Як зробити шоколадний торт без духовки, без яєць, без борошна. Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати десерт у вигляді торта, що готується без випічки. Десерт дуже смачний та має насичений шоколадний смак. Готується швидко та легко. Просто все змішали і даємо стабілізуватись.
Ця кількість інгредієнтів розрахована на торт – десерт діаметром 17 см, висотою 5 см, вагою 1400 грамів. Давайте приготуємо разом.
Інгредієнти:
Основа:
- 400 г густого натурального йогурту
- 250 грам згущеного молока
- 40 грам (4 ст. ложки без верху) какао
- 180 грам вівсяних пластівців (швидкого приготування)
- 120 грам арахісу
- 180 г чорного шоколаду з вмістом какао 50%
- 100 г замороженої вишні (без кісточок)
Глазур:
- 20 грам (2 ст. ложки без верху) какао
- 70 грам (3,5 ст. ложки без верху) цукру
- 100 грам густого натурального йогурту чи сметани
- 50 грам вершкового масла
Покроковий рецепт приготування десерту:
- У чашу викладаємо 400 г густого натурального йогурту без добавок. За бажанням йогурт можна замінити не жирною сметаною. Додаємо 40 г просіяного какао 250 г згущеного молока. Перемішуємо до однорідного стану. Всипаємо 180 г вівсяних пластівців швидкого приготування. У мене пластівці, які заварюються за 1 хвилину. Додаємо 120 г подрібненого обсмаженого арахісу. Арахіс можна замінити будь-якими горіхами на ваш смак. Перемішуємо до однорідного стану. Спочатку маса не густа, залишаємо її на столі хвилин на 15-20, щоб вівсяні пластівці набухли. Коли вівсяні пластівці набухнуть, маса матиме таку консистенцію. Розтопимо в мікрохвильовій печі або на водяній бані 180 г чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
- Додаємо розтоплений шоколад у підготовлену масу. Перемішуємо до однорідного стану. Шоколадна маса готова. Для прошарку я використовую 100 г замороженої вишні. Вишня без кісточок. Наперед вишню розморожувати не треба. На тарілку встановлюємо форму та харчову плівку. Ділимо візуально шоколадну масу на 3 частини. Викладаємо 1/3 частину шоколадної маси у форму та розрівнюємо На шоколадну масу викладаємо половину замороженої вишні. Замість замороженої можна використовувати свіжу вишню. Вишню покриваємо 1/3 частиною шоколадної маси Викладаємо вишню, що залишилася. Вишню не кладіть близько до форми. Кладіть так, щоб його можна було повністю закрити шоколадною масою. На вишню викладаємо шоколадну масу, що залишилася, і розрівнюємо. Забираємо торт у холодильник і приготуємо глазур.
- Висипаємо в сотейник 20 г какао 70 г цукру, перемішуємо до однорідного стану. Додаємо 100 г густого натурального йогурту. За бажанням, йогурт можна замінити сметаною. Перемішуємо до однорідного стану. Ставимо варитися на плиту. Постійно помішуючи, варимо на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Доводимо до кипіння, і на маленькому вогні уварюємо масу приблизно пів хвилини. Знімаємо з вогню і в гарячу масу додаємо 50 г вершкового масла, для зручності я масло порізала шматочками. Перемішуємо до однорідного стану.
- Відкладаємо приблизно 2 ст. ложки глазурі, цією глазур’ю ми обмажемо бік торта, а що залишилася глазур’ю, заливаємо торт і рівномірно її розподіляємо по поверхні. Якщо на поверхні глазурі є невеликі пляшечки повітря, їх можна акуратно проткнути дерев’яною паличкою. Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник стабілізуватися та охолодитися на 2-3 години. Можна приготувати торт увечері та прибрати в холодильник на ніч.
- Охолоджений торт звільняємо від форми та плівки. Згори, по краю, я посипаю торт шоколадною крихтою Торт готовий, його можна подавати до столу. Торт має насичений шоколадно-горіховий смак і приємну легку кислинку від вишні. Вівсяні пластівці зовсім не відчуваються.
Якщо вам сподобався рецепт, тоді поділіться цим дописом з друзями, ставте лайки, пишіть коментарі. Бажаю вам приємного апетиту та відмінного настрою!
Відео рецепт дивіться нижче:
Автор рецепту: ВКУСНО, ПРОСТО, БИСТРО
Автор тексту та фото: kolizhanka.net.ua