Що приготувати з кефіру – 9 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Що приготувати з кефіру – це досить популярний пошуковий запит, бо даний кисломолочний продукт використовується для приготування величезної кількості страв. Починаючи від солодкої випічки і закінчуючи тонкими мереживними млинцями з ситною начинкою. Маючи під рукою пляшечку кефіру, будь-яка господиня з легкістю може приготувати ароматний домашній сир, ніжний і тане в роті манник або ж ситний заливний пиріг з апетитною начинкою з рубаною капусти. Сідайте зручніше і вибирайте рецепт, який доведеться вам до смаку!

Заливний пиріг на кефірі з капустою в духовці

Заливний пиріг на кефірі з капустою в духовці – це ситна і дуже смачна випічка, яка припаде до смаку навіть тому, хто скептично ставиться до тушкованою капусті. Для того щоб зробити начинку більш ніжною, ми доповнимо її зеленню і яйцем, а тісто на основі кефіру підкорить вас своєю м’якістю.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір 2,5% – 250 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 220 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Манка – ½ ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Для начинки:

  • Капуста – 400 гр.
  • Яйце ( відварене ) – 1 шт.
  • Зелень – 5 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту тонко шинкуємо.

Крок 2. Обсмажуємо соломку на розігрітій олії протягом 8-10 хвилин до легкої рум’яності.

Крок 3. Для тіста в глибоку миску відправляємо кефір, сіль і яйця – перемішуємо.

Крок 4. Підсипаємо борошно, розпушувач і трохи молотого перцю.

Крок 5. Збиваємо інгредієнти міксером до однорідності і тісто готове.

Крок 6. До капусти додаємо дрібно нарізане яйце і зелень, солимо і перчимо – помішуємо.

Крок 7. Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо манкою, виливаємо половину кефірної маси і розділимо начинку.

Крок 8. Заливаємо начинку залишками тіста і прибираємо в духову шафу, розігрітий до 180 градусів, на 45-50 хвилин. Смачного!

Домашній сир з кефіру

Домашній сир з кефіру – це неймовірно смачний і ніжний молочний продукт, який тане в роті і ідеально підходить для приготування ролів або намазки на скибочку свіжого хліба. А приготувати таку смакоту зможе навіть дитина, тому як від вас буде потрібно лише прибрати основний компонент в морозилку і після розморозити!

Час готування – 10 ч.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір ( жирний ) – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Дві упаковки кефіру прибираємо в морозильну камеру до повного застигання.

Крок 2. Через 6-8 годин виймаємо пакети, позбавляємося від упаковки і розрізаємо кожен « шматок » на дві частини.

Крок 3. Дуршлаг поміщаємо в каструлю, вистилаємо декількома шарами марлі і викладаємо кефір.

Крок 4. Прикриваємо кисломолочний продукт краями тканини і чекаємо, поки вся сироватка стече. У такому положенні залишаємо на пару годин при кімнатній температурі, після прибираємо в холод ще на 12-16 годин, встановивши вантаж.

Крок 5. Після закінчення часу, « визволяємо » сир з марлі і знімаємо пробу. Смачного!

Тонкі млинці на кефірі з дірочками

Тонкі млинці на кефірі з дірочками – це споконвічно українська страва, яка не залишиться без уваги, як під час сімейного сніданку, так і під час шикарного застілля. Подавати такі млинці можна з солодкими добавками або фарширувати перекрученим м’ясом з цибулею.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Кефір – 4 ст.
  • Борошно – 4 ст.
  • Окріп – 2 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортиками відправляємо кефір, яйця, сіль і цукор – збиваємо до розчинення.

Крок 2. Жменями всипаємо борошно і вимішуємо міксером до однорідності. Соду розводимо в окропі і додаємо тонким струменем в тісто, помішуємо і даємо постояти близько п’яти хвилин.

Крок 3. Тепер в тісто підливаємо масло, перемішуємо і залишаємо ще на 10 хвилин.

Крок 4. Половником виливаємо порцію тіста на гарячу суху сковороду і обсмажуємо млинці з двох сторін до рум’яності. Знявши млинець з вогню, відразу промазуємо вершковим маслом.

Крок 5. Для збереження тепла укладаємо млинці один на одного, тобто стопкою і подаємо до столу. Смачного!

Сир з кефіру в домашніх умовах

Сир з кефіру в домашніх умовах – це неймовірно смачний і ніжний продукт, який не йде ні в яке порівняння з магазинною альтернативою. Домашній сир не містить в собі ніякі підсилювачі смаку і ароматизатори, відповідно, його можна запропонувати навіть найменшим членам сім’ї.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Кефір 3,2% – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Жирний кефір переливаємо в каструлю або сотейник відповідного розміру.

Крок 2. Відправляємо посуд на помірний вогонь і нагріваємо, але не кип’ятимо.

Крок 3. Чекаємо відділення сироватки.

Крок 4. Отриману суміш переливаємо на марлю і проціджуємо.

Крок 5. Отриманий сир остуджуємо і приступаємо до дегустації. Смачного!

Дуже смачний манник на кефірі

Дуже смачний манник на кефірі готується настільки просто і легко, що впорається навіть дитина! Для приготування високої і неймовірно ніжної випічки використовуються виключно прості і доступні компоненти, доповнити соковитий манник ви можете за своїм смаком, наприклад, сухофруктами, свіжими ягодами або яблучними часточками.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мл.
  • Крупа манна – 320 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок ванільний – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність наливаємо кефір і всипаємо манку, ретельно перемішуємо і залишаємо для набухання на 15 хвилин.

Крок 2. В окремій піалі з’єднуємо цукор ( звичайний і ванільний ), додаємо розм’якшене вершкове масло.

Крок 3. По одному вбиваємо яйця до цукру і старанно розтираємо з іншими компонентами.

Крок 4. Суміш злегка підсалюємо, доповнюємо розпушувачем – помішуємо до однорідної консистенції.

Крок 5. Об’єднуємо в одному посуді солодку і кефірну масу.

Крок 6. Складові гарненько перемішуємо.

Крок 7. Переміщаємо тісто в жароміцний посуд з високими бортами.

Крок 8. І випікаємо протягом 35-40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 9. Акуратно виймаємо випічку з форми, за бажанням присипаємо цукровою пудрою і, нарізавши порційними шматочками, подаємо до столу. Смачного!

Пишний кекс на кефірі в духовці

Пишний кекс на кефірі в духовці – це проста в приготуванні і неймовірно смачна випічка, яка скрасить будь-яке чаювання і здивує гостей, показавши їм ваш неймовірний кулінарний талант. Побалуйте себе ніжним і тануть в роті кексом, витративши на його підготовку мінімум вільного часу!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Олія – 70 мл.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.

Крок 2. Два види цукрового піску, дрібку солі і яйця збиваємо за допомогою вінчика.

Крок 3. Підливаємо олію і знову гарненько збовтуємо.

Крок 4. Доповнюємо суміш кефіром – помішуємо.

Крок 5. Об’єднуємо 100-200 грам борошна з розпушувачем, пересипаємо в кефірну суміш і далі, жменями додаємо борошно яке залишилось. Замішуємо однорідне і гладке тісто.

Крок 6. Переливаємо ніжну масу в форму для кексів і випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. Після протикаємо випічку шпажкою, і якщо вона залишилася сухою – припиняємо термічну обробку і остуджуємо в посуді.

Крок 8. Декоруємо десерт на свій смак і запрошуємо сім’ю до чаю. Готуйте і отримуйте задоволення!

Пиріжки на кефірі, смажені на сковороді

Пиріжки на кефірі, смажені на сковороді – це ситний і дивовижно смачний перекус, який припаде до смаку кожному, хто відкусить хоча б шматочок. Ніжне кефірне тісто ідеально поєднується з соковитою і апетитною начинкою з курячої печінки і картоплі – пальчики оближеш!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10-20 хв.

Порції – 13.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір 3,2% – 250 мл.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Для начинки:

  • Печенка куряча – 300 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.

додатково:

  • Олія – 350 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність переливаємо кефір і сметану, додаємо жовток, цукор, сіль і столову ложку соняшникової олії.

Крок 2. Збиваємо компоненти вінчиком.

Крок 3.Підсипаємо соду і пшеничне борошно.

Крок 4. Вимішуємо складові до стану крихти.

Крок 5. Потім переходимо на ручний заміс і вимішуємо масу до гладкості. Прикриваємо тісто рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 6. Картоплю очищаємо від шкірки, укладаємо в каструлю і заливаємо водою, підсолюємо – варимо до готовності.

Крок 7. Паралельно гарненько промиваємо і обсушуємо печінку, ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 8. Обсмажуємо субпродукт на олії до м’якості текстури.

Крок 9. Цибулину « звільняємо » від лушпиння і дрібно шинкуємо.

Крок 10. Висипаємо цибульні шматочки на сковорідку до печінки.

Крок 11. Перемішуємо і смажимо до того моменту, поки цибуля не набуде світло-коричневий відтінок.

Крок 12. Смажену печінку викладаємо в чашу блендера і перебиваємо до стану кашиці.

Крок 13. З картоплі зливаємо воду і розминаємо в пюре.

Крок 14. У великій тарілці об’єднуємо картоплю і печінку, підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 15. Ретельно перемішуємо.

Крок 16. Відпочиле тісто ділимо на невеликі сегменти і робимо кульки, розміром з великий волоський горіх.

Крок 17. Розгортаємо в коржик і в центр викладаємо близько двох столових ложок начинки.

Крок 18. Вологими пальцями защіплюємо краї і формуємо пиріжки.

Крок 19. У товстостінній сковороді нагріваємо олію до 160-170 градусів і викладаємо заготовки, обсмажуємо близько 3 хвилин з кожного боку.

Крок 20. З олії дістаємо пиріжки шумівкою і на пару хвилин викладаємо на паперові рушники. Потім подаємо до столу і насолоджуємося яскравим смаком і ароматом. Смачного!

Шарлотка з яблуками на кефірі в духовці

Шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – це класика домашньої випічки, яку люблять всі без винятку. В даному рецепті ми пропонуємо вам спробувати спекти ніжну і пишну шарлотку з додаванням сметани, так тісто виходить неймовірно смачним і ароматним – перевірено!

Час готування — 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Кефір – 125 мл.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 240 гр.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Яблука – 2-3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука обполіскуємо під струменем води і насухо промакуємо серветками, знімаємо шкурку і вирізаємо насіннєву коробку, м’якоть ріжемо скибочками і збризкувалися лимонним соком для збереження кольору.

Крок 2. В одній піалі з’єднуємо яйця і цукор, у другій соду і сметану.

Крок 3.Збиваємо яйця до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 4. До збитим яйцям виливаємо сметану і кефір, продовжуємо роботу вінчиків.

Крок 5. До отриманої маси підсипаємо просіяне борошно – помішуємо ложкою.

Крок 6. Доповнюємо суміш ложкою масла і знову збиваємо до однорідної консистенції.

Крок 7. Жароміцну форму устилаємо листом пекарським папером, переливаємо ½ частина тіста і викладаємо фруктові часточки.

Крок 8. Заливаємо яблука залишками тіста.

Крок 9. Прибираємо заготівлю в духовку і готуємо 40-45 хвилин при 180 градусах.

Крок 10. Остуджуємо, нарізаємо і приступаємо до трапези. Смачного!

Пишні панкейкі на кефірі

Пишні панкейкі на кефірі – це прекрасна альтернатива банальним омлетам і бутербродам, на приготування яких, вам не доведеться витратити багато часу біля плити. Ніжні панкейкі ідеально поєднуються з кленовим сиропом, ягідними джемами або фруктовими вареннями.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 320 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з кефіром до утворення легкої світлої піни.

Крок 2. У мисці перемішуємо борошно, розпушувач, сіль і цукор.

Крок 3. З’єднуємо рідку масу і суху суміш, вимішуємо до гладкості.

Крок 4. Зачерпуємо трохи тіста мірною ложкою і приступаємо до спеки на сухій сковороді, надаючи « блину » округлу форму.

Крок 5. Очікуємо утворення дірочок на поверхні та перевертаємо.

Крок 6. Підсмажуємо панкейкі ще 2-3 хвилини і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал