Салат з гранатом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

37c2b2e61d07ec0acacc6a5775f15393

Гранат – дуже корисний продукт, який насичує нашу кров залізом та піднімає гемоглобін. І їсти його можна не тільки як фруктове перекушування, але і додавати в різні холодні закуски, наприклад, в салати. Цей яскравий зернистий фрукт чудово поєднується з, здавалося б, непоєднуваними інгредієнтами: яловичина, морепродукти, горіхи та всілякі овочі. Завдяки такій універсальності, існує безліч рецептів дуже смачних і ароматних салатів, які ми представляємо в цій добірці: ви знайдете повсякденні рецепти, а також варіанти приготування оригінальних холодних закусок, які стануть «цвяхом» будь-якого застілля та приємно здивують гостей свій ефектний зовнішній вигляд.

Салат “Гранатовий браслет” – класичний рецепт

Приготувати вишукану та ефектну закусочну страву можна не тільки з червоної риби та чорної ікри. При правильному оформленні та вдалому декорі, навіть відварена картопля з морквою у поєднанні із зернами стиглого гранату, можуть стати справжньою насолодою для ваших смакових рецепторів та естету всередині вас! І салат «Гранатовий браслет» тому підтвердження.

7d3a7c75cc20b77fa1883027c283944e

Салат з куркою та гранатом

Коли на перекус зовсім небагато часу – швидко нарізаємо та трапезуємо смачним салатом, приготованим на основі курячого м’яса, яблук та гранату. Така страва не залишає після себе тяжкості в животі і містить мінімум калорій, тому вживати салат можна навіть на ніч, не боячись за свою фігуру.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Філе куряче (запечене з сіллю та спеціями) – 1 шт.
  • Гранат – ¼ шт.
  • Яблуко – ½ шт.
  • Чебрець – 1 гілочка.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – ½ ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти, перелічені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.

5de74d056680c1ff10fb543dbff0df05

Крок 2. Птах ріжемо брусочками і відправляємо в салатник.

02b7aa36319d64ab67e1c63ed559568c

Крок 3. З яблука знімаємо шкірку, витягаємо насіннєву коробочку і нарізаємо невеликого розміру кубиками.

6c18cf488d2579974f347a6306f9d0e9

Крок 4. Присмачуємо фруктові шматочки олією без запаху та соєвим соусом.

72bec3c72f437366ce81e030d2d355c6

Крок 5. Приправляємо страву листочками свіжого чебрецю і добре перемішуємо компоненти.

d1112b728bae6985b9bf64ada8209893

Крок 6. Розкладаємо салат за порційними піалами, прикрашаємо зернятками граната і приступаємо до дегустації. Смачного!

c7fe1d63905905b6a35841125911c8b7

Салат з гранатом та волоськими горіхами

Поєднання відварених овочів, яловичини, гранату та волоських горіхів – це безпрограшний варіант, який припаде до душі кожному. А завдяки ефектному зовнішньому вигляду закуски, її з легкістю можна подавати до святкового столу з будь-якого приводу як аперитив перед основною стравою.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 грн.
  • Горіхи грецькі (очищені) – 70 гр.
  • Яйця (відварені) – 3 шт.
  • Картопля (варена) – 2 шт.
  • Морквина (відварена) – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 3-4 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Цибуля зелена – 1-2 пера.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо овочі, м’ясо та яйця в підсоленій воді. Після термічної обробки остудити всі компоненти. Ядра горіхів злегка сушимо в мікрохвильовій печі або гарячій духовці. Об’ємний салатник вистилаємо двома шарами харчової плівки.

0f38e4a4af5cf855f6efdcd41fe57bcf

Крок 2. На дно тарілки викладаємо моркву, натерту на дрібній тертці і трохи притискаємо долонею на дно, промазуємо тонким шаром майонезу.

d9c9b6c4bfee3ea51ee2c04659434d9e

Крок 3. Горішки пересипаємо в пакет, б’ємо кухонним молоточком до стану великої крихти і насипаємо в миску, формуючи другий шар (також присмачуємо майонезом).

e09d6aabc250112b1991ba72ebbeb9bc

Крок 4. Поверх – консервована кукурудза (заздалегідь зливаємо надлишки рідини).

010de06658004fab761c86f1dbda19be

Крок 5. На кукурудзу – яйця, подрібнені за допомогою терки + майонез та сіль за смаком.

b2c76389a772d81b85f869b2def3f1c3

Крок 6. Відварену яловичину нарізаємо кубиками і викладаємо на яйця, не забуваємо «зволожити» соусом.

48549f1f39baddea315869eb4602c2c9

Крок 7. Завершальним шаром йде натерта картопля, яку потрібно трохи утрамбувати, для стійкості «конструкції».

fa3191071adcbc43d63cd80514684254

Крок 8. За допомогою плоскої тарілки акуратно перевертаємо глибоке страва та відокремлюємо плівку.

688c506073c4a7450a47c1ca820a8202

Крок 9. Декоруємо верхівку салату зернами гранату та кукурудзи, а також дрібно нашаткованою зеленою цибулею. Смачного!

91ddf720151b5f5667123076305d2fdd

Смачний салат з яловичиною та гранатом

Приготуємо легкий, але водночас ситний салат із цікавим поєднанням інгредієнтів: біла редька, гранат та яловичина. Завдяки «правильно» підібраним продуктам, готова страва надовго насичує і позбавляє почуття голоду, без тяжкості в шлунку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Складові:

  • Гранат – 1 шт.
  • Яловичина (відварена) – 200 гр.
  • Редька – 1 шт.
  • Сметана – 100 мл.
  • Петрушка – 3-5 гілочок.
  • Сіль – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. З білої редьки середнього розміру зчищаємо шкірку і натираємо на тертці для моркви корейською.

72ccb79f782cdba7f73727463aa05097

Крок 2. М’яку яловичину розбираємо на тонкі волокна, завтовшки, як попередній компонент.

b9c77c6870cb9246a68bdfb4978c6486

Крок 3. З’єднуємо два компоненти в салатнику та доповнюємо їх зернами гранату та дрібно нашаткованою петрушкою.

79b78600ac7593ec1e31a5c44c9b731f

Крок 4. Підсолюємо закуску, орієнтуючись на свої уподобання, та заправляємо сметаною.

fe9f19072a73da1f563cd7494eef9150

Крок 5. Готову страву подаємо до столу одночасно або даємо настоятися близько 20 хвилин для більшої соковитості. Смачного!

eb5125976d52301b717f71341191831d

Як приготувати салат з креветками?

Коли не знаєте, чим здивувати та приємно порадувати гостей або своїх рідних – приготуйте незвичайний салат з оригінальним поєднанням продуктів, який стане справжнім відкриттям для смакових рецепторів. Гранат, грейпфрут та авокадо – це саме ті фрукти, які ідеально доповнюють та відтіняють смак креветок.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Креветки – 200 гр.
  • Майонез – 1 ст.
  • Кетчуп – 1 ст.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Гранат – 10 грн.
  • Грейпфрут – ½ шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Невеликі креветки відварюємо до готовності у підсоленій воді, остуджуємо та очищаємо.

21e8686aed39a57e70f2493a494c75bb

Крок 2. Стигле авокадо розрізаємо навпіл, знімаємо шкірку і виймаємо велику кісточку, нарізаємо брусочками.

fa0e24bc8f09cc431423c1ab1c186485

Крок 3. Половину грейпфрута ділимо на часточки і виймаємо м’якоть, відокремлюючи білі плівки.

e0bbe2442d18e4dda58995a761b52841

Крок 4. Огірок нарізаємо кільцями.

77ea1732a3d39776acde1f181a710572

Крок 5. Яблуко подрібнюємо аналогічно авокадо.

678d77c2423dba4441f02d634565f534

Крок 6. Яскравий солодкий перець ріжемо півкільцями або соломкою – на ваш розсуд.

5da862168bc02ee007768e64919cb313

Крок 7. Змішуємо кетчуп, майонез і сіль, і приступаємо до оформлення: у центрі великої плоскої страви викладаємо огірочки, на них яблука, а в порожнечу між кухлями виливаємо соус і перекладаємо морепродукти. Біля креветок розкладаємо скибочки м’якоті грейпфрута та авокадо. Кайма тарілки оформляємо болгарським перцем, а весь салат хаотично посипаємо зернами граната.

c7c8dd7f2cda6ae85f1a5d92bc6a7c93

Крок 8. Святковий салат з морськими дарами трохи охолоджуємо в холодильній камері і подаємо до столу (яблука бажано збризкати соком лимона, щоб вони не змінили свій колір на темніший). Смачного!

610e91056d1ffd3d06df1d393f5cabca

Салат “Шапка Мономаха” з гранатом.

«Цвяхом» будь-якого святкового столу однозначно стане величний та неймовірно смачний салат під царською назвою «Шапка Мономаха». Названа закуска так неспроста, а тому, що її оформлення дуже нагадує відомий «головний» убір. І незважаючи на все сказане вище, готується страва з простих і доступних інгредієнтів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

  • Буряк (відварений) – 1 шт.
  • Картопля (відварена) – 3 шт.
  • Свинина (відварена) – 300 грн.
  • Сир твердих сортів – 120 грн.
  • Яйця (відварені) – 3-4 шт.
  • Морквина (відварена) – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Ядра волоських горіхів – 50 гр.
  • Горошок консервований – 1 ст.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності викладаємо всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів, на робочу поверхню: попередньо відварюємо та остуджуємо м’ясо, овочі та яйця.

d41af4eed93a51002aeb38cad4a0ffb4

Крок 2. Всі овочі очищаємо від шкірки та подрібнюємо на великій тертці. Яйця очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо: білки на великій тертці, жовтки – на дрібній тертці. Усі натерті компоненти розкладаємо по окремих піалах. Свинину нарізаємо кубиками, часник пропускаємо через прес і з’єднуємо з майонезом для заправки. Ядра волоських горіхів перебиваємо в блендері або кавомолці до великої крихти.

753918e5b806b5ab6f64826ce521832e

Крок 3. Коли всі продукти готові, починаємо формування закуски: на дно плоскої страви викладаємо ½ частину натертої картоплі. Також відзначимо, що кожен шар необхідно змащуємо невеликою кількістю майонезу для соковитості та підсолювати на свій смак.

e8d172a51d58545e26d597c734eec5ca

Крок 4. На картоплю укладаємо буряки.

a870c2b69eaa5e93e4310db79e4ca672

Крок 5. На буряк – моркву.

9fda599bb63e0f9f44e0ec14bb90f395

Крок 6. Зверху овочевих шарів розділимо половину горіхової крихти.

68713aef20a5b21a0ca2b6424b96f81f

Крок 7. Слідом укладаємо ½ подрібненої свинини.

a85d936975f5f1259e89380b3b9f540a

Крок 8. Тепер формуємо шари із залишків картоплі, жовтків та майонезу.

41cb538c7a56117ce4ca986d792830e8

Крок 9. «Закриваємо» жовтки м’ясом та жменею сиру. Обережно обмазуємо всю салатну гірку соусом, присипаємо по всьому діаметру сиром, а потім білками нижню частину.

47de691ed31138ee29a3fb7e516a1bfd

Крок 10. Декоруємо білки горіхами, а в центрі салату по колу укладаємо зерна граната.

f5294855c11f6cdbf8e8cd193de27316

Крок 11. Також прикрашаємо закуску маленькими шматочками буряків, зернами та іншими елементами на ваш смак. Смачного!

c5915cf9fe2087f3ec1528d6e9bf7ddf

Простий і швидкий салат з гранатом та ананасом

На жаль, не багато хто знає, що з таких фруктів, як гранат і ананас можна приготувати не тільки десерт, а й свіжий салат в азіатському стилі, доповнений свіжими овочами, а саме огірками, соковитими томатами та солодким перцем. А поєднає всі ці інгредієнти оригінальна заправка на основі оцту та оливкової олії.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Огірки – 1 прим.
  • Томати – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Зерна граната – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ананас консервований/свіжий – 100 гр.
  • Цукор-пісок очеретяний – 1 ст.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Виготовляємо продукти за списком.

7b1c489c9e45778a2a7ecf8d67c304b8

Крок 2. З цибулини знімаємо лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями, томат – кубиком. Перекладаємо компоненти в салатник.

e793a3ccd262af4627ca2acc8ba45153

Крок 3. Розрізаємо великий огірок навпіл і чайною ложкою витягаємо м’якоть. Тверду частину ріжемо шматочками та перекладаємо у тарілку.

80af8659533e3dcd98026234ca301841

Крок 4. З солодкого перцю виймаємо кісточки та білі перегородки, нарізаємо кільцями.

45a2ea1aab91c419e8f95df9f80a7f4a

Крок 5. Шматочки ананаса відціджуємо від заливки і з’єднуємо з підготовленими продуктами.

11f7cfdc184d8f8bd0d3991f8d5aa22f

Крок 6. В окремій піалі змішуємо оцет, оливкову олію та коричневий цукровий пісок, додаємо сіль та мелений перець, орієнтуючись на свої уподобання та добре розмішуємо.

3456dc10ce3fda0a412374565aa2c268

Крок 7. Заправляємо салат азіатським соусом, доповнюємо гранатом та перемішуємо. Ароматну страву подаємо до столу відразу ж і починаємо дегустацію. Смачного!

082078522d4bc468bfa4c4cc70892ae0

Салат “Червона шапочка” з гранатом.

Коли не знаєш, чим урізноманітнити стіл «по-особливому» випадку, слід приготувати яскравий та оригінальний салат «Червона шапочка», який стане «цвяхом» будь-якої урочистості завдяки своєму ефектному зовнішньому вигляду, соковитій текстурі та небанальному поєднанню продуктів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Складові:

  • Яйця (відварені) – 2 шт.
  • Морква (відварена) – 1 шт.
  • Картопля (відварена) – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Зерна граната – 1 жменя.
  • Майонез – 3 ст.
  • Горіхи грецькі (рубані) – 80 гр.
  • Стегени курячі (копчені) – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З вареної картоплі знімаємо шкірку, натираємо на терці з буряка і утрамбовуємо на дно кулінарного кільця.

7a1ff7b80836e1985c1fc7c7a732e6be

Крок 2. Овочевий шар промазуємо майонезом для соковитості, також підсолюємо.

aeb0f9d73ad7a62c6bc86130e3c7fdb2

Крок 3. Відокремлюємо м’ясо від кістки, розбираємо по волокнах або нарізаємо і укладаємо на картопля.

4468bb4fc474dffb1bc15eab9b0a7f3c

Крок 4. Курячий шар присипаємо подрібненими горішками.

efd4ee992cd18acd6fad1c8482b923dd

Крок 5. Моркву тремо на тертці і розділимо поверх волоських горіхів + змащуємо соусом.

8525cc7f30f9ae70814b4c3aa435fff6

Крок 6. Завершуємо «композицію» натертим сиром, заправкою та гранатом.

4ed4aff934865308035957bd83a40e51

Крок 7. Даємо салатику настоятися близько години в холодильній камері та приступаємо до трапези. Смачного!

29e646308a6dd02e6fab5d83792131dc

Салат з гранатом та пекінською капустою.

Приготуємо легкий, але в той же час ситний і поживний салат, який можна їсти навіть на ніч без сорому! Соломка пекінської капусти, гранат, сир розсолу – всі ці компоненти ідеально поєднуються і подарують вашим смаковим рецепторам справжню насолоду!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сир “Фета” – 40 гр.
  • Гранат – ¼ шт.
  • Капуста пекінська – ¼ шт.
  • Огірки – 1 прим.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності викладаємо на робочу поверхню всі компоненти, перелічені у графі «інгредієнти».

9b56a03e6429d9b4e79c3237adcf8194

Крок 2. Нарізаємо пекінку соломкою, огірок – півкільцями.

4129c8a6f6a0f63a01d49a9c56f74254

Крок 3. Дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі.

9a6fc62fb2266bd7c98dd0d23773b622

Крок 4. Об’єднуємо продукти в салатнику та доповнюємо їх зернами гранату.

e81f9bcd0ad9a666a0e1889edf291579

Крок 5. Додаємо розфарбований сир і заправляємо закуску якісною оливковою олією, солимо за необхідності.

49786e3096287da8e882f2da4a8ae58a

Крок 6. Добре перемішуємо.

644fcf07d5901e76058eecbde8d84146

Крок 7. І подаємо “здоровий” салат до столу. Смачного!

359fbf2982f415be54dde022c2da28bd

Салат з гранатом та крабовими паличками

Поєднання гранату, сурімі, солодкого ананасу і сиру – це безпрограшний варіант, який сподобається всім, хто тільки встигне спробувати цю закуску. Саме «встигне», бо оригінальний свіжий салат «розлітається» зі столу миттєво та, посилаючись на цей факт, заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Ананас консервований – 2 ст.
  • Салат листовий – ½ пучка.
  • Сир – 50 гр.
  • Палички крабові – 50 грн.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Зерна граната – 1-2 жмені.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія кукурудзяна – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо та остуджуємо яйця, промиваємо зелень під струменем води і даємо трохи часу стекти надлишкам рідини.

a176ae671b1dadb7bb1a4d27c2e602be

Крок 2. Дрібно шаткуємо пір’я цибулі, листя салату рвемо руками.

ea1c73bebf598622ecdbd84c9d9965fe

Крок 3. Нарізаємо кубиками сир твердих сортів, сурімі та ананаси. Очищені яйця хаотично кришимо, розламуємо гранат і відокремлюємо зерна.

6b0894f9834f1dd5071ee29fb690c98c

Крок 4. З’єднуємо всі нарізані продукти в салатнику, підсолюємо за смаком та заправляємо ароматною кукурудзяною олією.

44c7bcb9ace404d39dae224029f5b493

Крок 5. Добре перемішуємо компоненти для рівномірного розподілу заправки і крупинок солі. Смачного!

9357972c03605d2c6f8f7d4829213775

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал