Шоколадний торт без духовки. Готуємо поки закипає чайник

Шоколадний пиріг насправді легко готувати і без духовки, на звичайній сковороді. Процес настільки простий, що зробити його можна поки кипить чайник. Крім того, на смак виходить так соковито, що всі постійно беруть його за просочений кремом кондитерський торт.

Шоколадний торт без духовки. Готуємо поки закипає чайник

Інгредієнти:

  • 2 яйця,
  • 100 грамів цукру,
  • пачка ванільного цукру для смаку,
  • 60 грамів сметани,
  • 80 грамів борошна,
  • 40 грамів какао-порошку,
  • 12 грамів розпушувача,
  • 1 мілілітрів молока,
  • 3 столові ложки олії.

Для глазурі беремо:

  • 100 грамів білого шоколаду
  • 50 мілілітрів жирних вершків.

Шоколадний торт без духовки. Готуємо поки закипає чайник

Переходимо до процесу, тут усе просто. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор, збиваємо віночком. Потім додаємо сметану і молоко, вводимо борошно, какао, розпушувач і знову збиваємо. Вливаємо олію, перемішуємо і тісто вже готове.

Шоколадний торт без духовки. Готуємо поки закипає чайник

Розігріваємо на сковороді трохи рослинної олії. Виливаємо тісто і під кришкою на повільному вогні чекаємо, доки воно не почне підніматися.

Заготовку, що прийняла форму, перекладаємо на тарілку.

Залишилося тільки розтопити шоколад із вершками і полити цією імпровізованою глазур’ю торт.

Відео-рецепт:

Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал