Салати з шинкою – страва, яка добре підходить на роль холодної закуски. Так само вони виручать, коли потрібно терміново приготувати щось в разі швидких гостей або якщо хочеться чогось смачненького.
Смачного!
Листковий салат з шинкою і помідорами
Це листковий салат, який можна приготувати як порційно, так і в загальному великому салатнику. Бажано, щоб посуд при цьому була прозора, так як в цьому випадку добре видно всі верстви цієї соковитої яскравою закуски.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шинка – 150 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сир твердий – 70 гр.
- Майонез – 30 мл.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Шинку нарізаємо невеликими кубиками.
2. Зелену цибулю промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем.
3. Томати промиваємо, обсушуємо і ріжемо невеликими кубиками.
4. Твердий сир тремо на дрібній терці.
5. Зварені круто яйця очищаємо і ріжемо маленькими шматочками.
6. Тепер збираємо салат. Укладаємо першим шаром яйця, посипаємо сіллю за смаком. Далі кладемо шинку, подрібнений зелену цибулю, шар помідорів. На томати викладаємо майонез, розділимо його рівний шаром. Поверхня густо посипаємо тертим сиром.
Смачного!
Швидкий і простий рецепт салат з шинкою і грибами
Шинка дуже добре поєднується з грибами. Доповнюємо ці продукти яйцями, помідорами, цибулею і майонезом – соковитий салат готовий! Щоб салат не був занадто мокрим, майонезом його рекомендуємо заправляти безпосередньо перед подачею.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шинка – 200 гр.
- Помідори – 300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Шампіньйони – 300 гр.
- Майонез – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно ріжемо ножем.
2. Шампіньйони промиваємо, обсушуємо, нарізаємо невеликими кубиками.
3. Шинку звільняємо від оболонки і ріжемо також невеликими кубиками.
4. Томати промиваємо, обсушуємо і нарізаємо аналогічними кубиками. Надмірна сік зливаємо.
5. Зварені круто яйця очищаємо і натираємо на терці з середніми за величиною отворами.
6. На сковороді розігріваємо трохи олії і висипаємо в нього подрібнений ріпчасту цибулю. Обсмажуємо до прозорості.
7. До обсмаженої цибулі висипаємо нарізані шампіньйони, перемішуємо, додаємо сіль і чорний мелений перець і продовжуємо смажити, поки не випарується вся рідина. Після обсмажування даємо суміші охолонути.
8. У миску викладаємо шинку, обсмажені гриби з цибулею, помідори, яйця. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.
9. Заправляємо компоненти майонезом, перемішуємо.
10. Подаємо салат до столу, прикрасивши поверхню зеленню.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування салату з шинкою і кукурудзою
Досить ситний салат: до шинки і кукурудзі додаємо варену курку, сир і яйця. Такий салат цілком можна запропонувати в якості легкої вечері.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Шинка – 50 гр.
- Філе куряче відварне – 100 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 3 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Варена куряче філе ріжемо невеликими кубиками. Викладаємо в миску.
2. Шинку нарізаємо аналогічно кубиками, додаємо в миску до курки.
3. Плавлений сирок також ріжемо кубиками, викладаємо в миску до курки з шинкою.
4. Огірок промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними шматочками. Викладаємо в миску.
5. Слідом додаємо консервовану кукурудзу.
6. Варені яйця очищаємо і нарізаємо кубиками, додаємо в миску.
7. Кладемо майонез, солимо і перчимо за смаком.
8. Перемішуємо, прикрашаємо поверхню зеленню і подаємо до столу.
Смачного!
Як приготувати ситний салат з шинкою і квасолею?
Соковитий салат з двома видами консервованої квасолі і великою кількістю свіжої зелені. Як заправки візьмемо не звичний майонез, а приготуємо пікантний соус. Цибуля рекомендуємо використовувати червоний – він ніжніше.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шинка – 250 гр.
- Квасоля біла консервована – 200 гр.
- Квасоля червона консервована – 200 гр.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Цибуля зелена – 3 стебла.
- Петрушка – 2 гілки.
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Оцет бальзамічний – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчастий червоний цибулю очищаємо і ріжемо тонкими прозорими напівкільцями.
2. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, цукор і чорний мелений перець.
3. Отриманий соусом поливаємо нарізану цибулю і залишаємо маринуватися якийсь час. Поки будемо готувати салат, цибуля і промаринується.
4. Квасоля відкидаємо на сито і даємо рідини стекти.
5. Шинку і маринований огірок нарізаємо тонкою соломкою.
6. Зелену цибулю і петрушку промиваємо, обсушуємо і дрібно ріжемо ножем.
7. У салатнику змішуємо обидва види квасолі, нарізані огірок з шинкою, зелень. Перемішуємо.
8. Додаємо маринований цибуля разом з маринадом, перемішуємо. Подаємо відразу після приготування.
Смачного!
Смачний салат з шинкою і болгарським перцем
Салат для любителів болгарського перцю. Його рекомендуємо брати червоного кольору – для краси салату. Також використовуємо маслини, помідори черрі і сир.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Шинка – 100 гр.
- Перець болгарський – 12 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Маслини – 12 банки.
- Помідори черрі – 3-4 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо невеликий соломкою. Укладаємо в салатник.
2. Шинку також нарізаємо соломкою. Кладемо до перцю.
3. Помідори черрі промиваємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. Викладаємо на шинку.
4. Сир натираємо на великій терці. Додаємо в салатник.
5. Маслини ріжемо тонкими кружечками і кладемо в салатник слідом за сиром.
6. Додаємо майонез, сіль і перець за смаком.
7. Акуратно перемішуємо і подаємо до столу відразу після приготування.
Смачного!
Швидкий салат з шинкою і пекінської капустою
Салат з шинкою і соковитою ніжною пекінської капустою дуже швидко готується. Його можна і на сімейну вечерю подати, і на святковий стіл поставити. Для пікантності також додаємо солоний огірок і корейську морквину.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шинка – 100 гр.
- Капуста пекінська – 5-6 аркушів.
- Морква корейська – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Пекінську капусту промиваємо, обсушуємо і шінкуєм тонкою соломкою.
2. Шинку нарізаємо невеликими шматочками.
3. Солоні огірки обсушуємо і подрібнюємо дрібними кубиками.
4. Варені круто яйця очищаємо і ріжемо маленькими шматочками.
5. У салатник викладаємо шинку, пекінську капусту, яйця, солоні огірки, корейську морква, майонез.
6. Кладемо сіль за смаком, перемішуємо.
7. Подаємо салат до столу відразу після приготування.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування салату з шинкою і сухариками
Салати з сухариками завжди особливі. Хрусткі кубики вносять, як смакову лепту в салат, так і візуальну. В даному салаті використовуємо саме пшеничні сухарики – смажимо самостійно або купуємо готові. Вони ніжніше і трохи солодше, ніж житні.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шинка – 200 гр.
- Сир твердий – 150-200 гр.
- Помідори – 2-3 шт.
- Батон – 1/3 шт.
- Часник – 2-3 зубка.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Помідори промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками. Укладаємо в салатник.
2. Шинку нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо слідом за помідорами.
3. Сир і часник тремо на терці.
4. Батон ріжемо кубиками і підсушуємо на сухій сковороді на середньому вогні – вийдуть хрусткі сухарики.
5. У салатник викладаємо також тертий сир з часником, майонез, сіль за смаком, перемішуємо.
6. Сухариками посипаємо верх салату в останню чергу вже перед подачею, щоб вони не встигли розмокнути.
Смачного!
Дуже смачний салат з шинкою і ананасами
Смак у салату дуже яскравий – це завдяки поєднанню ананасів, шинки і болгарського перцю. Ананаси беремо консервовані, додатково також додаємо тертий твердий сир і ароматну зелень.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шинка – 250 гр.
- Сир твердий – 130 гр.
- Ананаси консервовані – 150 гр.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Петрушка – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Шинку ріжемо невеликими кубиками, викладаємо в салатник.
2. З ананасів зливаємо сироп і ріжемо їх невеликими шматочками, додаємо до шинки.
3. Болгарський перець промиваємо, обсушуємо, очищаємо від насіння і видаляємо плодоніжку. М’якоть ріжемо кубиками.
4. Твердий сир натираємо на дрібній терці.
5. У салатнику змішуємо шинку, ананаси, болгарський перець і тертий сир. Додаємо майонез, сіль і спеції за смаком, перемішуємо. Поверхня салату прикрашаємо зеленню петрушки.
Смачного!
Лз шинистковий салат з шинкою і корейською морквою
Соковитий листковий салат з шинкою і корейською морквиною. Перед подачею рекомендуємо дати готової закусці настоятися хоча б кілька годин. Так салат стане смачніше і насиченіше.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Шинка – 300 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Морква по-корейськи – 100-150 гр.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Яйця варені – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо всі інгредієнти. Шинку нарізаємо тонкою соломкою. Сир натираємо на дрібній терці. Огірок тремо на великій терці і зливаємо виділився сік. Морквину по-корейськи ріжемо на коротку соломку.
2. На тарілку укладаємо першим шаром тертий сир, змащуємо майонезом. На нього розміщуємо шинку.
3. Закриваємо шинку сиром, змащуємо майонезом.
4. Наступний шар – терті огірки.
5. Змащуємо їх майонезом.
6. Завершальний шар – корейська морквина. Сформований салат затягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник настоятися на кілька годин. Яйця відварюємо круто, остуджуємо, очищаємо і ріжемо на красиві часточки. Перед подачею поверхню салату прикрашаємо часточками яєць.
Смачного!