Салат з гранатом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гранат – дуже корисний продукт, який насичує нашу кров залізом та піднімає гемоглобін. І їсти його можна не тільки як фруктове перекушування, але і додавати в різні холодні закуски, наприклад, в салати. Цей яскравий зернистий фрукт чудово поєднується з, здавалося б, непоєднуваними інгредієнтами: яловичина, морепродукти, горіхи та всілякі овочі. Завдяки такій універсальності, існує безліч рецептів дуже смачних і ароматних салатів, які ми представляємо в цій добірці: ви знайдете повсякденні рецепти, а також варіанти приготування оригінальних холодних закусок, які стануть «цвяхом» будь-якого застілля та приємно здивують гостей свій ефектний зовнішній вигляд.

Салат “Гранатовий браслет” – класичний рецепт

Приготувати вишукану та ефектну закусочну страву можна не тільки з червоної риби та чорної ікри. При правильному оформленні та вдалому декорі, навіть відварена картопля з морквою у поєднанні із зернами стиглого гранату, можуть стати справжньою насолодою для ваших смакових рецепторів та естету всередині вас! І салат «Гранатовий браслет» тому підтвердження.

Салат з куркою та гранатом

Коли на перекус зовсім небагато часу – швидко нарізаємо та трапезуємо смачним салатом, приготованим на основі курячого м’яса, яблук та гранату. Така страва не залишає після себе тяжкості в животі і містить мінімум калорій, тому вживати салат можна навіть на ніч, не боячись за свою фігуру.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Філе куряче (запечене з сіллю та спеціями) – 1 шт.
  • Гранат – ¼ шт.
  • Яблуко – ½ шт.
  • Чебрець – 1 гілочка.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – ½ ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти, перелічені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.

Крок 2. Птах ріжемо брусочками і відправляємо в салатник.

Крок 3. З яблука знімаємо шкірку, витягаємо насіннєву коробочку і нарізаємо невеликого розміру кубиками.

Крок 4. Присмачуємо фруктові шматочки олією без запаху та соєвим соусом.

Крок 5. Приправляємо страву листочками свіжого чебрецю і добре перемішуємо компоненти.

Крок 6. Розкладаємо салат за порційними піалами, прикрашаємо зернятками граната і приступаємо до дегустації. Смачного!

Салат з гранатом та волоськими горіхами

Поєднання відварених овочів, яловичини, гранату та волоських горіхів – це безпрограшний варіант, який припаде до душі кожному. А завдяки ефектному зовнішньому вигляду закуски, її з легкістю можна подавати до святкового столу з будь-якого приводу як аперитив перед основною стравою.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 грн.
  • Горіхи грецькі (очищені) – 70 гр.
  • Яйця (відварені) – 3 шт.
  • Картопля (варена) – 2 шт.
  • Морквина (відварена) – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 3-4 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Цибуля зелена – 1-2 пера.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо овочі, м’ясо та яйця в підсоленій воді. Після термічної обробки остудити всі компоненти. Ядра горіхів злегка сушимо в мікрохвильовій печі або гарячій духовці. Об’ємний салатник вистилаємо двома шарами харчової плівки.

Крок 2. На дно тарілки викладаємо моркву, натерту на дрібній тертці і трохи притискаємо долонею на дно, промазуємо тонким шаром майонезу.

Крок 3. Горішки пересипаємо в пакет, б’ємо кухонним молоточком до стану великої крихти і насипаємо в миску, формуючи другий шар (також присмачуємо майонезом).

Крок 4. Поверх – консервована кукурудза (заздалегідь зливаємо надлишки рідини).

Крок 5. На кукурудзу – яйця, подрібнені за допомогою терки + майонез та сіль за смаком.

Крок 6. Відварену яловичину нарізаємо кубиками і викладаємо на яйця, не забуваємо «зволожити» соусом.

Крок 7. Завершальним шаром йде натерта картопля, яку потрібно трохи утрамбувати, для стійкості «конструкції».

Крок 8. За допомогою плоскої тарілки акуратно перевертаємо глибоке страва та відокремлюємо плівку.

Крок 9. Декоруємо верхівку салату зернами гранату та кукурудзи, а також дрібно нашаткованою зеленою цибулею. Смачного!

Смачний салат з яловичиною та гранатом

Приготуємо легкий, але водночас ситний салат із цікавим поєднанням інгредієнтів: біла редька, гранат та яловичина. Завдяки «правильно» підібраним продуктам, готова страва надовго насичує і позбавляє почуття голоду, без тяжкості в шлунку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Складові:

  • Гранат – 1 шт.
  • Яловичина (відварена) – 200 гр.
  • Редька – 1 шт.
  • Сметана – 100 мл.
  • Петрушка – 3-5 гілочок.
  • Сіль – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. З білої редьки середнього розміру зчищаємо шкірку і натираємо на тертці для моркви корейською.

Крок 2. М’яку яловичину розбираємо на тонкі волокна, завтовшки, як попередній компонент.

Крок 3. З’єднуємо два компоненти в салатнику та доповнюємо їх зернами гранату та дрібно нашаткованою петрушкою.

Крок 4. Підсолюємо закуску, орієнтуючись на свої уподобання, та заправляємо сметаною.

Крок 5. Готову страву подаємо до столу одночасно або даємо настоятися близько 20 хвилин для більшої соковитості. Смачного!

Як приготувати салат з креветками?

Коли не знаєте, чим здивувати та приємно порадувати гостей або своїх рідних – приготуйте незвичайний салат з оригінальним поєднанням продуктів, який стане справжнім відкриттям для смакових рецепторів. Гранат, грейпфрут та авокадо – це саме ті фрукти, які ідеально доповнюють та відтіняють смак креветок.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Креветки – 200 гр.
  • Майонез – 1 ст.
  • Кетчуп – 1 ст.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Гранат – 10 грн.
  • Грейпфрут – ½ шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Невеликі креветки відварюємо до готовності у підсоленій воді, остуджуємо та очищаємо.

Крок 2. Стигле авокадо розрізаємо навпіл, знімаємо шкірку і виймаємо велику кісточку, нарізаємо брусочками.

Крок 3. Половину грейпфрута ділимо на часточки і виймаємо м’якоть, відокремлюючи білі плівки.

Крок 4. Огірок нарізаємо кільцями.

Крок 5. Яблуко подрібнюємо аналогічно авокадо.

Крок 6. Яскравий солодкий перець ріжемо півкільцями або соломкою – на ваш розсуд.

Крок 7. Змішуємо кетчуп, майонез і сіль, і приступаємо до оформлення: у центрі великої плоскої страви викладаємо огірочки, на них яблука, а в порожнечу між кухлями виливаємо соус і перекладаємо морепродукти. Біля креветок розкладаємо скибочки м’якоті грейпфрута та авокадо. Кайма тарілки оформляємо болгарським перцем, а весь салат хаотично посипаємо зернами граната.

Крок 8. Святковий салат з морськими дарами трохи охолоджуємо в холодильній камері і подаємо до столу (яблука бажано збризкати соком лимона, щоб вони не змінили свій колір на темніший). Смачного!

Салат “Шапка Мономаха” з гранатом.

«Цвяхом» будь-якого святкового столу однозначно стане величний та неймовірно смачний салат під царською назвою «Шапка Мономаха». Названа закуска так неспроста, а тому, що її оформлення дуже нагадує відомий «головний» убір. І незважаючи на все сказане вище, готується страва з простих і доступних інгредієнтів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

  • Буряк (відварений) – 1 шт.
  • Картопля (відварена) – 3 шт.
  • Свинина (відварена) – 300 грн.
  • Сир твердих сортів – 120 грн.
  • Яйця (відварені) – 3-4 шт.
  • Морквина (відварена) – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Ядра волоських горіхів – 50 гр.
  • Горошок консервований – 1 ст.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності викладаємо всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів, на робочу поверхню: попередньо відварюємо та остуджуємо м’ясо, овочі та яйця.

Крок 2. Всі овочі очищаємо від шкірки та подрібнюємо на великій тертці. Яйця очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо: білки на великій тертці, жовтки – на дрібній тертці. Усі натерті компоненти розкладаємо по окремих піалах. Свинину нарізаємо кубиками, часник пропускаємо через прес і з’єднуємо з майонезом для заправки. Ядра волоських горіхів перебиваємо в блендері або кавомолці до великої крихти.

Крок 3. Коли всі продукти готові, починаємо формування закуски: на дно плоскої страви викладаємо ½ частину натертої картоплі. Також відзначимо, що кожен шар необхідно змащуємо невеликою кількістю майонезу для соковитості та підсолювати на свій смак.

Крок 4. На картоплю укладаємо буряки.

Крок 5. На буряк – моркву.

Крок 6. Зверху овочевих шарів розділимо половину горіхової крихти.

Крок 7. Слідом укладаємо ½ подрібненої свинини.

Крок 8. Тепер формуємо шари із залишків картоплі, жовтків та майонезу.

Крок 9. «Закриваємо» жовтки м’ясом та жменею сиру. Обережно обмазуємо всю салатну гірку соусом, присипаємо по всьому діаметру сиром, а потім білками нижню частину.

Крок 10. Декоруємо білки горіхами, а в центрі салату по колу укладаємо зерна граната.

Крок 11. Також прикрашаємо закуску маленькими шматочками буряків, зернами та іншими елементами на ваш смак. Смачного!

Простий і швидкий салат з гранатом та ананасом

На жаль, не багато хто знає, що з таких фруктів, як гранат і ананас можна приготувати не тільки десерт, а й свіжий салат в азіатському стилі, доповнений свіжими овочами, а саме огірками, соковитими томатами та солодким перцем. А поєднає всі ці інгредієнти оригінальна заправка на основі оцту та оливкової олії.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Огірки – 1 прим.
  • Томати – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Зерна граната – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ананас консервований/свіжий – 100 гр.
  • Цукор-пісок очеретяний – 1 ст.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Виготовляємо продукти за списком.

Крок 2. З цибулини знімаємо лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями, томат – кубиком. Перекладаємо компоненти в салатник.

Крок 3. Розрізаємо великий огірок навпіл і чайною ложкою витягаємо м’якоть. Тверду частину ріжемо шматочками та перекладаємо у тарілку.

Крок 4. З солодкого перцю виймаємо кісточки та білі перегородки, нарізаємо кільцями.

Крок 5. Шматочки ананаса відціджуємо від заливки і з’єднуємо з підготовленими продуктами.

Крок 6. В окремій піалі змішуємо оцет, оливкову олію та коричневий цукровий пісок, додаємо сіль та мелений перець, орієнтуючись на свої уподобання та добре розмішуємо.

Крок 7. Заправляємо салат азіатським соусом, доповнюємо гранатом та перемішуємо. Ароматну страву подаємо до столу відразу ж і починаємо дегустацію. Смачного!

Салат “Червона шапочка” з гранатом.

Коли не знаєш, чим урізноманітнити стіл «по-особливому» випадку, слід приготувати яскравий та оригінальний салат «Червона шапочка», який стане «цвяхом» будь-якої урочистості завдяки своєму ефектному зовнішньому вигляду, соковитій текстурі та небанальному поєднанню продуктів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Складові:

  • Яйця (відварені) – 2 шт.
  • Морква (відварена) – 1 шт.
  • Картопля (відварена) – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Зерна граната – 1 жменя.
  • Майонез – 3 ст.
  • Горіхи грецькі (рубані) – 80 гр.
  • Стегени курячі (копчені) – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З вареної картоплі знімаємо шкірку, натираємо на терці з буряка і утрамбовуємо на дно кулінарного кільця.

Крок 2. Овочевий шар промазуємо майонезом для соковитості, також підсолюємо.

Крок 3. Відокремлюємо м’ясо від кістки, розбираємо по волокнах або нарізаємо і укладаємо на картопля.

Крок 4. Курячий шар присипаємо подрібненими горішками.

Крок 5. Моркву тремо на тертці і розділимо поверх волоських горіхів + змащуємо соусом.

Крок 6. Завершуємо «композицію» натертим сиром, заправкою та гранатом.

Крок 7. Даємо салатику настоятися близько години в холодильній камері та приступаємо до трапези. Смачного!

Салат з гранатом та пекінською капустою.

Приготуємо легкий, але в той же час ситний і поживний салат, який можна їсти навіть на ніч без сорому! Соломка пекінської капусти, гранат, сир розсолу – всі ці компоненти ідеально поєднуються і подарують вашим смаковим рецепторам справжню насолоду!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сир “Фета” – 40 гр.
  • Гранат – ¼ шт.
  • Капуста пекінська – ¼ шт.
  • Огірки – 1 прим.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності викладаємо на робочу поверхню всі компоненти, перелічені у графі «інгредієнти».

Крок 2. Нарізаємо пекінку соломкою, огірок – півкільцями.

Крок 3. Дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі.

Крок 4. Об’єднуємо продукти в салатнику та доповнюємо їх зернами гранату.

Крок 5. Додаємо розфарбований сир і заправляємо закуску якісною оливковою олією, солимо за необхідності.

Крок 6. Добре перемішуємо.

Крок 7. І подаємо “здоровий” салат до столу. Смачного!

Салат з гранатом та крабовими паличками

Поєднання гранату, сурімі, солодкого ананасу і сиру – це безпрограшний варіант, який сподобається всім, хто тільки встигне спробувати цю закуску. Саме «встигне», бо оригінальний свіжий салат «розлітається» зі столу миттєво та, посилаючись на цей факт, заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Ананас консервований – 2 ст.
  • Салат листовий – ½ пучка.
  • Сир – 50 гр.
  • Палички крабові – 50 грн.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Зерна граната – 1-2 жмені.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія кукурудзяна – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо та остуджуємо яйця, промиваємо зелень під струменем води і даємо трохи часу стекти надлишкам рідини.

Крок 2. Дрібно шаткуємо пір’я цибулі, листя салату рвемо руками.

Крок 3. Нарізаємо кубиками сир твердих сортів, сурімі та ананаси. Очищені яйця хаотично кришимо, розламуємо гранат і відокремлюємо зерна.

Крок 4. З’єднуємо всі нарізані продукти в салатнику, підсолюємо за смаком та заправляємо ароматною кукурудзяною олією.

Крок 5. Добре перемішуємо компоненти для рівномірного розподілу заправки і крупинок солі. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал