Що можна приготувати на сніданок швидко і смачно – 9 рецептів з простих продуктів з покроковими фото

8e93666ebecfe5bd84be15a8b436b8a3

Що можна приготувати на сніданок швидко і смачно, коли ви поспішаєте на роботу? У нас є не тільки рецепт смачних бутербродів, але і дещо більш оригінальне. Перед кожною господинею вранці постає питання приготування не тільки поживного, але і смачного сніданку, який сподобається дітям і дорослим. Ми зробили добірку з найбільш універсальних страв, щоб ви не припиняли експериментувати і пробувати нове.

Пишні сирники з сиру на сковороді

Пишні сирники з сиру на сковороді – прекрасний варіант для сніданку. Це саме те блюдо, яке полюблять, як діти, так і дорослі, особливо, якщо подати сирники зі сметаною і свіжими ягодами. Сир для страви найкраще вибирати жирний і соковитий.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 12 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 400 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Масло вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладіть в глибоку миску і пробийте занурювальним блендером, щоб маса стала більш однорідною.

382beffbee6284fc718e855867787e31

Крок 2. У сирну масу додайте сіль і борошно. Борошна можна додати трохи більше, якщо тісто здасться вам дуже рідким. Також розбийте куряче яйце, в останню чергу додайте в масу обидва види цукру.

c95f444ab0c6e619ac35c3432b502700

Крок 3. Добре вимісити тісто, щоб воно було повністю однорідним. Беріть порції приблизно по 50 грам і ліпіть з них кульки.

f4b057a7a9526703e436eb27d59885ea

Крок 4. Потім кожну кульку покладіть на присипану борошном поверхню і приплюсніть, щоб вийшли рівні круглі шайбочки.

8ea82eb9bd1b554ad7ee74c23a41d67f

Крок 5. На сковороді розігрійте олію і розтопіть невеликий шматочок вершкового. На цій суміші обсмажте сирники по 3-4 хвилини з кожного боку. Вогонь повинен бути помірним.

fcfe96616d8c5d61260f039305bc84b0

Крок 6. Щоб сирники добре прожарилися, накрийте сковороду кришкою.

3cfe1a7ff9b5fbbe050d6680be3576f8

Крок 7. Промокніть сирники від надлишків олії на паперових серветках. Подавайте сирники відразу після приготування зі свіжими ягодами, сметаною, згущеним молоком або медом. Смачного!

121397d3781cbc514c075aacfc3f8cf9

Лаваш з сиром на сніданок

Лаваш з сиром на сніданок – такі своєрідні «ліниві» пиріжки, які можна накрутити за лічені хвилини. Потім швидко обсмажте їх на сковороді, щоб лаваш став хрустким, а сир розтопився і тягнувся. Дітям дуже подобається таке невигадливе блюдо.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів – 300 гр.
  • Зелень – 1 щіпка.
  • Лаваш – 5-6 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь необхідно тільки відварити курячі яйця круто. Покладіть їх в невелику каструлю, залийте холодною водою і варіть 8-10 хвилин від моменту закипання води.

ccccfdf2477f899b50e95a1d90e8e4f9

Крок 2. Твердий сир натріть на великій терці в глибоку миску. Туди ж на терці подрібніть варені яйця.

bae5dd51c37f5eafcdee9fdaab801f7d

Крок 3. Лаваш дістаньте з упаковки і розріжте кожен пласт навпіл.

614ba63bac8b9a0f096a6792ee54a8fd

Крок 4. Кожен шматочок лаваша добре змастіть майонезом.

2466f90614a9e37fe455cb4a7d864474

Крок 5. Свіжу зелень помийте і дрібно порубати ножем. Додайте до сиру і яйцям, перемішайте. Можна додати дрібку солі, перцю або часник за смаком, якщо вам не вистачає насиченості.

50638876cde0a0b991a422b33b465308

Крок 6. Начинку покладіть на центр лаваша і поверніть краї конвертом.

7340cffc45eed57332b74eec3a1575e0

Крок 7. Потім заготовки покладіть на суху, добре розігріту сковороду і обсмажте їх на середньому вогні з обох сторін.

47c0e3f04d2d425d868a99713cc8de36

Крок 8. Швидкий і смачний сніданок з лаваша з сиром готовий. Смачного!

50690ff64180e8ed5c88fc5aa8c695b2

Сирна запіканка з манкою

Сирна запіканка з манкою ідеально підійде для сніданку. У випічки дуже м’яка і ніжна текстура, за рахунок того, що запіканка добре піднімається. Її можна робити з цукром або повністю без нього, тоді випічка буде більш дієтичної.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Крупа манна – 40 гр.
  • Молоко / вершки – 190 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цукор – 15 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Цедра лимонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сир для запіканки вибирайте по-жирніше і м’якше, тоді і смак у випічки буде більш приємним. Сир викладіть в ситечко і протріть його за допомогою ложки.

f05b07196d0214e12b56821474a83ede

Крок 2. Потім сирну масу змішайте з молоком або вершками.

5858b6ef647e26a5cdacaee269e3fe96

Крок 3. Розбийте куряче яйце, відокремте жовток від білка. Жовток додайте до сирної маси, а білок використовуйте в інших стравах.

d232cd477d6cae9f1957dc771dfb535e

Крок 4. Додайте в суміш цукор і дрібку солі. Для дієтичного варіанту цукор можна виключити.

197952d2363fbb3f192b6e5ab51c8885

Крок 5. Далі всипте манну крупу, добре перемішайте тісто вінчиком до однорідного стану, щоб не залишилося грудок.

318b7270674f275f4fb6d7670de50259

Крок 6. Лимонну цедру натріть на самій дрібній тертці і додайте її в сирне тісто.

42d5b49b67f174e0b878289d9ca1b971

Крок 7. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і просипте її манною крупою. Потім розподіліть тісто по всій площі рівномірним шаром.

152c00f54673e0f5655abef600b0db9b

Крок 8. Випікайте сирну запіканку в духовці при 220 градусів протягом 25 хвилин. На її поверхні утворюється апетитна рум’яна скоринка.

1f08e22d8b379afd79238b48887ee062

Крок 9. Щоб випічка вийшла ще більш ніжною, за кілька хвилин до кінця запікання, змастіть верх запіканки, невеликим шматочком вершкового масла. Запіканку з манкою трохи остудити і потім подавайте на сніданок. Смачного!

744a303c02241b61f6658648b3423559

Яйце пашот в домашніх умовах

Яйце пашот в домашніх умовах можна приготувати декількома способами. Така супер проста страва може стати частиною смачного і корисного сніданку. До того ж така цікава подача звичайного яйця, кому хочеш піднімає з ранку апетит.

Час готування – 8 хв.

Час приготування – 8 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 2 щіпки.
  • Олія без запаху – ½ ч.л.
  • Перець чорний свіжо-молотий – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця добре помийте гарячою водою. Також підготуйте спеції.

10e8898a4c0374b7768f880301613c0b

Крок 2. Вам буде потрібно невелика ємність для зручності, це може бути чашка або піалу. Ємність застеліть харчовою плівкою, щоб її краї звисали. Змастіть плівку олією і розбийте на неї куряче яйце.

cb2ae81b1e20a6e1cc6b7978824c4881

Крок 3. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть нагрів до мінімального. Яйце посоліть і приправте перцем.

ecfe9f1a1b0226c538bac5d973c5a919

Крок 4. Підніміть краї харчової плівки, випустіть повітря і щільно зав’яжіть їх. Також поступите і з другим яйцем.

34c0a2b13ce3e41cc77e18124d396e7d

Крок 5. Отримані згортки з яйцями опустіть в окріп і проваріть їх протягом 2-3 хвилин. Білок повинен повністю схопитися, а жовток залишитися рідким.

04c6d74042d480728c7df24ef08d924b

Крок 6. Коли яйця пашот будуть готові, акуратно витягніть їх з плівки і подавайте в теплому вигляді. Смачного!

1105e3ae14e4b95cb150ebeca14c0f1a

Смачна пшоняна каша з гарбузом на молоці

Смачна пшоняна каша з гарбузом на молоці – ароматне і корисне блюдо для початку дня. Гарбуз для каші можна нарізати або подрібнити блендером, як вам буде зручніше. Зварити кашу можна попутно зі зборами на роботу і в школу, технологія приготування зовсім не складна.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 ст.
  • Гарбуз – 150 гр.
  • Вода – 2 ст.
  • Молоко – 3 ст.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Пшоно добре промийте проточною водою. Далі залийте її окропом, це дозволить позбутися від гіркоти. Потім знову промийте крупу під краном.

49815c00354344a108380b9345146b43

Крок 2. Пшоняну крупу залийте двома склянками свіжою водою і поставте варитися. Коли вода закипить, зберіть з поверхні піну. Варіть кашу, поки рідина майже повністю не випарується.

e1846a5e06af5bbb879827dacfe36f06

Крок 3. М’якоть гарбуза натріть на терці. Так гарбуз звариться куди швидше.

e6c6f82032542eda77a6045cbb0a0d85

Крок 4. Кашу посоліть і додайте до неї цукор. Також викладіть подрібнений гарбуз.

19c3b5d40a9b6323beaa452e90f6ba1c

Крок 5. Далі влийте три склянки молока. Якщо ви хочете в результаті отримати густу кашу, то вистачить і двох склянок.

0302179369602e741156fe4e1c9dea8a

Крок 6. Після того, як молоко закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте варити кашу 12-15 хвилин, час від часу помішуючи. Після цього залиште кашу під кришкою хвилин на 5.

3a3fe98c1b00f7d8d4a6fdbc11cc9f3e

Крок 7. Готову пшоняну кашу з гарбузом подавайте в гарячому вигляді, заправивши вершковим маслом. Смачного!

8c367f04e58b4b456aebff18116f9ec9

Смачні і швидкі панкейкі на молоці на сніданок

Смачні і швидкі панкейкі на молоці на сніданок люблять готувати всі американці. Але вже дуже багато господинь по всьому світу перейняли цю ранкову традицію – готувати пишні млинчики і подавати їх до свіжозвареній кави з різними солодкими соусами.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 1 ст.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Молоко коров’яче незбиране – 1 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія без запаху – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть об’ємну миску, розбийте в неї обидва курячих яйця. Збийте їх за допомогою ручного вінчика. Не потрібно домагатися пишної консистенції, досить просто змішати білок з жовтком. В отриману масу всипте сіль і цукор.

c0c73150922fa23f0369729fcacd1bf3

Крок 2. Далі влийте молоко, ще раз добре перемішайте. У тісто додавайте тільки просіяне борошно, так тісто буде більш пишним.

74a75ab71cb1ee6824e25059c205eef7

Крок 3. Вимісити тісто вінчиком до однорідного стану, розбийте всі борошняні грудки. Розігрійте на сковороді трохи олії, викладайте тісто столовою ложкою і формуйте з нього невеликі круглі млинчики. Смажте панкейкі до рум’яної скоринки з обох сторін.

d108d626f87f54c0635eae3d706dd7ca

Крок 4. Подавайте панкейкі з солодкими топінгами, фруктами і горіхами. Смачного!

1187acd1bbad5fdd5450274f08b1038b

Смачна яєчня з беконом на сніданок

Смачна яєчня з беконом на сніданок точно увійшла б в топ найпопулярніших страв, якби такий був. Хоча яєчня і не претендує на вишуканість, але зате виходить ситної і смачною, якраз те, що треба для початку дня.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Бекон сирокопчений – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт приготування до неподобства простий. Бекон наріжте тонкими смужками. Викладіть його на розігріту поверхню сковороди.

1ec43dc3a1f68dbdb2d8041a9bd42f9a

Крок 2. Смажте скибочки бекону з обох сторін до рум’яного кольору.

4a29a5b1aa8aab31e499f5b01953f40c

Крок 3. Коли бекон підрум’яниться з двох сторін і у нього з’явиться хрустка облямівка, розбийте на сковорідку яйця.

2ebf067fb58afdc21d8693290483c277

Крок 4. Щоб яйця виглядали більш акуратно, спочатку розбийте кожне яйце окремо в невелику мисочку, потім вилийте їх на сковороду.

affc2e721fce6ff3e37596112bbcecd2

Крок 5. Смажте яєчню, поки білок не схопиться. Якщо хочете отримати щільний жовток, то тримайте страву під кришкою трохи довше. В кінці поперчіть. Подавайте яєчню з беконом в гарячому вигляді. При бажанні можна доповнити страву свіжими овочами. Смачного!

80cea19a0f37962ddb4357b5d29461a3

Швидкі гарячі бутерброди на сніданок

Швидкі гарячі бутерброди на сніданок – апетитні, поживні і неймовірно смачні. Особливо апетитно виглядають рум’яні бочки обсмаженого хліба. Готувати бутерброди дуже просто, до того ж за своїм смаком ви можете змінювати в начинці інгредієнти.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • Батон білий – 6 шматочків.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Шинка – 160 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Олія – 15 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде три досить великих бутерброда.

7adc022410ca2a81b7b678380ed4d694

Крок 2. Шинку наріжте тонкими скибочками. Залежно від їх розмірів, на один бутерброд може знадобиться 1-2 штуки.

c9cc559c14dd27a31ed21c8545242fbb

Крок 3. Сир також наріжте тонкими пластинками рівними по довжині скибочок батона.

825abab3a4a7529eeedd522e512b6649

Крок 4. У миску розбийте одне куряче яйце і збийте його ручним вінчиком.

9eff0197270372e0824b38fdc13611ee

Крок 5. У добре прогріту сковороду влийте третину всього олії. Вилийте яєчну масу на сковороду.

a1b3f60688c8b5a5af0810b3308ffb35

Крок 6. Відразу ж на сковороду покладіть дві часточки батона, смажте їх протягом 1 хвилини, щоб яйце злегка схопилося.

38b79fa6d13688874a364d08f1f9f4ff

Крок 7. Потім широкою лопаткою переверніть батон на іншу сторону. Зверху на один скибочку батона покладіть 1-2 шматочка шинки.

fc0b640afce684d20c61366e258842a3

Крок 8. На шинку покладіть сир.

a3e917af4f6945d7cb28de7b91452b4d

Крок 9. Лопаткою підніміть другий шматочок батона і покладіть його зверху на сир.

6da8dc6d34d27d895bbb37c6a94bc757

Крок 10. Накрийте сковороду кришкою і готуйте бутерброд протягом 1 хвилини. Потім переверніть його і смажте ще хвилину.

b534b511ee0751ca3328b3c89f464a09

Крок 11. Точно так же приготуйте ще 2 гарячих бутерброда. Таку смачну і швидку страву найкраще подавати з чорною кавою. Смачного!

bd7a13f897b5019b696b868797ec30e8

Грінки з батона з яйцем і молоком

Грінки з батона з яйцем і молоком – відмінне солодке доповнення до ранкової кави або чаю. Для їх приготування підійде вже навіть трохи затверділий вчорашній батон. Рум’яні грінки цілком можна доповнювати рідким медом і свіжими ягодами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Батон ( білий хліб ) – 8 скибочок.
  • Молоко – 140 мл.
  • Яйця курячі С1 – 2 шт.
  • Олія – 60 мл.
  • Цукор – 30 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль кухонна – 1 гр.
  • Кориця – 5 гр.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко і яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони трохи прогрілися.

2f1378884da24675acc3549376d66628

Крок 2. У мисці змішайте молоко і курячі яйця. В отриману масу додайте цукор, сіль, ванілін і корицю. Збийте масу ще раз ручним вінчиком.

e6f062c308cbc9c2f6cf53fdb783ac77

Крок 3. Батон наріжте скибочками однакової товщини не більше 2-3 сантиметрів. Заздалегідь поставте на вогонь сковороду, щоб вона розігрілася, потім влийте в неї олію. Скибочки батона втопіть в суміші з молока і яєць.

ce108edc9354189aa227e9bd35e1fe0f

Крок 4. Після того, як батон добре просочиться, викладайте його на розігріту поверхню сковороди. Смажте грінки з двох сторін до рум’яної скоринки.

b3aebc7d4a58b2735422eab6c324cb03

Крок 5. Викладайте грінки на щільні паперові рушники, щоб позбутися від залишків олії.

bc765c312f3459b223729d6c3306abcc

Крок 6. Готові грінки посипте цукровою пудрою і додайте свіжі ягоди.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал