Шоколадний торт “Ягідна насолода” – покроковий рецепт приготування з фото

Шоколадний бісквіт, ніжний крем з сиром, молоком, що згущує, сметаною або вершками, вишня і чорниця – це не рецепт, це неймовірна насолода!

Шоколадний торт з вишнево-чорничною начинкою – це багатий смак, який вразить найвибагливіших ласунів. Бісквіт з какао відмінно поєднується з сирно-сметанним (або сирно-вершковим) кремом зі згущеним молоком. Ягоди (вишню та чорницю) можна брати заморожені. Домашня випічка, зроблена з любов’ю, ніколи не зрівняється з магазинною. Даруйте своїм близьким найкраще!

Список потрібних інгредієнтів:

ТІСТО ДЛЯ БІСКВІТУ:

  • Борошно – 250 г
  • Какао-порошок – 60 г
  • Цукор – 200 г
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Яйце куряче – 3 шт
  • Олія рослинна – 110 г
  • Вода – 200 мл

КРЕМ ДЛЯ ТОРТУ:

  • Сир – 500 г
  • Сметана – 400 г
  • Згущене молоко – 250 г

НАЧИНКА ДЛЯ ТОРТУ:

  • Вишня – 200 г
  • Чорниця – 200 г
  • Цукор – 80 г
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Покроковий рецепт приготування з фото:

  1. Приготування бісквіта. Борошно змішати із содою та розпушувачем для тіста. Додати цукор, сіль, ванілін, перемішати.Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  2. Вбити яйця, рослинну олію і перемішати. Маса вийде густа і комковата.Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  3. У какао-порошок додати окріп і перемішати до однорідності вінчиком.Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  4. Влити какао-масу в основну масу. Перемішати вінчиком до однорідного стану. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  5. Тісто вилити у форму для випікання, накрити фольгою, зробити проколи у фользі для того, щоб при випіканні не утворювався великий горбик на коржі.Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  6. Випікати близько 20 хвилин у духовці, розігрітій до температури 180 ° C, з фольгою, потім зняти фольгу і допекти ще 20-25 хвилин.
  7. Готовність перевіряти сухою паличкою.
  8. Приготування начинки. Ягоди засипати цукром та проварити на вогні 5 хвилин. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  9. Влити розведений у 2 столові ложки води крохмаль і добре перемішати. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  10. Проварити, помішуючи хвилину, до загустіння. Остудити. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  11. Приготування крему. Збити сметану або жирні вершки до легких піків, влити холодне згущене молоко, знову збити. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  12. Додати сир (за бажанням його можна попередньо пробити блендером до однорідності, я цей момент пропустила). Знову збити.Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  13. Збирання торта. Бісквітний корж розрізати на три частини. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  14. Якщо при випіканні утворився невеликий горбик зверху, його можна зрізати і подрібнити на крихту.  Торт зручно збирати в кільці.
  15. Корж змастити кремом. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  16. Зробити поглиблення чайною ложкою і в ці поглиблення покласти підготовлену начинку. Шоколадний торт "Ягідна насолода" - покроковий рецепт приготування з фото
  17. Накрити другим коржем, зробити те ж саме з кремом і начинкою.
  18. Накрити третім коржем, змастити кремом, обсипати крихтою.

Смачного приготування Вам!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал