Салати на швидку руку – страви, які не раз виручали господинь. Маючи в арсеналі кілька простих і швидких рецептів, можна вирішити питання зі спонтанним перекушуванням або швидко зібрати їжу на стіл, в момент гостей, що раптово нагрянули. Таких салатів безліч на різний смак і гаманець. З цієї статті ви можете підібрати собі рецепт під миттєві бажання.
Швидкий і легкий салат з крабовими паличками
Швидкий і легкий салат з крабовими паличками за всіма пунктами має переваги. По-перше, – бюджетний склад продуктів. По-друге, – швидкість приготування. По-третє, – поживна цінність. З таким салатом ви дуже смачно і швидко впораєтеся з раптовим почуттям голоду між основними прийомами їжі.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
- Палички крабові – 250 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Кукурудза консервована – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Список інгредієнтів дуже короткий. Курячі яйця вимагають варіння. Тому складіть їх з каструлю, залийте водою і поставте варитися. Від моменту закипання засічіть 8-10 хвилин. Потім яйця остудити і очистіть.
Крок 2. Варені курячі яйця і крабові палички наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 сантиметр.
Крок 3. Консервовану кукурудзу відкиньте на ситечко, щоб з неї скла рідина.
Крок 4. У салатниці з’єднайте варені яйця, крабові палички і кукурудзу.
Крок 5. Заправте салат майонезом і посоліть за смаком.
Крок 6. Салат перемішайте і можна відразу подавати його для перекусу на стіл. Смачного!
Салат з шинкою, сиром, яйцем і огірком
Салат з шинкою, сиром, яйцем і огірком готується надто просто, тому ми і ділимося з вами цим рецептом. Таку закуску легко зможе приготувати навіть підліток. Але найголовніше, салат виходить дуже соковитим і смачним, не відірватися.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Шинка – 200 гр.
- Кукурудза консервована – 170 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Кріп – 3 гілки.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Помийте огірки і зелень, просушіть їх. Шинку і огірки наріжте тонкою соломкою. Такий спосіб нарізки більш оригінально виглядає в салаті.
Крок 2. Шматочок твердого сиру наріжте такою же соломкою. Зелень дуже дрібно порубайте ножем.
Крок 3. Потім ці подрібнені продукти викладіть в глибоку салатницю. З консервованої кукурудзи попередньо злийте рідину.
Крок 4. Заправте салат майонезом і перемішайте. При необхідності відкоригуйте смак, додавши сіль і перець за смаком. Смачний і швидкий салат з шинкою готовий. Смачного!
Простий салат з консервованою квасолею
Простий салат з консервованою квасолею – безпрограшний варіант для того, щоб швидко і якісно нагодувати невелику компанію. По-перше, квасоля є дуже ситним продуктом. А по-друге, вона гармонійно поєднується, як з овочами, так і з м’ясом, тому не соромтеся проявляти фантазію.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Майонез – 60 гр.
- Помідори – 240 гр.
- Квасоля, консервована без рідини – 200 гр.
- Петрушка – 5 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Сир твердий – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Помийте зелень і помідори. З консервованої квасолі попередньо злийте рідину. Зубчик часнику очистіть від лушпиння.
Крок 2. Щоб позбутися від зайвої рідини, квасолю можна викласти на щільні паперові рушники.
Крок 3. Помідори розріжте навпіл, видаліть місця кріплення плодоніжок і сік з насінням. Потім наріжте м’якоть соломкою.
Крок 4. Твердий сир натріть на терці з дрібними отворами.
Крок 5. Свіжу зелень дрібно порубати ножем.
Крок 6. У салатниці змішайте всі підготовлені продукти: квасолю, помідори, сир і зелень.
Крок 7. Заправте салат майонезом, видавіть через прес часник і посоліть за смаком.
Крок 8. Салат перемішайте і відразу можна подавати на стіл. Такий експрес-салат з консервованою квасолею обов’язково повинен бути у вас в кулінарній книзі. Смачного!
Легкий і смачний салат з консервованим тунцем
Легкий і смачний салат з консервованим тунцем, як і будь-яка рибна страва, – це закуска на любителя. Але, одного разу приготувавши такий салат заради цікавості, ви точно захочете повторити рецепт жоден раз. Тунець сам по собі цінний вид риби, багатий білком і фосфором.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
інгредієнти:
- Яйця курячі варені – 2 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Тунець консервований – 100 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сік лимонний – за смаком.
- Гірчиця діжонська – 1 ч.л.
- Суміш пряних трав – за смаком.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця зваріть круто заздалегідь, щоб до моменту приготування салату вони були холодними. Огірки помийте, а з консервованого тунця злийте рідину.
Крок 2. Огірки наріжте кубиками невеликого розміру.
Крок 3. Яйця очистіть від шкаралупи і також наріжте кубиками, як і огірки.
Крок 4. Шматочки консервованого тунця розімніть виделкою. Всі інгредієнти тримайте на окремих тарілочках.
Крок 5. Для заправки салату буде служити суміш оливкової олії, лимонного соку і діжонської гірчиці. Посоліть і приправте її сумішшю пряних трав за смаком.
Крок 6. Тепер можна переходити до збірки салату. На плоску тарілку встановіть кулінарне кільце. Першим шаром викладіть подрібнені огірки, полийте їх заправкою.
Крок 7. Далі покладіть філе тунця, розрівняйте шар і полийте його заправкою.
Крок 8. Останнім шаром покладіть нарізані курячі яйця, злегка утрамбуйте шар.
Крок 9. Акуратно приберіть кільце і прикрасьте салат свіжими овочами і зеленню. Подавайте салат з консервованим тунцем відразу після приготування. Смачного!
Салат з копченою ковбасою і кукурудзою
Салат з копченою ковбасою і кукурудзою – це нескладний рецепт закуски з цікавим смаком. Копчена ковбаса і сир робить блюдо ситним, кукурудза надає йому соковитість, а морквина доповнює і балансує смак страви. Виходить ідеально смачно.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
інгредієнти:
- Морквина – 150 гр.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 1-2 зуб.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Майонез – 2 ст.л.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. З консервованої кукурудзи злийте сік. Морквину очистіть від верхнього шару і помийте. З ковбаси зніміть натуральну оболонку.
Крок 2. Морквину натріть на великій терці. Ковбасу наріжте соломкою.
Крок 3. Невеликий шматочок твердого сиру натріть на терці з великими осередками, додайте стружку до інших продуктів в мисці.
Крок 4. Пересипте кукурудзу в салатницю.
Крок 5. Видавіть в салат один зубчик часнику через прес, додайте подрібнену зелень, майонез, сіль і перець за смаком. Перемішайте і закуска готова. Смачного!
Салат з куркою і корейською морквою
Салат з куркою і корейською морквою – один з найпростіших і швидких способів смачним чином перекусити. Таке вдале поєднання продуктів робить салат, ситним, соковитим і в той же час ніжним. Готування, до речі, займає зовсім небагато часу.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Кукурудза консервована – 150 гр.
- Майонез / сметана / йогурт – 3 ст.л.
- Морквина по-корейськи – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Всі продукти зібрані. Куряче філе необхідно приготувати. Є два варіанти. Наріжте його невеликими шматочками, посоліть і обсмажте на олії протягом 5 хвилин, або зваріть в підсоленій воді і потім наріжте. З консервованої кукурудзи злийте сік.
Крок 2. Куряче філе викладіть в миску для салату.
Крок 3. До курки додайте кукурудзу і корейську морквину. Морквину можна попередньо розрізати на більш короткі відрізки.
Крок 4. Заправте салат майонезом. Якщо ви любите менш калорійні варіанти, то майонез можна замінити сумішшю сметани і натурального йогурту.
Крок 5. Салат з куркою і корейською морквою готовий, подавайте його до столу. Смачного!
Простий овочевий салат на швидку руку
Простий овочевий салат на швидку руку – що може бути простіше? Особливо актуальний цей рецепт влітку, коли овочі починають активно дозрівати на грядках, і жодна трапеза не обходиться без смачного і соковитого доповнення у вигляді салату або нарізки.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
інгредієнти:
- Перець болгарський солодкий – 240 гр.
- Цибуля ріпчаста червоний – 120 гр.
- Огірки – 170 гр.
- Помідори чері – 200 гр.
- Сік лимонний – 1-1,5 ст.л.
- Оливкова олія – 5 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Кунжут – 10 гр.
Для маринаду:
- Сіль кухонна – 1 ч.л.
- Вода – 125 мл.
- Цукор – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У невеликій мисочці змішайте маринад для цибулі. У кип’яченій воді розчиніть сіль і цукор.
Крок 2. Головку червоної цибулі очистіть від лушпиння, наріжте її півкільцями. Перекладіть цибулю в гарячий маринад і залиште на 10-12 хвилин. Потім відкиньте цибулю на сито, щоб скла вода.
Крок 3. Для заправки салату змішайте оливкову олію, лимонний сік і гірчицю. Отриману суміш посоліть за смаком.
Крок 4. Далі наріжте овочі. Огірки – напів-кружечками, солодкий перець – кубиками, помідори — часточками. Зелень в довільному порядку дрібно порубати ножем.
Крок 5. Подрібнені овочі перекладіть в салатницю. Цибулю ще додатково відіжміть руками і відправте до інших продуктів, влийте підготовлену для салату заправку.
Крок 6. Перемішайте салат ложкою. Для красивої подачі овочевого салату візьміть широку тарілку, розкладіть на ній салатні листи і викладіть салат. Посипте закуску кунжутом. Смачного!
Недорогий і смачний салат зі свіжої капусти
Недорогий і смачний салат зі свіжої капусти складе відмінну компанію смаженої картоплі, макаронам по-флотськи, запеченої рибі або іншим гарячих страв. Це чудова хрустка закуска, яку можна готувати хоч цілий рік, так як дефіциту капусти і морквини в магазинах не буває.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
інгредієнти:
- Капуста білява – 100 гр.
- Морквина – 50 гр.
- Сік лимонний / лимонна кислота – 1 ст.л. / 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 3 гілки.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Помийте капусту, видаліть верхні підв’ялені листи. Морквину очистіть овочечисткою і також помийте проточною водою. З половинки лимона видавіть сік.
Крок 2. Гострим ножем нашаткуйте капусту тонкою соломкою. Злегка помніть стружку руками.
Крок 3. Морквину натріть на великій терці.
Крок 4. У мисці з’єднайте капустяну соломку і морквяну стружку.
Крок 5. До овочів додайте лимонний сік, олію і сіль за смаком.
Крок 6. Недорогий і дуже швидкий салат зі свіжої капусти готовий, прикрасьте його листочками свіжої петрушки і подавайте на стіл. Смачного!
Салат з консервованою сайрою на швидку руку
Салат з консервованою сайрою на швидку руку – ситне блюдо, яке цілком може скласти основу легкої вечері. Зате салат дуже швидко готується з найдоступніших продуктів, які зазвичай є в кожному холодильнику: яйця, огірки, цибуля і майонез.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сайра консервована – 1 банка.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Огірок – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Майонез – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця відваріть круто. Огірок помийте. Шматочки сайри витягніть з банки.
Крок 2. Консервовану рибу розламати на невеликі шматочки.
Крок 3. З варених яєць зніміть шкаралупу, наріжте їх кубиками.
Крок 4. Свіжий огірочок також наріжте невеликими кубиками.
Крок 5. Цибулю можна використовувати звичайну білу або червону. Головку ріпчастої цибулі очистіть, дрібно наріжте. Подрібнені овочі посоліть і приправте до смаку.
Крок 6. Салат заправте майонезом, перемішайте і можна їсти. Смачного!