Салат з куркою та ананасом – проста і дуже смачна страва як на святковий стіл, так і для звичайного обіду. В основі салату з куркою та ананасами завжди присутні два інгредієнти – ніжне біле куряче м’ясо та соковитий ананас. А додаючи різні уподобання, ми створили 10 смачних різноманітних рецептів з фото для вас. Листкові, легкі або ситні салати з інгредієнтами, які вам більше подобаються – вибирайте будь-який на ваш смак.
Листковий салат з куркою, ананасами та сиром
Спробуйте приготувати цей листковий салат із птиці, екзотичного фрукту та сиру. Подавати салат можна в загальному великому салатнику, а ми зробимо його в спеціальному формувальному кільці порційно. У цьому рецепті трохи інгредієнтів, що дозволяє розкуштувати кожен окремо і одночасно в поєднанні з іншими, тому куряче філе запікатимемо, а не відварюватимемо, так м’ясо буде більш соковитим і ароматним.
Складові:
- Ананас (консервований) – 200 г.
- Філе куряче – 1 шт.
- Яйце варене круто – 3 шт.
- Сир – 150 г.
- Майонез – 100 р.
- Мигдаль – 30 г.
Процес приготування:
1. Куряче філе можна просто відварити у воді, якщо немає часу чи бажання возитися з ним. Але, все ж таки пропонуємо в цьому рецепті запекти його в духовці і повірте – ви використовуватимете цей прийом і надалі. М’ясо птиці можна приготувати з вечора заздалегідь, а салат додати наступного дня, якщо дати м’ясу трохи промаринуватися і потомитися – його смак тільки поліпшиться. І так, приступимо.
2. Промиємо філе, видалимо плювки та прожилки. Перемішаємо спеції, сіль та олію до утворення кашки та змастимо цією сумішшю м’ясо. Залишимо в холодильнику промаринуватися 30 хвилин, дістанемо, загорнімо у фольгу і поставимо запікатися в духовку на 30 хв при 190 градусах. Охолоджувати філе має у фользі. Після чого розуміємо м’ясо птиці на волокна, при необхідності можна їх розполовинити ножем.
3. Беремо формувальне кільце. Якщо у вас його не виявилося, не поспішайте бігти в магазин – можна змайструвати його з підручних засобів, а саме в 1,5 або 2 л. пластиковій пляшці обрізати дно і відступаючи 10 см, вирізати кільце. Можете, звичайно, укласти салат просто шарами, але різниця в оформленні буде суттєвою.
4. Далі дно красивої сервірувальної тарілки змащуємо крапелькою майонезу, викладаємо салатний лист на майонезі – так він міцно лежатиме на тарілці, і не ковзатиме по ній. У центрі тарілки виставляємо кільце та починаємо укладати інгредієнти. Спочатку курку щільно укладаємо ложкою і злегка притискаємо, поливаємо тонко майонезом, далі кубики ананаса. Яєчні білки нарубаємо ножем і поміщаємо в кільце, знову майонез, половина сиру, натертого досить дрібно і жовтки розкришені руками. Зверху поливаємо майонезом і щільно притискаємо, а на верхівку шапкою викладаємо сир і акуратно знімаємо кільце.
5. Салат рекомендуємо поставити в прохолодне місце на 30 хвилин, щоб краще просочився. Зверху присипаємо салат подрібненим мигдалем.
Приємного вам апетиту!
Салат з куркою, ананасом, сиром та волоським горіхом
Легкий і одночасно ситний салат припаде до смаку всім. У цьому рецепті ми запечемо філе на сковороді – грилі. Якщо є можливість запекти на вугіллі – вийде ще смачніше. Приголомшливий аромат м’яса в поєднанні з солодким ананасом, змусять вас закохатися, цей салат раз і назавжди.
Складові:
- Шинка – 100 г.
- Чорнослив – 100 г.
- Філе куряче – 300 г.
- грецький горіх очищений – 1 жменя
- Ананас консервований – ½ банки
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Свіжий огірок – 50 г
- Сир – 60 г.
