Салат з ківі – це яскрава закуска, яка буде доречна для будь-якої події. Рецептів салатів з ківі багато і всі вони чудові. Є як більш складні, так і максимально прості варіації. Все залежить тільки від ваших уподобань і обставин. Ківі надає свіжу родзинку, і прекрасно поєднується з різними інгредієнтами. Якщо вам здається, що це неможливо, біжіть швидше на кухню і втілюйте в життя!
Салат з ківі «Малахітовий браслет»
Салат з ківі «Малахітовий браслет» вразить ваших гостей своїм неймовірно красивим зовнішнім виглядом. А після дегустації присутні проковтнуть язички. Порожні думки не дадуть сформулювати своє захоплення дивовижною закускою. Яскраво і ошатно. А всі складові можна знайти в будь-якому супермаркеті.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 гр.
- Ківі – 2 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Волоські горіхи молоті – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе ополосніть і зваріть в достатній кількості води, не забудьте посолити бульйон і знімати піну в міру необхідності. Зварену курку остудити в бульйоні, а потім подрібніть, як вам подобається. Я вибираю середню нарізку.
Крок 2. Курку просочені майонезом, при необхідності посоліть. На тарілку для складання поставте склянку і сформуйте м’ясний шар, як показано на фото.
Крок 3. Яйця зваріть круто, попередньо промивши їх під водою. Охолодіть і звільніть від шкаралупи. Подрібніть теркою. Посоліть і заправити майонезом.
Крок 4. Розподіліть наступним шаром.
Крок 5. Сир натріть на терці. Об’єднайте з подрібненим часником і волоськими горіхами.
Крок 6. Приправте майонезом. Сформуйте наступний шар.
Крок 7. Свіжий огірок ополосніть і обсушити, наріжте кубиками. Якщо плід сильно водянистий, складіть в сито і залиште, щоб зайва рідина скла.
Крок 8. Огірки з’єднайте з майонезом і розподіліть наступним шаром.
Крок 9. Акуратно дістаньте склянку, щоб не пошкодити закуску. Промийте ківі, звільніть від шкурки, поріжте часточками. Задекоруйте браслет. Кличте рідних трапезувати. Смачного!
Салат «Смарагдовий розсип»
Салат «Смарагдовий розсип» виходить просто чарівним. Ви ніби потрапляєте у казку. Ошатний салат прикрасить будь-яку святкову подію і залишить після себе незабутні емоції. Якщо вам приїлися закуски, що повторюються з року в рік, скористайтеся супер рецептом, і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Складові:
- Куряче філе – 300 гр.
- Ківі – 2-3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця відварені – 3 шт.
- Сир – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Майонез – для заправки.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе обмийте і готуйте у достатній кількості води, не забудьте посолити бульйон і знімати піну за необхідності. Зварену курку остудіть у бульйоні, а потім подрібніть як вам подобається. Складіть на блюдо для збирання салату. Підсоліть і приперчіть.
Крок 2. З цибулини зніміть лушпиння і подрібніть. При необхідності замаринуйте або обдайте окропом. Викладіть на курячий шар і розрівняйте.
Крок 3. Промажте майонезом.
Крок 4. Приготуйте морквину. Я варю в мікрохвильовці. Остудити. Зніміть шкірку і дрібно наріжте. Викладіть на цибульний шар і розрівняйте. Підсоліть.
Крок 5. Твердий сир натріть на великій терці, розподіліть поверх морквини.
Крок 6. Промажте майонезом.
Крок 7. Помідори ополосніть, обдайте окропом і зніміть шкірку, розріжте на четвертинки і, щоб не було водянистості, виріжте серцевину. М’якоть наріжте кубиком.
Крок 8. Викладіть на сирний шар і розрівняйте.
Крок 9. Яйця зваріть круто, попередньо промивши їх під водою. Охолодіть і звільніть від шкаралупи. Натріть на середній терці. Розкладіть по помідорам і заправити майонезом.
Крок 10. Вимите ківі звільніть від шкурки. Один з них поріжте квадратиками. Решта поріжте кружечками і задекоруйте салат, як показано на фото. Якщо є час, залиште закуску просочитися.
Крок 11. Запрошуйте рідних. Їжте і насолоджуйтеся!
Салат «Африка» з ківі, куркою і корейською морквою
Салат «Африка» з ківі, куркою та корейською морквою – дивовижний варіант для тих, хто любить експериментувати та шукати нове цікаве поєднання. Закуска виходить яскравою та мега апетитною, спробувавши хоча б раз, ви навряд чи відмовите собі в задоволенні, щоб не почастуватись їм знову.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Складові:
- Філе курки – 1 шт.
- Ківі – 2 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Яйця курячі відварені – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Морква по-корейськи – 100 гр.
- Майонез – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промийте і готуйте у достатній кількості води, не забудьте посолити бульйон і знімати піну за необхідності. Яйця зваріть круто, попередньо промивши їх під водою. Охолодіть та звільніть від шкаралупи. Яблуко вимийте та обсушіть.
Крок 2. Зварену курку остудіть у бульйоні, а потім подрібніть як вам подобається.
Крок 3. Складіть на тарілку для збірки салату. Підсоліть і приперчіть. Промажте майонезом.
Крок 4. Вимите ківі позбавте шкірки. Поріжте пів-кружечками.
Крок 5. Поверх курки викладіть скибочки ківі. Залиште кілька скибочок для прикраси салату.
Крок 6. Відокремте білки від жовтків.
Крок 7. Білки пропустіть через дрібну терку.
Крок 8. Білки розкладіть по ківі, заправити майонезом.
Крок 9. Яблуко розріжте і видаліть серцевину.
Крок 10. Зніміть шкірку економкою і натріть на великій терці.
Крок 11. Подрібнені яблука складіть на білковий шар і розрівняйте.
Крок 12. Твердий сир натріть на великій терці.
Крок 13. Покладіть поверх яблука. Заправити майонезом.
Крок 14. Візьміть морквину по-корейськи. Я готую самостійно.
Крок 15. Покладіть на сирний шар. Прошаруйте майонезом.
Крок 16. Далі припорошити подрібненими жовтками. Задекоруйте скибочками ківі. Запрошуйте гостей. Їжте і насолоджуйтеся!
Фруктовий салат з ківі і бананом
Фруктовий салат з ківі і бананом – найсмачніший перекус, з яким впорається навіть дитина. Дивовижний салат подобається багатьом. Іноді набір компонентів може відрізнятися в залежності від уподобань, але завжди незмінним залишається ківі і банан. Цей тандем просто феноменальний.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Манго – 200 гр.
- Ківі – 1 шт.
- Банани – 140 гр.
- Яблука – 140 гр.
- Груші – 140 гр.
- Апельсини – 150 гр.
- Хурма – 85 гр.
Процес приготування:
Крок 1. З бананів зніміть шкірку, фрукти поріжте, як вам подобається.
Крок 2. Груші вимийте і обсушіть. Розріжте і видаліть серцевину. Поріжте квадратиками.
Крок 3. З хурмою виконайте ті ж дії.
Крок 4. Вимите ківі позбавте від шкурки. Поріжте, як попередні компоненти.
Крок 5. Процедуру повторіть з яблуками. Шкурку за бажанням можна зняти економкою.
Крок 6. Апельсини вимийте, зніміть шкірку і видаліть кісточки і перегородки. Поріжте.
Крок 7. Манго вимийте, позбудьтеся від кісточки.
Крок 8. М’якоть поріжте кубиками.
Крок 9. Підготовлені фрукти об’єднайте.
Крок 10. Добре розмішайте.
Крок 11. Заправку вибирайте самостійно – йогурт, мед або сметану. Мені вистачає фруктового соку, який в результаті утворюється в салаті.
Крок 12. Пригощайте рідних. Смачного!
Салат з ківі і гранатом
Салат з ківі та гранатом є закускою зі світу фантастики. Це як треба було постаратися, щоби так ідеально підібрати компоненти! Яскрава страва сподобається всім вашим знайомим. А салатне заправлення підкорить вас назавжди. Поєднання смаків просто геніальне.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Складові:
- Купка варено-копченої курки – 200 гр.
- Ківі – 2 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Пекінська капуста – 200 грн.
- Грецький йогурт/сметана – 2 год.
- Діжонська гірчиця – 1 год.
- Часник/гранульований часник – 2 зубчики./1 ч.л.
- Мед – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Заправте заправку. Змішайте діжонську гірчицю, грецький йогурт, мед, сік лимона та подрібнені зубчики часнику або гранульований часник. Підсоліть і приперчіть. Збовтайте до однорідної субстанції. Вимите ківі позбавте шкірки. Поріжте квадратиками.
Крок 2. Складіть в ємність. Копчену курку поріжте, як ківі. Пекінську капусту промити і обсушити. Білу прикореневу частина відрізати і нарізати кубиками. Перекладіть в ємність.
Крок 3. Гранат промийте і дістаньте зерна. Більшу частину відправте в салат.
Крок 4. Яйця приготуйте круто, попередньо промивши їх під водою. Охолодіть і звільніть від шкаралупи. Поділіть на білки і жовтки. Білки довільно наріжте, складіть до компонентів закуски.
Крок 5. Компоненти полийте настояної заправкою і об’єднайте перемішують рухами.
Крок 6. Блюдо для подачі застеліть листям зеленої листової частини капусти, викладіть закуску і припорошити подрібненими жовтками. За бажанням прикрасьте зернами граната. Кличте рідних і близьких. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся. Смачного!
Салат «Кедрова гілка» з ківі, авокадо та огірком
Салат «Кедрова гілка» з ківі, авокадо та огірком – закуска, яка позбавляє дару мови. Корисний салат сподобається всім. А особливо тим, хто дотримується правильного харчування. Салат виглядає святково ошатно і для мене асоціюється з Новим роком. Ідеальний варіант для урочистостей не залишає після себе почуття тяжкості.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Складові:
- Огірки – 1 прим.
- Ківі – 2 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Горіхи кедрові – 2 ст.
- Олія – 1,5 ст.л.
- Сік лимонний – 2 ч. л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте компоненти, представлені у рецепті вище. Овочі та фрукти обмийте та обсушіть.
Крок 2. Авокадо звільніть від шкірки за допомогою економки, видаліть кісточку. Наріжте соломкою.
Крок 3. Ківі звільніть від шкурки за допомогою економки. Наріжте соломкою.
Крок 4. З огірками поступите таким же чином, дотримуючись нарізку.
Крок 5. Частина горішків подрібніть в ступці або іншим методом.
Крок 6. Змішайте інгредієнти для заправки. З’єднайте сік лимона і олія без запаху, посоліть. Додайте подрібнені горішки.
Крок 7. Збовтайте, щоб інгредієнти змішалися.
Крок 8. Компоненти складіть в ємність і залийте соусом.
Крок 9. Об’єднайте розмішують рухами.
Крок 10. Подавайте закуску порційно, прикрасивши цілими горішками зверху. Кличте рідних і їжте із задоволенням. Приємної насолоди!
Салат з ківі і крабовими паличками
Салат з ківі та крабовими паличками – ще один варіант непересічної закуски, яку зможе здійснити і холостяк, і недосвідчена господиня. Все дуже просто, вийде у кожного без винятку. Ідеальне поєднання продуктів сподобається всім, хто любить експерименти.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Складові:
- Крабові палички – 200 грн.
- Ківі – 3 шт.
- Консервована кукурудза – 100 грн.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Грецький йогурт/сметана/майонез – 3-4 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Запашний перець мелений – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуйте компоненти згідно з рецептурою, представленою вище. Зварені круто яйця остудіть, і позбавте шкаралупи. Вимите ківі очистіть від шкірки. З крабових паличок заберіть оболонку.
Крок 2. Крабові палички порубайте на кубики. Перекладіть в ємність.
Крок 3. Туди ж висипте консервовану кукурудзу.
Крок 4. Ківі поріжте тим же способом, що і палички.
Крок 5. З вареними яйцями виконайте ті ж дії.
Крок 6. З’єднайте складові. Приправте спеціями і присмачити грецьким йогуртом, сметаною або майонезом. Змішайте.
Крок 7. Посуд для подачі наповніть закускою. Прикрасьте на свій розсуд і подавайте гостям. Їжте смачно. Приємної насолоди!
Салат з ківі, курячою грудкою і ананасом
Салат з ківі, курячою грудкою і ананасом – фантастичне частування, яке збере всі овації і компліменти. Божевільне поєднання компонентів з великим задоволенням оцінять ваші гості. Мінімум інгредієнтів – максимум насолод. А якщо замінити курку копченим напівфабрикатом, то салат збереться супер швидко і легко.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт.
- Ківі – 2 шт.
- Ананаси консервовані – 150 гр.
- Солоний арахіс – 100 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Майонез / сметана – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Філе обмийте і готуйте хвилин 20 на маленькому вогні, не забудьте посолити бульйон і знімати піну в міру необхідності. Ківі промийте і просушіть.
Крок 2. Вимите ківі очистіть від шкурки за допомогою економки. Порубати на квадратики. Ті ж дії повторіть з консервованими ананасами, попередньо злийте сироп через сито. Залиште ананаси на кілька хвилин, щоб позбутися від вологи.
Крок 3. Відварене м’ясо остудити в бульйоні, а потім розберіть на волокна.
Крок 4. Компоненти з’єднайте в загальній ємності.
Крок 5. Солоний арахіс злегка подрібніть в ступці або іншим методом. Пересипте до компонентів. Приправте спеціями за смаком. Заправити сметаною або майонезом, або їх сумішшю. Змішайте.
Крок 6. Яскравою закускою наповніть посуд для подачі і прикрасьте за бажанням. Запрошуйте гостей. Приємної насолоди!
Салат «Ніжність» з ківі
Салат «Ніжність» з ківі – ідеальний варіант для будь-якого свята. Закуска виглядає настільки привабливо, що першою зникає з банкетного столу. Цікаве поєднання компонентів підібрано більш ніж ідеально. Готуйте, дивуйте близьких! Наскільки це шикарне частування, не розповісти на словах!
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряче філе копчене – 400 гр.
- Ківі – 3 шт.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Яйця відварні – 4 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця приготуйте круто, охолодіть і зніміть шкаралупу.
Крок 2. Копчене куряче філе порубати на квадратики.
Крок 3. Вимите ківі позбавте від шкурки. Поріжте напів-кружками. І ще навпіл.
Крок 4. Яйця натріть на терці або подрібніть, як вам подобається.
Крок 5. Повторіть ті ж дії з сиром.
Крок 6. У посуді для подачі помістіть кулінарне кільце. Сформуйте перший шар з копченої курки. Змастіть майонезом.
Крок 7. Волоські горіхи подрібніть, і присипте зверху.
Крок 8. Посипте подрібненими яйцями і промажте майонезом.
Крок 9. Далі присипте подрібненим сиром.
Крок 10. Змастіть майонезом.
Крок 11. Задекоруйте скибочками ківі. Подавайте до столу і запрошуйте гостей. Їжте і насолоджуйтеся!