Салат з кабачків на зиму – 11 найсмачніших рецептів з покроковими фото

579481b7639a14ae8bebe3ec17ef4306

Салат з кабачків на зиму – найбільш популярний варіант у лінійці консервації цього улюбленого багатьма овочів. Кабачкові салати, доповнені різними наборами овочів, мають ніжний смак, малу калорійність, готуються швидко і нескладно, що важливо при великому обсязі заготовок. Рецептів приготування салатів на зиму багато – як складних, так і простих, і завжди можна вибрати рецепт на свій смак.

Салат із кабачків «пальчики оближеш» на зиму

Салат з кабачків під назвою «пальчики оближеш» готується у різних варіантах, що відрізняються набором овочів та способом приготування. У цьому рецепті всі овочі обсмажуємо, що робить салат особливо смачним, на відміну простого гасіння. Кабачки готуємо з морквою, цибулею та додаванням томатної пасти.

00f73b0d4313b725ec1c16a3b6ba872d

    Гострий салат з кабачків по-корейськи на зиму

    Шанувальників гострих овочевих закусок по-корейськи чимало, і салат з кабачків, приготовлений корейським способом, виходить досить смачним та гострим. Для салату вибираються молоді кабачки та разом із морквою подрібнюються на корейській тертці. Для гостроти в салат кладеться часник із корейською приправою та для збереження хрумкого смаку овочів, салат лише стерилізується у банках.

    Час приготування: 4 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 1,5 л.

    Складові:

    • Кабачки – 1 кг.
    • Морква – 3 шт.
    • Перець солодкий – 2 шт.
    • Часник 1 – головка.
    • Цукор – ½ ст.
    • Сіль – 1 ст.
    • Приправа по-корейськи для моркви – 1 ст.
    • Олія – 100 мл.
    • Оцет 9% – 100мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вибрані для заготівлі кабачки промити холодною водою, обсушити серветкою і подрібнити корейською терткою. Так само подрібнити очищену моркву. Кабачкову та морквяну соломку перекласти в глибокий посуд для маринування.

    5b8462bdd912ef1b926d7f6b171cfa98

    Крок 2. Солодкий перець очистити від насіння та перегородок. Перець ножем нарізати тонкою соломкою і додати до кабачків. Часник очистити від лушпиння і подрібнити на часнику. Овочеву нарізку посипати сіллю, цукром і приправою, налити до неї вказану в рецептурі кількість олії зі столовим оцтом і руками все добре перемішати.

    483e4f25ce33f93932a1b0e78deedb32

    Крок 3. Посуд прикрити харчовою плівкою або кришкою і залишити на 3 години, щоб овочі промаринувалися і дали достатньо соку.

    421029d5f376a97bc0fd387121d5854b

    Крок 4. Невеликі банки для заготівлі промити та просушити. Кришки можна прокип'ятити. Після закінчення часу маринування салат розфасувати по підготовлених банках і до верху залити овочевим соком.

    42fc42a1d666c0b548b8ff22791bc497

    Крок 5. Потім салат у банках простерилізувати у великій каструлі, як і звичайні консервації. Час стерилізації для півлітрових банок становить 20 хвилин від початку кипіння води в каструлі.

    86c1aec9ec6acac5aa96076fc6db3b2c

    Крок 6. Банки з салатом з кабачків корейською щільно закупорити кришками, остудити в перевернутому вигляді і переставити на зберігання в будь-яке темне місце. Смачних та вдалих заготовок!

    6ff1dfc90428b660b433df8a2029c329

    Тещин язик з кабачків на зиму

    Салат з ім'ям «Тіщина мова» з кабачків на зиму відноситься до варіантів гострих кабачкових заготовок, і він добре доповнює різні страви, особливо м'ясні та рибні. У цьому рецепті тушкуємо кабачки, нарізані у певній формі, в овочевій суміші із подрібнених помідорів та солодкого перцю, а для гостроти додаємо часник із пекучим перцем. Готуємо без стерилізації.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 6 л.

    Складові:

    • Кабачки – 3 кг.
    • Помідори – 3 кг.
    • Перець болгарський – 1 кг.
    • Часник великий – 4 зубки.
    • Перець чилі – 1-2 стручки.
    • Цукор – 8 десертних ложок.
    • Сіль – 6 десертних ложок.
    • Олія – 250 мл.
    • Оцет 9% – 5 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Овочі та спеції для цієї заготівлі підготувати у зазначеній у рецепті кількості. Їх почистити та добре промити холодною водою.

    c7da57f90dccde0602d16baf7287486d

    Крок 2. Помідори ошпарити окропом, видалити шкірку і нарізати часточками.

    e267018b57341bf97f4f9698322aa6fb

    Крок 3. Очищений солодкий перець нарізати середніми шматочками.

    4dfaec28d47208e88f2901a285d945c1

    Крок 4. Нарізування помідорів з перцем подрібнити в однорідну масу за допомогою блендера або м'ясорубки.

    c6cbea5b3213beac3fb5cbb82788a1fb

    Крок 5. Кабачки нарізати поздовжніми скибочками середньої товщини.

    af9f88123d75bb63c9ee849f8a1aa679

    Крок 6. Часник очистити від лушпиння і нарубати ножем не дуже дрібно. Стручок або два стручки гострого перцю нарізати тонкими кільцями.

    663c9e169333a80cd0492274dfa30740

    Крок 7 У спеціальну для гасіння велику каструлю або казан перелити овочеву суміш, насипати до неї розраховану кількість солі з цукром і довести до кипіння. Налити в суміш олію і перекласти нарізку кабачків.

    c897ec8d31509498c2d6bf988786f9da

    Крок 8. Гасити кабачки в овочевій суміші протягом 30 хвилин від початку кипіння і на невеликому вогні під кришкою. До кінця гасіння до овочів перекласти подрібнений часник, кільця пекучого перцю та налити оцет.

    94c778c763a357c710f1b98cf8547cc2

    Крок 9. Банки та кришки простерилізувати звичним для вас способом. Приготовлений салат «Тіщина мова» з кабачків розфасувати по банках, герметично закупорити і на добу щільно накрити «шубою». Салат добре зберігається в приміщенні без світла та при низькій температурі. Смачних та вдалих заготовок!

    013be013532ad34acfd7aabf61ae341b

    Салат з кабачків з рисом на зиму

    Салат з кабачків з рисом на зиму є не салатом, а скоріше закускою, подібною до овочевого різотто. Рис робить страву досить ситною, і її подають як повноцінний додаток до обіду або вечері в холодному або розігрітому вигляді. Готується такий салат нескладно, швидко та без стерилізації. Рис для салату підходить будь-який, але краще брати пропарений.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Кабачки – 500 гр.
    • Рис – ½ ст.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Цукор – ½ ст.л.
    • Сіль – 1 ст.
    • Томатна паста – 2 ст.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Оцет 9% – 1 ст.
    • Вода – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Перед початком приготування кабачок промивається та очищається від шкірки. Потім овоч нарізається середніми кубиками. Очищена цибуля нарізається також невеликими кубиками. Рис кілька разів промивається холодною водою. У спеціальну для гасіння каструлю наливається олія, кладеться нарізка кабачків з цибулею і зверху насипається промитий рис.

    64917036c438596881f665992961eb68

    Крок 2. У чашку наливається склянка теплої води і розводиться в ній дві ложки томатної пасти. Цією сумішшю заливаються кабачки з рисом і каструля ставиться на середній вогонь.

    b5a515c3c1d676b895e8fd14bc138de1

    Крок 3. До салату насипається вказана в рецепті кількість солі з цукром. Після закипання овочів вогонь робиться мінімальним, і салат тушкується під закритою кришкою протягом 30 хвилин.

    3fe222577074ac11ba8379a71ad07aa7

    Крок 4. За п'ять хвилин до закінчення гасіння до салату через часник додаються очищені зубки часнику і наливається ложка столового оцту. Салат акуратно перемішується і за кілька хвилин вогонь вимикається.

    a93a4d9584b445aae3c2fa161424afb8

    Крок 5. Банка та кришка стерилізуються заздалегідь. У підготовлену банку перекладається салат із кабачків із рисом і відразу щільно закупорюється кришкою. Салат ставиться на кришку, на добу накривається махровим рушником, а потім переноситься в місце зберігання. Смачних та вдалих заготовок!

    1491d85ec2a10c2ec9e9feef44a56deb

    Салат “Анкл бенс” з кабачків

    Салат “Анкл бенс” з кабачків відноситься до варіантів закусок, що готуються способом гасіння кабачків у томатному соусі. Кабачки при термічній обробці розварюються і закуска виходить у вигляді густого соусу. У цьому рецепті приготуємо «Анкл Бенс» трохи інакше, у вигляді салату, і овочі в ньому залишаться цілими шматочками.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Кабачки – 1 кг.
    • Цибуля – 5 шт.
    • Перець болгарський – 6 шт.
    • Помідори – 1 кг.
    • Цукор – 2 ст.
    • Сіль – 2 ст.
    • Томатна паста – 2 ст.
    • Олія – 2 ст.
    • Оцет 9% – 1/3 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом усі інгредієнти. Овочі необхідно очистити та промити під проточною водою.

    87e0154a59d2c69ec58283c8a03e921a

    Крок 2. У спеціальну каструлю для гасіння налити олію з оцтом, насипати до них потрібну кількість цукру з сіллю, добре перемішати і довести до кипіння на невеликому вогні.

    e3ae585ca8d33a736696853d5c328708

    Крок 3. Кабачок та перець нарізати брусочками, помідори – поздовжніми скибочками, а цибуля – тонкими півкільцями.

    dcfc4410b6c62515555facf6fa137b00

    Крок 4. У закипілий маринад викласти нарізку кабачків і гасити протягом 5 хвилин.

    17fb8951de55b0d1ee500e24aa510b58

    Крок 5. Потім до кабачків перекласти нарізану цибулю та готувати протягом 5 хвилин.

    09e654cf1a4516cfa3dad182b023585f

    Крок 6. Наступним перекласти на каструлю нарізку болгарського перцю і гасити 5 хвилин.

    0389e45541a6147bb9d0400b6b439adf

    Крок 7. В останню чергу перекласти на каструлю нарізку помідорів і додати томатну пасту. Гасити при періодичному помішуванні вже 10 хвилин.

    eb7add910a6a2103806f68c7b28756e5

    Крок 8. Банки та кришки простерилізувати заздалегідь. Приготовлений салат «Анкл Бенс» розкласти гарячим по банкам, герметично закупорити, поставити на кришки, на ніч прикрити «шубою» і після охолодження перенести в місце зберігання. Смачних та вдалих заготовок!

    e19ffd8c790bccab72056ce1e952d7e1

    Салат з кабачків та баклажанів на зиму

    Салат з кабачків та баклажанів готується просто і виходить смачною закускою до зимового столу. Консистенція його виходить трохи рідкою і схожою на лечо, тому що кабачок і баклажани тушкують у соусі з подрібнених помідорів. Пропорцію овочів можна змінити за перевагою. Готуємо салат без стерилізації.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 5 л.

    Складові:

    • Кабачки – 1.5 кг.
    • Баклажани – 1.5 кг.
    • Помідори – 2,5 кг.
    • Перець солодкий – 500 гр.
    • Цибуля – 700 гр.
    • Цукор – 1 ст.
    • Сіль – 2 ст. л. з гіркою.
    • Томатна паста – 2 ст.
    • Олія – 1 ст.
    • Оцет 9% – 6 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед потрібно підготувати овочі до консервації. Промити помідори та баклажани. У кабачка, якщо він немолодий, видалити шкірку та насіння. Перець очистити від насіння та перегородок. Почистити цибулю.

    d72d91bc7ea18a4a0be2f95a195a71d1

    Помідори подрібнити в однорідну масу за допомогою м'ясорубки або блендера і перелити в спеціальну каструлю для гасіння.

    ac12849b8623e09e620c33d06314222a

    Крок 3. У такий же спосіб, як і помідори, подрібнити половину кабачків і перекласти в каструлю.

    f4e4f5f1229b4ddcd63227f1d484ba17

    Другу половину кабачків нарізати невеликими брусочками і перекласти в каструлю.

    87741b15d32236393433241aa3298ab5

    Крок 5. Баклажани нарізати середніми кубиками, щоб не були надто дрібними. Цю нарізку додати до решти овочів.

    86e3c1471a86207e3b1b9963c28a4b39

    Крок 6. В останню чергу нарізати чверть кільцями цибулю, солодкий соломкою перець і перекласти в каструлю.

    92c917b541d26057ea5bab5d6c433d89

    Крок 7. До овочів насипати сіль з цукром і налити олію в кількості, згідно з рецептом.

    b34192ef96a10ff5efe7ee5ccdcd7149

    Крок 8. Овочі акуратно перемішати дерев'яною ложкою, поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння. Гасити салат під прикритою кришкою, на невеликому вогні та протягом 15-20 хвилин. Час гасіння можна змінити, оскільки від нього залежить м'якість овочів.

    9a5cb74a47ed148ba4af93493b6c0e03

    Крок 9. Воду до салату не додавати, оскільки овочі дадуть багато соку. До кінця гасіння налити столовий оцет до салату, перемішати і вогонь вимкнути.

    861afa9426cc539e228330416f832218

    Крок 10. Гарячий салат розкласти по заздалегідь простерилізованим невеликим банкам і відразу закупорити герметично прокип'яченими кришками.

    9baa782cd99f3b30467cd4f7cad98e0d

    Крок 11. Банки з салатом з кабачків і баклажанів поставити на кришки, накрити теплим покривалом і після повного остигання перенести на зберігання в темне і прохолодне приміщення. Смачних та вдалих заготовок!

    288f966eb7f4c3b5175fc10cc3febab6

    Салат “Юрча” з кабачків на зиму

    Салат “Юрча” з кабачків на зиму, або “казахське лечо”, може бути у вас гарною заготівлею великого обсягу кабачків. Технологія приготування передбачає гасіння кабачків з додаванням солодкого перцю, в соусі з подрібнених помідорів з великою кількістю зелені. У салат додається багато часнику, і гострота визначається власним смаком. Салат готується без стерилізації.

    Час приготування: 2 години.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Порції: 5 л.

    Складові:

    • Кабачки – 3 кг (очищені).
    • Перець болгарський – 1 кг (очищений).
    • Помідори – 1 кг (очищені).
    • Кріп – 200 гр.
    • Часник – 2 голівки.
    • Цукор – 200 гр.
    • Сіль – 80 гр.
    • Олія – 350 мл.
    • Оцет 9% – 100мл.
    • Перець чорний горошок – 12 шт.
    • Перець запашний горошок – 5 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. В першу чергу підготувати, згідно з рецептом, овочі, спеції та приправи. Овочі почистити та промити.

    194277066ce0b925e6553e34fcc021e2

    Крок 2. Помідори нарізати шматочками. У блендері подрібнити до однорідної маси помідори з одночасним додаванням зелені, часнику і перців.

    3b229aa03550ae384fd7449564c9437a

    Крок 3. Кабачки нарізати середніми кубиками. Очищений перець нарізати тонкою соломкою.

    05855ab99c46d543535f62cae735088a

    Крок 4. У спеціальну для гасіння каструлю або казан перелити масу подрібнених помідорів, додати олію з оцтом, все перемішати і перекласти в неї нарізку кабачків і перцю. Каструлю поставити на середній вогонь та довести масу до кипіння.

    4eac257f432d5695cdb891b70a9e7638

    Крок 5. Гасити салат “Юрча” на невеликому вогні, під закритою кришкою і протягом 1 години. Для отримання хрустких кабачків достатньо 40 хвилин гасіння. Салат під час гасіння перемішувати небажано.

    7e1a1e89e06de5678ad000aa64c5de0b

    Крок 6. Поки салат тушкується, у духовці простерилізувати протягом 10 хвилин чисті банки та кришки.

    7df875488adeeb270d19faee8c3fa265

    Крок 7. Гарячий салат розкласти по стерильним банкам, одразу герметично закупорити, поставити на кришки та на ніч накрити «шубою». Охолоджений салат «Юрча» з кабачків зберігати краще в приміщенні з низькою температурою. Вдалих та смачних заготовок!

    8b0a5030ce45db66ec2c2ed2b6a3cd21

    Салат «Татарська пісня» із кабачків на зиму

    Салат із незвичайною назвою «Татарська пісня» з кабачків може бути у вас гарним варіантом із лінійки зимових кабачкових консервацій. Основний інгредієнт його – кабачок у будь-якій нарізці, і він тушкується у кисло-солодкому соусі, приготованому на основі томатної пасти з додаванням яблук, солодкого перцю, цибулі з морквою та приправ із перцем.

    Час приготування: 1 година 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Кабачки – 2 кг.
    • Перець болгарський – 1 шт.
    • Яблуко (антонування) – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Часник – 1 головка.
    • Перець чилі – 0,5 стручка.
    • Томатна паста – 70 гр.
    • Цукор – 1 ст.
    • Сіль – 50 гр.
    • Олія – 1 ст.
    • Оцет 9% – 100мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Кабачки промиваються під проточною водою, потім очищаються від шкірки та насіння і нарізуються середніми шматочками довільної форми.

    0f00058ba6a2d8a4910470ba6723a497

    Крок 2. Для соусу вимиваються та чистяться яблуко, цибуля, морква, гострий та солодкий перець. Потім вони нарізаються дрібними кубиками.

    209eb71467583d69af4469b45fbdafc1

    Крок 3. У спеціальну для гасіння каструлю або казан перекладається нарізка овочів лише без кабачка.

    6f07f3334dd68f1e871cf24166657948

    Крок 4. До неї наливається, згідно з пропорцією рецепту, олія з оцтом, кладеться томатна паста, і насипаються сіль із цукром.

    06582bc1ec2051f00f21924fe3175e6d

    Крок 5. Ці інгредієнти акуратно перемішуються і гасять на середньому вогні і при помішуванні 2-5 хвилин від початку кипіння.

    69b435c7493f5703c2e7ec73b65d8477

    Крок 6. Потім у соус перекладається нарізка кабачка.

    4193d8fc56827e840992832cc6340d23

    Крок 7. Кабачки добре перемішуються із соусом.

    19fc0aaa132de3b58560edbea5cd750b

    Крок 8. Салат гаситься на невеликому вогні та під прикритою кришкою протягом 1 години. Періодично салат перемішується ложкою.

    ea00e4a069b562226c953a3816e189d6

    Крок 9. Приготовлений салат пробується на смак, і додаються спеції, що бракують. Від часу гасіння залежить текстура кабачків та густота соусу, тому час можна змінити.

    f6bbbeb602cb7c5dfa975ec3d79c1c61

    Крок 10. Банки та кришки для цієї заготівлі заздалегідь стерилізуються прийнятним для вас способом. Салат розфасовується по банкам.

    25b2f0828f867c4f8e10c3f313f2743b

    Крок 11. Банки герметично закриваються, ставляться на кришки та остуджуються під «шубою».

    8d9bf023e46ad40458cc2c189f9dbc56

    Крок 12. Салат із кабачків «Татарська пісня» зберігається в умовах, як і всі домашні консервації. Смачних та вдалих заготовок!

    6c3d6f230e8898ec4541478edbf58a09

    Салат на зиму з кабачків та огірків

    Тандем цих двох овочів смачний не тільки в маринованому вигляді, але на основі кабачків та огірків виходить смачний салат, що урізноманітнить зимове меню. Технологія приготування салату проста: нарізані овочі маринуються з додаванням прянощів, моркви з часником і спецій, потім розкладаються в банки і стерилізуються. Кабачки та огірки у цьому варіанті салату залишаються хрусткими.

    Час приготування: 5 годин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2,5 л.

    Складові:

    • Кабачки – 1 кг.
    • Огірки – 1 кг.
    • Морква – 200 грн.
    • Часник – 50 грн.
    • Цукор – 60 гр.
    • Сіль – 20 гр.
    • Олія – 150 мл.
    • Оцет 9% – 120 мл.
    • Коріандр – 2 гр.
    • Куркума – 12 грн.

    Процес приготування:

    Крок 1. Перед початком готування кабачки та огірки добре промиваються під проточною водою та нарізаються середніми брусочками. Нарізка овочів одразу перекладається у посуд для гасіння.

    bf91e6765d299e30377c85f5dce220de

    Крок 2. Очищені морква та часник подрібнюються на великій тертці та додаються до овочів. Потім до салату насипаються згідно з рецептом, сіль з цукром, коріандром та куркумою.

    70a0122265080ce8fdf15c9764e59810

    Крок 3. Овочі заливаються олією зі столовим оцтом і руками добре перемішуються. Посуд прикривається кришкою або рушником і салат залишається на 4 години, щоб овочі дали свій сік і промаринувалися.

    8379f79475047607be57fbce3b23cf41

    Крок 4. Після часу маринування салат розкладається по чистих банках і овочі заливаються маринадом. Банки прикриваються кришками. Салат стерилізується, як і звичайні домашні консервації та час становить 20 хвилин для півлітрових банок.

    e3f1c3342edfa5ccf42ee305468304ff

    Крок 5. Потім салат у банках з кабачків та огірків герметично закупорюється. Банки в перевернутому стані накриваються теплим покривалом і після повного остигання переставляють на зберігання в темне місце. Смачних та вдалих заготовок!

    43e084f22d78df5607c631ca0644e6fd

    Cалат з кабачків, помідорів, моркви та цибулі.

    Салат з кабачків, помідорів, моркви та цибулі відноситься до варіантів овочевих салатів-асорті і готується він просто. У цьому рецепті кабачки тушкуємо в соусі з подрібнених помідорів, цибулі та моркви з додаванням перцю та часнику. Цибулю та моркву обсмажуємо, що надає салату особливого смаку. Закуска виходить солодкуватим і без особливої гостроти. Готуємо без стерилізації.

    Час приготування: 1 година 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Кабачки – 1.2 кг.
    • Помідори – 1 кг.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Перець солодкий – 2 шт.
    • Перець гострий – до смаку.
    • Часник – 5 зубків.
    • Цукор – 4 ст.
    • Сіль – 1 ст.
    • Олія – 80 мл.
    • Оцет 9% – 50 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати овочі та спеції згідно з рецептом. Кабачки та помідори промити. Часник, перець та цибулю почистити. Кабачки нарізати середніми шматочками довільної форми.

    daa030f56608a73a7ea128cd67659499

    Крок 2. На великій тертці подрібнити моркву. Цибулю нарізати тонкими чверть кільцями. Ці овочі обсмажити на розігрітій олії до легкого рум'яного кольору.

    5c10be532c3bd1587ea8cee1956f74e1

    Крок 3. Помідори з гострим та солодким перцями за допомогою м'ясорубки або блендера подрібнити в однорідну масу та за бажанням, помідори можна заздалегідь очистити від шкірки. Помідорний соус перелити у спеціальний для гасіння посуд та поставити на середній вогонь.

    e7f96c30285210f9a2410e5e9374a151

    Крок 4. До помідорів перекласти обсмажену цибулю з морквою.

    c1cd7c096f5809f4c7e87412770132ef

    Крок 5. Два зубки часнику дрібно нарубати ножем і додати до помідорного соусу.

    cddd49086b33cab7a11e7c6e420ba4ea

    Крок 6. Потім до соусу насипати у зазначеній у рецепті кількості сіль з цукром і налити олію. Усі інгредієнти соусу добре перемішати, довести до кипіння та поварити 10 хвилин на невеликому вогні під прикритою кришкою.

    44949b3a32ed2687766341c4c06b718d

    Крок 7. Після цього в соус перекласти нарізку кабачків, перемішати і гасити 30 хвилин від початку кипіння. Кабачки у соусі при гасінні кілька разів перемішати.

    425b32f7a8dddec2ed871466ef0ba393

    Крок 8. За кілька хвилин до закінчення гасіння до салату налити столовий оцет, додати решту подрібнених часникових зубків, зняти пробу і відкоригувати на свій смак.

    f954b02a00cbff75cd910475af40aa37

    Крок 9. Готовий салат з кабачків, помідорів, моркви та цибулі розкласти в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрити кришками, що прокип'ячать, перевернути вгору дном і до повного охолодження накрити «шубою», що буде пастеризацією цієї консервації. Салат добре зберігається у темному та прохолодному приміщенні тривалий час, не втрачаючи свого смаку. Смачних та вдалих заготовок!

    aff04b06d4cb574306a17e656dc85021

    Салат з кабачків та болгарського перцю на зиму.

    Салат з кабачків та болгарського перцю готується за різними рецептами та найчастіше у вигляді лечо. У цьому рецепті вам пропонується інший варіант салату – нарізані кабачки з перцем укладаються пошарово у банку, заливаються маринадом, і закуска ставиться на зберігання у холодне місце. Рецепт простий та швидкий, що зручно при великому обсязі заготівлі.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 0,5л.

    Складові:

    • Кабачок – 180 гр.
    • Болгарський перець – 150 грн.
    • Часник – 5 зубків.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Олія – 80 мл.
    • Перець запашний горошок – до смаку.

    Для маринаду на 1 л води:

    • Цукор – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Оцет 9% – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом та обсягом передбачуваної заготівлі овочі, спеції та приправи. Кабачок, перець та зелений кріп добре промити під проточною водою. Часник очистити від лушпиння.

    2ce64fbda2907a948c8c7a38806a1511

    Крок 2. Банки промити з харчовою содою та простерилізувати разом із кришками в духовці.

    4426754afdcf9b632e2d504ab834ed42

    Крок 3. Кабачок, бажано молодий, нарізати кружальцями.

    b0cc8cb72ef58e58adeed7f5ebcac55a

    Крок 4. Перець очистити від насіння та перегородок, а потім нарізати соломкою.

    ca5a49bc9a46678f4181afb76ead3e71

    Крок 5. Інгредієнти для маринаду (сіль, цукор та оцет) насипати в окремий посуд, залити літром окропу та перемішати до розчинення солі з цукром.

    49e49a702ec464016f39cda426102ef7

    Крок 6. У стерильну банку покласти часникові зубки з кропом та насипати горошки запашного перцю.

    ea2593574ec7f2d80d1ee4975b531081

    Крок 7. Поверх прянощів пошарово і компактно укласти нарізку кабачка із солодким перцем.

    b74b10f0ab2ecc790d0449f2bb31d55c

    Крок 8. Залити овочі гарячим маринадом, щільно закрити кришкою і після остигання поставити на зберігання холодний підвал або холодильник. Їсти такий салат можна буде вже за два дні маринування. Смачних та вдалих заготовок!

    e0a9b77cdc7ae6bafd32e088c0da15b5

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал