Шоколадний торт з ягідним прошарком – дуже смачний рецепт приготування

Це просто мега смачний, ароматний, мега шоколадний, ягідний тортик, який сподобається всім любителям такого поєднання! Саме такі тортики я дуже люблю і раджу приготувати до свого святкового столу!
Шоколадний торт з ягідним прошарком, французький крем на жовтках, цукровий лист для декору торта – це просто неймовірне поєднання.

Ви тільки подивіться на цей прекрасний тортик у розрізі!

Шоколадний торт з ягідним прошарком - дуже смачний рецепт приготування

Список потрібних інгредієнтів:

Бісквіт: (форма 20 см)

  • Борошно 110-120 гр
  • Яйця 4 шт
  • Цукор 140 гр (8 ст. л.)
  • Какао 40 гр (4 ст. л. без гірки)
  • Олія рослинна 100 мл
  • Вода (окріп) 80 мл
  • Розпушувач 10 гр (2 ч. л.)
  • Сіль дрібка
  • Ванілін за смаком

Рецепт крему:

  • Масло вершкове 200 гр
  • Какао 15 гр
  • Жовтки 3 шт
  • Цукор 100 гр
  • Вода 40 мл

Ягідний шар:

  • Вишня 450 грам
  • Крохмаль 60 грам
  • Цукор 70 грам або за смаком

Крем для покриття:

  • Сир 100 гр
  • Масло вершкове 100 гр
  • Цукрова пудра 50 гр або за смаком
  • Какао 1 ч. л.

Цукровий лист:

  • Вода 170 мл
  • Цукор 270 гр
  • Агар-агар 5 гр
  • Какао 1 чайна ложка
  • Цукор для посипання

Рецепт приготування шоколадного торта з ягідним прошарком:

  1. Беру 200 грам вершкового масла кімнатної температури, масло має бути не розтанутим, і тримати форму. У масло додаю какао і все потрібно збити, зробити шоколадне масло. Якщо є міксер ручний, скористайтесь міксером. У жовтки додаю неповну столову ложку цукру із загальної кількості, збиваю міксером, потрібно щоб маса посвітлішала, маса густа і збільшиться трохи в обсязі. Далі в сотейник наливаю воду і всипаю цукор. Ставлю на вогонь і весь час помішую, щоб цукор розчинився до того як сироп закипить. Після закипання варю сироп не більше двох хвилин.
  2. Якщо є термометр, варіть сироп до температури 105 градусів. Тепер гарячий сироп вливаю тонкою цівкою у збиті жовтки, не припиняючи збивати. Швидкість можна зробити менше, щоб сироп не попадав не вінчик. Якщо міксер ручний тоді вам простіше контролювати це і можна не зменшувати швидкість. Коли влила весь сироп, продовжую збивати на максимальній швидкості доти, доки жовтки не охолонуть. Коли маса охолоне, вона стане світлою та щільною.
  3. Додаю підготовлену шоколадне масло, добре збиваю і крем готовий. Якщо в масло додати ще теплі жовтки, то найімовірніше масло почне танути і крем не буде щільним, в цьому випадку крем потрібно прибрати на 20 хвилин в холодильник і знову збити. Також, якщо масло буде холодним, воно може не з’єднатися з жовтками і відбудеться розшарування. В цьому випадку вам потрібно поставити миску з кремом у миску з теплою водою, і продовжувати збивати.
  4. Масло трохи зігріється і все з’єднатися, тут також важливо не перегріти масло.
  5. Приготування вишневого прошарку. Я готуватиму із замороженої вишні, після того як вишня розморозитися всипаю крохмаль і цукру, добре перемішую. Якщо ви будете використовувати свіжу ягоду, в цьому випадку потрібно буде додати 50 г води, або просто налити воду так, щоб ягоди були наполовину у воді.
  6. Після того, як крохмаль добре перемішався, ставлю сотейник на середній вогонь. Весь час помішую, щоб крохмаль заварився, можна сироп спробувати, якщо крохмаль відчутний на язику, потрібно ще заварювати, кукурудзяний крохмаль швидше запарюється. Далі все пробиваю блендером, подрібнюйте скільки хочете, якщо хочете, щоб траплялися шматочки вишні, працюєте менше блендером.
  7. Поки вишневе пюре ще тепле, воно рідке, після остигання стане густішим. Я пюре переливаю відразу в кондитерський мішок, якщо ви залишите в сотейнику, тоді накрийте плівкою, щоб пюре не покрилося сухою скоринкою.
  8. Розрізаємо бісквітний корж на 3 частини. Будемо збирати торт у кондитерському кільці. Бісквіт досить вологий, так як, готується на окропі, тому додаткового просочення не потрібно!
  9. Збираємо торт. На дно ставимо корж, і покриваємо його ягідним пюре, далі зверху покриваю половиною підготовленого крему. Викладаю другий корж – ягідне пюре – крем, розрівнюю. Викладаю третій корж і забираю торт у холодильник на декілька годин, а ще краще на 12 годин, тоді коржі дуже добре просочяться.
  10. Залишається тільки прикрасити торт, я буду прикрашати його цукровим листом. Шоколадний торт з ягідним прошарком - дуже смачний рецепт приготування
  11. Приготування цукрового листа. У сотейник з водою додаємо агар-агар, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, далі додаю цукор і все ретельно помішуємо. З моменту закипання варимо приблизно 7 хвилин. Можна добавляти будь-який колір для фарбування, в рецепті використовували какао порошок. Розмішуємо какао з кількома ложками сиропу, ретельно перемішати і влити в масу, з моменту закипання пройшло ще 7 хвилин. Маса має бути густа, викладатимемо її на силіконовий коврик (див. у відео детальний рецепт). Шоколадний торт з ягідним прошарком - дуже смачний рецепт приготування

Детальний відео рецепт:

Автор рецепту: В гостях у Аннушки

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал