Уже завтра довгоочікувана вечірка? М’ясо замариноване, напої доставлені, не вистачає лише салатів? Їх обов’язково треба приготувати, причому краще подати одразу кілька різних варіантів. Розповідаємо 20 найсмачніших рецептів. З ними свято буде ідеальним!
1. Салат з курки та ананасів
Відвари філе в підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем.
Тобі знадобиться: 300 г вареного курячого філе, 200 г ананасів, 150 г твердого сиру, жменю волоських горіхів, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж куряче філе та ананаси, сир натри на великій терці. Горіхи підсуши на сковороді та злегка подрібни. Виклади курку та ананас, чергуючи шари. Після кожного шару додай сіль, перець та майонез. Зверху густо посип сиром та горіхами.
2. Салат з куркою, грибами та ананасом
Не пересушуй гриби на сковороді, вони повинні зберегти свою соковитість. 200 г грибів, 1 цибулина, 3 варені яйця, 2 ст. л. олії, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж філе, ананаси, яйця, цибуля та гриби. Обсмажити гриби з цибулею до золотистого кольору на олії. Виклади шар курки, посолити, поперчити і змасти майонезом. Наступними шарами виклади гриби з цибулею, та ананаси. Знову додай сіль, перець та майонез. Зверху присип салат подрібненими яйцями.
3. Салат з крабових паличок, помідорів та сиру
Сайт kolizhanka.net.ua рекомендує, що за бажанням салат можна прикрасити стружкою із заморожених крабових паличок.
Тобі знадобиться: 250 г крабових паличок, 3 варені яйця, 2 помідори, 1 цибулина, 120 г сиру, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж крабові палички, яйця, помідори та цибулю. Сир натри на терці. Виклади салат шарами в такій послідовності: крабові палички, яйця, цибуля, помідори та сир. Після крабових паличок та помідорів додай сіль, перець та майонез.
4. Салат «Чоловічі мрії»
Незважаючи на назву, салат користується популярністю і у чоловіків, і у жінок.
Тобі знадобиться: 250 г вареної яловичини, 100 г твердого сиру, 3 варені яйця, 2 цибулини, 100 мл майонезу, 1 ст. л. оцту, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж яловичину, яйця та цибулю, сир натри на великій тертці. Цибулю збризни оцтом і перемішай. Виклади шарами цибулю та яловичину, поперчи, посоли і змасти майонезом. Далі виклади яйця, знову додай сіль, перець та майонез. Зверху густо присип сиром.
5. Салат з крабовими паличками, огірками та кукурудзою
Перед подачею салат повинен настоятися в холодильнику 40-60 хвилин.
Тобі знадобиться: 200 г крабових паличок, 100 г консервованої кукурудзи, 150 г огірків, 80 г сиру, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж дрібними кубиками огірки та крабові палички. Кукурудзу промий, сир натри на терці. Збери салат шарами в наступній послідовності: огірки, кукурудза та крабові палички. Після кожного шару додай сіль, перець та майонез. Зверху присип салат сиром.
6. Салат з куркою, чорносливом та горіхами
Кожен шар салату трохи утрамбовуй вилкою.
Тобі знадобиться: 250 г вареного курячого філе, 50 г чорносливу без кісточки, 1 варена морква, 200 г вареної картоплі, 1 цибулина, 2 варені яйця, 50 г твердого сиру, жменя волоських горіхів, 150 мл , сіль.
Приготування: Натри на терці моркву, картоплю та сир. Куряче філе, яйця та цибуля дрібно наріж. Чорнослив промий та подрібни. Горіхи підсуши на сковороді та подрібни у блендері.
Виклади шар картоплі, посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Наступними шарами йдуть курка, цибуля та морква. Знову додай сіль, перець та майонез. Виклади яйця, чорнослив та змасти майонезом. Зверху присип салат сиром і горіхами.
7. Салат з корейською морквою, картоплею та куркою
Цей салат також можна готувати порційно в невеликих піалах або стаканах. 150 г корейської моркви, 1 цибулина, 2 солоних огірків, 100 г майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж курку, картоплю, цибулю та огірки. Збери салат шарами в такій послідовності: картопля, цибуля, курка, огірки та морква. Після картоплі, курки та огірків додай сіль, перець та майонез.
