Салат з копченою куркою – 9 простих та смачних рецептів з покроковими фото

c80fef0371b1a5c1939d4df92a8c0abb

Салат з копченою куркою – це проста та смачна закуска як для святкового столу, так і для обіднього меню. Копчена курка – універсальний продукт, який може стати ідеальною складовою нескінченної кількості різних варіацій салатів, і кожен з них буде гідний не лише подачі на обід чи вечерю, але такий салат можна подати на святковий стіл чи сімейне свято.

Як приготувати салат з копченою куркою та грибами?

Такий салат викладають шарами і його можна подавати порційно. Щоб він виглядав привабливо на тарілці, краще скористатися кулінарним кільцем, за допомогою якого складові салату акуратно викладаються, а перед подачею кільце знімається.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Гриби мариновані – 200 гр.
  • Курка копчена (грудка) – 200 гр.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Варене яйце – 5 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Зелень свіжа рубана – для подачі.

Процес приготування:

1. Варені яйця очистити, розділити білки та жовтки, натерти кожну частину в окремий посуд.

b2b38f5bb3dc65180083427f5ea9b76d

2. Курку та гриби нарізати дрібними шматочками так, щоб вони були однаковими за розміром.

4fa24b05f140bb48a66c63d49240292c

3. Твердий сир краще взяти ароматніших сортів, щоб страва вийшла смачною. Можна взяти маасдам чи український сир.

6e225a94fd1dfd46773b68de81558f38

4. Шматочки м’яса змішати з майонезом.

8ae6607dce6719f6da623c6d6824698a

5. У салатник або кільце (якщо салат подаватиметься порційно) викласти інгредієнти шарами: спочатку курку, потім подрібнені гриби, промазати їх майонезом, далі покласти натерті білки, шар майонезу, сир, ще шар майонезу, а зверху розподілити шар подрібнених. Дати страві просочитися хоча б 15 хвилин, прикрасити зеленню та подавати.

Дуже смачний салат з копченою куркою, ананасом та сиром

Курка відмінно поєднується з ананасом, тому цей рецепт можна віднести до найулюбленіших у кулінарів. Часник у майонезі додає пікантності, а твердий сир – різноманітності смаків.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Курка копчена (кірочок) – 1 шт.
  • Ананас консервований – ½ банки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир напівтвердий – 100 гр.
  • Сіль – за бажанням.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – до смаку.
  • Зелень рубана – для подачі.

Процес приготування:

1. Яйця відварити у киплячій воді, вони повинні проваритися приблизно 10 хвилин, потім одразу перекласти їх у крижану воду. Очистити і дрібно порубати.

483942e729c2733cf51fe36cc60514e8

2. З стегенця зняти м’ясо, куряча шкірка для салату не використовується. М’ясо нарізається дрібним кубиком.

 

a475ea9542dfd4c9cee90d1371e53716

3. З банки з консервованими ананасами злити сироп та нарізати ананаси, сир крупно натерти на тертці.

cf47c9e6976eb6a88caa9297e93e56ff

4. У посуді, що підходить за обсягом, змішати складові салату, при необхідності додати сіль, проте робити це потрібно з обережністю, оскільки вона міститься як в інгредієнтах для салату, так і в майонезі, яким він заправляється. Майонез змішати з дрібно порубаним зубчиком часнику та полити їм салат.

5. Перед подачею страву прикрасити рубаною зеленню.

ae9eec95aefb0c47ea78b1fdc00a99d4

Простий та смачний рецепт салату з копченою курячою грудкою та свіжим огірком

Огірок додає цій страві свіжості, а подавати її можна як у глибокій мисці, так і порційно, використовуючи для укладання шарів, на кожну тарілку окремо, кулінарне кільце. Важливо дати салату настоятися перед подачею, щоб майонез просочив усі його шари.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 200 гр.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Яйце відварене – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Огірок – 150 гр.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо розбираємо на волокна і укладаємо щільним шаром на дно страви або кулінарного кільця, якщо подача буде порційною.

4605cb7decd0c5786f6bf8d0dcd48ec7

2. З огірка можна зняти шкірку, якщо вона гірчить. Нарізаємо овоч соломкою, злегка віджимаємо і рівномірно розділимо курячим м’ясом. Наносимо зверху шар майонезу.

3609ee4c8aba2e9eb711fda1c27790dc

3. Викладаємо досить товстим шаром тертий сир.

6e44b0b74099ed229a00210d967806eb

4. Слідом розділимо натерте або дрібно порубане яйце і промазуємо майонезом.

44f06e1f10a8fde91a3d701cb410e528

5. Зверху рясно посипаємо свіжою рубаною зеленню, даємо настоятися близько 30 хвилин і подаємо. Смачного!

d3931e20961fa54af6c16c90e45bfd0e

Салат з копченою куркою, чорносливом та волоським горіхом

Оригінальний і дуже смачний рецепт салату, в якому ідеально поєднуються пряна копчена курочка, солодкуватий чорнослив та терпкий волоський горіх, заправлений сметаною. Страва гідно стати закускою на святковому столі. Подавати його можна порційно.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 400 гр.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Горіх грецький – 100 гр.
  • Морква відварена – 2 шт.
  • Картопля відварена – 4 шт.
  • Яйце відварене – 4 шт.
  • Твердий сир – 300 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 250 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

1. Картоплю та моркву, відварені у підсоленій воді, очистіть від шкірки. Наріжте овочі рівним гарним кубиком невеликого розміру.

59d809f1e20dd49b6729995df02ec8ea

2. Печериці розділіть на тонкі пластинки і смажте до золотистого кольору з олією.

6cd6446a3c374596e0da1638ac1d7cfd

3. Відварені круто яйця очистіть від шкаралупи і покришіть якомога дрібніше.

d5b926610abb6721be004e27ae7202b6

4. Часник пропустіть через прес і змішайте з сіллю та сметаною.

46a56be2ea821898558e0da27841b628

5. Сир слід крупно натерти, чорнослив промити і нарізати смужками, а волоський горіх подрібнити за допомогою блендера або кавомолки в крихту.

043edc5fb5ffc34ff7de2e8f114bc356

6. Копчену курочку звільніть від шкіри та кісток, м’ясо наріжте брусочками або кубиком.

c60509354695286ad1f9450dc1874758

7. У відповідну за розміром глибоку миску покласти харчову плівку, а зверху шарами викласти салат. Якщо готується подача порційна, шари салату викладаються на підставну тарілку за допомогою кулінарного кільця. Першим покладіть по половині підготовленої порції сиру, потім за аналогією – яєць, картоплі, всі печериці, половину горіхів та чорносливу, курки та моркви. Шари потрібно просочувати сметанним соусом. Потім повторити викладку шарів і сметанного соусу: частину картоплі, сиру, яєць, горіхів, чорносливу, курки, що залишилася, і завершити шаром моркви. Накрити салат плівкою та залишити просочуватися в холодильнику на 1,5 години. При подачі в мисці його потрібно перевернути в блюдо та прикрасити зеленню, при порційній подачі – зняти кільце та подавати.

70bdaf1ce4625c92c7e8a01cb79cb35d

Салат з копченою куркою, консервованою квасолею та сухариками

Дуже ситний салат, у якому з’єдналися м’ясний (курка) та рослинний (квасоля) білки, а також використовуються сухарики. Свіжості салату надають помідори та зелень. Підходить для перекушування замість повноцінного обіду.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 300 гр.
  • Помідор – 3 шт.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Квасоля консервована – 1 банка.
  • Салат – 1 качан.
  • Сухарики – 1 уп.
  • Майонез – до смаку.
  • Петрушка – для подачі.

Процес приготування:

1. М’ясо курки відокремити від шкіри та кісток та нарізати тонкими скибочками.

d3d322f2155ac78d248a27c6f678365d

2. Листя салату промити, обсушити та порвати на досить великі шматочки.

5593f9283e65ef2489345b6a49245db4

3. Помідори нарізати кубиками, попередньо видаливши плодоніжку.

f212af79028bd3655d0fb4d271fc469a

4. У глибокій мисці змішати салатне листя, кубики помідора та слайси курки, додати квасолю, все перемішати.

5a5de4ccc4173a8e71faf9f945c026fc

5. Перед подачею заправити салат майонезом, посипати натертим дрібно сиром і сухариками. Можна за бажання прикрасити листочками петрушки.

e200e7b760c429380886eb3894301444

Смачний салат з копченою куркою, пекінською капустою та сухариками

Ще одна варіація з м’ясом та сухариками, але в порівнянні з попереднім рецептом такий салат легший. Важливо додавати сухарики безпосередньо перед подачею, щоб вони не розім’якли від майонезу.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Курка копчена – 200 гр.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Майонез – 2,5 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Пекінську капусту звільнити від зіпсованих або пом’ятих листів, а потім тонко нарізати та перекласти у миску.

99d631522d12e95d9bfdff924b989fce

2. М’ясо курки очистити від кісток та шкірки, подрібнити так, щоб вийшли невеликі кубики чи брусочки.

9f8abfdf21c4b2fa06679cd39bc95158

3. Для салату краще брати солодкуваті сорти сиру – Маасдам, Гауда чи Пармезан. Сир потрібно натерти – крупно – для додавання в салат, і невелика кількість – дрібно – для прикраси страви.

b0da5ed1f183652bb1890189f9667f67

4. Всі вказані інгредієнти змішати в салатнику, додати майонез, сіль та перець.

6387ce4dcea9e743259c9f0a80deef10

5. Перед подачею посипати сухариками та дрібно натертим сиром. Подавати негайно.

3938ed5f1e7b53857fc2a21055d3e289

Швидкий салат з копченим курячим філе, помідором та сухариками

Для такого салату краще вибирати сухарики з чорного хліба зі смаком копченостей чи сиру. Крім того, для пікантнішого аромату можна додати трохи більше часнику.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Курка копчена (філе) – 200 гр.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Сухарики житні – 50 гр.
  • Помідор – 3 шт.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

1. М’ясо нарізати невеликими брусочками чи кубиком.

cc47673d6612a1bdde3f634d6438454f

2. У помідорів вирізати плодоніжку і нашаткувати невеликими скибочками або кубиком, пропорційним курці.

318d0a3759e25baf99cd9d4a0ae19f77

3. На порційну тарілку викласти шматочки м’яса, зверху розподілити томати, потім нарізаний дрібними кубиками або натертий сир.

f23c35df66fea78c5d82111e4729878a

4. Часник подрібнити, змішати з майонезом та полити салат.

16c01fe59b94d704f1db87f571b370ee

5. Залишити страву в холодильнику на 20 хвилин, перед подачею посипати сухариками та пригощати домашніх.

6fa55192a1a70024d344d1ba9540a4dc

Салат “Наречена” з копченою куркою та плавленим сиром

Оригінальний рецепт салату, який вражає не лише відмінними смаковими характеристиками, а ще й візуальною складовою. Така страва не залишиться непоміченою на святковому столі, а її смак підкорить навіть вимогливих гостей.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Курка копчена (філе) – 300 гр.
  • Сир плавлений ンДружба — 1 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля відварена – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

1. Відварену картоплю почистити від шкірки та натерти на великій тертці.

ff84526259bafc0f4e2f9bf3a29be525

2. Курку нарізати соломкою чи брусочками.

f669c352c1fb741df9da72263543b5d8

3. Яйця відварити, розділити білок та жовток, подрібнити окремо.

aa151c4ba35b75ee1aa17e44e28f29f0

4. Плавлений сирок нарізати дрібним кубиком або натерти на тертці. Можна попередньо його трохи підморозити, щоб процес подрібнення був зручнішим.

31b50c31325becad7266f5ef2389bbea

5. Очищену цибулю нарізати півкільцями та бланшувати, щоб прибрати гіркоту, заливши на хвилину окропом.

38d125d3da553be21cbc2ab95372187e

6. Викладати салат на страву або порційну тарілку шарами: спочатку картопля, яка акуратно покрити тонким шаром майонезу, потім курку – процедуру з майонезом повторювати після кожного шару. Після викласти цибулю, потім подрібнений жовток, плавлений сир і зверху покрити салат шаром курячого білка. Щоб страва вийшла соковитішою і смачнішою, салату потрібно дати просочитися приблизно годину. Насолоджуйтесь!

46cb37aa5cd66b054fdda9cd5377ba4e

Салат з копченою курячою грудкою та маринованими опеньками

Мариновані опеньки – відмінний додаток до салату з копченою курятиною. Вони надають страві гостроти та кислинки. Салат можна заправити як майонезом, так і сметаною, щоб зробити його дієтичнішим і збалансувати сіль у грибах.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Курка копчена (філе) – 200 гр.
  • Опеньки мариновані – 200 гр.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Яйце відварене – 5 шт.
  • Майонез або сметана – до смаку.
  • Зелень – для подачі.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

1. М’ясо нарізаємо кубиком і змішуємо з підсоленою сметаною або майонезом.

26344d3dce449198975d9abcc630e1c1

2. Великі гриби потрібно розділити на скибочки, дрібні можна залишити цілком.

406adfaa74b9f8b3a941a04b16867295

3. Яйця розділити на жовтки та білки та подрібнити в різний посуд.

c0b80b77e3e91c91e3192dbdcedbc592

4. Зелень вимити, дати їй обсохнути та порубати, сир натерти у стружку.

9ded7579e0631befeeb402955a219c46

5. Викласти салат шарами: спочатку м’ясо з майонезом або сметаною, скибочки грибів, потім яєчні білки, шар соусу, тертий сир, соус і зверху розподілити жовток. Страви дати просочитися близько 30 хвилин, посипати зеленню та подавати.

133db0a444e8a5339fd747ec130d025e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал