Шоколадний бісквіт, ніжний крем з сиром, молоком, що згущує, сметаною або вершками, вишня і чорниця – це не рецепт, це неймовірна насолода!
Шоколадний торт з вишнево-чорничною начинкою – це багатий смак, який вразить найвибагливіших ласунів. Бісквіт з какао відмінно поєднується з сирно-сметанним (або сирно-вершковим) кремом зі згущеним молоком. Ягоди (вишню та чорницю) можна брати заморожені. Домашня випічка, зроблена з любов’ю, ніколи не зрівняється з магазинною. Даруйте своїм близьким найкраще!
Список потрібних інгредієнтів:
ТІСТО ДЛЯ БІСКВІТУ:
- Борошно – 250 г
- Какао-порошок – 60 г
- Цукор – 200 г
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Яйце куряче – 3 шт
- Олія рослинна – 110 г
- Вода – 200 мл
КРЕМ ДЛЯ ТОРТУ:
- Сир – 500 г
- Сметана – 400 г
- Згущене молоко – 250 г
НАЧИНКА ДЛЯ ТОРТУ:
- Вишня – 200 г
- Чорниця – 200 г
- Цукор – 80 г
- Крохмаль – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Приготування бісквіта. Борошно змішати із содою та розпушувачем для тіста. Додати цукор, сіль, ванілін, перемішати.
- Вбити яйця, рослинну олію і перемішати. Маса вийде густа і комковата.
- У какао-порошок додати окріп і перемішати до однорідності вінчиком.
- Влити какао-масу в основну масу. Перемішати вінчиком до однорідного стану.
- Тісто вилити у форму для випікання, накрити фольгою, зробити проколи у фользі для того, щоб при випіканні не утворювався великий горбик на коржі.
- Випікати близько 20 хвилин у духовці, розігрітій до температури 180 ° C, з фольгою, потім зняти фольгу і допекти ще 20-25 хвилин.
- Готовність перевіряти сухою паличкою.
- Приготування начинки. Ягоди засипати цукром та проварити на вогні 5 хвилин.
- Влити розведений у 2 столові ложки води крохмаль і добре перемішати.
- Проварити, помішуючи хвилину, до загустіння. Остудити.
- Приготування крему. Збити сметану або жирні вершки до легких піків, влити холодне згущене молоко, знову збити.
- Додати сир (за бажанням його можна попередньо пробити блендером до однорідності, я цей момент пропустила). Знову збити.
- Збирання торта. Бісквітний корж розрізати на три частини.
- Якщо при випіканні утворився невеликий горбик зверху, його можна зрізати і подрібнити на крихту. Торт зручно збирати в кільці.
- Корж змастити кремом.
- Зробити поглиблення чайною ложкою і в ці поглиблення покласти підготовлену начинку.
- Накрити другим коржем, зробити те ж саме з кремом і начинкою.
- Накрити третім коржем, змастити кремом, обсипати крихтою.
Смачного приготування Вам!