Для заправки:
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сметана 20-25% жирності – 100 г
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
- Сіль та спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Чисте м’ясо філе злегка відіб’ємо, зробимо це дуже ніжно, інакше м’ясо зможе перетворитися на фарш. Лише злегка приплюснемо його до рівномірної товщини в 1,5-2 см. Смажимо філе з обох боків 5-7 хвилин. Даємо філе охолонути до кімнатної температури та нарізаємо поперек волокон на тонкі довгасті шматочки. Складаємо у страва.
2. Шинку режим тонкими смужками. Яйця відварюємо, рубаємо великими шматочками та відправляємо до курки, Свіжий огірок промиваємо, відрізаємо хвостики та нарізаємо тонкою соломкою, після чого відправляємо до заготівлі
3. Цибулю чистимо і дрібно рубаємо, викладаємо в окрему маленьку страву. Промиваємо чорнослив і викладаємо в іншу страву. Заливаємо в кожну страву окропу та залишаємо на пару хвилин. Після чого акуратно віджимаємо і викладаємо цибулю та чорнослив до філи.
4. Ядра горіхів можна трохи підсушити на гарячій сухій сковороді або в мікрохвильовій печі 2 хвилини. Порубати їх ножем у крупну крихту або подрібнити у ступці і додати салат.
5. Готуємо заправку: до сметани додаємо гірчицю, сік лимона, трохи олії. Масу збиваємо і пробуємо на свій смак. Заправляємо соусом салат і зверху викладаємо тертий сир.
Дайте салату трохи настоятися і просочитися 1-2 години і він буде приголомшливим на смак.
Смачного!
Дуже смачний салат з копченою куркою та ананасами.
Варто лише замінити відварене філе — на копчену курку, як страва набуває особливого смаку та аромату, а в поєднанні із соковитим ананасом та свіжими помідорами страва виходить ситна та насичена. Приготування просте і не займе багато часу.
Складові:
- Копчений окіст – 1 шт. (або філе – ½ шт.)
- Листя салату (айсберг, латук, радиччо) – 150 г.
- Консервований ананас – ½ банки
- Свіжий помідор – 2 шт. середній
- Майонез – 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 год.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 год.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
1. Салат промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником, розбираємо на листя і рвемо руками на шматки такого розміру, щоб було зручно їсти.
2. Майонез, гірчицю, бальзамічний оцет та соєвий соус перемішаємо в окремій мисці до однорідності.
3. Копчену курку спочатку відокремлюємо від кістки при її наявності і нарізаємо дрібними кубиками по 2 см. Приблизно таким же розміром ріжемо вимиті помідори та консервовані ананаси. Помідори повинні бути м’ясистими і щільними, при нарізці зайву рідину з них не варто додавати в салат, інакше салат пустить дуже багато соку і плаватиме в ньому.
4. Усі інгредієнти поєднуємо в одній тарілці і заправляємо 2/3 частини соусу так, щоб він огортав весь салат. Кількість соусу залежатиме від того, скільки соку пустить томат та ананас.
5. Приготовлений салат добре поставити в холодильник на годину, щоб він, як слід, просочився. Викладаємо салат гіркою в салатницю та прикрашаємо зеленню для прикраси.
Як приготувати салат з цибулею і яблуками?
Ця страва чудово підійде як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Готується воно швидко та не клопітно. Виглядає святково і смак чудовий.
Складові:
- Пекінська капуста – 200 г.
- Консервований ананас – 200 г.
- Печериці свіжі – 300 г.
- Філе куряче відварене – 300 г.
- Олія – 2 ст. л. для смаження
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гранат – 1 шт.
Процес приготування:
1. Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо ножем. Гриби чистимо, ріжемо платівками. Розігріваємо сковороду на плиті, додаємо олію, поміщаємо в неї цибулю, обсмажуємо до золотистості, додаємо печериці, перемішуємо і доводимо до готовності, в кінці трохи солимо, перчимо.
2. Попередньо відварену курку подрібнюємо дрібними кубиками. Ананас дістаємо з банки та нарізаємо також кубиками. Яйця варимо круто і тремо на тертці крупно. Пекінську капусту ріжемо середніми шматочками.
3. Беремо страва і викладаємо на нього курку, формуючи майбутню форму салату, навколо, овалом або квадратом, промазуємо цей шар і кожен наступний майонезом. Далі викладаємо ананаси, потім шар капусти, наступні йдуть обсмажені гриби і цибуля, і нарешті, терті яйця, попередньо змішані з двома ложками майонезу. Зернятками граната завершуємо шедевр і викладаємо будь-який малюнок на сформований салат. Це може бути сітка, спіраль, павутинка або щось ще.
4. Можна не викладати салат шарами, а перемішати всі інгредієнти, крім яєць. Їх покришити на салат зверху та викласти візерунок гранатом.
Покроковий рецепт салату з куркою, ананасами та кукурудзою
Пропонуємо скуштувати ще один варіант смачного салату з куркою та ананасом. Додамо в нього соковиту кукурудзу, огірок, рис — і отримаємо ситний салат із гарніром в одній тарілці. Виходить досить цікава страва на святковий стіл чи просто під гарний настрій.
Складові:
- Рис довгими зернами – 100 г.
- Філе куряче – 300 г.
- Кукурудза – 200 р.
- Ананас консервований – 250 г
- Огірок – 1 шт.
- Майонез – 100 р.
- Сметана – 100 г.
- Лавровий лист, спеції (чорний перець, гвоздика)
- Зелень
- Оливкова олія – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе варимо до готовності приблизно 30 хвилин у підсоленій воді, в яку додамо лаврушку, пару горошин перцю, гвоздику. Важливо його не переварити, інакше м’ясо вийде сухим. Після — дістанемо м’ясо з бульйону і залишимо остигати.
2. Рис відваримо в пропорції 1 частина рису до 3 – води, варимо до випарювання рідини, наприкінці приготування додамо до нього 1 ст. л. оливкової олії та перемішаємо. Коли рис охолоне, покладемо його в чашу для салату.
3. Філе ріжемо поперек волокон на великі шматки і складаємо його до рису. Ананас дістаємо з банки та нарізаємо кубиками. Кукурудзу перекидаємо на друшляк і трохи обмиваємо проточною водою, чекаємо, доки стіче рідина, і додаємо в салат разом з ананасами. У огірка відрізаємо хвостики і ріжемо кубиками.
4. Використовуємо заправку у вигляді майонезу зі сметаною, змішаною 1:1. Це додасть легкість страві. За бажання додаємо спеції, але спочатку обов’язково спробуйте, адже цей салат виходить цілком самодостатнім. За бажання можна повністю заправити майонезом або приготувати його самим.
5. За бажанням інгредієнти в салаті можна укласти шарами в будь-якому порядку, головне – всі шари добре промазувати майонезом.
Приємного вам апетиту!
Швидкий салат з куркою, ананасами, сиром та часником
Деколи хочеться в салаті трохи пікантності та гостроти, і зовсім немає часу готувати. Салат готується дуже швидко, насолода ананаса, гострота часнику та ніжність курячого м’яса поєднується в один прекрасний букет смаку.
Складові:
- Філе куряче – 400 г.
- Сир – 100 г.
- Ананас консервований – 1 банка
- Сіль за смаком
Для заправки:
- Часник – 2 зубчики
- Майонез – 50 г.
- Ананасовий сік – 3 ст. л.
- Оливкова або кокосова олія – 30 мл.
- Каррі, білий перець – на кінчику ножа
Процес приготування:
1. Курячі грудки або філе гомілки відварюємо до готовності. Поділяємо на волокна чи нарізаємо, і поміщаємо в чашу.
2. Ананаси дістаємо із банки, трохи маринаду з банки залишимо на заправку. Якщо у фрукта у банці форма кубика-відразу перекладаємо до курки, якщо кільця – ріжемо невеликими шматочками.
3. Сир має бути твердих сортів, ріжемо його маленькими кубиками. Для заправки змішаємо майонез із двома зубчиками подрібненого часнику, спеціями, олією та з парою ложок соку з банки з ананасами. Добре розмішаємо та додамо заправку в миску із салатом.
4. Перемішуємо салат і розкладаємо креманками для порційної подачі. Можна прикрасити салат будь-якою зеленню.
Швидко, смачно та пікантно! Смачного!
Салат «Дамський каприз» з ананасом та куркою
Не знаєте, що приготувати на дівич-вечір, «жіночі посиденьки», чим порадувати кохану жінку чи просто приготувати на святковий стіл? Цей рецепт те, що потрібно: легка і корисна страва, яка не позначиться на фігурі. Щоб зменшити калорійність, розбавимо майонез сметаною і додамо чорнослив.
Складові:
- Куряче філе – 400 г.
- Сир твердий – 150 г.
- Чорнослив без кісточок – 150 г.
- Ананас консервований – 1 банка
- Майонез – ½ склянки
- Сметана 20-25% – 100 г.
- Яйця – 3 шт.
Процес приготування:
1. Курячі грудки відварюємо 30 хвилин, і даємо їй охолонути, після чого нарізаємо філе кубиками або соломкою.
2. У холодній воді промиваємо чорнослив, обдаємо його окропом, замочуємо в теплій воді на 10 хвилин. Після чого воду зливаємо та нарізаємо його невеликими шматочками.
3. Яйця варимо 10 хвилин, щоб вони були зварені круто. Відразу опускаємо у холодну воду на кілька хвилин, чистимо та нарізаємо кубиками.
4. Сир потрібно потерти на сирній терці дрібно.
5. З банки дістаємо ананаси. Якщо у вас кільця – нарізаємо їх кубиками, а якщо спочатку у банку продукт такої форми – можна залишити так або розділити навпіл.
6. Для соусу змішаємо сметану та майонез, це додасть салату легкість. Салат можна змішати із заправкою або викласти шарами у кільце або загальну тарілку. При другому варіанті шари можна викласти в такій послідовності: курка, ананас, яйця, чорнослив, сир або так, як вам заманеться. Головне – кожен шар перекривати тонкою сіточкою заправки. Якщо зверху сир – на нього майонезний соус не потрібний.
7. Салат зверху можна прикрасити гілочкою зелені або шматочками цілого чорносливу. Дати салату півгодини постояти просочитися і подавати.
Смачного!
Салат «Вікінг» з куркою та ананасами.
“Вікінг” – салат з “чоловічим” характером. Часто чоловіки скептично ставляться до салату з ананаса та філе, називаючи цей салат занадто ніжним та жіночим. Цей рецепт можна назвати ситним і калорійним, а значить і надає багато енергії. Цей рецепт прийде до місця і для зустрічі гостей з дальньої дороги. Готуватимемо з філе гомілки, а наявність картоплі зробить смак менш контрастним та більш насиченим.
Складові:
- Філе курячої гомілки – 500 г.
- Картопля (середня) – 3 шт.
- Ананас консервований – 300 г.
- Маринований печериці – 230 г.
- Сир твердий – 150 г.
- Майонез – 100 р.
- Цибуля (середня) – 1 шт.
- Сіль та чорний перець – за смаком
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
1. Картоплю добре промиваємо, за допомогою щітки чи губки, від бруду. Поміщаємо варитись у шкірці в киплячу воду в каструлю. Вода має повністю покривати картоплю. Картоплю варимо до готовності, після чого дістаємо її, трохи остуджуємо, знімаємо шкірку та натираємо на великій тертці.
2. Одночасно з картоплею відварюємо філе курячої гомілки, попередньо знявши шкірку. М’ясо цієї частини соковитіше і ситне, ніж грудка. За бажанням можна додати у воду лавровий лист та інші прянощі. Варимо під закритою кришкою 25 хвилин після готовності дістаємо м’ясо, даємо йому охолонути і нарізаємо середніми кубиками.
3. Цибулю чистимо від лушпиння і дрібно ріжемо. На розігрітій сковороді з маслом трохи обсмажимо його до легкого золотистого кольору. Викладаємо на тарілку, щоб він остигнув. Гриби з банки перекинемо на друшляк, трохи промиємо під проточною водою, перемішаємо, даємо стекти рідини і нарізаємо невеликими шматочками. Декілька грибів залишимо для прикраси салату.
4. З банки з ананасами зливаємо рідину та нарізаємо тонкими пластинами. І лише в останню чергу натираємо сир.
5. Салат робитимемо шарами. Для цього беремо миску тієї форми, якою хочемо отримати салат, застилаємо її харчовою плівкою. Перший шар – гриби, потім цибуля. Шар щільно розділимо, притискаючи ложкою до країв. Змащуємо невеликим рівномірним шаром майонезу. Далі – сир, майонез, ананас, кубики курки і добре промазуємо майонезом. І закриваємо картоплею, яку злегка посолимо, поперчимоо і перекриємо майонезом. Кожен шар утрамбовуємо спокійними рухами ложкою.
6. Бажано, щоб салат виклався до верху. Беремо плоску тарілку, за бажання можна на неї покласти лист салату, попередньо прикріпивши його до тарілки 0,5 ч. л. майонезу. Тарілкою накриваємо миску із салатом та швидким впевненим рухом перевертаємо її. Ставимо на стіл, неквапливо акуратно знімаємо миску, і прибираємо харчову плівку.
7. Салат збереже рівну форму, а шари дуже гарно гармоніюватимуть. Зверху присипаємо салат сиром, можна зробити спочатку тонку та рідкісну сіточку з майонезу. Прикрасити салат можна грибами, зеленню, ягодами журавлини або кісточками гранату. Бажано дати салату відпочити і просочитися в холодильнику перед подачею, кілька годин.
Як приготувати салат з ананасом і куркою?
Незвичайна, вишукана і напрочуд ніжна страва. Унікальна подача салату в половинці ананаса перетворить ваш стіл на райське екзотичне місце. Цей рецепт – відмінне рішення для тих, хто стежить за фігурою та правильним харчуванням, оскільки салат дуже легкий і містить лише корисні інгредієнти. До ніжного м’яса та соковитого ананасу ми додамо, креветки і заправимо приголомшливим соусом, який приготуємо самі.
Складові:
- Філе варене куряче – 400 г.
- Креветки очищені – 200г.
- Салат-латук – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Ананас свіжий – 1/2 шт. (можна замінити консервованим)
- Цибулина – 1 шт.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Петрушка – 2 гілки
- М’ята – 2 гілки
- Олія – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Курячі грудки промиваємо, знімаємо шкірку, обрізаємо плювки і жир, якщо залишилися. Можна використовувати філе грудки чи стегна. Варимо філе в підсоленій воді, залишаємо остигати.
2. Для соусу змішаємо в мисці соєвий соус, сік лимона, олію та цукор.
3. Креветки відварити до готовності, зцідити воду і залишити до охолодження.
4. Ананас розрізаємо навпіл уздовж, у тому числі зелений хвіст ананаса не видаляємо, а залишимо, тому що він – частина страви, в якій подаватимемо салат. Виймаємо м’якуш, не використовуємо в їжу серцевину. Ріжемо м’якоть дрібними кубиками. Цибулю чистимо і подрібнюємо максимально дрібно. Петрушка і м’яту добре промиваємо під проточною прохолодною водою, розбираємо на листя, злегка подрібнюємо і додаємо в миску до соусу. Туди ж помістимо дрібну цибулю і перемішаємо. Салат розбираємо на листя, добре промиваємо і порвемо руками, або поріжемо і покладемо в страва для салату.
5. Остигло куряче філе ділимо на волокна. Додаємо філе, кубики ананаса, відварені креветки у страву з латуком, додаємо соус і перемішуємо, щоб усі інгредієнти були у соусі.
6. Салат викладаємо в половинку ананаса і подаємо до столу це приголомшливе вишукане страва.
Смачного!