і горіхами в домашніх умовах

Додавання горіхів до яблукам в начинку для штруделя зробить випічку набагато смачніше, адже горіхи після термічної обробки дають десерту особливий аромат. У цьому рецепті для штруделя в домашніх умовах вам пропонується замісити бездріжджове тісто своїми руками. Для начинки на додаток до яблукам беремо волоські горіхи, і смак начинки доповнимо корицею, і родзинками.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 трісок.
  • Масло вершкове розтоплене – 1 ст.л.
  • Молоко – 100 мл.

Для начинки:

  • Яблука – 5 шт.
  • Волоські горіхи подрібнені – 1 ст.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Цедра апельсина – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно замісити тісто для штруделя. Для цього в піалі вінчиком збийте одне куряче яйце з молоком і дрібкою солі. У посуд для замісу тіста насипте просіяне борошно, перелийте збиту яєчно-молочну суміш, додайте розтоплене вершкове масло і руками замісіть тісто до гладкої однорідної консистенції.

764d4915b7384058ef95e7232b7af647

Крок 2. Замішане тісто 6-10 разів відбийте про стільницю, поверніть в колобок, прикрийте чашкою або серветкою і на 1 годину залиште для вистоювання в теплому місці.

a9d8a8953f901ca90fad43d8756a269a

Крок 3. За цей час підготуйте начинку для штруделя. Яблука промийте, зніміть шкірку, видаліть серцевину і м’якоть наріжте маленькими кубиками. Яблучну нарізку перекладіть в окремий посуд, полийте її соком лимона, насипте подрібнені волоські горіхи, цукор, апельсинову цедру ( за бажанням ) і корицю. Начинку ложкою добре перемішайте.

fd5c8a476a3c573c6383bf6b00116d02

Крок 4. Підготовлене тісто на присипаному борошном рушник розкачайте в тонку прямокутну корж. Змастіть його розтопленим вершковим маслом.

1daa88d98b30b1afd7d140a79c414214

Крок 5. На тісто рівним шаром укладіть приготовлену яблучну начинку. Потім за допомогою рушники тісто з начинкою акуратно загорніть в рулет і краю його щільно скріпіть. Рулет перекладіть в форму або на застелений папером деко. Духовку розігрійте до 180 ° С. Випікайте штрудель протягом 40 хвилин і до рум’яної скоринки на поверхні.

ad5c798ff9300668d92f8bff724ebada

Крок 6. Спечений в домашніх умовах штрудель з яблуками і горіхами трохи остудити, рясно посипте цукровою пудрою, акуратно, щоб тісто не розкришилося, наріжте порційними шматочками і сервіруйте до столу. Смачного!

2804ecaeb9277cc04268ed6faaf37f69

Домашній штрудель з сиром і яблуками

Домашній штрудель з сиром і яблуками є спрощеним варіантом класичної віденської випічки. Головний смак штруделя визначає улюблена багатьма яблучно-творожна начинка, а тісто можна підібрати будь-який або замісити своїми руками. У цьому рецепті вам пропонується найшвидший спосіб випічки штруделя з сиром і яблуками – на основі лаваша. Цукор в начинку не додаємо, і солодкість замінюємо родзинками з солодкими яблуками, що буде у вас ПП варіантом випічки.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 шт.
  • Яблука солодкі – 2 шт.
  • Сир – 180 гр.
  • Ізюм – 30 гр.
  • Кориця – 1/2 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Солодкі яблука добре промийте, очистіть від шкірки і подрібніть на великій терці.

9371dd3846a11c2d27a7acdbca9d4c5b

Крок 2. На стільниці розгорніть лист лаваша будь-якої форми. На половину листа лаваша рівним шаром укладіть натерті яблука і посипте їх корицею. За бажанням, можна додати трохи цукру.

72e3943bff81180941b03e9ac36e0971

Крок 3. Поверх яблука рівномірно розкладіть заздалегідь підготовлений родзинки без кісточок.

630807e835be583956d8aa668ecd69c7

Крок 4. Сир будь-якої жирності добре розімніть виделкою і розкришити рівним шаром поверх яблука з родзинками.

27e8e39de61cc22587d692065c2f6f19

Крок 5. Потім загорніть краю лаваша і акуратно поверніть його рулетом, щоб начинка не протікла при випічці. Штрудель перекладіть на застелений папером деко. Поверхня його змастіть збитим яйцем.

94597bb71559c5b68ddc906d61b34767

Крок 6. Духовку розігрійте до 200 ° С. Випікайте штрудель протягом 15 хвилин і до рум’яної скоринки. Зазвичай цього часу буває достатньо.

edc45f6c69d57f7448555f8a9b3fe613

Крок 7. Спечений штрудель з яблуками і сиром остудити. Посипте пудрою з цукру, наріжте шматочками і можете сервірувати до столу. Смачного!

81c2e45ac0ddb0d47cf4c1a89c97b11e

Штрудель з яблуками і родзинками

Штрудель з яблуками і родзинками, як варіант популярної і не тільки в Європі випічки, буде у вас швидким і смачним рецептом. Ніжна текстура штруделя зберігається і на наступний день. Десерт ідеально підійде на сніданок або до чаю. Готуємо штрудель на листковому тісті.  Для начинки вибираємо міцні яблука і темний виноград без кісточок.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 45 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 400 гр.
  • Яблука – 400 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Ізюм темний – 150 гр.
  • Борошно для присипки столу – 150 гр.
  • Вода ( кип’яток ) для родзинок – 150 мл.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Жовток для змащування – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для випічки штруделя. листкове тісто заздалегідь розморозьте.

3a9e8a6853aa298321f2f0b6d7458e4a

Крок 2. Яблука промийте, видаліть серцевину і, не знімаючи шкірки, щоб вони не втратили соковитість, наріжте невеликими шматочками довільної форми. Яблучну нарізку перекладіть в сковорідку і поставте на середній вогонь. Посипте їх цукром і його кількість можете змінити, якщо яблука кислі.

0c12f6c2fb144d6e20d80e9c2e8ccdca

Крок 3. Ізюм на 10 хвилин залийте окропом. Яблука при помішуванні лопаткою, карамелізуйте до появи соку і середньої м’якості.

a3f3068f60e2911787d9dd039b8e17b0

Крок 4. Потім до яблукам додайте замочений родзинки і після повного випарювання соку вогонь вимкніть.

4d37f2859b7bb3a5da04fe3e156dc360

Крок 5. Розморожене тісто розгорніть на присипаній борошном стільниці і розкачайте в два пласта товщиною до 1 мм. Поверхня тіста посипте невеликою кількістю цукру. На край тіста викладіть приготовлену начинку з яблука і родзинок, залишивши вільними краю.

04c51ab2001e16b59f46de2f0f8099af

Крок 6. Потім руками акуратно загорніть начинку в тісто, сформувавши рулети. Краї тіста щільно скріпіть, щоб начинка не протекла при випіканні.

26531cbdd158a8b2a27e02e13e465a18

Крок 7. Проти змастіть маслом або застеліть папером і перекладіть на нього рулети-штруделі. Ножем на їх поверхні зробіть кілька косих надрізів для видалення пари.

391bf8f64fa4f3aad3a614512a52df19

Крок 8. Духовку розігрійте до 170 ° С. Випікайте штруделі протягом 40 хвилин. Через 20 хвилин від початку випічки штруделі змастіть збитим жовтком. Потім через 10 хвилин повторіть змазування.

17fca29d6e601b94cad06d3ed8621461

Крок 9. Спечені штруделі з яблуком і родзинками остудити, наріжте порційними шматочками і можете сервірувати до чаю. Смачного!

c36871b8408cd6e114492651ef5ad257

Яблучний штрудель з вишнею в духовці

Яблучний штрудель в класичному варіанті передбачає начинку тільки з яблука, але не менш смачні рецепти з додаванням до начинки різних фруктів, ягід і горіхів, а в цьому рецепті готуємо яблучний штрудель з вишнею. Тісто для нього беремо готове листкове. Яблучно-вишнева начинка готується трохи складніше, і до неї додамо подрібнене з горіхами печиво.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 гр.
  • Яблука – 400 гр.
  • Вишня заморожена – 400 гр.
  • Печиво галетне – 10 шт.
  • Печиво « Ювілейне » молочне – 100 гр.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Вода – ¼ ст.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Цукрова пудра – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Два сорти печива подрібніть в чаші блендера в дрібну крихту. Потім додайте очищені волоські горіхи і ще раз перекрутіть, щоб крихта горіхів вийшла середньої.

db7de33d550c2225b3cbb429cb43f27d

Крок 2. Яблука очистіть від шкірки, наріжте тонкими часточками і посипте їх корицею. У сковорідці розтопіть вершкове масло і в ньому трохи карамелізуйте дві ложки цукру.

7f856912877496c67398d540c3a3dab5

Крок 3. У цю карамель перекладіть яблучну нарізку і при помішуванні, посмажте яблука 5-7 хвилин, а потім залиште для охолодження.

738a04159522dc1a06022c1fa2c4f656

Крок 4. Заздалегідь розморозьте вишню, сік перелийте в невелику каструлю і поставте на невеликий вогонь. Крохмаль розведіть у воді. У закипілому вишневому соку розчин дві ложки цукру. Потім тонким струменем перелийте до соку крохмаль і проваріть при постійному помішуванні до густої консистенції.

34dace96dc98baf456bbe8cb3a6a1874

Крок 5. Отриманий вишневий кисіль зніміть з вогню, перекладіть до нього вишню і залиште для охолодження.

361d6c5666f4b8d4e39d038cb95b161c

Крок 6. На присипаній борошном стільниці, папері або фользі розгорніть заздалегідь розморожене тісто і розкачайте його в тонкий довгий пласт розміром приблизно 60х30 см.

71076271b610f771daad9539220290b3

Крок 7. На пласт тіста, чи не захоплюючи країв, рівним шаром укладіть горіхово-печиво крихту.

80aebe4fe29d89eead031bc3531ad205

Крок 8. Поверх крихти рівномірно розкладіть обсмажені яблучні часточки.

b458b5938202c4d0b671d96f7d12117c

Крок 9. Поверх яблука розкладіть вишню і рівномірно начинку полийте вишневим соусом.

13547634f6be89081c6625038aa1ea95

Крок 10. Потім руками тісто з начинкою акуратно поверніть у вигляді рулету і краю щільно скріпіть, щоб начинка не протікала при випічці.

ca8c7a3e534cbc4562d790582e5b8c81

Крок 11. Штрудель перекладіть в форму або на деко і випікайте в духовці при 160 градусів протягом 50 хвилин, не менше, що залежить від вашої духовки.

878e61cef6e28cd3bf8d3ae390953179

Крок 12. Спечений яблучний штрудель з вишнею перекладіть на тарілку, посипте цукровою пудрою, повністю остудити, і тільки після цього можете нарізати і подавати до столу. Смачного!

be26c81329d2152aad89de56f2f687b5

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал