Салати з оселедцем — це апетитні закуски, які прикрасять не тільки будні, але і свята. Яскравим представником цієї добірки є, звичайно ж, всіма улюблений «оселедець під шубою». Відразу в повітрі з’являється хвойний запах і атмосфера Нового року. Деякі цікаві рецепти я збирала по знайомим. Хочу поділитися з вами, щоб ви згадали забуте старе, змогли урізноманітнити своє меню і доповнити кулінарну книгу фаворитами. Поєднання продуктів в деяких рецептах вам здасться дивним, але не бійтеся експериментувати!
Салат з оселедцем, картоплею і огірком
Салат з оселедцем, картоплею і огірком виходить чудовим. Поєднання солоної риби з огірком, на мій погляд, просто ідеальне. Картопля надає страві ситності. Можливо, комусь здасться, що закуска абсолютно не святкова. Не буду сперечатися і наполягати. Але якщо салат сформувати за допомогою кулінарного кільця і задекорувати, їм можна урізноманітнити меню урочистих заходів.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Оселедець слабосолоний – 130 гр.
- Картопля відварена – 4 шт.
- Цибуля зелена – пучок.
- Кріп – пучок.
- Цибуля червона – 0,5 шт.
- Огірки свіжі – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю відваріть, як вам буде зручно. Для невеликої кількості коренеплодів я користуюся мікрохвильовкою. Оселедець у мене вже очищений і розділений на філе. З червоною цибулини видаліть лушпиння. Свіжі огірки і зелень обдайте під струменем води і обсушіть.
Крок 2. Спосіб нарізки використовую досить великий. Картоплю почистіть від шкірки і наріжте.
Крок 3. Оселедцеве філе промокніть паперовими рушниками від надлишків масла і наріжте, як показано на фото.
Крок 4. Зелень нарубайте. Червону цибулю нашаткуйте півкільцями. Огірки розріжте вздовж і нарізати часточками.
Крок 5. Продукти змішайте в загальній ємності.
Крок 6. Розмішайте, при необхідності збалансуйте смак сіллю і приперчіть. Заправити оливковою олією.
Крок 7. За допомогою двох вилок розпушити вміст ємності. Запрошуйте до столу рідних. Насолоджуйтесь простою домашньою кухнею, смачного!
Салат з оселедцем і солоними огірками
Салат з оселедцем і солоними огірками – цікавий варіант простої домашньої їжі. Поєднання солоного огірка з рибою виходить незвичним, але менш смачним салат не стає. Така закуска, швидше за все, для повсякденного меню або дружніх посиденьок. Рецепт народився спонтанно, і тепер я користуюся ним досить часто.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 300 гр.
- Картопля відварна – 3 шт.
- Цибуля зелена – для прикраси.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Яйця курячі варені – 2 шт.
- Гірчиця французька – 1 ч.л.
- Майонез – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю зваріть, як вам буде зручно, почистіть і подрібніть квадратиками. З солоними огірками поступите так само, відкиньте їх на друшляк, щоб салат не був рідким. Продукти з’єднайте в загальній досить великий ємності.
Крок 2. Варені курячі яйця остудити, позбудьтеся від шкаралупи і наріжте кубиками. Складіть до подрібнених інгредієнтів.
Крок 3. З цибулини видаліть лушпиння і дрібно нашаткуйте, перекладіть в салатник.
Крок 4. Оселедцеве філе поріжте квадратиками і відправте до інгредієнтів.
Крок 5. Заправити французькою гірчицею і майонезом.
Крок 6. Змішайте складові і перемістіть в ошатну посудину. Задекоруйте подрібненою цибулевою зеленню.
Крок 7. Ароматний салат поставте на обідній стіл і кличте рідних. Насолоджуйтесь апетитною закускою і отримуйте задоволення!
Салат з оселедцем, буряком, зеленим горошком і цибулею
Салат з оселедцем, буряком, зеленим горошком і цибулею – для мене своєрідна версія вінегрету з буряком. Чомусь саме такі асоціації виникають і у моїх рідних. Салат досить простий і швидкий в приготуванні. Буряк готую в мікрохвильовці або запікаю в духовці, тоді домашні страви стають насиченішими за смаком і кольором.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 1 шт.
- Буряк варений – 1 шт.
- Петрушка – пучок.
- Кріп – пучок.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Горошок консервований – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Слабосолоний оселедець розділіть на філе, попередньо відрізавши голову, хвіст і плавники, видаливши нутрощі і відокремивши від кісток. Петрушку і кріп обдайте під струменем води. Цибулину очистіть від верхнього шару.
Крок 2. З охололого буряка зніміть шкірку, нарізати соломкою. Складіть у велику ємність.
Крок 3. Підготовлену цибулину нарізати півкільцями і відправте до буряку.
Крок 4. Відкрийте банку консервованого горошку, злийте через сито аквафабу ( маринад, в якому знаходиться горошок ) і перекладіть в миску з складовими закуски.
Крок 5. Зелень наріжте ножем і перекладіть в посудину.
Крок 6. Почищений оселедець наріжте соломкою і відправте до решти складових чарівної закуски.
Крок 7. Відрегулюйте смак сіллю і молотим перцем. Заправити оливковою олією і розмішайте.
Крок 8. Яскраву ошатну закуску перекладіть в салатник і подавайте до столу. Запрошуйте рідних трапезувати. Їжте із задоволенням, приємної насолоди!
Салат з оселедцем, помідорами і сухариками
Салат з оселедцем, помідорами і сухариками володіє досить цікавим смаком. Спочатку мені здалося дивним поєднання помідорів з оселедцем, але розкуштувавши, для мене і моїх близьких, закуска стала однією з улюблених. Обожнюю цей салат за його простоту. Коли хочеться швидко перекусити, на мій погляд, це найзручніший варіант.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сухарики – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Переконайтеся в наявності необхідних інгредієнтів. Оселедець розділіть на філе, попередньо відрізавши голову, хвіст і плавники, видаливши нутрощі і відокремивши від кісток.
Крок 2. На красивій тарілці помістіть кулінарне кільце. Філе розріжте квадратиками і сформуйте перший шар.
Крок 3. Цибулю звільніть від лушпиння і дрібно нарізати. Розкладіть по оселедцю.
Крок 4. Змастіть майонезом.
Крок 5. Помідори облити струменем води і обсушити. Розріжте кубиками і складіть в сито, щоб пішла зайва волога. Розкладіть по майонезному шару. За бажанням приправте сіллю і перцем, змастіть майонезом.
Крок 6. Сир твердих сортів нарізати теркою і припорошите поверх помідорного шару.
Крок 7. Приготуйте сухарики, підрум’янивши хлібні квадратики на сковороді. Або використовуйте готові магазинні.
Крок 8. Присипте сухариками сирний шар і акуратно приберіть кулінарне кільце. Пригощайте цим шедевром своїх рідних. Їжте з насолодою!
Салат з оселедцем і смаженими грибами
Салат з оселедцем і смаженими грибами – ось це поворот! Побачивши інгредієнти дивовижного салату, і перебуваючи в подиві, це було перше, що я сказала. Але все ж ризикнула і приготувала пробну порцію, яка розлетілася в мить.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Оселедець – 400 гр.
- Шампіньйони – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Кріп – для прикраси.
- Зелена цибуля – для прикраси.
- Олія – для смаження.
- Майонез – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Капелюшки шампіньйонів зачистіть від шкірки, на ніжці поновіть зріз. Гриби поріжте довільно, при смаженню вони значно зменшаться. На сковорідку вилийте олію без запаху і розігрійте. Перекладіть шампіньйони.
Крок 2. Підрум’янюйте, поки не випарується зайва волога. Приберіть з сковорідки. Наступним етапом підсмажте подрібнені цибулини.
Крок 3. Підсмажені гриби і цибуля з’єднайте в одній ємності, заправити майонезом і перемішайте. Оселедець почистіть від голови, хвоста, нутрощів і шкіри і відокремите філе від кісточок. Філе нарубайте кубиками.
Крок 4. Візьміть посуд для збірки салату. Першим шаром викладіть гриби з цибулею. Утрамбуйте.
Крок 5. Грибний шар перекрийте шаром з оселедця, і теж утрамбуйте. Затягніть плівкою і приберіть на ніч в холод.
Крок 6. Потім переверніть салат на тарілку, так як він стабілізувався в холодильнику, форма закуски не постраждає.
Крок 7. Задекоруйте подрібненою зеленню і запрошуйте рідних трапезувати. Їжте з насолодою, смачного!
Салат з оселедцем і квасолею
Салат з оселедцем і квасолею – ще один варіант простої і швидкої закуски, яка вас злегка шокує поєднанням своїх інгредієнтів. Люблю просту і цікаву їжу, яка не вимагає на свою реалізацію багато часу і зусиль. Для зайнятих людей це буде прекрасним варіантом для перекусу.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Оселедець – 100 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Квасоля біла консервована – 0,5 ст.
- Петрушка – за смаком.
- Зелену цибулю – за смаком.
- Яйце куряче зварене – 1 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Оселедець звільніть від плавників, голови, хвоста, нутрощів і шкіри і відокремте філе від кісточок. Філе нарубайте кубиками. Зелень і помідор обдайте під струменем води. Заздалегідь відварити яйце і квасолю, у мене відварена і заморожена. Можна взяти консервовану.
Крок 2. Зварене яйце звільніть від шкаралупи і довільно нарубайте. Зелень теж подрібніть ножем.
Крок 3. Помідор розріжте кубиками і складіть в сито, щоб злилася зайва волога.
Крок 4. Продукти відправте в досить об’ємну миску.
Крок 5. Заправте подрібненим зубчиком часнику і майонезом.
Крок 6. Перемішайте і розділіть на порції, задекоруйте зверху зеленню. Запрошуйте рідних. Їжте з насолодою, смачного!
Салат з оселедцем та яблуком
Салат з оселедцем і яблуком – закуска, яка вам точно сподобається. Якщо ви пробували форшмак, то і цей салат не стане для вас чимось шокуючим. Яскрава і цікава закуска виглядає дуже ошатно. Пробуйте, експериментуйте, шукайте нові варіанти частувань. І не пропустіть цей салат з уваги!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 250 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Оселедець звільніть від плавників, голови, хвоста, нутрощів і шкіри і відокремте філе від кісточок. Картоплю і морквину зваріть, як вам подобається, я користуюся мікрохвильовкою. Коренеплоди остудити і видаліть з них шкірку. Яблуко обдайте під краном.
Крок 2. Цибулину облупіть від верхнього шару і дрібно нарізати.
Крок 3. Цибулю перекладіть в посуд, залийте окропом, щоб позбутися від неприємної гостроти. Залиште хвилин на 5, а потім злийте воду.
Крок 4. Картоплю нарізати квадратиками і складіть в миску.
Крок 5. Ті ж дії виконайте і з морквиною.
Крок 6. Яблуко очистіть від шкірки економкою і нарізати кубиками, перекладіть до овочів.
Крок 7. Оселедцеве філе нарубайте кубиками і відправте до складових чудової закуски.
Крок 8. З цибулі злийте воду, почекайте, коли вся волога зійде, і складіть в салатник. Заправте щедрою порцією майонезу.
Крок 9. Розмішайте інгредієнти.
Крок 10. Салат перекладіть в посуд для подачі. За бажанням присипте зеленню. Запрошуйте сімейство пробувати салат. Отримуйте насолоду від цікавої закуски, смачного!
Салат «Лисяча шубка» з оселедцем
Салат «Лисяча шубка» з оселедцем – ще один представник листкових закусок на святковий стіл. Яскраво, красиво і дуже ситно. Якось кілька років тому захотілося урізноманітнити новорічне меню, ось з тих пір цей салат зі мною. Звичайно це не традиційне «олів’є» або «оселедець під шубою», але нітрохи не поступається. Це абсолютно новий смак, який ви запам’ятаєте і відзначите для себе.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Оселедець – 1 шт.
- Шампіньйони – 250 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Рослинна олія – 7 ст.л.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капелюшки шампіньйонів зачистіть від шкірки, на ніжці поновіть зріз. Гриби поріжте довільно, дрібнити не потрібно, при смаженні вони значно зменшаться. На сковорідку вилийте олію без запаху і розігрійте. Перекладіть шампіньйони. Підрум’янюйте, поки не випарується зайва волога. Приберіть з сковорідки.
Крок 2. Оселедець почистіть від голови, хвоста, нутрощів і шкіри і відокремите філе від кісточок.
Крок 3. Філе нарубайте кубиками і сформуйте з нього перший шар салату.
Крок 4. Розкладіть зверху охололі шампіньйони.
Крок 5. Морквину почистіть від шкірки економкою і нашаткуйте на терці.
Крок 6. Цибулину подрібніть.
Крок 7. Овочі спасеруйте на розігрітій сковорідці з олією, збалансуйте смак сіллю.
Крок 8. Картоплю зваріть, скориставшись улюбленим методом. Я готую в мікрохвильовці. Остудіть, зніміть шкурку, натріть теркою.
Крок 9. Закрийте картоплею грибний шар. Присоліть.
Крок 10. Змастіть шар майонезом.
Крок 11. Підсмажену цибулю з морквиною остудити.
Крок 12. По картопляному шару розподіліть обсмажену морквину з цибулею.
Крок 13. Змастіть верх майонезом. Яскравий салат готовий. Кличте друзів і їжте з насолодою.
Фінський салат «Росолі» з оселедцем
Фінський салат «Росолі» з оселедцем – страва, яка повинна сподобатися, якщо ви не проти урізноманітнити звичне меню і знайти нові смаки. Можливо, прихильники звичної домашньої їжі засумніваються, побачивши склад салату. Але я рекомендую відкинути всі сумніви і просто приготувати його. Ви здивуєтеся, як від сумнівів не залишиться і сліду.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Оселедець – 250 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Огірки солоні – 100 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Коренеплоди – буряк, картоплю і морквину, приготуйте в духовці або мікрохвильовці на вибір. Зніміть з них шкірку після повного охолодження. Курячі яйця приготуйте круто, остудіть і звільніть від шкаралупи.
Крок 2. Червону цибулину нарубайте ножем.
Крок 3. Відрегулюйте смак сіллю і цукром. За бажанням можна збризнути оцтовою кислотою.
Крок 4. Залийте окропом і відставте в сторону маринуватися, щоб в салаті не було гіркоти.
Крок 5. Коренеплоди і яйця поріжте довільно, але дотримуючись розмір нарізки, щоб закуска виглядала презентабельно. Складові перекладіть в досить об’ємну миску.
Крок 6. Солоні огірки поріжте соломкою, відкиньте на друшляк, щоб зійшла рідина, відправте в салатник.
Крок 7. Оселедець почистіть від голови, хвоста, нутрощів і шкіри і відокремите філе від кісточок. Філе нарубайте кубиками, перекладіть до інгредієнтів.
Крок 8. Цибулю злийте через сито або друшляк, щоб зійшла рідина. Перекладіть в салатник. Вимите яблуко почистіть від шкірки економкою і нарізати кубиками, перекладіть до овочів.
Крок 9. Заправте щедрою порцією майонезу.
Крок 10. Розмішайте інгредієнти.
Крок 11. Яскравим салатом наповніть святковий салатник, задекоруйте листочками петрушки або будь-якою іншою зеленню за смаком. Запрошуйте сімейство трапезувати. Їжте з захопленням, приємної насолоди!