8. Салат «Соснова шишка»
Відмінний салат шарами для новорічного столу.
Тобі знадобиться: 250 г копченої курки, 3 варені картоплі, 1 цибулина, 2 варені яйця, 150 г солоних огірків, 2 плавлених сиру, жменя смаженого мигдалю, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж курку, картоплю, яйця, цибулю та огірки. Сир натри на тертці. Виклади на тарілку шар картоплі, повторюючи контури шишки. Посолити, поперчити і змасти майонезом. Наступними шарами йдуть огірки, цибуля та курка. Знову посолити, поперчити і змасти майонезом. Виклади шар із яєць та плавленого сиру, щедро змасти майонезом. Прикрась салат мигдалем, розміщуючи горіхи під невеликим кутом.
9. Салат «Тіфані»
Салат виходить таким же вишуканим, як і сама назва!
Тобі знадобиться: 300 г вареної курки, 3 варені яйця, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, півсклянки горіхів, 150 г винограду, 120 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж курку, яйця та цибулю. Сир натри на тертці, ягоди винограду розріж навпіл. Горіхи підсуши на сковороді та подрібни у блендері. Виклади на тарілку шар курки, посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Наступними виклади цибулю, горіхи та яйця. Додай перець, сіль та майонез. Присип сиром та прикрась половинками винограду.
10. Салат «Грибна галявина»
Зверніть увагу, що цей листковий салат збирається зверху вниз, а потім перевертається.
Тобі знадобиться: 250 г вареної індички, 3 варених картоплі, 1 варена морква, 100 г твердого сиру, 300 г дрібних маринованих печериць, 2 варених яйця, півпучка зелені, 150 мл майонезу, молотий, молотий.
Приготування: Наріж індичку, яйця та зелень. Картопля, морква та сир натри на великій тертці. Збери салат за допомогою кулінарного кільця. Першим шаром виклади печериці капелюшками вниз. Потім додай зелень, яйця, моркву, індичку, сир та картопля. Після кожного шару додай сіль, перець та майонез. Настоюй салат 1 годину у холодильнику. Після чого акуратно переверни, щоб печериці виявилися зверху.
11. Салат з рибними консервами.
Відмінно підійдуть сайра, сардина або горбуша.
Тобі знадобиться: 1 банка рибних консервів, 2 помідори, 250 г вареної картоплі, 1 цибулина, 3 варені яйця, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Консерви розімніть виделкою. Помідори, цибуля, картопля та яйця дрібно наріж. Виклади на тарілку шарами консерви, цибулю та яйця. Посолити, поперчити і змасти майонезом. Виклади картоплю, додай сіль, перець та майонез. Зверху рівномірно розклади помідори.
12. Салат із копченої скумбрії, картоплі та огірків
Цей салат точно не залишиться поза увагою!
Тобі знадобиться: 1 копчена скумбрія, 250 г вареної картоплі, 200 г огірків, 1 цибулина, 100 г корейської моркви, 80 мл майонезу, мелений перець, сіль.
Приготування: Скумбрію очисти, випотрош, відділи філе і наріж. Подрібни картопля, цибулю та огірки. За допомогою кулінарного кільця виклади шарами скумбрію, цибулю та картоплю. Посолити, поперчити і змасти майонезом. Далі виклади огірки і знову додай майонез. Зверху прикрась салат корейською морквою.
13. Салат «Царський»
Розкішний салат шарами для особливого випадку!
Тобі знадобиться: 300 г вареної картоплі, 3 варені яйця, 2 ст. л. червоної ікри, 100 г твердого сиру, 150 г слабосоленого лосося, 120 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Картоплю і сир натри на тертці. Лосось та яйця дрібно наріж. Виклади на тарілку шар лосося, змасти майонезом. Далі виклади шарами картоплю та яйця. Після кожного шару додай сіль, перець та майонез. Зверху присип салат сиром і прикрась червоною ікрою.
14. Салат «Гранатове намисто»
Красиво та смачно – ідеальна формула!
Тобі знадобиться: 300 г вареної яловичини, 150 г солоних огірків, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 3 варені яйця, 150 г вареної моркви, півсклянки гранатових зерен, 120 мл майонезу, мелений чорний перець.
Приготування: Наріж яловичину, огірки, моркву та цибулю. Яйця розділи на білки та жовтки. Жовтки разімни виделкою, білки та сир натри на терці. Виклади на тарілку шар яловичини, поперчи, посоли та змасти майонезом. Наступними виклади цибулю та яйця. Знову додай сіль, перець та майонез. Поступово розподіли шарами морква, жовтки та сир. Змасти салат майонезом, густо присип білками і виклади тонкі ниточки із гранатових зерен.
15. Салат з тунцем та ікрою щуки
Радимо при збиранні салату користуватися кулінарним кільцем.
Тобі знадобиться: 240 г консервованого тунця, 2 ст. щучої ікри, 2 варені яйця, 250 г огірків, 1 цибулина, 80 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Тунець дістань із банки та розімніть виделкою. Яйця, огірки та цибуля дрібно наріж. Виклади на тарілку огірки, посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Далі виклади цибулю, тунець та ікру. Знов змасти майонезом. Зверху рівномірно розподіли варені яйця.
16. Салат з маринованих буряків, картоплі та солоних огірків
Буряк можна замаринувати в лимонному соку з цукром і спеціями.
Тобі знадобиться: 200 г маринованих буряків, 250 г вареної картоплі, 2 солоних огірків, 1 цибулина, 80 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Картоплю натри на терці, огірки та цибулю дрібно наріж. Виклади на тарілку шар картоплі, посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Потім виклади цибулю і мариновані буряки. Знов змасти майонезом. Розклади шар солоних огірків і прикрась майонезом зверху.
17. Салат з рибними консервами, солоними огірками та рисом
Рис для салату має бути свіжозвареним.
Тобі знадобиться: 240 г рибних консервів, 200 г солоних огірків, 1 цибулина, 1 склянка вареного рису, 80 г твердого сиру, 80 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Рибні консерви разімніть вилкою. Огірки та цибуля дрібно наріж, сир натри на терці. Виклади на тарілку шар рису, додай сіль, перець та майонез. Далі виклади консерви, цибулю та солоні огірки. Змасти майонезом і густо присип тертим сиром.
18. Салат з креветками та червоною ікрою
Ідеальний салат шарами для святкового застілля!
Тобі знадобиться: 250 г очищених креветок, 2 ст. л. червоної ікри, 3 варені картоплі, 3 варені яйця, 2 огірки, 2 плавлені сири, 1 ст. л. лимонного соку, 100 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Креветки промий окропом і збризкайте лимонним соком. Натри на терці картоплю, яйця, сир та огірки. Виклади на тарілку шар картоплі, посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Наступними виклади огірки та варені яйця. Знову додай сіль, перець та майонез. Поступово розподіли плавлений сир. Прикрась салат креветками та червоною ікрою.
19. Салат з шинкою, сиром та ківі
З ківі можна викласти дуже гарні візерунки.
Тобі знадобиться: 250 г шинки, 3 варені яйця, 80 г твердого сиру, 2 ківі, 80 мл майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж шинку, яйця та ківі. Твердий сир натри на дрібній терці. Виклади на тарілку половину яєць, посоліть, поперчіть і змасти майонезом. Далі виклади шинку і яйця, що залишилися. Додай перець, сіль та майонез. Густо присип салат твердим сиром, зверху прикрась ківі.
20. Салат шарами «Насолода»
Смачний та ситний салат шарами на святковий стіл!
Тобі знадобиться: 300 г вареної яловичини, 2 солоних огірків, 1 болгарський перець, 3 варені яйця, жменя сушеного мигдалю, 80 г твердого сиру, 100 г майонезу, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж яловичину, огірки та болгарський перець. Яйця та сир натри на терці, мигдаль подрібни у блендері. Виклади шари у такій послідовності: яловичина, мигдаль, яйця, огірки та болгарський перець. Зверху густо присип сиром. Після яловичини, яєць та болгарського перцю додай сіль, перець та майонез.