Що приготувати з кефіру – це досить популярний пошуковий запит, бо даний кисломолочний продукт використовується для приготування величезної кількості страв. Починаючи від солодкої випічки і закінчуючи тонкими мереживними млинцями з ситною начинкою. Маючи під рукою пляшечку кефіру, будь-яка господиня з легкістю може приготувати ароматний домашній сир, ніжний і тане в роті манник або ж ситний заливний пиріг з апетитною начинкою з рубаною капусти. Сідайте зручніше і вибирайте рецепт, який доведеться вам до смаку!
Заливний пиріг на кефірі з капустою в духовці
Заливний пиріг на кефірі з капустою в духовці – це ситна і дуже смачна випічка, яка припаде до смаку навіть тому, хто скептично ставиться до тушкованою капусті. Для того щоб зробити начинку більш ніжною, ми доповнимо її зеленню і яйцем, а тісто на основі кефіру підкорить вас своєю м’якістю.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір 2,5% – 250 мл.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 220 гр.
- Розпушувач тіста – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Манка – ½ ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
Для начинки:
- Капуста – 400 гр.
- Яйце ( відварене ) – 1 шт.
- Зелень – 5 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту тонко шинкуємо.
Крок 2. Обсмажуємо соломку на розігрітій олії протягом 8-10 хвилин до легкої рум’яності.
Крок 3. Для тіста в глибоку миску відправляємо кефір, сіль і яйця – перемішуємо.
Крок 4. Підсипаємо борошно, розпушувач і трохи молотого перцю.
Крок 5. Збиваємо інгредієнти міксером до однорідності і тісто готове.
Крок 6. До капусти додаємо дрібно нарізане яйце і зелень, солимо і перчимо – помішуємо.
Крок 7. Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо манкою, виливаємо половину кефірної маси і розділимо начинку.
Крок 8. Заливаємо начинку залишками тіста і прибираємо в духову шафу, розігрітий до 180 градусів, на 45-50 хвилин. Смачного!
Домашній сир з кефіру
Домашній сир з кефіру – це неймовірно смачний і ніжний молочний продукт, який тане в роті і ідеально підходить для приготування ролів або намазки на скибочку свіжого хліба. А приготувати таку смакоту зможе навіть дитина, тому як від вас буде потрібно лише прибрати основний компонент в морозилку і після розморозити!
Час готування – 10 ч.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кефір ( жирний ) – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Дві упаковки кефіру прибираємо в морозильну камеру до повного застигання.
Крок 2. Через 6-8 годин виймаємо пакети, позбавляємося від упаковки і розрізаємо кожен « шматок » на дві частини.
Крок 3. Дуршлаг поміщаємо в каструлю, вистилаємо декількома шарами марлі і викладаємо кефір.
Крок 4. Прикриваємо кисломолочний продукт краями тканини і чекаємо, поки вся сироватка стече. У такому положенні залишаємо на пару годин при кімнатній температурі, після прибираємо в холод ще на 12-16 годин, встановивши вантаж.
Крок 5. Після закінчення часу, « визволяємо » сир з марлі і знімаємо пробу. Смачного!
Тонкі млинці на кефірі з дірочками
Тонкі млинці на кефірі з дірочками – це споконвічно українська страва, яка не залишиться без уваги, як під час сімейного сніданку, так і під час шикарного застілля. Подавати такі млинці можна з солодкими добавками або фарширувати перекрученим м’ясом з цибулею.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Кефір – 4 ст.
- Борошно – 4 ст.
- Окріп – 2 ст.
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Сода – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками відправляємо кефір, яйця, сіль і цукор – збиваємо до розчинення.
Крок 2. Жменями всипаємо борошно і вимішуємо міксером до однорідності. Соду розводимо в окропі і додаємо тонким струменем в тісто, помішуємо і даємо постояти близько п’яти хвилин.
Крок 3. Тепер в тісто підливаємо масло, перемішуємо і залишаємо ще на 10 хвилин.
Крок 4. Половником виливаємо порцію тіста на гарячу суху сковороду і обсмажуємо млинці з двох сторін до рум’яності. Знявши млинець з вогню, відразу промазуємо вершковим маслом.
Крок 5. Для збереження тепла укладаємо млинці один на одного, тобто стопкою і подаємо до столу. Смачного!
