Сьогодні хочу Вам запропонувати дуже класний десерт без випічки, який готується дуже просто, а на смак неймовірно ніжний та ароматний. Фруктову начинку за бажанням і сезоном можна змінювати на будь-яку Вашу улюблену!(банан, мандарин, ківі, навіть фруктове желе можна ставити).
Залишіть у коментарі будь-який смайл, якщо бачите рецепт, щиро дякую Вам!
ШОКОЛАДНО-ПОЛУНИЧНА ПІРАМІДА
Інгредієнти:
- 550 г шоколадних крапель
- 2,5 склянки жирних вершків
- 30-32 шт. здобного печива
- 10 ягід полуниці середнього розміру, очищеної (або інших фруктів)
Для верхушки:
- 170 г шоколадних крапель
- 1 склянка жирних вершків
- 8 ягід полуниці
- Сублімована полуниця (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування:
- Готуємо ганаш. Перекладіть шоколадні краплі у миску. Нагрійте вершки в каструлі, доки вони не закиплять. Залийте ними шоколад та залиште на 1 хвилину. Перемішайте. Дайте охолонути, а потім дайте застигнути, помістивши в холодильник, після чого збийте міксером до пишності.
- Покладіть на стільницю подвійний шар харчової плівки. Викладіть 4 ряди по 3 печива, щоб вийшов прямокутник. Додайте зверху шар ганаша, рівномірно розподіливши його по печеву. Зверху покладіть ще один шар печива, потім повторіть із другим шаром ганаша.
- Третій шар печива викладіть тільки по краях, залиште центр вільним. Змастіть ганашем, по центру розподіліть полуницю (чи інший фрукт).
- Щоб надати пирогу форму, обережно підніміть поліетиленову плівку з обох боків, піднімаючи крайні ряди печива. Залишками ганаша заповнивши порожнечі між полуницею та печивом, а потім змастіть, ніби запечатавши, зверху. Помістіть у холодильник для застигання.
- Нагрійте вершки та розчиніть у них шоколад. Дайте трохи застигнути і полийте піраміду. Краще це зробити у два прийоми. Прикрасити полуницею та/або сублімованою полуницею за Вашим бажанням.
Приємного приготування та смачного чаювання Вам друзі!
Рецепт з інтернету.