Сир з кефіру в домашніх умовах
Сир з кефіру в домашніх умовах – це неймовірно смачний і ніжний продукт, який не йде ні в яке порівняння з магазинною альтернативою. Домашній сир не містить в собі ніякі підсилювачі смаку і ароматизатори, відповідно, його можна запропонувати навіть найменшим членам сім’ї.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Кефір 3,2% – 1 л.
Процес приготування:
Крок 1. Жирний кефір переливаємо в каструлю або сотейник відповідного розміру.
Крок 2. Відправляємо посуд на помірний вогонь і нагріваємо, але не кип’ятимо.
Крок 3. Чекаємо відділення сироватки.
Крок 4. Отриману суміш переливаємо на марлю і проціджуємо.
Крок 5. Отриманий сир остуджуємо і приступаємо до дегустації. Смачного!
Дуже смачний манник на кефірі
Дуже смачний манник на кефірі готується настільки просто і легко, що впорається навіть дитина! Для приготування високої і неймовірно ніжної випічки використовуються виключно прості і доступні компоненти, доповнити соковитий манник ви можете за своїм смаком, наприклад, сухофруктами, свіжими ягодами або яблучними часточками.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Кефір – 400 мл.
- Крупа манна – 320 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок ванільний – 1 ч.л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність наливаємо кефір і всипаємо манку, ретельно перемішуємо і залишаємо для набухання на 15 хвилин.
Крок 2. В окремій піалі з’єднуємо цукор ( звичайний і ванільний ), додаємо розм’якшене вершкове масло.
Крок 3. По одному вбиваємо яйця до цукру і старанно розтираємо з іншими компонентами.
Крок 4. Суміш злегка підсалюємо, доповнюємо розпушувачем – помішуємо до однорідної консистенції.
Крок 5. Об’єднуємо в одному посуді солодку і кефірну масу.
Крок 6. Складові гарненько перемішуємо.
Крок 7. Переміщаємо тісто в жароміцний посуд з високими бортами.
Крок 8. І випікаємо протягом 35-40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.
Крок 9. Акуратно виймаємо випічку з форми, за бажанням присипаємо цукровою пудрою і, нарізавши порційними шматочками, подаємо до столу. Смачного!
Пишний кекс на кефірі в духовці
Пишний кекс на кефірі в духовці – це проста в приготуванні і неймовірно смачна випічка, яка скрасить будь-яке чаювання і здивує гостей, показавши їм ваш неймовірний кулінарний талант. Побалуйте себе ніжним і тануть в роті кексом, витративши на його підготовку мінімум вільного часу!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно – 400-450 гр.
- Олія – 70 мл.
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.
Крок 2. Два види цукрового піску, дрібку солі і яйця збиваємо за допомогою вінчика.
Крок 3. Підливаємо олію і знову гарненько збовтуємо.
Крок 4. Доповнюємо суміш кефіром – помішуємо.
Крок 5. Об’єднуємо 100-200 грам борошна з розпушувачем, пересипаємо в кефірну суміш і далі, жменями додаємо борошно яке залишилось. Замішуємо однорідне і гладке тісто.
Крок 6. Переливаємо ніжну масу в форму для кексів і випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.
Крок 7. Після протикаємо випічку шпажкою, і якщо вона залишилася сухою – припиняємо термічну обробку і остуджуємо в посуді.
Крок 8. Декоруємо десерт на свій смак і запрошуємо сім’ю до чаю. Готуйте і отримуйте задоволення!
Пиріжки на кефірі, смажені на сковороді
Пиріжки на кефірі, смажені на сковороді – це ситний і дивовижно смачний перекус, який припаде до смаку кожному, хто відкусить хоча б шматочок. Ніжне кефірне тісто ідеально поєднується з соковитою і апетитною начинкою з курячої печінки і картоплі – пальчики оближеш!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10-20 хв.
Порції – 13.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір 3,2% – 250 мл.
- Сметана – 2 ст.л.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сода – ½ ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Для начинки:
- Печенка куряча – 300 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – 1,5 ч.л.
додатково:
- Олія – 350 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У ємність переливаємо кефір і сметану, додаємо жовток, цукор, сіль і столову ложку соняшникової олії.
Крок 2. Збиваємо компоненти вінчиком.
Крок 3.Підсипаємо соду і пшеничне борошно.
Крок 4. Вимішуємо складові до стану крихти.
Крок 5. Потім переходимо на ручний заміс і вимішуємо масу до гладкості. Прикриваємо тісто рушником і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 6. Картоплю очищаємо від шкірки, укладаємо в каструлю і заливаємо водою, підсолюємо – варимо до готовності.
Крок 7. Паралельно гарненько промиваємо і обсушуємо печінку, ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 8. Обсмажуємо субпродукт на олії до м’якості текстури.
Крок 9. Цибулину « звільняємо » від лушпиння і дрібно шинкуємо.
Крок 10. Висипаємо цибульні шматочки на сковорідку до печінки.
Крок 11. Перемішуємо і смажимо до того моменту, поки цибуля не набуде світло-коричневий відтінок.
Крок 12. Смажену печінку викладаємо в чашу блендера і перебиваємо до стану кашиці.
Крок 13. З картоплі зливаємо воду і розминаємо в пюре.
Крок 14. У великій тарілці об’єднуємо картоплю і печінку, підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові переваги.
Крок 15. Ретельно перемішуємо.
Крок 16. Відпочиле тісто ділимо на невеликі сегменти і робимо кульки, розміром з великий волоський горіх.
Крок 17. Розгортаємо в коржик і в центр викладаємо близько двох столових ложок начинки.
Крок 18. Вологими пальцями защіплюємо краї і формуємо пиріжки.
Крок 19. У товстостінній сковороді нагріваємо олію до 160-170 градусів і викладаємо заготовки, обсмажуємо близько 3 хвилин з кожного боку.
Крок 20. З олії дістаємо пиріжки шумівкою і на пару хвилин викладаємо на паперові рушники. Потім подаємо до столу і насолоджуємося яскравим смаком і ароматом. Смачного!
Шарлотка з яблуками на кефірі в духовці
Шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – це класика домашньої випічки, яку люблять всі без винятку. В даному рецепті ми пропонуємо вам спробувати спекти ніжну і пишну шарлотку з додаванням сметани, так тісто виходить неймовірно смачним і ароматним – перевірено!
Час готування — 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Кефір – 125 мл.
- Сметана – 2 ст.л.
- Борошно – 240 гр.
- Сода – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Яблука – 2-3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука обполіскуємо під струменем води і насухо промакуємо серветками, знімаємо шкурку і вирізаємо насіннєву коробку, м’якоть ріжемо скибочками і збризкувалися лимонним соком для збереження кольору.
Крок 2. В одній піалі з’єднуємо яйця і цукор, у другій соду і сметану.
Крок 3.Збиваємо яйця до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 4. До збитим яйцям виливаємо сметану і кефір, продовжуємо роботу вінчиків.
Крок 5. До отриманої маси підсипаємо просіяне борошно – помішуємо ложкою.
Крок 6. Доповнюємо суміш ложкою масла і знову збиваємо до однорідної консистенції.
Крок 7. Жароміцну форму устилаємо листом пекарським папером, переливаємо ½ частина тіста і викладаємо фруктові часточки.
Крок 8. Заливаємо яблука залишками тіста.
Крок 9. Прибираємо заготівлю в духовку і готуємо 40-45 хвилин при 180 градусах.
Крок 10. Остуджуємо, нарізаємо і приступаємо до трапези. Смачного!
Пишні панкейкі на кефірі
Пишні панкейкі на кефірі – це прекрасна альтернатива банальним омлетам і бутербродам, на приготування яких, вам не доведеться витратити багато часу біля плити. Ніжні панкейкі ідеально поєднуються з кленовим сиропом, ягідними джемами або фруктовими вареннями.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Кефір – 400 мл.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 320 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Збиваємо яйця з кефіром до утворення легкої світлої піни.
Крок 2. У мисці перемішуємо борошно, розпушувач, сіль і цукор.
Крок 3. З’єднуємо рідку масу і суху суміш, вимішуємо до гладкості.
Крок 4. Зачерпуємо трохи тіста мірною ложкою і приступаємо до спеки на сухій сковороді, надаючи « блину » округлу форму.
Крок 5. Очікуємо утворення дірочок на поверхні та перевертаємо.
Крок 6. Підсмажуємо панкейкі ще 2-3 хвилини і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!